Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Értelmi fogyatékos a húgom,...

Értelmi fogyatékos a húgom, vagy mi baja?

Figyelt kérdés

Írhatnék egy regény terjedelmű szöveget, de úgy gondolom egy szituáció közlése is mindent elárul.

Normálisnak mutatja magát, lekezelő mindenkivel, de itthon (és kitudja hol) úgy viselkedik, mint akinek bajok vannak a fejében. "Ú iszten kis uszikáim, nekem fiaim vannak? Ezt el szem hiszem, nekem piti fiaim vannak. Na de én ezt nem fogom elmondani szenkinek. Öjökje imizlek titeket, megpuszilom a pici kukitokat is. Jaj ne kakilj úgy, ha tehetném kinyalnám a seggeteket is, csak büdös a kakitok."

22 éves, és nem magában, hanem torka szakadtából, eltorzított hangon ordítja.

2023. aug. 13. 17:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg vannak fiai, vagy csak beképzeli? Én amúgy arra tippelnék, hogy valami tudatmódosító hatása alatt áll.
2023. aug. 13. 18:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Nyulai vannak.
2023. aug. 13. 18:35
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Ha amúgy tudja normálisnak mutatni magát, akkor nem lehet értelmi fogyatékos. Akkor nem lenne rá képessége. Ez valami más - de egyáltalán nem biztos, hogy orvosi típusú probléma. Lehet, hogy csak ez az aktuális heppje. Plusz neveletlen, vagy valami trauma érte, és azért lekezelő mindenkivel.
2023. aug. 13. 23:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Régóta hasonlóan viselkedik, de a rossz nevelés és trauma lehetséges, bár nem ismerem az élete történéseit. Honnan deríthetném ki?
2023. aug. 13. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:
77%
Az a baj, hogy ha tényleg valami lelki sérülése van, akkor a te részedről egyfajta szakértelmet, különös tapintatot kíván, hogy ne bántsd meg még jobban. Ha tényleg el akar mondani valamit, meg tudod úgy hallgatni, hogy nem javasolsz megoldásokat? Ez egyáltalán nem könnyű, és sajnos a legtöbben se otthon nem látnak ilyen példát, de a közoktatásban sem tanítják. Ha szeretnél segíteni, akkor először nézz utána az értő hallgatásnak és a zsiráf nyelvnek. Ezekre így keress rá. Utána megkérdezheted a húgod, bántja-e valami. Felajánlhatod, hogy meghallgatod, ha szeretné.
2023. aug. 14. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!