Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/268 anonim ***** válasza:
100%

Oké,de én nem a gazdagságukon akadtam fenn,hanem hogy te úgy látod,vagy legalább is ezt lehet kivenni,hogy aki nem tartozik elit körbe,átlagos annak nem jár a normális bánásmód az élet bármely területén,azokat hozhatják kellemetelen helyzetbe.Míg az elitek gyerkőceit,is itt írtál azért példát hogy nem mindig megérdemelt jegyet kapnak,törhetnek stb.azokkal meg kivételezenek.Szóval ezen akadtam fenn.

Ha nekik jár(eliteknek)és a sima gazdagokat is ide értem most,hogy külön vizsgálják,ha akarja nem csináltat vizsgálatot,saját dokihoz megy és közben ez jogilag megengedett az átlag polgárnak,diáknak is,akkor inkább azt kellene javasolnod az átlagnak is ha valami nem tetszik és jogosan,akkor lépjen,éljen a jogaival,álljon ki és szóljon magáért,nem kell meghunyászkodnia.Hisz mint írtam mások is megtették.

2011. ápr. 27. 18:55
 192/268 A kérdező kommentje:

a 18:55-ös bejegyzésedre is válaszolok, de most az előzőre sikerült nagy nehezen megszülnöm a választ

Nagyon furcsán és becsmérlően használod ezt a burzsuj szót.

”1.Szóval nem értem mért gondolom egy átlgag diáknak mért ne járna?És mért akarod őket megalázó helyzetbe hozni?AMikor itt meg leírod a te kis burzsujaiddal nem tehetik ezt meg”

-------- a burzsujkodás más téma! Jár az átlag diáknak is, csak annyi különbséget írtam, hogy egy elit-körös csemete ezt hamarabb kikéri magának, mert ehhez a stílushoz van szokva, míg egy nem elit-körös inkább megy a csordával. Nincs igazam? Ezt inkább elit körnek nevezném, de semmiképpen se burzsujkodásnak, de az egészet megint annyira tökéletesen félreértjük, hogy hihetetlen. Nem arról van szó, hogy az egyiknek lehetne, a másiknak pedig nem, hanem egy elit suliba járó csemete nyilván elit származású, és az a helyzet, hogy az orvos se meri megkockáztatni, hogy vmit csinál, mert aztán leordítják a haját, (olyan volt már, hogy kiosztottak a tanárnak két fülest)..

Nem arról van szó, hogy ki teheti meg és ki nem, de azt írtad, hogy igenis joga van megtagadni és beleszólni a vizsgálat menetébe a diáknak. Na ez nem igaz sztem, ne haragudj, az más kérdés, hogy ők megtehetik, hogy egyszerűen nem hagyják egy cseppet se betörni magukat, mert ez büszkeség kérdése, na de nem jogszabály adta lehetőség, hanem mentalitás, életkörülmény. De nem jogszabály írja elő, hogy X szintű elitségtől már lehet, és az alatt pedig nem lehet avagy mindenkinek egységesen lehet. Annyiszor kérek jogszabályt,de senki nem ad :(

Sokadszorra is megkérdezem, ha már sokadszor is ilyet mondasz (nem csak te), akkor hozz már nekem konkrét jogszabályi hivatkozást, hogy mi alapján lehetne az orvosi vizsgálatot megalázásnak nevezni, és mi alapján megtagadni. Mondasz nekem ilyet? Másrészt, miután tisztáztuk, hogy nem burzsujságról an szó, hidd el nekem, hogy ezek a srácok nem véletlenül kerültek oda, ahova, és nem értem ezt a lekicsinylő stílust. Elhiszed, hogy az ifi válogatott pl nem véletlenül lett az?

Aztán az is érdekes meglátás részedről, hogy inkább ezekre a „burzsujokra”férne rá a megalázás. Most akkor mégis? Nehéz követni téged …. Az elit srácokat miért akarod megalázni? Na nem mintha lehetne, csak érdekelne ez a kijelentésed.

(„2.Inkább ezekre a kis burzsujokra férne ez rá,nem az átlag srácokat kellene piszkálni.”)

