Nek.tek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy bármennyire is szépítjük, végérvényben rabszolgák vagytok?
Persze meg kell találni amit szeretsz az életben de ez nálam nem egy dolog és semmit sem csinálok szívesen heti 40-50 órában mert beleunok. Nyilván én vagyok a lusta mihaszna dög.
Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért.
,,Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért."
Úgy érzetem, hogy szívesebben élnék egy modern civilizációban, (közművekkel, orvosi ellátással, oktatással, stb.). Csak hát rá kellett jönnöm, hogy ez nincs ingyen: A fennmaradása alapvetően függ attól, hogy az emberek munkát vállalnak benne és kiveszik a részüket a fenntartásában.
És arra is rájöttem, hogy van egy emberi társadalom, amiben ha jól akarod érezni magad, akkor bizony figyelembe kell venni, hogy rajtad kívül vannak más érző lények is benne. Akiket érdemes megismerni és közösen boldogulni velük.
Azt nem értem, hogy huszadszorra miért nem rúgják ki innen ezt az elmebeteg kérdést, akár a kérdezőjével együtt?
Élvezi valaki, hogy hazugsággal próbálják etetni?
Jó, nem jön be, nagyon gyenge, de akkor is.
A kérdező energiavámpír. Ugyanúgy, mint az incel párja.
Még az is lehet, hogy ugyanaz az ember (a stílus és a kórisme alapján elképzelhető).
Én meg egyetértek a kérdezővel.
Én sem másokért akarok dolgozni, hanem magamért, szeretteimért, mint tették azt évezredeken át, zömében.
A másik, hogy a főállást, utazási időt, házimunkát, a munka melletti igen gyakori tanulást és másodálllást figyelembe véve látástól-vakulásig dolgozunk.
"Én sem másokért akarok dolgozni, hanem magamért"
És ki tart vissza?
47
Talán az, hogy ebben a társadalmi rendszerben éhen halok úgy, plusz a tanulás és ülőmunka miatt satnya testem nem is bírná?
Miközben magunk alatt vágjuk a fát a túl gyors világgazdasággal.
48
Ez így van, ha akarnál sem tudnál úgy élni mint ezelőtt 100 évvel. A házi termelőket ellehetetlenítik, esélyed nincs labdába rúgni. Ugyanakkor telket vásárolni sem leányálom.
Hogy fedél legyen a fejed felett, legyen enni meg inni ahhoz 16x annyit kell tenni mint 100 éve.
"Talán az, hogy ebben a társadalmi rendszerben éhen halok úgy, plusz a tanulás és ülőmunka miatt satnya testem nem is bírná?"
És ki tart vissza attól, hogy karban tartsd a tested, illetve hogy képezd magad, hogy ne kelljen éhen halnod ha mindent magadnak kéne megtermelned? Kifogásokat persze könnyű gyártani, de a társadalmat okolni a saját hiányosságaidért, az elég ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!