Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha 18 évesen...

Mit tegyek ha 18 évesen értelmi fogyatékos vagyok és nincs kedvem élni?18f

Figyelt kérdés

ennyi idős létemre anny sok stresszet tapasztalok hogy szinte ma is majdnem migrént kaptam, összevissza járkálok és azon stresszelek hogy, hogy milyen egy buta vagyok és félek nem leszek képes leéretségizni sem, szakközép sulira járok és 0-24 azon aggódom hogy nem fogok tudni leéretségizni, egyrészt más mentális betegségekkel is küzdöm mint a szociális fóbia, neurotikus személyiségzavar, az iskola nemtud az álapotomról de félek nem felelek meg az elvárásaimnak hogy leéretségizzek...

nincs meg az a IQm hozzá egyátalán, mit tegyek legyek ongyilkos??

jan. 10. 18:15
 81/116 anonim ***** válasza:
Én mindenkinek azt tanacsolom, hogy ne próbálja megyőzni az ellenkezőjéről a kerdezőt! Ne vàlaszoljunk, mert ezzel csak táplaljuk. Tudom, mert ismerem az ilyen típusu embert. En is voltam depressziós eleg durvàn. En is így viselkedtem (bàr nekem nm ilyen okom volt) csak én összeszedtem nagam és jàrtam pszichológushoz és pszichoterápiàra. Megyógyultam és mist vissza gondolva sajnàlom azt az időt, ami ez miatt elrepült. De megtörtént, ezután okosabb lettem.
febr. 19. 18:46
 82/116 anonim ***** válasza:

80-as leszartak a tanárok,

13 evesen kellett irni egy levelet az ofonek hogx milyen lesz a felnott eletunk, en beleirtam hogy elvegzem a sulit, dolgozok, aztan ha nagyon szar lesz ongyilkos leszek, se pszichologusnak nem szolt, se a szuleimnek csak elbeszelgetett velem de mar nem tudom mirol

A matek egy osi ellensegem volt mindig, az agyam nagyon ellenkezett hogy megertse epphogy 2-esekkel jutottam at mindig evvegen meg ev kozbe, sose buktam semmibol

febr. 19. 19:22
 83/116 A kérdező kommentje:
81es, jártam én mar dokikhoz, online tanultam pszichológiát de semmi sem segített növepni az IQm
febr. 19. 23:03
 84/116 anonim ***** válasza:

Nem az IQ-dat kell novelni

Hipnoterapeutához menj hogy hipnozisba kiszedje azt a sok negativ gondolatot amit beadagoltál magadnak az évek során

febr. 20. 05:57
 85/116 A kérdező kommentje:

84es, fölösleges "kiszedetni belőlem a negativ gondolatokat" ha a probléma gyökere ezzel nem szünne meg és idővel úgyis visszaesnek, mindezt tapasztalatból mondom.

A baj a gyenge kognitiv késségeimből fakadó ömbizalomhány, tökéletesen Steve Jobs mentalitásom van abból a szempontból hogy maximalista és túlkritikus vagyok, csak hát nekem nincs még megközelithtő szintü IQm hozzá képest. :'(

febr. 20. 08:19
 86/116 A kérdező kommentje:
tudom hogy már valószinüleg ciki nektek olvasni amiket irok meg hogy már szinte totális idiótát csinálok magamból és ezért méginkább egy agyhalottnak látom magam, de túl nagyok az ervárásaim magamtól és néha másoktól is visszont az esetemben semmi másra nem vágyok csak hogy képes legyek ezeket az elvárásaimat teljesiteni egyedül ha nemsikerül akkor nincs vágyam élni mert számomra az egyetlen boldogság a racionális konfliktusokból ered, semmi érzelmi krizis nem motivál a változtatásra és fejlesztésre mivel érzelmi szempontból azthiszem nagyon durván vissza vagyok maradva és mivel ez igy van fölöslegesnek látom magam ebben fejleszteni...
febr. 20. 08:27
 87/116 anonim ***** válasza:
Akkor valami nagyon egyszeru munkat kene vallalnod ahol nincs teljesitmenykenyszer pl takaritas
febr. 20. 08:56
 88/116 A kérdező kommentje:
87es, kösz vedd el teis mégjobban az életkedvem, én megbolondulnék még kevesebb pénzért dolgozni főleg hogy utálnám és halálra únnám azt a munkát inkább meghalnék mint hogy fölöslegesen szenvedjek.
febr. 20. 13:39
 89/116 A kérdező kommentje:

számomra a tökéletes munka az aminek tanulok, egyenlőre remekül megy nagyrészt annak köszönhetem hogy itthon is foglalkozom vele, viszont már attól is fosok hogy még ezt a "szenvedelyt" is elveszitem a mentális egéségem miat na akkor tuti mégjobban bekattanok.

Már most is az vagyok mivel az itthoni tavaszi szüneteket 0-24 az ágyban töltöm semmilyen vágyam nincs innen kikerülni, mert ha szociális ingerek érnek akkor csak méginkább frusztrált, ingerlékeny leszek és rettentően szorongó.

febr. 20. 13:44
 90/116 anonim ***** válasza:
100%

" semmilyen vágyam nincs innen kikerülni, "

Hát akkor erről ennyit, 10-20-50 év múlva is ugyanitt leszel

CSÁ!

febr. 20. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!