Mit csináljak, ha a feleségem nem jó anya?
Mindig is terveztünk gyereket, 3 éve elsőre sikerült is. Nagy volt az öröm. Aztán megszületett, de a feleségem nem olyan anya lett mint vártam. Egyszerűen nem akar, nem tud vele foglalkozni. Minden fontosabb neki, a házimunka is a gyereknél. 2.5 éves de kb még sosem ült le vele játszani, sosem mesélt neki, semmi. Azt akarná, hogy egyedül eljátszon. Én ha hazaérek munkából imádok vele játszani, egész hétvégén vele vagyok, minden este én fürdetem altatom. Ha játszótérre megyünk is együtt ő leül a padra, én segítek a gyereknek csúszdázni stb.
Neki semmi türelme hozzá, olyanokat vár el tőle ennyi idősen ami lehetetlen (egyen tökéletes renddel, aludjon csettintésre, ne pakoljon szét stb) Ha hisztis is semmi türelme megnyugtatni, én elterelem a figyelmét, nyugtatom, ő azonnal felhúzza magát. Mindenkinek azt mondja hogy "sok a gond a gyerekkel", problémás gyerek, szerintem meg nem, okos, értelmes, intelligens kislány. Ennél jobb gyerek nem hiszem, hogy lehetne. Ügyes, igyekszik, csak nyilván kicsi még.
Nekem rosszul esik, hogy ilyen vele. Ti mit tennétek?
A legtöbb válasz baromkodós játszma, és az ide kvara nem hiányzik.
Ültesd le, felnőtt ember módjára, hogy látod, hogy a gyerek korának megfelelő módon viselkedik, és hogy őneki ezt nehezére esik jól kezelni. Nem akarod, hogy a családi egység megtörjön, közösen akarsz vele megoldást. Mit gondol, mi segítene? Pszichológus, én idő, nevelési tanácsadó? A gyerek adott, el nem megy. Nem hiszem, hogy ne szeretné, csak nem talál hozzá utat. Minden más bújtatott, játszmás sz.rakodás, csak ki nem mondott konfliktusokhoz fog vezetni, és neki arra van a legkevésbé szüksége, hogy még a férje se beszéljen vele felnőtt ember módjára. Nem szégyen különben ha elakad, de megoldani meg kell. És ebben a legtöbbet a nyílt kommunikáció fog segíteni.
Az a baj hogy ha elválik, kb tuti a nőnél marad a gyerek (anyának én nem nevezném).
Szerintem a kicsi érdekében tarts ki kérdező, és esetleg később, mikor a kislány már dönthet kivel marad, akkor hagyjátok ott, ha nem változik meg addigra.
Szemmel láthatóan csak elvárások miatt kipottyantotta szegény gyereket, de a háta közepére nem kívánja. Ki mond ilyet, hogy inkább megölné magát, minthogy mégegy gyereke legyen??
Hát ha én férfi lennék és sz..r anya lenne a feleségem, többé nőként se tekintenék rá, nem ítélnélek el kérdező, ha máshol keresnél vígaszt.
De a gyerek érdekében mindenképp tarts ki.
28: nem tudsz te olvasni? Nézzed már meg mit írt a kérdező!
,, semmi türelme megnyugtatni, én elterelem a figyelmét, nyugtatom, ő azonnal felhúzza magát. Mindenkinek azt mondja hogy "sok a gond a gyerekkel", problémás gyerek”
,, Ha én ott hagyom a gyereket hogy foglalkozz most vele te, akkor az van, hogy neki nincs most kedve/ideje. Ha hagyom rá, akkor sem csinálja vagy akarja, vagy látványosan szenvedve csinálja.’’
Mielőtt kötekedsz a semmire mert te magad is nyilván hasonló sz.r anya vagy, olvassad már el a kérdést pls ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!