Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki az oltástól fél, az a...

Aki az oltástól fél, az a vírustól miért nem?

Figyelt kérdés

Sokan pampognak a vakcina hosszútávú mellékhatásai miatt, miközben a vírusnak pedig van rengeteg, ismert hosszútávú mellékhatása!

Sokan lettek autoimmun betegek, csökkent a szellemi, fizikai teljesítőképességük még hónapokkal a fertőzés után is. Nagy valószínűséggel a ti ismerősi körötökben is történt már ilyen - sajnos.

Azt nem értem, hogy ha annyira erősnek gondolod magadat, hogy szerinted a víruson simán átesnél enyhe tünetekkel, akkor miért gondolod, hogy a vakcina, amit már többszázezer embernek beadtak gond nélkül, az legyűrne?

2020. dec. 20. 16:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/118 anonim ***** válasza:
22%

88: köszönöm az értelmes, fröcsögésmentes választ. Valami hasonlóra akartam kilyukdani, miszerint a vírus nem tűnik el, jó esetben legfeljebb - ahogy te is írtad - visszaszorul. A nagyon okos médiában azonban nem egy helyen fogalmaztak így, amin én azért akadok fent, mert az ilyenek miatt is tartunk ott, hogy rengetegen képtelenek értelmezni, amit a másik mond vagy ír.

Egyébként az átoltottság jelen pillanatban maximum egy álom lehet azoknak, akik mellette vannak. Eleve ha a legutolsó állításodból kiindulunk, miszerint rengetegen nem is kaphatják meg. Ezek mellett nyilván nem mindenki bízik egy 6 hónap alatt összerakott anyagban, aminek nem ismer(het)ik a hosszútávú mellékhatásait.

2020. dec. 23. 10:34
 92/118 anonim ***** válasza:
55%

91 nem 6 hónap alatt lett összerakva, annyi idő alatt nem is lehetne.

Volt korábban egy másik sars járvány, akkor fejlesztették ki az oltóanyagot 2003-ban, de akkor visszaszorult a sars és nem kellett végül használni.

[link]

2020. dec. 23. 12:19
 93/118 anonim ***** válasza:
31%
#91 sajnálom, de nem értek veled egyet. Nagyon sok mindenen múlik, hogy milyen gyorsan készül el egy új gyógyszer vagy jelen eseten oltás. Pénz, tökölés az FDA-val és hasonló szervekkel, információk eltitkolása egymás elől, hogy valaki előnyben legyen stb. Most minden oltóanyaggyártó cég 110%-kal feküdt rá a vakcina megalkotására, minden mást félretéve, öntötték bele a pénzt az államok, mert tudták, hogy most ez a legjobb lehetőségünk. Nem adnak ki olyat a kezükből, amik miatt tömegek betegednek le, az FDA-t felelősségre vonnák nem kicsit, marhára nem hiányzik ez nekik.
2020. dec. 23. 15:34
 94/118 anonim ***** válasza:
66%

93: Nem is kell velem egyetérteni, csak leírtam az álláspontomat. Világ életemben kerültem az oltásokat - a kötelezőkön kívül - és a gyógyszerek használatát is igyekszem minimalizálni. Hogy miért, azt már korábban leírtam.

Értem, amit 88 írt, sőt azzal egyet is értek, hogy valahol a korábbi oltásoknak is neki kellett állni, de attól még vannak bennem kételyek.

2020. dec. 24. 00:17
 95/118 anonim ***** válasza:
30%

#94 Így van, a gógyszernek mindig egy végső tartaléknak kellene lennie, nem pedig egy integrált résznek az ember mindennapi életében. Olyan ez az oltás kérdés, mintha mindennap bevennénk két fájdalomcsillapítót, csak azért, hogy ha egyszer éppen fájna majd a fejünk, akkor ne fájjon. Semmi értlme, és mivel beavatkozás a szervezetbe (ok nélkül) legjobb esetben is értelmetlen, de fennáll a veszélye, hogy feleslegesen károsítjuk magunkat.

(Igen, tudom, hogy fejfájásba nem hal bele senki, de ez nem változtat azon a tényen, h az emberek 99 százalékának felesleges)

2020. dec. 24. 06:28
 96/118 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom honnan veszitek ezt a 99%-ot, egyáltalán nem annyi. A fertőzöttek közel 15%-a igényel kórházi ellátást, 5% intenzív osztályra kerül. A halálozás 60 éves korig 0.3%, utána viszont évtizedenként 10%-kal nő a halálozás. Számtalan esetben krónikus fáradtság, 20-30%-os légzésfunkciós romlás alakul ki...ha ez szerintetek nem indokolja a vakcinát és "felesleges gyógyszerszedés" részetekről, akkor nem tudom mit mondhatnék még...
2020. dec. 24. 09:09
 97/118 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó: Én csak azt a statisztikát hiszem el, amit magam hamisítok. Elég sokat kell gyártanom a munkám kapcsán, ugyanígy torzítja az eredmenyeket az js
2020. dec. 24. 09:28
 98/118 anonim ***** válasza:
71%
#96-os. Igen, A FERTŐZÖTTEK 15% IGÉNYEL ELLÁTÁST, nem a lakosság 15%-a. A kettő között hatalmas a különbség. Az össznépesség pár tíz százaléka fertőződik meg, és ANNAK a 15% igényel ellátást, DE azok közül sem hal meg mindenki, csupán 5 százalék. Egyre jobban közeledünk a 99% felé (ami persze nem pontos szám, valószínűleg inkább 95-96 lehet, de nem is ez a lényeg).
2020. dec. 24. 10:29
 99/118 anonim ***** válasza:
63%

Nézzük inkább azt, hogy 1,73 millió embert halt meg a covidban a megjelenés óta (forrás: [link]

A világon majdnem 8 milliárd ember él (forrás: [link]

Tehát a lakosság 0,02125%-a halt bele ebbe.

Ezek hivatalos számok, tehát biztos sokan nem is ebbe haltak bele, de persze sok emberről nincsen statisztika, úgyhogy vegyük ezt a számot kiegyenlítettnek (jobb híján).

Egy év alatt 0,02125% sok? Ezt majd mindenki eldönti, de remélem arra elég, hogy legalább azt megértsék a riogatók, hogy egyesek miért nem akarják beoltatni magukat.

Ha azt mondják, hogy 0,02125% az esélye, hogy magas vérnyomásod lesz 1 éven belül, akkor leállsz a kávéval? Valaki igen, ő dönt a legracionálisabban, hiszen ő biztosan elkerüli a veszély, de ne lepődjünk meg, ha valakit nem érdekel.

2020. dec. 24. 10:37
 100/118 anonim ***** válasza:
15%
Végigolvastátok? Maradandó egészségromlás. Ha nem halál, akkor gyakori szövődmények. Komolyan nem értem mi ezen a riogatás? Nyilván nem pestis, meg ebola, meg zombivírus a Walking Dead-ből, de eléri azt a szintet, azt a kiterjedtséget, amikor már tenni kell ellene, nem lehet elbagatellizálni. De nem tépem tovább a számat...
2020. dec. 24. 11:52
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!