Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rossz anya lennék, ha nem...

Rossz anya lennék, ha nem ehetnének sem a férjem, sem a gyerekeim húst a házban?

Figyelt kérdés

Vegetáriánus vagyok, irtózom a hústól, a szagától és a tudattól, hogy a hűtőmben lenne. Minden egyéb állati eredetű étel, azaz tejtermékek maradhat, kivéve a húst. Most még egyedül élek, ezért tetszőlegesen vezetem a háztartást, de ha összeköltözünk a pasimmal, akkor problémás a helyzet. Nem tűrnék el semmilyen húst a hűtőben sem a lakásban. A gyerekek is csak kint ehetnének húst, otthon a házban nem.

Szerintetek nagyon gáz anya lennék?

2021. szept. 5. 18:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/152 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tiltom meg a húsevést, csak ne a lakásban tegye."

Ez a férjed esetében még működne is, viszont egy babát te látsz el, nem küldheted el otthonról kajálni. Értelmes vega/vegán pedig minden ételt bevezet a gyereke étrendjébe (aki ugye biológiailag mindenevő), aztán ha a gyerek mégsem eszi később persze lehet ő is vega. De addig bizony neked kéne neki enni adni, ami minimum abból áll, hogy megrendeled/megveszed azt az ételt, ha nem is te főződ meg otthon. Erre milyen megoldást választanál, ha a lakásban meg se tűröd a húst?

2021. szept. 5. 18:57
 12/152 A kérdező kommentje:

11: a csecsemők még csak anyatejet esznek, max. valamilyen tápot, de ha én rendesen pótolom a vitaminokat és a B12-őt, akkor egyáltalán nem lesz probléma a szoptatással.

A kisgyerekek nagyon jól megvannak hús nélkül, ugyanúgy, mint a felnőttek, csak gondosan oda kell figyelni a gazdag tápanyag bevitelre. Ha úgy nevelem a gyereket, hogy itthon nincs hús, viszont van minden egyéb finomság, akkor valószínűleg megszokja. Még annyit tudnék megengedni, hogy a saját szobájában ehet húst, ha annyira akarja.

2021. szept. 5. 19:03
 13/152 anonim ***** válasza:
13%

Gyereket simán lehet teljes értékű növényi étrenden nevelni, de meg amúgy ha csak a hús a para nálad, de a tojás, tej/tejtermékek még beleférnek, netalán a halfélék, akkor aztán főleg semmitől sem fosztod meg a gyereket. Majd eszik húst intézményben, ott ugye nem lehet ilyen kitételed, de az gyanítom nem zavarna.

A párod esetében meg szerintem simán lehet egy kritérium a párkeresésnél, hogy ő is vega legyen. Vagy max vannak olyan férfiak (is, meg nők is, persze, de azért gondolom ők nem érdekelnek :D ), akiknek nem a hús körül forog az élete és nyitottak új alapanyagokra/ízekre, aztán ha hiányzik nekik a hús, a munkahelyükön vagy hazafelé menet betolnak egy gyrost vagy hamburgert oszt' csókolom.

Én ezt nem tartom annyira megoldhatatlan problémának, a "rossz anya"ság meg szerintem nem ezen múlik.

2021. szept. 5. 19:07
 14/152 A kérdező kommentje:
13: igen, ez lenne az ideális megoldás számomra :D
2021. szept. 5. 19:09
 15/152 anonim válasza:
91%
Nem rossz anya, rossz lakótárs. Legyen két hűtőtöknes problem solved.
2021. szept. 5. 19:09
 16/152 anonim válasza:
100%
Igen, elég gáz. Mondom ezt vegetáriánusként. Amúgy azt is meg lehet csinálni, hogy a húsnak/húsos ételeknek egy külön, kisebb hűtőt tartotok majd, és akkor máris nem kell érintkezned vele. Illetve, ugyanígy lehet majd az edények terén tartani olyanokat, amit csak a húsokhoz használ majd a leendő (már, ha lesz) férjed. Mindent meg lehet oldani, de érdemesebb lenne kezdened valamit a fóbiáddal, vagy vegetáriánus férfit keresni. De amúgy nem is értem, hogy hogyan várhatod el a családodtól, hogy csak "sunyiban" egyenek húst... Mivel olyan kultúrkörben élünk, ahol a húsfogyasztás természetes, ezért úgy gondolom, hogy a gyerekedet sem foszthatod meg tőle (ha nagyobb lesz, akkor majd úgyis eldönti, hogy akar-e húst enni, vagy sem).
2021. szept. 5. 19:10
 17/152 anonim ***** válasza:
100%
És télen ki kellene mennie az erkélyre húst enni vagy mi a tök? Ennyire nem lehet valaki korlátolt...
2021. szept. 5. 19:13
 18/152 anonim ***** válasza:
95%

Mi az hogy nem ehetnek a házban húst?

Amúgy is a gyerekeknek a hozzátápláláskor húst is szokás adni, hadd döntse majd el ő, hogy vega lesz vagy sem.

Rohadtul kényes vagy, ennél sokkal nagyobb dolgokban is kell majd kompromisszumot kötnöd a családodért.

2021. szept. 5. 19:14
 19/152 A kérdező kommentje:
16: szerintem teljesen félreértetted. Senkit sem akarnék megfosztani a hústól, ha megkívánják, akkor vegyenek kint egy gyrost vagy hamburgert és kész. Itthon viszont azért nem lehetne húst főzni, mert undorodom a szagától is, nem tűrnék el egy tetemet a konyhapultomon. Nem lehetne "kikezelni", mert ilyen vagyok, már 15 éves korom óta undorodom a hústól.
2021. szept. 5. 19:15
 20/152 A kérdező kommentje:
18: az egy tévhit, hogy a gyerekek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a húsfogyasztás.
2021. szept. 5. 19:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!