”És igen is az átlagos is megteheti valójában,hogy nem enged egy vizsgálatot,vagy beleszól annak menetébe…..”

---- látod csak eljutunk ide, ahova nagyon nem kéne, a diák fogja irányítani az orvosi vizsgálatot …. durva

----igen, ezek általában nem propagált iskolák, csak az a kör ismeri, aki oda jár, kívülálló nem nagyon, tehát léteznek valóban.

------harmadrészt ismered a mondást, „amit szabad .,…….” Nem vagyunk egyenlők (sajnos vagy nem sajnos)

----- jogszabály?

”De ha nem az elitről beszélünk,az akkor is igaz,hogy iskola és iskola között nagyok a különbségek. Ahogy elit suli és suli között is”

----- ez is igaz sztem így ahogy írtad.

De azt tartom sznobnak tőled,hogy azért meg az átlag diákok nem burzsuljok,nem tudják elsimítani annyira könnyen a botlásaikat,te őket megalázó helyzetbe hoznád. Mikor azért mert valaki egy elkényesztettett,pénzlelt csemete kinyal.nád a popoját.Mert ez így jön le.

---- ez nem igaz! Én csak egy realitás-képet adtam, nem pedig véleményt! Ez megy ma napjainkban, de azt nem tudom, hogy ezzel így baj van-e vagy sem.

Na de lényeg, h te sem vagy semmi, mert elmondásod szerint, az elit-srácokat kéne megalázni, és nem a többieket. Hát ez így durva. Valami ellenérzésed van az elit-diákokkal szemben? De légyszi te se keverd a burzsuj és az elit szót, mert a kettő nem fedi egymást! Nagyon durvák a ferdítések, hogy ha már jómódú, akkor burzsuj, sőt ha burzsuj, akkor snob is és stb. Ne haragudj, de ezzel kiakasztottál most nagyon. Na meg nem mindig a szülők teszik ám a pénzt oda, ezen is kiakadtam. Pont meséltem neked azt a példát, hogy van a srác (azt hiszem 3-os), aki órákon a laptopjáról sokmilliós tétellel tőzsdézik, és ő maga csinálja a pénzt magának. Ha jó napja van, akár többszázezret is. A másikat pedig azért nem lehet zavarni földrajz órán, mert végig telefonál az üzletei érdekében. Én elismerem, hogy nem túl helyén való, na de ez is csak a realitás, semmi más. Ő is az elkényeztetett kategória számodra? 17 éves korára szted milyen szellemi érettség kell ehhez? Mármint hogy felelősen és persze pozitív döntéseket hozzon! Ja meg mellesleg ne feledjük, hogy lassan egy idegroncs, mert naponta kap „infarctust” szegény, na de ez is része az üzleti életének, ami szabad idejében (suli időben) csinál, csak éppen nem túl kockázatmentes. De tényleg ennyire degradálod ezt a tevékenységet? Pontosabban az agykapacitást, ami szükséges hozzá? Azért gondolom elismered, hogy ez nem semmi felelősség, és nem kis teljesítmény, főleg úgy, hogy ez csak amolyan mellékes, és az „igazi” üzleti éket suli után van. Te bevállalnád csak ezt pl. 100 millával, így ahogy írtam? Csak mert bevallom neked, én nem.

De hagyjuk is a pénzt, itt a lényeg az elitségen van, amit te kapásból összekötsz a burzsuj szóval, pedig helytelen!! Legtöbbször pénzesek az elit körök, de ismerek kivételt is! Nem ettől elit valaki, még ha valamilyen szinten a pénz és az elitség össze is függ, de semmiképpen sem 100%-ban fedi egymást.

