Canon EOS 2000-nél van jobb fényképező 200e Ft-ig?
Lehet, hogy nem tartod. De lehet, hogy túlbecsülöd magad. Ennek elkerülésére néhány kérdéssel el tudjuk dönteni, hogy tudsz-e jobb képet csinálni egy ilyennel, mint egy mobillal. Kérlek a kérdések megválaszolásához ne használj internetes segítséget!
1: Mi a rekesz és a rekeszérték?
2: Mi a zár és a záridő?
3: Mi az ISO és milyen hátrányai vannak a magas ISO értékeknek?
3: Mi az expozíció kompenzáció?
4: Mi a különbség a RAW és a JPEG között?
5: Mit jelentenek a P, Av, TV, M módok?
6: Mi a dinamikatartomány?
7: Mi a mélységélesség?
8: Hogy lehet (nem digitálisan) manipulálni a mélységélességet?
9: Hogyan lehet elkerülni a kiégett eget?
10: Mi a fontosabb? A szenzorméret vagy a megapixelek száma?
Ha ezekre a nagyon alap kérdésekre tudod a választ, már képes vagy jobb képet készíteni egy belépő szintű fényképezőgéppel, mint egy telefonnal.
Szóval a fotós barátaid gyakorlatilag ugyanazt javasolták, hogy inkább vegyél egy MILC-et jobb dinamikatartománnyal és több lencse opcióval, de te rájuk sem hallgattál, pedig ők profik. Gratulálok! Szívesen beszélnék azért a fotós barátaiddal is.
Már én sem értem, mi van.
Nézd.
Azt tudom hogy az f érték szabályozza mennyi fény jut be a szenzorhoz.
Az ISO is fényt állít minél nagyobb a fény, annál kisebb kell és annal szebb a kép mert xarabb lesz
Raw vs jpg, első szakmám informatikus. A raw az eredeti tömörítés mentes változata, a jpeg tömörített.
A zárido az is a fény meg az hogy épp mit fotozol. Sportautóhoznmenet közben kis zárido kell, éjszakai fotóhoz nagy hogy tovább kaoka a szenzor a fényt.
Ezenkívül van rajta valami, amivel modositod a fényképező automata beallitasait, ami az előbbieker összefoglalja.
De egyébként ezekre elég volt annyi, hogy megnéztem a telefonom pro módban.
Nemagysebeszet. Az hogy mi a fontosabb a szenzormeret vagy a megpixel? Hol érdekel. Nem befolyásolja a fotózást. Jozan paraszti ésszel más ugyan azzal az objektívvel zoom ha más a lapka mérete vagy valami ilyen.
Am az ég azért van kiegve mert tultsok a fény gondolom.
Rossz beállítások miatt.
Hiába adod elő agysebeszetnem, hosszabb ideig tartot leírnom mint rájönni
mrszolga... neked nem tudom, mi bajod van. Mostanában kezdtél el fotózással foglalkozni, megtanultál viszonylag sok dolgot és most azt gondolod, hogy mindent tudsz és mindenkinek úgy kellene viszonyulnia a fényképezéshez, mint neked?
Megpróbálom akkor még egyszer utoljára, hátha...
- Objektívek adaptálásával az emberek igen kis része bajlódik. A túlnyomó többségük natív üvegek közül fog választani.
- Natív objektívek választéka terén a Canon EOS 2000D bármelyik MILC-et laposra veri. Felejtsd el az adaptálósdit, attól, hogy te ennyire rá vagy állva, mást nem fog vonzani ez a mód, és a natív kínálatot nézd.
- Egy Helios 58mm f/2-őt ajánlani egy olyan embernek, aki azt írta, hogy idézem: "Elő akarom venni, aztán nyomni a gombot ha fotózni akarok, ennyi, se több, se kevesebb" nettó kib.szás. Vagy csak teljes hülyeség. A kettő közül valamelyik. Manuális objektívet ilyen célra, most komolyan? Ne sz.rjuk már telibe az igényeit annak, akinek segíteni próbálnánk...
- Szemezgess a saját 41-es hozzászólásodból és gondolkozz rajtuk. Vajon kell-e érteni a fotózáshoz ahhoz, hogy egy DSLR/milc magas ISO-n jobb képminőséget adjon, mint egy telefon? Hogy nagyobb dinamika átfogása legyen? Nagyobb szenzora van-e alapból, vagy csak akkor varázsolódik mágikusan nagyobbá a szenzor, ha értünk hozzá?
A záridőt, ISO-t, rekeszt, expozíciót megoldja a telefon és a dslr vagy milc is. De a nagyobb szenzor előnyei a fizikából adódóan akkor is ott vannak, ha valaki nem ért hozzá.
(Van egy szoftveres, képfeldolgozós vonatkozása is a dolognak, a telefonok tipikusan jobban megdolgozzák a képeket, kevésbé kell belenyúlni utólag, de ez már egy másik történet.)
igen, beszéltem még jó barátaimmal.
Azt mondják azert, mert új ne vegyme meg azt.
M200 kereten belül van, de a sonynak azt mondták jobb az autofókusza és több képet tud csinálni sorozatmódbn.
@46: Sok a kapufa itt a válaszaid között, jobb esetekben meg a féligmeddig jó megfejtés, de mindegy is. Azt tanácsolom, hogy ne asszisztálj ilyen abszurd kérdezz-felelekekhez. Nem kell jogsit letenned ahhoz, hogy fényképezőgépet vegyél. Vedd meg, fotózz vele és élvezd, ennyi.
Ha érdekel valamelyik kérdésre a helyes/teljes válasz, akkor persze szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!