Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki az oltástól fél, az a...

Aki az oltástól fél, az a vírustól miért nem?

Figyelt kérdés

Sokan pampognak a vakcina hosszútávú mellékhatásai miatt, miközben a vírusnak pedig van rengeteg, ismert hosszútávú mellékhatása!

Sokan lettek autoimmun betegek, csökkent a szellemi, fizikai teljesítőképességük még hónapokkal a fertőzés után is. Nagy valószínűséggel a ti ismerősi körötökben is történt már ilyen - sajnos.

Azt nem értem, hogy ha annyira erősnek gondolod magadat, hogy szerinted a víruson simán átesnél enyhe tünetekkel, akkor miért gondolod, hogy a vakcina, amit már többszázezer embernek beadtak gond nélkül, az legyűrne?

2020. dec. 20. 16:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/118 anonim ***** válasza:
34%

Azért van csak ennyi, mert mindenhol korlátozások vannak. Ha tényleg el lenne engedve a járvány, nagyságrendekkel több beteg lenne.

Ennyi erővel lehetne azt is mondani, hogy a spanyolnátha csak az emberiség 5%-át pusztította el. Az sok? 95%-nak kutya baja se lett..

Ráadásul ti két pólusban gondolkodtok. Halál-Élet, de a kettő között nagyon sokszínű a skála a teljesen tünetmentestől, a 4 hétig lélegeztetettig. Rohadtul nem csak a halál számít, hanem a szövődményes betegek is.

Ezzel a logikával, ha lenne egy vírus, amitől leesik az egyik karod, de soha nem okoz halált, akkor nem kellene azzal se foglalkozni igaz? Hiszen a fertőzöttek 0%-a hal meg, akkor minek is?

2020. dec. 24. 12:13
 102/118 anonim ***** válasza:
33%
101: mérhetetlenül egyetértek!
2020. dec. 24. 12:34
 103/118 anonim ***** válasza:
89%

101

Nyáron alig volt korlátozás és alig volt vírus. Amit te írsz, az puszta találgatás, spekuláció.

2020. dec. 24. 13:07
 104/118 anonim ***** válasza:
9%
Mennyi vakcinafób :O
2020. dec. 24. 13:09
 105/118 anonim ***** válasza:
87%

Szövődmények: azokat érintik, akik amúgy veszélyeztetettek.

Az pedig, hogy mennyien haltak volna meg, ha nem cselekszünk, erősen spekulatív, így értelme sincsen.

Az a helyzet, hogy semmilyen bizonyítékotok sincsen, csak a jólhangzó "legyünk felelősek" mantra megy. Csak éppen érvek nincsenek, az a baj.

Egyébként én nem azt mondtam, hogy engedjük el, és a maszkkal sem volt bajom, csak azt mondtam, h ezek a számok, empirikus tények, melyek nem teszik indokolttá a védőoltást mindenki számára.

Ez a hatalmas gazdasági leállás pedig sokkal nagyobb károkat okozott a társadalonak, mint az a kevés halotty, és egészséglárosult (ezekről van valami statisztika, vagy már megint csak a média nyomja ezt)

Ezek nem találgatások, hanem tények. Persze nem hangzanak jól, úgyhogy senkinek nem fog tetszeni, de nem is ez a lényeg.

Nem csak a vírusban lehet ám meghalni/tönkremenni, hanem a gazdasági következményekbe is, és azok MINDENKIT érintenek.

Minél magasabb a munkanélküliség, annál több a mentális beteg, öngyilkos, radikalizált (populistáknak, demagóg politikusoknak) kiszolgált ember.

Én nem mondom, hogy nincsen igazatok, csak sajnos sokszor nem látjátok a fától az erdőt.

2020. dec. 24. 13:12
 106/118 anonim ***** válasza:
69%

100: én nem akarok semmit elbagatellizálni, egy járványt komolyan kell venni, de ami most megy az bohóckodás, semmi több. Ráadásul ha azt látom/tapasztalom, hogy a nem kifejezetten szűk környezetem és én is kizárólag a közvetett problémák miatt szívunk, akkor bizony előbb-utóbb el fog fogyni a türelem. Egész életem során komolyan vettem mindent egészség terén (táplálkozás, életmód), amiért okosabbnál okosabb megjegyzéseket kaptam, lesz**tam. Most hirtelen mindenki professzor lett a témában és olyanok szólogatnak be a másiknak, akik kb 100 métert lusták gyalog megtenni. Ez vice versa igaz.

101: Kétpólusos gondolkodás? Nagyon nem talált, simán vissza tudnám vetíteni a "túloldalra". Ez épp olyan, hogy vannak egészségkalauzok az oltás mellett és ellen úgy - ahogy korábban is írtam -, hogy az életmódjukról lerí a nemtörődömség, ami az egészséget illeti (cigi, pia, kaja, stb).

2020. dec. 24. 13:49
 107/118 anonim ***** válasza:
20%

[link]

Olvassatok, tanuljatok. Hiteles, rektorált cikk.

2020. dec. 24. 14:02
 108/118 anonim ***** válasza:
33%

De akkor mondd el, hogy mi a megoldás?

-Elengedni a járványt: Túlterhelt kórházak, sok halott és sok közvetett halott (nem a covidban hal meg, hanem amiatt, mert nem kapnak megfelelő ellátást, mert minden orvos covid osztályon van).

-Svéd modell: Láthatóan nem működik, ott is kemény szigorítás van.

-Vakcina: Lakosság 70%-a megkapja, valószínűleg lesz pár (néhány 10 max 100 ember) akinél súlyos mellékhatása lesz, a többiek védettek lesznek. Ez az egyetlen járható út.

[link]

[link]

[link]

Ez a "úgy is meghalt volna" "csak a rossz immunrendszerrel jelentkezőket érinti" nem érv, ugyanis Magyarországon a lakosság 1/3-a elhízott, ami a legnagyobb rizikófaktor súlyos covid kialakulására életkortól függetlenül, tehát potenciálisan 3,5 millió magyar van veszélyben. Konkrétan majdnem egy Taigetosz elvről beszéltek.

Amit eddig tudunk:

-80% tünetmentes, enyhe tünetes

-15% szorul kórházi ellátásra

-5% intezív ellátásra

-1-3% hal meg.

-Rengeteg ember küzd hosszútávú felépüléssel, problémákkal.

Aki erre azt mondja, hogy nem kell semmit tenni, az nem látja a fátol az erdőt.

2020. dec. 24. 14:05
 109/118 anonim ***** válasza:
18%
Így van. Ezek vagy ennyire tudatlanok, vagy bolondok... Majd öregkorukba rájönnek hogy nekik se mindegy..
2020. dec. 24. 14:09
 110/118 anonim ***** válasza:
87%
Légyen boldog mindenki, de engem hagyjanak beken a vakcina mániával. Tudom, hogy létezik a vírus, latom hogy a sok okos mit hord össze a platformokon és pont. A konteósok félnek, a koronarettegok félnek, én pedig csupán leszarom az egészet.
2020. dec. 24. 15:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!