1.,Ha valakinek az egóját rombolni akarod,akkor inkább a burzsuljnál kellene kezdened,nem az átlagos srácot szívatni szerintem(a burzsujt kell helyre tenni inkább,főleg ha az annyira sznob már és azt gondolja ő a kis király,de ez is nevelés kérdése. Mert más országokban is vannak milliárdosok és vannak a gyerekeik között értelmes,normális gondolkodásúak,mert ott is van ahol cserélbe hogy kapnak,el is várják,hogy adjon a gyerek valamit.)(Szóval ott sem mindenki felszínes és lenéző,vannak milliárdosok,főleg akik kemény munka árán lettek azok és nem pénzes családokból jöttek,hogy a szegény,de tehetséges gyerekeket támogatják,meg küzdenek az emberi jogokért,aktívisták,szóval ott sem mindenki csak rossz)!

------ el se kezdem mesélni, hogy milyen tévedésben vagy, mert én is tudok olyan nagyon pénzes srácról, aki kőkeményen támogatja nem pénzes haverját, akit amúgy befogadott a köreibe, akár sport akár egyéb hobby révén összekerültek, és heti nagy összegekkel, anonim módon támogatja a srácot, és már-már megható valóban.

----- aztán meg egy darabig én is ezt hittem, aztán tapasztaltam, hogy miért is akarnak kifejezetten elkülönülni, miért is akarnak külön házibulit, miért is mennek csakis a VIP részlegre még a legelőkelőbb helyen is. Én is olyan voltam, mint te, amíg nem tapasztaltam meg a csúnya realitást, és abszolút megértem őket ebben! A magyarok persze egy külön kategória, de itt az irigység és a gonoszság előbb üti fel a fejét, és innen ered az is, hogy csakis a saját köreikből ismerkednek (csajoznak/fiúznak is). Volt olyan példa, hogy egy srác akart ismerkedni egy lánnyal, de megtudta, hogy más körből való, és így hagyta az egészet annyiban, mert megtanulta, hogy sokkal több problémával jár egy ilyen ismeretség, mint amennyi előnye lenne. Ez biztos furcsa, de már én is beletanultam, és én is megértettem ezt a gondolkodásmódot. Furcsa?

2.,Mivel az átlagosnak is bíztosítva van a normális bánásmód valójában,és a jogok inkább arra kellene BÍZTATNOD,ELMONDANOD nekik,,ha már tanult vagy,mint írtad,és állítod,hogy éljenek is vele.Nem de?

--- de, csak mondd már meg nekem azt a §-t, mert nem tudom, mégis mire is hivatkozzak anélkül, hogy hülyének ne nézzenek. Milyen § alapján mondja azt, hogy „dr. úr, ezt így és úgy kérem csinálni, mert nekem úgy tetszik, és nem érdekel, hogy amúgy nem is úgy kellene”? hm ? mert már odáig jutottunk ugye, hogy a diák megmondja, hogyan legyen a vizsgálat. Kész horror.

Egy tanult ember,aki nem sznob,az képviseli a többi ember érdekeit is,ha kell felvilágosít,elmondja,leírja valójában a törvényben milyen jogokat írna ezzel kapcsolatban. És az is érdek,hogy a jogokkal élni tudjanak az emberek.

--------- na tök jó, hogy ezt mondod, csak kérlek tedd hozzá, melyik törvény ?? !!! mert így csak vagdalkozunk, de nyilván nem a KRESZ-ben van. A sznobsághoz pedig hozzá se szólok, de nem értünk egyet, te csak a negatívumot látod, ill. csak negatív jellemzőként használod.

-----Itt leírod, hogy számodra kik a burzsuj réteg, és akkor lehet, hogy jól is teszed, hogy így nevezed, na mert én ELITség alatt nem ezt a réteget értem természetesen. Semmi Gyurcsány és társai, nem-nem, van egy politikailag független, fiatal elit réteg, és ezért is furcsállom rájuk a burzsuj szót. De akkor ebben se egyre gondolunk. Nehéz ezt megfogalmazni így, ha nem tudod miről beszélek.

Egyenlőre a burzsuljok jó része belőlünk átlagosakból gazdagodtak meg,a mi munkánkból,

--------nem is erre gondoltam

Ne az átlagos srácokat rüheld!!!

