Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon EOS 2000-nél van jobb...

Canon EOS 2000-nél van jobb fényképező 200e Ft-ig?

Figyelt kérdés
2023. szept. 28. 21:59
 41/98 anonim ***** válasza:
41%

Lehet, hogy nem tartod. De lehet, hogy túlbecsülöd magad. Ennek elkerülésére néhány kérdéssel el tudjuk dönteni, hogy tudsz-e jobb képet csinálni egy ilyennel, mint egy mobillal. Kérlek a kérdések megválaszolásához ne használj internetes segítséget!

1: Mi a rekesz és a rekeszérték?

2: Mi a zár és a záridő?

3: Mi az ISO és milyen hátrányai vannak a magas ISO értékeknek?

3: Mi az expozíció kompenzáció?

4: Mi a különbség a RAW és a JPEG között?

5: Mit jelentenek a P, Av, TV, M módok?

6: Mi a dinamikatartomány?

7: Mi a mélységélesség?

8: Hogy lehet (nem digitálisan) manipulálni a mélységélességet?

9: Hogyan lehet elkerülni a kiégett eget?

10: Mi a fontosabb? A szenzorméret vagy a megapixelek száma?

Ha ezekre a nagyon alap kérdésekre tudod a választ, már képes vagy jobb képet készíteni egy belépő szintű fényképezőgéppel, mint egy telefonnal.

2023. szept. 30. 22:51
 42/98 anonim ***** válasza:
61%

Szóval a fotós barátaid gyakorlatilag ugyanazt javasolták, hogy inkább vegyél egy MILC-et jobb dinamikatartománnyal és több lencse opcióval, de te rájuk sem hallgattál, pedig ők profik. Gratulálok! Szívesen beszélnék azért a fotós barátaiddal is.

2023. szept. 30. 22:56
 43/98 A kérdező kommentje:
Elvileg ez is Milc, Sony alpha 6000
2023. szept. 30. 23:02
 44/98 Mojjo ***** válasza:
100%
@43: Lehet lemaradtam kissé, de végül Sony A6000 lett/lesz a Canon EOS 2000D helyett?
2023. szept. 30. 23:12
 45/98 anonim ***** válasza:

Már én sem értem, mi van.

2023. szept. 30. 23:13
 46/98 A kérdező kommentje:

Nézd.

Azt tudom hogy az f érték szabályozza mennyi fény jut be a szenzorhoz.

Az ISO is fényt állít minél nagyobb a fény, annál kisebb kell és annal szebb a kép mert xarabb lesz

Raw vs jpg, első szakmám informatikus. A raw az eredeti tömörítés mentes változata, a jpeg tömörített.

A zárido az is a fény meg az hogy épp mit fotozol. Sportautóhoznmenet közben kis zárido kell, éjszakai fotóhoz nagy hogy tovább kaoka a szenzor a fényt.

Ezenkívül van rajta valami, amivel modositod a fényképező automata beallitasait, ami az előbbieker összefoglalja.

De egyébként ezekre elég volt annyi, hogy megnéztem a telefonom pro módban.

Nemagysebeszet. Az hogy mi a fontosabb a szenzormeret vagy a megpixel? Hol érdekel. Nem befolyásolja a fotózást. Jozan paraszti ésszel más ugyan azzal az objektívvel zoom ha más a lapka mérete vagy valami ilyen.

Am az ég azért van kiegve mert tultsok a fény gondolom.

Rossz beállítások miatt.

Hiába adod elő agysebeszetnem, hosszabb ideig tartot leírnom mint rájönni

2023. szept. 30. 23:24
 47/98 Mojjo ***** válasza:

mrszolga... neked nem tudom, mi bajod van. Mostanában kezdtél el fotózással foglalkozni, megtanultál viszonylag sok dolgot és most azt gondolod, hogy mindent tudsz és mindenkinek úgy kellene viszonyulnia a fényképezéshez, mint neked?

Megpróbálom akkor még egyszer utoljára, hátha...

- Objektívek adaptálásával az emberek igen kis része bajlódik. A túlnyomó többségük natív üvegek közül fog választani.

- Natív objektívek választéka terén a Canon EOS 2000D bármelyik MILC-et laposra veri. Felejtsd el az adaptálósdit, attól, hogy te ennyire rá vagy állva, mást nem fog vonzani ez a mód, és a natív kínálatot nézd.

- Egy Helios 58mm f/2-őt ajánlani egy olyan embernek, aki azt írta, hogy idézem: "Elő akarom venni, aztán nyomni a gombot ha fotózni akarok, ennyi, se több, se kevesebb" nettó kib.szás. Vagy csak teljes hülyeség. A kettő közül valamelyik. Manuális objektívet ilyen célra, most komolyan? Ne sz.rjuk már telibe az igényeit annak, akinek segíteni próbálnánk...

- Szemezgess a saját 41-es hozzászólásodból és gondolkozz rajtuk. Vajon kell-e érteni a fotózáshoz ahhoz, hogy egy DSLR/milc magas ISO-n jobb képminőséget adjon, mint egy telefon? Hogy nagyobb dinamika átfogása legyen? Nagyobb szenzora van-e alapból, vagy csak akkor varázsolódik mágikusan nagyobbá a szenzor, ha értünk hozzá?

A záridőt, ISO-t, rekeszt, expozíciót megoldja a telefon és a dslr vagy milc is. De a nagyobb szenzor előnyei a fizikából adódóan akkor is ott vannak, ha valaki nem ért hozzá.

(Van egy szoftveres, képfeldolgozós vonatkozása is a dolognak, a telefonok tipikusan jobban megdolgozzák a képeket, kevésbé kell belenyúlni utólag, de ez már egy másik történet.)

2023. szept. 30. 23:26
 48/98 A kérdező kommentje:
Na magas isonal xarabb, alacsonynal simabb. Rosszul fogalmaztam
2023. szept. 30. 23:26
 49/98 A kérdező kommentje:

igen, beszéltem még jó barátaimmal.

Azt mondják azert, mert új ne vegyme meg azt.

M200 kereten belül van, de a sonynak azt mondták jobb az autofókusza és több képet tud csinálni sorozatmódbn.

2023. szept. 30. 23:28
 50/98 Mojjo ***** válasza:
100%

@46: Sok a kapufa itt a válaszaid között, jobb esetekben meg a féligmeddig jó megfejtés, de mindegy is. Azt tanácsolom, hogy ne asszisztálj ilyen abszurd kérdezz-felelekekhez. Nem kell jogsit letenned ahhoz, hogy fényképezőgépet vegyél. Vedd meg, fotózz vele és élvezd, ennyi.

Ha érdekel valamelyik kérdésre a helyes/teljes válasz, akkor persze szívesen segítek.

2023. szept. 30. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!