Aki az oltástól fél, az a vírustól miért nem?
Sokan pampognak a vakcina hosszútávú mellékhatásai miatt, miközben a vírusnak pedig van rengeteg, ismert hosszútávú mellékhatása!
Sokan lettek autoimmun betegek, csökkent a szellemi, fizikai teljesítőképességük még hónapokkal a fertőzés után is. Nagy valószínűséggel a ti ismerősi körötökben is történt már ilyen - sajnos.
Azt nem értem, hogy ha annyira erősnek gondolod magadat, hogy szerinted a víruson simán átesnél enyhe tünetekkel, akkor miért gondolod, hogy a vakcina, amit már többszázezer embernek beadtak gond nélkül, az legyűrne?
Jogos ez anfelvetésed, és valóban probléma is. Mint ahogy az, hogy eddig le volt kakkantva az eü, es ez kellett a fontossaga felismeresehez.
Viszont!! Es most figyelj! Ha az okos "jarvanyszkeptikus"-saink szabadjára engedhettek volna a virust, mint ahogy szerettek volna, akkor a kedves hozzatartozod valoszinuleg nem hogy 200km-re nem kapott volna ellatast, hanem sehol a covidban teljesen szethullo eü miatt. Vagy best effort jelleggel a folyoson megvizsgaltak volna 20 masik covid beteg kozott.. na ezen gondolkodj el, mielott butasagokat beszelsz. Ha elszabadul a covid, azt a stroke-os beteg is megerzi, qz garantalhato... Olyan emberek akiknek ennek a megelozese annyit nem er meg, hogy a maszkot felhuzza a budos pofajara, az nem valo a tarsadalmunkba..
83: tényeket írtam és utána kérdeztem, ebben mi is volt a butaság?
Én nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, de ahogy én is megkapom, a "majd ha a te rokonod..." dumákat, úgy nektek sem ártana elgondolkodni azon, hogy van, akinek ezért kerül az életébe az egész covid helyzet.
A maszkos dolgot - bár nem értem, hogy az én hozzászólásomhoz ez hogy jön, - hagyjuk inkább. Ilyen hosszú távon kb arra jó, hogy mi, emberek egymásnak ugorjunk miatta.
"Még mindig nem értem, hogy az oltástól hogyan tűnik el egy vírus, ami elvileg már mutálódik is... Ellenben a hozzászólásomat értékelik, magyarázat viszont nulla.
Meg miért is veszélyeztetek én olyan embereket, akik be vannak oltva? Ők elvileg védve vannak, vagy mégsem? Azért vagyok unintelligens, mert elfogadom más érveit az oltás mellett, de én erre nem vagyok hajlandó, mert nekem is megvan a saját véleményem? Kimondottan érdekes szemléletek vannak itt, bár már meg sem lepődök..."
Nem "tűnik" el, visszaszorul, ugyanis egy vírus nem él hosszú ideig gazdaszervezet nélkül. Ezt használták ki minden egyes vírus esetén, ami ellen valaha védőoltást találtak ki. De ehhez átoltottság kell, ha nincs, akkor a vírust nem lehet visszaszorítani. A mutálódás rész a jövő problémája, ha sikerül most, először minimálisra csökkenteni a szintjét, akkor a későbbi mutációkkal már könyebb foglalkozni, mint az influenza esetén is. Tessék, itt a magyarázat.
Nem azt veszélyezteted, aki be van oltva, hanem azt, aki valamilyen alapbetegség kapcsán nem is kaphat oltást. Meglepően sok ilyen ember van, szóval nagy az egyéni felelősség, akár tetszik, akár nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!