----dehogy rühellem

(ha meg a gazdag,elkényesztetett ficsurokkal van a bajod,mert szerinem a leírtak alapján velük nagyobb gond lehet

-------- nagyon durva vagy megint! Nem tudom miért kell ficsuroknak nevezni a tehetséges fiataljainkat, akik nem siránkoznak, hanem már tizenévesen és nem semmi üzleteket bonyolítanak avagy a helyzetük miatt vannak olyan körülmények között, mint pl egy válogatott, vagy mert olyan pénzügyeket bonyolítanak le, amit talán senkinek nem kívánok idegileg, na ne tőlük sajnáld sztem, mert megdolgoznak érte! Bőven! Nemtom milyen példát hozzak, de most akár a sport-elitet nézem, akár a pénzügyi elitet, egyik helyében sem lennék, el tudod képzelni, milyen idegi és fizikai állapotok között élnek reggel 5-től éjfélig? Ne sajnáld, ha egy ilyen 15 évesen kap egy lakást a szövetségtől, és milliós pénzeket hozzá, úgysincs ideje elkölteni. Persze az átlag szemét szúrja, hogy 17 évesen vadi új Mercedessel, BMW-vel járnak, de ahogy mondtam, ne sajnáld tőlük, ez csak a felszín és nagyon megdolgoznak érte! Én ezt pontosan látom.

Nekik is bíztosítva vannak a jogaik és van aki tud élni,érvelni vele.

----már megint :(

oké, én mindent szívesen elfogadok, csak írd le milyen jogaikra gondolsz kérlek! Egyébként persze h vannak jogaik, ugyan olyanok, csak a gyakorlati kivitelezés más egy kicsit, mert mondjuk egy ilyen stílushoz szokott elittől az orvos is hamarabb kap kettőt, ha netán odáig menne a helyzet, hogy lemennek, na de úgyse mennek, tehát hagyjuk is ezt.

Nekem amit itt az elit srácokról írtál szerinem velük sokkal nagyobb baj van. Inkább őket kellene helyre tenni.

--- nézd, most erre mit is mondjak? Ez az életvitelük, nekik ez a természetes, ennyi. De kérdezz nyugodtan! Nem látok olyan nagy problémát velük, csak mások, ennyi.

Tudod az amikor itt leírtad,hogy egy átlagos fiatal az simán kerüljön számra kellemetelen helyzetbe,(pedig lenne rá mód hogy ezt el lehessen kerülni,)akkor ez úgy jön le,most hogy írod az elitnek minden jár,csak az átlag szívjon,mintha valami Náci lennél.

------------„pedig lenne rá mód” --- oké, csak újra ezt kérem tőled, hogy áruld el a jogszabályát, másrészt pedig azt írd le kérlek, hogy ez miért kellemetlen helyzet. Megint a megalázás jön elő? Ugye nem ……

1.Most valójában kivel van a gondod az elkényesztetett elittel,akikkel nem lehet bírni,akik ellen nem lehet tenni,mert a kezed meg van kötve?

Most valójában ő róluk írsz,és tudat alatt nekik kellene ez a tömeges vizsgálat,nevelés céljából,egó rombolásból,meg amiket írsz stb,az a pár pofon?

Nem lehet hogy ő rájuk gondosz valójában?

----- nem, nem így értem! Két külön életforma, ennél most nem látok kapcsolatot, csak azért írtam le érdekességképpen, hogy hát egy elit-körös fiatalt biztos nem lehet orvosi vizsgálatra kényszeríteni, mert előbb dobják ki az ablakon az orvost, de az a tapasztalatom, hogy „sima” diákoknál ez nem így van, ők nyuszikábbak ennél, és ugyan jogszabályi hely nincs a megtagadásra és a beleugatásba, de ők nem is teszik ezt meg, tapasztalat szerint sokkal megalkuvóbbak, belenyugvóbbak.

-Mert ott indokoltabb lenne a helyre tevésük.

-----azért ne legyünk ilyen drasztikusak sztem, mert nem egyszerű snobságról, tahóságról van szó, hanem más életstílusról!! Ez ok ?

