Egyre egészségtelenebb az alap életmódunk. Kidolgozhatnak valamit, ami ellensúlyozza a hatásokat?
Például gondolok itt arra, hogy a szénhidrátban gazdag, nagyon sós vagy nagyon édes, zöldségekben, ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban szegény ételek azok, amik gyorsabban, könnyebben elérhetők és amiket a többség megkíván. Sokan szeretünk nassolni is.
Lehetséges, hogy valahogy az ilyen típusú ételeket tegyék egészségessé? Valahogy vitaminokat adjanak hozzá vagy olyan anyagokat, amik jó hatással vannak az emésztésre, ha rost nincs is?
Vagy gondolok itt arra, hogy sok embernek nincs ideje sportolni (és nem, nem kifogásként használják, mert tv előtt ülni sincs idejük), ha van is, nem elegendő vagy nem pont sportolni van kedvük. Mivel lehet kiváltani a sport pozitív hatásait?
Most nem a már kialakult krónikus betegségek tüneti kezelésére gondolok, hanem eszközökre, tablettákra, módszerekre az egészség fenntartására.
A sport mióta táplálkozás?
Én legalább annyira akartam kihegyezni ezt a kérdést a sportra, mint a kajálásra, a válaszolók nem beszéltek róla.
Sport esetén lehetne izomstimulátor vagy nem tudom mi, akár hasonló dolog, tabletta bármi.
A szokásos menzás, irodai kajáldás, kifőzdés, street food stb helyeken meg lehetne olyan, hogy mesterségesen vitaminnal dúsított a panír vagy akár az ízesítő. Nincs egyelőre ötletem, ha lenne, nem lenne ez kihívás.
Az a baj egészségügyileg a mai élettel, hogy az ember végigcsinálja a napját becsületesen, rendesen és full egészségtelen lesz a napja, mert semmit se mozgott és csak szénhidrátot (túl sokat) és fehérjét evett, mert az elérhető gyorsan és igen, az a finom.
Külön kellene odafigyelni az egészségre, ami érthető okokból sokaknak nem megy. Ráadásul az egészséges életmód egyfajta kényszeresség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!