Mit csináljak, ha a feleségem nem jó anya?
Mindig is terveztünk gyereket, 3 éve elsőre sikerült is. Nagy volt az öröm. Aztán megszületett, de a feleségem nem olyan anya lett mint vártam. Egyszerűen nem akar, nem tud vele foglalkozni. Minden fontosabb neki, a házimunka is a gyereknél. 2.5 éves de kb még sosem ült le vele játszani, sosem mesélt neki, semmi. Azt akarná, hogy egyedül eljátszon. Én ha hazaérek munkából imádok vele játszani, egész hétvégén vele vagyok, minden este én fürdetem altatom. Ha játszótérre megyünk is együtt ő leül a padra, én segítek a gyereknek csúszdázni stb.
Neki semmi türelme hozzá, olyanokat vár el tőle ennyi idősen ami lehetetlen (egyen tökéletes renddel, aludjon csettintésre, ne pakoljon szét stb) Ha hisztis is semmi türelme megnyugtatni, én elterelem a figyelmét, nyugtatom, ő azonnal felhúzza magát. Mindenkinek azt mondja hogy "sok a gond a gyerekkel", problémás gyerek, szerintem meg nem, okos, értelmes, intelligens kislány. Ennél jobb gyerek nem hiszem, hogy lehetne. Ügyes, igyekszik, csak nyilván kicsi még.
Nekem rosszul esik, hogy ilyen vele. Ti mit tennétek?
Nem minden korszakot szeret mindenki ugyanúgy. Neki lehet ez a korszak nehezebb vele, de pl az iskolás könnyebb lesz.
Vagy hiányzik neki/kevés az én-ideje.
Valakinek nehezebb elengedni az előző, gyerek előtti életét. Ez egy gyászfolyamat. Lehet nem is tudja és segítség kéne neki. Ehelyett csak a belső frusztrációt érzi.
Azért jó, hogy egy gyereknek két szülője van, mert ha az egyik valamiben nem erős, a másiktól megkapja az adott dolgot.
Lehet ő ezt a mintát hozza otthonról, ezt kapta ennyi idősen a saját szüleitől, így a lánya ugyanannyi idős viselkedésére, ezek hívódnak elő.
Egyébként előbb az okára kéne rájönnötök, miért ilyen és azt orvosolni. Mert az biztos, hogy ez "csak" okozat. A valódi ok más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!