Iphone vagy nokia 5800?
Egy iPhone 3G volt nálam 1 hétig. Külföldi,független darab. Hát, kezdjük azzal, 1 nap elment rá, hogy netre tegyem és működésre bírjam. A többi 6 nap alatt nem nagyon tudott meggyőzni kvalitásairól. Azért nehogy már egy 250 ezres telefonon külön program kelljen a bluetooth-hoz?
két hete boldog 5800 tulaj vagyok. 70be kerül, multitouch nincs rajta, minden mást tud. Alkalmazások ugyanúgy vannak rá, a Symbian platform "kicsit" nagyobb az iPhone-nál.
kedves kérdező, ha valamit nem találsz az 5800-n, írj, és igyekszem segíteni :)
olvastam egy blogban egy kis érdekességet iphoneról
htpp://ezkristof.beerlack.hu
sztem ezzel legyél tisztában mielőtt iphonet veszel
hadd mondjak valamit. megkaptam az uj iphone 3gs met, es a nokia gpsenek 10 perc kellet, hogy megtalalja a jelet, az iphonenak 2 masodperc. a lejatszoja az iphonenak jobb, a kepernyoje is, aki nem tudja megvenni, ne szidja. es en nokia 5800rol valtottam. hol tudsz te olyan alkalmazasokat a nokiara, mint az iphonera?
pl. egy fpst? ingyen letoltheto az appstorebol, es a grafikaja olyan mint a counter strikenak....a nokia egy rakas fos, amint megkaptam, le akartam cserelni.
a nokia fagy, lassu, kaksi. a memcardja is nagyon lassu, es az erintokepernyoje szar. egyszeruen nem lehet megszokni ujjal, muszaj hasznalni a cerkat. apropo, a cerka 2 het utan magatol kiesik a hatlapbol....az iphone draga, de a vilag legjobb teloja. gyor es ennyi. lehet vele vidizni, nem agyonreklamozott, ha nem probaltad meg ki akkor kuss, es ne mondj hulyesegeket. a legelso iphone jobb mint a nokia tube....hol van a kijelzoje az iphonehoz kepest?...szanalmas...azert mert valaki nem tudja megvenni, es bemeseli maganak, hogy jaj ez szar, nem kell, attol nem lesz meno...egy sms iphoneon 1 perc, noian cerka nelkul 5 mert ujjal minden masodick szot elbaszol, mert felreutod...ennyi...iphone rulez---
Na szólva több mint fél éve egy Nokia 5800-ám van. Most akarok váltani Iphone-ra. Miért is?
1 Karcmentes kijelző
2 Lágyabb nyomás kell hozzá
3 Gyorsabb
4 Nagyobb netezési lehetőség
(5 normális qwerty billentyűzet)
Aki nem ismeri az Iphonet, nem tanulta meg a rendszerét nem tudja miért is jobb. Nem hiába kerül annyiba. De ha valakinek van rá lehetősége, és olyan előfizetése Iphone a befutó! De ízlések és pofonok kérdése! Én többet vártam volna a Nokiától, mint ahogy reklámozták.
De kinek mi tetszik, kinek mi válik be:) Tény és való, Magyarországon a Nokiát egyszerűbb javíttatni, egyszerűbb a kezelés, és olcsóbb.
Népszerű egy kérdé ez ;)
Nem tudom megvetted e, de én is ilyesmi helyzetben vok. :D De nekem 5800-ám lesz, főként anyagi okokból :D Amúgy olvastam itt olyan marhaságokat XD De sztem ezt neked kell eldöntened, de néhány szempont:
5800:
-pozitív: olcsóbb, igazság szerint tökéletesen megfelele egy átlag embernek, rengeteg dolog (és főként hétköznapi: pl bluetooth) egyszerűbb rajta, sztem jól is néz ki, és persze Nokia ;)
-negatív: kissebb kilyelző (és ez sajnos rezisztív, bár a felbontása jobb) gyengébb a teljesítménye (pl proci) könnyeben lesz karcos, és ilyesmi.
iPhone:
-pozitív: nagy kijelző, jó netezés (és igen, ténneg jobb rajta netezni), moultitouch, látványosabb, gyorsabb, és nem, nem egy féltégla, igenis emberi méretű ;) csak h tudjátok: 4,5mm-el magasabb, majdnem egy cm-el szélesebb, de viszont vékonyabb (2mm-el) és ténneg nem tűnik húde böszme álltanak :D és persze csomód plusz tud az 5800-hoz képest
-negatív: kevesebb a program (és ténneg az, de kielégítő mennyiségű) gyengébb kamera, csak iTunessal hajlandó szinkronizálni (és persze jó az, de én azért jobb szretem csak feldobni a memokártyára a dolgokat, mint órákat vacakolni....), és ténneg sok alapfunció "béna" (pl a bluetooth) de öszeségében jobb.
Az én konklúzióm: ha van pénzed vegyél iPhonet, de ha nem kell neked digitális iránytű, és nem egész nap ezen netezel, meg nem akarsz felvágni mások előtt (mert igen, az iPhone főként erre jó, villantani a multitouch-al pl) akk sztem egy hétköznapi embernek egy 5800 tökéletes (lehet rajta zenét hallgatni, mozizni (és a szélesvásznú kijelző miatt, kb ugyanakkora a kép mint iPhone-on) telefonálni, netezgetni, GPS, Wi-fi, és bűvíthető 16GB ig, és akinek ennél nagyobb hely kell telefonba, az nem normális XD A főkérdés sztem megmaradt: mire kellene?
De én akkor is 5800-át ajánlok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!