Rossz anya lennék, ha nem ehetnének sem a férjem, sem a
gyerekeim húst a házban?
Figyelt kérdés
Vegetáriánus vagyok, irtózom a hústól, a szagától és a tudattól, hogy a hűtőmben lenne. Minden egyéb állati eredetű étel, azaz tejtermékek maradhat, kivéve a húst. Most még egyedül élek, ezért tetszőlegesen vezetem a háztartást, de ha összeköltözünk a pasimmal, akkor problémás a helyzet. Nem tűrnék el semmilyen húst a hűtőben sem a lakásban. A gyerekek is csak kint ehetnének húst, otthon a házban nem.
98: nagyon le vagy maradva, ugyanis én követem a külföldi, hiteles orvosi szakirodalmat, és mint írtam, a gyerekeknek nem ellenjavallat a vegetáriánus életmód.
2021. szept. 5. 20:48
102/152 anonim válasza:
külföldi..de nem magyar!
2021. szept. 5. 20:49
103/152 anonim válasza:
100as ez esetbe honnan fog a gyerek húst szerezni?
Plusz a hús élelmiszer nem egyenlő a gyors kajával.
És fontold át a 98as válaszom, járj utána gyerek megfogantása előtt, mivel anyaméhbe is szüksége lehet a vöröshúsokra amit csak általad átjutva kerül hozzá.
2021. szept. 5. 20:49
104/152 A kérdező kommentje:
101: te egy klasszikus példája vagy azoknak, akiknek előbb "jár a szájuk", minthogy elolvasták volna a tartalmat, netán szöveget értelmeztek volna.
Senki nem tilt semmit, azt enne a gyerekem, amit akarna. Húst tud enni a nagymamánál, étteremben, barátokkal stb. annyi, hogy mivel én jómagam vega vagyok, itthon nem lenne hús. Felfogtad már?
2021. szept. 5. 20:50
105/152 anonim válasza:
102es úgy vagyok vele hogy neveld fel hússal, úgy biztos nem lesz gondja. Utána elhagyja ha akarja. De ha a bevett módszert nem követed és újat próbálsz meg a gyerekeden mimt 1 tesztalany... abból nem feltétlen sül ki jó, és akkor is más szívna a te ötleted miatt.
2021. szept. 5. 20:52
106/152 anonim válasza:
105.ezzel max azt éred el hogy a gyerek nagyon hamar ki fog költözni tőled hogy ott egyen húst ahol akar...
2021. szept. 5. 20:53
107/152 A kérdező kommentje:
100: ha a nagymamája szeret húst főzni, akkor enne ott. A húst egyébként főleg a B12, illetve a vastartalma miatt tartják elengedhetetlennek. Rengeteg egyéb B12 és vasforrás van, amit be lehet máshogyan is vinni a szervezetbe, nemcsak húsfogyasztással. A tejtermék pedig fehérjedús, amit a vegetáriánusok is esznek.
2021. szept. 5. 20:54
108/152 anonim válasza:
105.de korábban még úgy voltál vele hogy az én gyerekem ezért úgy nevelem ahogy akarom és mivel én vega vagyok ezért ő sem eszik majd húst...
2021. szept. 5. 20:54
109/152 A kérdező kommentje:
107: szerintem pedig ha alapból arra kondicionálom a gyereket, hogy otthon nagyon sok finom vega étel van, akkor eszébe sem jut a hús, megszokja a vegetáriánus étrendet, mivel abban szocializálódott.
2021. szept. 5. 20:55
110/152 anonim válasza:
108itt a fő kérdés hogy bemernéd vállalni és vállalnád e azért a kockázatot ha az otthoni vegetáriánus étrend miatt valami fejlődési rendellenesség/zavar lépne fel?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!