Canon EOS 2000-nél van jobb fényképező 200e Ft-ig?
„Nem. Nem is értem, honnan vetted ezt az adatot. DXOMark-ék 11,85 fényértéknyit mértek.”
Elismerem, ezt valóban benéztem. Én ugyanis csak a max. ISO-nál néztem a dinamikatartományt, ISO 200-on valóban 11,85. Persze ez még mindig alacsonynak számít, de aki ért a fotózáshoz, meg tudja oldani, hogy ne égjen szarrá minden.
Azt, hogy kevés objektív van rá, egy MILC-hez képest értettem. Azt azért be kell vallanod, hogy egy MILC, amire szinte bármilyen objektív adaptálható, még mindig több lehetőséggel rendelkezik, mint egy dslr, amihez méregdrága középformátumú vagy 4x5-ös (esetleg 8x10-es) objektíveken kívül semmit sem lehet adaptálni.
Hát persze, jó az - egy ideig. Az ótókókusz (most a gyorsaságról nem is beszélve, csak a tűrésről) például jó a szokásos olcsó objektívekre, melyeknek alap nyílása a zoom felső végén F5,6. Jó az nekem! mondja a boldog vásárló. Aztán fél-egy év múlva vesz egy nagy nyílású lencsét, netán fixet, és csodálkozik azon, mennyi kissé félrefókuszált képe van. Ésígy tovább. Két változat szokott bekövetkezni:
1. Folyamatosan egyre drágább technikát vesz, míg az egyik majd megérdemli nála az elfogadható jelzőt.
2. Félreteszi, telefonnal fényképez és 2 év múlva eladja.
De ha éppen ő lesz az egyetlen a kontinensen, aki tartósan megelégedettséggel használja a kitobjektíves, meg esetleg egy hosszabb olcsó zoomos 2000D-t, az persze nekem nem fáj, neki meg jó.
Nem állítottam, hogy nem lesz számára elég. Azt állítottam, hogy MILC-re több lehetőség van. Ezt te hamis állításnak nevezted, pedig gyakorlatilag igazam volt. Lehet, hogy elég lesz rá két objektív. Lehet, hogy nem fog neki kelleni több. De amíg nem tud fotózni, mindegy milyen objektíve van, szar képek készülnek.
M42-t valóban lehet adaptálni. De valljuk be, 44mm-esnél nagyobb flange distance-cel rendelkező kisfilmes objektívből eléggé limitált a piac.
@25:
"Azt állítottam, hogy MILC-re több lehetőség van. Ezt te hamis állításnak nevezted, pedig gyakorlatilag igazam volt."
Nem, nem ez volt az állításod, amire reflektáltam. A te eredeti állításodat a hetes hozzászólásban tudja bárki visszanézni, te is, és így szól: "kevés objektív van rá". Miközben egy EF-S bajonettes gépről beszélünk, amire minden valaha gyártott digitális gép között a legtöbb natív AF-es objektív kapható. A legtöbb! Nyílván hamis állítás.
Objektívek adaptálásával az emberek igen-igen kis része foglalkozik, és tipikusan nagyon nem azok, akik a #3-ban leírt célokra vesznek gépet, így a téma teljesen irreleváns.
De ha már... 44mm-esnél nagyobb bázistávolságú kisfilmes rendszerek:
- Minolta A
- Exakta
- M39
- M42
- Pentax K
- Contax C/y
- Kodak DKL
- Nikon F
- Leica R
- Contax N
- T
- YS
Csak, hogy érezzük :)
24# most mégegyszer megkérdezem.
Nem ipari felhasználásra, hanem otthonra, óvodába, kirándulásra keresek egy kezdő gépet, amivel jobb képet lehet lőni, mint a legjobb telefonnal.
Nem lesz semmi hasonló, hogy mindig jobbat keresi az ember.
Az ilyen kis vackoknál, ami van több helyen, fix objektíves és társai.. ezek sem hasonlíthatók össze a telefonnal. Ez pedig szerintem végképp nem.
Most nekem hiába ajánlotok használt gépeket, megeyszer utoljára elmondom. Ott van a használati szokások. Nem ami hobby szinten is csak pár képet jelent.
Ergo felesleges drága gépet venni, mert egyrészt azt sme tudom hogy működik. És nem is akarom.. 😉
Élő akarom venni, aztán nyomni a gombot ha fotózni akarok, ennyi, se több, se kevesebb.
Csináljon jobb képet mint a telefon és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!