Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, ha a feleségem...

Mit csináljak, ha a feleségem nem jó anya?

Figyelt kérdés

Mindig is terveztünk gyereket, 3 éve elsőre sikerült is. Nagy volt az öröm. Aztán megszületett, de a feleségem nem olyan anya lett mint vártam. Egyszerűen nem akar, nem tud vele foglalkozni. Minden fontosabb neki, a házimunka is a gyereknél. 2.5 éves de kb még sosem ült le vele játszani, sosem mesélt neki, semmi. Azt akarná, hogy egyedül eljátszon. Én ha hazaérek munkából imádok vele játszani, egész hétvégén vele vagyok, minden este én fürdetem altatom. Ha játszótérre megyünk is együtt ő leül a padra, én segítek a gyereknek csúszdázni stb.

Neki semmi türelme hozzá, olyanokat vár el tőle ennyi idősen ami lehetetlen (egyen tökéletes renddel, aludjon csettintésre, ne pakoljon szét stb) Ha hisztis is semmi türelme megnyugtatni, én elterelem a figyelmét, nyugtatom, ő azonnal felhúzza magát. Mindenkinek azt mondja hogy "sok a gond a gyerekkel", problémás gyerek, szerintem meg nem, okos, értelmes, intelligens kislány. Ennél jobb gyerek nem hiszem, hogy lehetne. Ügyes, igyekszik, csak nyilván kicsi még.

Nekem rosszul esik, hogy ilyen vele. Ti mit tennétek?

2021. aug. 21. 23:23
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
97%
Én is azt gondolom, hogy nem mindenkinek való gyerek. Főleg, amíg kicsi nem mindenki tud vele mit kezdeni. Lehet, hogy tényleg jót tenne neki, ha vissza tudna menni dolgozni, akkor több türelme lenne a gyerekhez. Meg nem mindenki tudja, hogy ez mivel jár, mivel gyakorlatilag nálunk illetlenség arról beszélni, hogy a gyereknevelés milyen nehéz, mert ha panaszkodni mer egy nő, máris leszólják. Szóval lehet, hogy nem számított rá, hogy egy kicsi gyerek 24 órás ügyelet, hogy teljesen megváltozik az élete.
2021. aug. 22. 00:38
 12/68 anonim válasza:
100%

Hol éltek? A javaslat, hogy (új) felnőtt társaságba kerüljön nem rossz. Ha ez már megvolt és nem működödött, akkor a felnőtt legyen családterapeuta.

Nem csak a gyerek miatt, hanem közös érdekből lenne érdemes mindannyiótoknak (nyilván csak a felnőtteknek) ilyenre járni.

2021. aug. 22. 00:40
 13/68 anonim ***** válasza:
15%
Olvass fel neki gyerekneveléssel kapcsolatos cikkeket, tanácsokat, akkor majd rájön, hogy a szakértők szerint is normális a gyerek, és még nem kell csinálnia olyan dolgokat, amiket ő elvárna, például, hogy csettintésre aludjon. Jó lenne, ha már járna bölcsődébe a gyerek, ott össze tudnátok barátkozni egy-két szülővel ti is, át is járhattok egymáshoz, ott láthatná a feleséged is, hogy egy másik anya mennyivel jobban foglalkozik a gyerekével. Felhívhatod rá a figyelmét, hogy látod, más anya így játszik a gyerekével, stb.
2021. aug. 22. 01:40
 14/68 anonim ***** válasza:
79%

Nem a meseolvasástól, csúszdától jó anya valaki.

És lehet bűn rossz apa, aki vsúszdázik.

2021. aug. 22. 05:58
 15/68 anonim ***** válasza:
11%

Hát ez pedig jobb lesz.

Torekedjetek nyugodt elválás án de leginkább arra hogy nálad helyezzék el.

Na meg arra is hogy közbe és addig ne csináljátok meg egy gyereket.

2021. aug. 22. 06:59
 16/68 anonim ***** válasza:
93%
Ha azt hiszi, hogy a gyerek direkt nem alszik időre szándélosan, hogy bosszantsa, az kb pszichológusra tartozó probléma. Valamiért nem tudja elfogadni igazán, aminek rá kell jönni az okára. Ne azt keresd, hogy miért türelmetlen adott szituban, hanem azt, hogy miért frusztrált. Nem akart soha gyereket? Hiányzik neki valami? Edzés, munka, barátok? Ezt a dolgot vissza lehetne heti 1-2 délután vezetni? Nem biztos, hogy a feleségedben tudatos, hogy ezt mi váltja ki.
2021. aug. 22. 07:01
 17/68 anonim ***** válasza:
89%
Sokszor én is besokallok, amikor egy nap semmi énidőm nincsen. Úgy nehéz elolvasni a 20. könyvet neki, hogy én nem tudtam még felnőtt dolgot olvasni. Szerintem is kellene neki sokkal több énidő. Mindenkinek szüksége van valamennyire, van, aki kevesebbel is beéri, van, akinek több kell, hogy normálisan tudjon kiszolgálni másokat...
2021. aug. 22. 07:22
 18/68 anonim ***** válasza:
91%
Maradj vele otthon te.
2021. aug. 22. 08:06
 19/68 anonim ***** válasza:
43%

Érezteted te, hogy te jobb szülőnek tartod magad?

A 13asra ne hallgass, az instant válás.

Amit én tennék, hogy átveszem tőle a házimunka egy részét, és az esti rutint elengedem, csak az altatást csinálnám én, a fürdést ő!

Szerintem úgy érzi "kisajátítod" a gyereket, veled jobban elvan, hozzád kötődik, hozzá meg nem.. adj esélyt neki, mintha te is fáradt lennél vagy kicsit nem lenne kedved hozzá, hadd léphessen fel, mint "megmentő". Szerintem versengtek és ő alulmaradt, és mostmár dacból tartja a távolságot. Hátrálj kicsit, hogy előrébb léphessen, néha mondd, hogy "nekem már sok volt", "nekem ehhez nincs türelmem" és vonulj ki, had mehessen ő is a gyerekéhez.

Pár napig próbáld ki, szerintem féltékeny, hogy neked sikered van a gyereknél, neki meg nem annyira, ezért hiányzik neki a korábbi életetek!

Amúgy nem attól függ, ki hogy áll a gyerekéhez, hogy mennyire várta! Aki 5 évet várt is lehet borzalmas anya!

2021. aug. 22. 08:14
 20/68 A kérdező kommentje:
#9 Fél éve dolgozik már, a gyerek bölcsis.
2021. aug. 22. 08:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!