Mi a pszichológia magyarázata a reinkarnációs "emléleknek"?
Minden magyarázható ezzel meg azzal, hipotézisek egész sora állítható fel, de amíg nincs bizonyíték egyik vagy másik kimenetelre, addig azok is maradnak.
A halálközeli élmények odáig magyarázhatók biokémiai folyamatokkal, amíg nincsenek verifikált élmények, amelyekre nincs racionális magyarázat. (Sok ilyen dokumentált eset van.)
A reinkarnáció addig magyarázható kitalációval, amíg nincsenek olyan emlékek, amelyeknek utánanyomozva igazolható azok valódisága. (Ilyen eseteket is dokumentáltak már.)
4
Nem. Eddig még senki sem bizonyította.
Azt mondják, hogy fantáziálás.
A nyelv enciklopédiája
David Crystal - Zólyomi Gábor
ír egy olyan esetről, amikor valaki azt állította, hogy előző életében bolgár volt, és regressziós hipnózisban tud bolgárul beszélni. De amit mondott, az bolgár hangzású halandzsa volt, teljesen értelmetlen.
"Az is egy lehetőség, hogy fals emlékekkel rendelkeznek."
Ezért mennek utána ezeknek az emlékeknek, teljesen ismeretlen emberekről.
És egy részük állítólag valódi volt, igazolható.
"Sosem olvastam még ácsról vagy kovácsról. Elég érdekes, nem?"
Érdekes, mert én a legtöbbször olyan emlékekről olvasok, amelyek teljesen átlagosak.
9
A fals emlékeket össze lehet szedni könyvekből, filmekből stb.
'Érdekes, mert én a legtöbbször olyan emlékekről olvasok, amelyek teljesen átlagosak.'
Facebook csoportokról volt szó, amelyek direkt ilyen emberek számára hoztak létre. Nyilván az elrugaszkodott, nem reális példák nem kapnak nemzetközi nyilvánosságot. A nagy számok törvénye alapján olyan is előfordulhat, hogy teljesen reális emlékeket hoz létre, amelyek valamilyen módon igazolhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!