Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egyre egészségtelenebb az...

Egyre egészségtelenebb az alap életmódunk. Kidolgozhatnak valamit, ami ellensúlyozza a hatásokat?

Figyelt kérdés

Például gondolok itt arra, hogy a szénhidrátban gazdag, nagyon sós vagy nagyon édes, zöldségekben, ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban szegény ételek azok, amik gyorsabban, könnyebben elérhetők és amiket a többség megkíván. Sokan szeretünk nassolni is.

Lehetséges, hogy valahogy az ilyen típusú ételeket tegyék egészségessé? Valahogy vitaminokat adjanak hozzá vagy olyan anyagokat, amik jó hatással vannak az emésztésre, ha rost nincs is?

Vagy gondolok itt arra, hogy sok embernek nincs ideje sportolni (és nem, nem kifogásként használják, mert tv előtt ülni sincs idejük), ha van is, nem elegendő vagy nem pont sportolni van kedvük. Mivel lehet kiváltani a sport pozitív hatásait?

Most nem a már kialakult krónikus betegségek tüneti kezelésére gondolok, hanem eszközökre, tablettákra, módszerekre az egészség fenntartására.

2021. aug. 31. 22:28
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:

A csirkemellett én 1 órán át szoktam sütni kevés olajon és a felvágása, fűszerezése is idő nálam. Jó, mindenféle fűszerkeveréket nem használok, hanem magam válogatom rá, de az 2 perc.

Illetve nagyon leterhelt napon 15 percet SEM fogsz a konyhában tölteni - újfent az látszik, nem voltál még leterhelve igazán. Örülj neki.

Ettől függetlenül nem fogod megmondani az embereknek, hogy főzzenek otthon, alig valaki főz otthon, munkahelyeken szocializációs lehetőség is a közös ebéd.

Tehát ezzel nem érveltél a fő kérdésfelvetésem ellen.

2021. szept. 1. 17:12
 22/51 anonim ***** válasza:

A 14-es vagyok, tévedsz! Igen sokáig dolgoztam heti 4-5 napon át 16 órákat, és mégis meg tudtam oldani a fözést meg a családot, gyerekeket.

A fözés nem vesz annyi idöt igénybe, mint ahogy sokan gondolják, csak megfelelö szervezés kell hozzá - meg az, hogy akarj magadnak meg a családnak egészséges ételeket készíteni.

Persze a családok jó részénél az otthon készített ételek sem sokkal jobbak, mint az ipari, ahol teleteszik zsiradékkal, sóval, ételízesítövel, cukorral meg rengeteg hússal, szóval a legtöbb ember akkor sem enne jobb ételeket, ha megoldható lenne.

"Nem lenne egyszerűbb egészségesebb kajákat gyártani, vagy akár az, amit a kérdésfelvetésben írtam?"

Ebben elvileg igazad van, de nagyipari módszerekkel, olcsón és sokáig eltarthatóan nem megoldható, illetve ahogy írtam az elöbb, a legtöbb ember nem is enné meg.

Ha sok a zöldség vagy a saláta nem ecetben úszó pár levél, hanem valami egészségesebb, akkor az nem kell, mert ö "nem kecske, nyúl, stb", ha nem rengeteg zsíros hús, akkor "nincs energiája dolgozni", szóval még veszteségesebb lenne ilyeneket készíteni.

Egyszer nézz meg egy büfét/svédasztalos helyet, a többség (szerintem legalább 70-80%) a zöldségeket, salátákat ott hagyja és csak azokat az ételeket viszi, amik szerinted is egészségtelenek.

2021. szept. 1. 17:25
 23/51 anonim ***** válasza:

Csirkemellet egy óráig sütni teljesen értelmetlen dolog, 10-15 perc alatt megsül, csak még nem szárad halálra.

Aki rendesen tud fözni, az napi max. 15-30 perc alatt tud egy ebédet/vacsorát készíteni.

2021. szept. 1. 17:27
 24/51 A kérdező kommentje:

22

Nagyon jól tudom sajnos.

Ahol mi eszünk, egy nagy kajálda, szerintem nagyon rossz, de mindegy...

Szinte csak rántott húst lehet venni illetve ilyen pörkölt-szerűségek vannak.

Az emberek 90%-a húst eszik krumplival, néha rizzsel vagy tésztával. Salátát sem szednek hozzá. Akkora adagokat esznek, amekkorára rá se lehet nézni.

Amúgy a napi 5-szöri étkezést ajánlják lényegében mindenhol, azt se értem, miért jó, hogy napi kétszer (ebéd, vacsora) eszik tele magukat a rosszullét határáig, persze zsíros kajákkal, mert elvileg később lesznek éhesek (én nem tudom, mert én minden után 1-2 órán belül éhes vagyok :D ).

Viszont pont ezért tettem fel a kérdést.

16 óra munka mellett azért is kontraproduktív főzni, mert amennyivel egészségesebb lehet, annyival egészségtelenebb az alváshiány, ráadásul utóbbinak a hatása azonnal érződik.

2021. szept. 1. 17:37
 25/51 A kérdező kommentje:

23

Én rágósnak érzem, ha nem puhul meg rendesen.

Persze főzőtejszínnel, szaftosan vagy sütőben sütve szeretem igazán, így tényleg rágós, ha nem készül 1 órát.

2021. szept. 1. 17:38
 26/51 anonim ***** válasza:
Ha rágósnak érzed, akkor már túlsütötted! (23-as)
2021. szept. 1. 17:44
 27/51 A kérdező kommentje:
Általam elegendőnek tartott sütés után nem éreztem még rágósnak.
2021. szept. 1. 17:47
 28/51 anonim ***** válasza:
Ha 1 óráig tart csirkemellet sütnöd, akkor bizony valamit rosszul csinálsz. Nem értem mi a nagy kérdésfelvetésed. Az emberek az egészségtelen kajákat szeretik, ahogy már leírták. Biológiailag így van, hogy a feldolgozott étel egészségtelen, ezzel sem lehet mit kezdeni. De ha lehetne is, miért tennék? Nem elég, hogy az emberek egy vagyont fizetnek a szemét kajákért, később évtizedekig fizetnek a gyógyszerekért, miután tönkrement az egészségük. Ez hatalmas bevétel az államnak is. Miért érné meg nekik változtatni? Hogy egészségesebb legyél? Szerinted ez érdekel bárkit is? A heroin nem véletlenül van tiltva, mert túl gyorsan végez veled. A szemét kaja viszont lassan öl, így egy életen át tudod termelni az adót az államnak a munkáddal, illetve a fogyasztásoddal.
2021. szept. 1. 18:19
 29/51 A kérdező kommentje:
Annyi utópisztikus ötletről van szó ebben a kategóriában, de valahogy a sport "kiváltásáról" illetve az egészségtelen életmód hatásainak ellesúlyozásáról nem lehet ötletelni...
2021. szept. 1. 18:25
 30/51 anonim ***** válasza:
Nem "ellensúlyozni kell, hanem egészségesen élni!
2021. szept. 1. 19:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!