Mit csináljak, ha a feleségem nem jó anya?
Mindig is terveztünk gyereket, 3 éve elsőre sikerült is. Nagy volt az öröm. Aztán megszületett, de a feleségem nem olyan anya lett mint vártam. Egyszerűen nem akar, nem tud vele foglalkozni. Minden fontosabb neki, a házimunka is a gyereknél. 2.5 éves de kb még sosem ült le vele játszani, sosem mesélt neki, semmi. Azt akarná, hogy egyedül eljátszon. Én ha hazaérek munkából imádok vele játszani, egész hétvégén vele vagyok, minden este én fürdetem altatom. Ha játszótérre megyünk is együtt ő leül a padra, én segítek a gyereknek csúszdázni stb.
Neki semmi türelme hozzá, olyanokat vár el tőle ennyi idősen ami lehetetlen (egyen tökéletes renddel, aludjon csettintésre, ne pakoljon szét stb) Ha hisztis is semmi türelme megnyugtatni, én elterelem a figyelmét, nyugtatom, ő azonnal felhúzza magát. Mindenkinek azt mondja hogy "sok a gond a gyerekkel", problémás gyerek, szerintem meg nem, okos, értelmes, intelligens kislány. Ennél jobb gyerek nem hiszem, hogy lehetne. Ügyes, igyekszik, csak nyilván kicsi még.
Nekem rosszul esik, hogy ilyen vele. Ti mit tennétek?
Ezt rettenetes még olvasni is! Döbbenet! És ilyenkor mit mond, mikor szembesíted vele, hogy ő is akarta a gyereket? Tényleg szóljál valami rokonnak, hogy beszéljenek vele, mert ez nem normális.
az a baj, hogy ha céloznál a válásra, akkor lehet, hogy már csak bosszúból is ragaszkodna a gyerekhez, sőt, megakadályozná, hogy láthasd.
Pedig jó lenne kipuhatolni, hogy egy válás esetén ragaszkodna-e a gyerekhez, mert az is lehet, hogy nem, belemenne abba, hogy nálad legyen.
Csak mi van, ha ezen jól besértődik, és bosszúból betesz neked azzal, hogy tényleg válás lesz, és nála lesz a gyerek. Szóval kockázatos.
Annyira nincs kitől, hogy itt lubickol a méhemben a drága, a férjem meg éppen főz.
Te szánalom :D inkább neked nincs senkid az fix, ha már ekkora férfigyűlölő vagy. Na puszillak.
Igen, azt már mondta, hogy ha egyszer elválnánk akkor hétvégi apuka leszek vagy az sem, ezzel számoljak.
Szóval így lenne.
De amúgy nem annyira tragikus a helyzet. Ahogy leírtam persze rosszul hangzik , de amúgy meg rendben tartja, öltözteti stb, ő hozza viszi a bölcsibe, reggel ő kelti és készíti össze, szóval ellátja normálisan. Ad neki enni, öltözteti, szeret neki ruhákat színezőket stb vásárolni, gondoskodik róla normálisan, mint az első oldalon írtam szokta puszilgatni szeretgetni is..
Szóval nem annyira tragikus, de ezek mellett türelme kedve nincs hozzá a legtöbbször meg ilyeneket beszél gyakran amiket írtam..
Én azért szívesen meghallgatnám a másik oldalt is.
A mi gyerekünk is 3 éves lesz, baromi nehéz természet. Egész nap a figyelmemre vágyik. És bizony ha itthon van az apukája akkor én is hajlamos vagyok belemenekülni a házi munkába. Egyrészt mert csak ekkor tudok ténylegesen haladni. Másrészt meg mert amúgy annyit játszom vele, hogy már nem bírom józan ésszel ezt a rengeteg dedózást. Imádom a fiam, megerőltetem magam és rengeteget játszom vele ha csak ketten vagyunk, de bizony sokszor már a hátam közepére sem kívánom a játékot. És ha a férjem hazajön akkor már lépek is hátra kettőt, egyrészt hogy végre ne nekem kelljen játszani, másrészt hogy haladjanak a teendők, harmadrészt pedig azt gondolom, hogy fontos hogy játszanak ők is nélkülem. Nem tudom másnál hogy van, de nálunk amúgyis apa a nagy mókamester. Ő sokkal szórakoztatóbb, viccesebb mint én. Azt is be kell valljam, hogy néha én is türelmetlen vagyok, na de ki nem az időnként?
Fél éve dolgozom azóta sokkal jobb nálunk a helyzet, hogy nem 0-24-ben kell őt szórakoztatnom. Ez van, be kell látnom, hogy erre a részre nem voltam felkészülve és nagyon nehezen bírtam az egész napos játékot. Viszont az én férjem pontosan tudja milyen vagyok én és milyen a gyerekünk. Tudja, hogy iszonyú sok energiám van benne és szívesen játszik vele míg én valami mást csinálok. Ez nem azt jelenti, hogy egész nap feléjük sem nézek, meg sem tudnám tenni, mert a fiam kb 5 percenként jön hozzám valamiért, de na.. Mégis csak könnyebb így megfőzni egy ebédet, mint mikor közben még játszanom is kell vele.
Ez a nő nem szeret téged, azért is mer ilyen kijelentéseket megejteni, hogy ha elválnátok, lehet, hogy még hétvégi apuka sem lennél, mert ezzel is bántani akar. Ez elég bántó dolog, ilyet mondani a párunknak, hogy még az sem. Mint ha érdemtelen lennél rá. Ő amolyan királykisasszonynak képzeli magát, hogy mi az, hogy őt bárki is ott meri hagyni? Mintha kb. mindenben szuperül teljesítene, ő lenne a tökéletesség, ezért őt ne merje senki otthagyni, ha mégis, akkor bosszút áll.
Gondolom anyagilag megengedhetné magának, hogy egyedül is felnevelje a gyereket, plusz nyilván kapná a gyerektartást, ezért ekkora a pofája.
Az, hogy öltözteti, ad neki reggelit, nem nagy dolog, nyilván azért teszi, mert ha ezt sem tenné meg, hogy vinné bölcsődébe, hogy szabadulna meg tőle? Meztelenül nem vennék be a gyereket. Ha éhes lenne a gyerek, csak nyafogna, még jobban idegesítené.
Részvétem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!