Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon EOS 2000-nél van jobb...

Canon EOS 2000-nél van jobb fényképező 200e Ft-ig?

Figyelt kérdés
2023. szept. 28. 21:59
 51/98 A kérdező kommentje:
Bocsánat Mojjo, normális esetben megtisztelnélek a helyes írással, de majdnem elaszok már
2023. szept. 30. 23:29
 52/98 A kérdező kommentje:
Mojjo, az összesre szeretném tudni, de magam utána járok, neten fent van, időd ne vesztegesd
2023. szept. 30. 23:30
 53/98 Mojjo ***** válasza:

@51: Ugyan, semmi gond, ezen nem múlik semmi.

@52: Oké, hajrá! A legjobb, ha maga tanul az ember, valóban!

2023. szept. 30. 23:33
 54/98 A kérdező kommentje:
De egyébként azonos megapixelnél, de különböző lapka méretnél, nem a kép látószöge lesz más? Ez az egy hiába nem számít fotózásnál, de érdekel. Ezt esetleg megtudod mondani?
2023. szept. 30. 23:36
 55/98 anonim ***** válasza:

Ezt kérlek írd le magyarul is, mert azt, hogy „Az ISO is fényt állít minél nagyobb a fény, annál kisebb kell és annal szebb a kép mert xarabb lesz” valamiért nem tudtam értelmezni. De biztos az én hibám. Nem tudok ork nyelven.

Tudom, hogy nem agysebészet. Mint mondtam, ezek a legalapabb dolgok, amiket először tanul meg az ember.

Dehogy mostanában kezdtem el. Ezt miből számoltad ki?

„Egy Helios 58mm f/2-őt ajánlani egy olyan embernek, aki azt írta, hogy idézem: "Elő akarom venni, aztán nyomni a gombot ha fotózni akarok, ennyi, se több, se kevesebb" nettó kib.szás. Vagy csak teljes hülyeség. A kettő közül valamelyik. Manuális objektívet ilyen célra, most komolyan?”

Igen, komolyan. Jobb, ha előbb manuállal tanulja meg, mintha venne egy méregdrága objektívet szuper autofókusszal, aztán rájön, hogy nem neki való ez az egész, és hozzá se nyúl.

„Vajon kell-e érteni a fotózáshoz ahhoz, hogy egy DSLR/milc magas ISO-n jobb képminőséget adjon, mint egy telefon? Hogy nagyobb dinamika átfogása legyen? Nagyobb szenzora van-e alapból, vagy csak akkor varázsolódik mágikusan nagyobbá a szenzor, ha értünk hozzá?”

Nyilvánvalóan nem, de nem jobb, ha érted, mi az előny és mi a hátrány egy gép vásárlásánál?

„A záridőt, ISO-t, rekeszt, expozíciót megoldja a telefon és a dslr vagy milc is.”

A telefonoknak általában fix a rekesze.

„De a nagyobb szenzor előnyei a fizikából adódóan akkor is ott vannak, ha valaki nem ért hozzá.”

Az előnyei ott vannak, de jobb tudni ezeket az előnyöket.

2023. szept. 30. 23:42
 56/98 anonim ***** válasza:

A látószög és - legtöbb esetben - a zaj is változik.

2023. szept. 30. 23:43
 57/98 Mojjo ***** válasza:
100%

@54: Persze, szívesen!

Azonos megapixelnél, de eltérő érzékelőméretnél az egyes egyedi pixelek mérete fog eltérni - ha a lapka nagyobb, az egyedi pixelek mérete is nagyobb lesz. Ez azt jelenti, hogy időegység alatt több foton fogja őket érni azonos megvilágítás esetén, ami jót tehet a dinamikának és a zajnak is. A téma hosszabb és bonyolultabb ennél a felületes összefoglalónál, de elsö megközelítésnek kb jó.

A kép látószögét nem befolyásolja a mexapixelszám, így az azonos pixelszám kitétel felesleges. Viszont a kép látószögét valóban befolyásolja az érzékelő mérete, ha az elé rakott objektív gyújtótávolsága ugyanakkora. Ugyanakkora gyújtótávolságú objektív esetében a nagyobb érzékelő méretű fényképezőgéppel nagyobb látószöget kapsz. (Természetesen feltételezve, hogy az objektívek kirajzolják a teljes érzékelőméretet.)

2023. szept. 30. 23:45
 58/98 Mojjo ***** válasza:
@55; Én feladtam... Sorry.
2023. szept. 30. 23:49
 59/98 A kérdező kommentje:

Köszönöm mester! 😃

Igazából a barátom azt mondta a legtöbb esetben hozzá sem kell nyúlnom a gép ezen beállításaihoz 😃

2023. szept. 30. 23:49
 60/98 A kérdező kommentje:
Mármint amit szolga mondott.
2023. szept. 30. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!