-Ha nem rájuk gondoltál végig,akkor meg sznobizmusról beszélünk,mert akkor arról szól az egész,hogy kiéld a megalázás örömét,egy elve korlátozottabb jogokkal bíró diák rétegen.

----- huh ez most nagyon kusza ,….. most akkor mégse ők lennének a snobok? Egyébként írtam már, hogy nem a nem létező jogokban van a különbség, hanem a hozzáállásban!!! És ez nagyon fontos !!! De valamiért a szemléletedben eleve egy ősutálatot vélek felfedezni az elitebb réteggel szemben, másrészt nem egyformán értelmezzük a snob, elit fogalmakat. Jól látom? Tudom, ismét elkanyarodtunk, de én ebben megint nem látok problémát, nem kell magunkat szűklátókörűen tartani magunkat egyetlen kis szelet témához, tehát semmi gond. Csak kérlek, fejtsd ki a véleményedet, mert itt nagy zűrzavart látok! Köszi!

2011. ápr. 28. 14:36
 193/268 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Megint féreértettük egymást,az elit rétegnél,(de ez minden rétegre vonakozik ha úgy vesszük) a negatívumokat,az ergó helyre tevését azokra értettem akiket úgy soroltál fel,hogy végülis nem saját érdemük miatt kerültek be pl. egy menő suliba,munkahelyre stb(hanem a származása,kapcsolat miatt és nem becsülik meg,vissza élnek vele,mindent és mindenkit sárbataposnának,semmibe venének) és írtad úgy kapnak 4,5 -öst hogy meg sem érdemelnék,mert nem lehet ennél rosszabbat adni nekik,akik csak úgy kis indokokkal ajtókat,bútorokat tehetnek tönkre az iskolákba következmény nélkül,esetleg beszólogatnak másoknak,tanárnak ,munkatársnak indokolatlanul és még lehetne sorolni.Úgyan úgy nem szokott az sem tetszeni,ha valaki tanárszülőkkel,rokonnal bír és a gyerek ezért van kivételezve.

De lehet rosszul is fejeztem ki magam,mert igen is irritálni tudnak az ilyen emberkék,az tud nagyon idegesíteni,ha van aki nyomja őket,vagy segíti és miután már biztos helyre,pontra kerülnek az életük során,simán megfeledkeznek,elfelejtik,vagy le se tol.ják aki segítette,irányította őket.

Én nem a tehetséges fiatalokra,vagy a pénzükért megdolgozó,esetleg ha kapcsolat által is bekerült emberekről beszélek,akik megbecsülik a munkájukat,azokat akik hozzá segítik a sikerekhez őket,akik támogatják.Nem ezekről írtam.

Szóval féreértettél rendesen,de itt könnyű is.

Hanem az dühít hogy úgy írtál mintha az egyiknek minden járna,a másikat meg simán el lehetne taposni.

De a jogszabályt hagyjuk és hogy hol írjál megalázás.Jogszabályban nem így van megfogalmazva,de van jogszbály ami a fiatalkoruak jogaival foglalkozik akár iskolai vizsgálatok tekintetében is.Igen is van leírva hogy vizsgálat visszautasítására van lehetőség kiskorunak is,ha nem beszámíthatatlan,( pl. fogyatékos,vagy valami befolyása alatt áll,ital)Szóval igenis vannak a fiatalkorúakra vonatkozóan is jogok,mikkel élhetnek.

A megalázást rosszul fejeztem ki,de aki nem érdemei alapján került oda ahol van és olyan negatív viselkedéssel bír,mint amiket itt már említettünk,azokra fejmosás férne rá,ott érteném az ergó helyre tételét.Ha életében semmit nem dolgozott,akkor egy kis munkára befogás akár.

Igen azt aláírom van előítéletem néha a gazdagok iránt,de nem minden tekintetben.Akinek az agya,szíve helyén van,azzal nincs gondom,vagy aki kemény munka árán jutott oda,aki nem felejti el honnan jött,a beképzeltségnek semmi jele,aki nem felejti el a barátait,segíti őket stb.Szóval aki emberi maradt azzal nincs gond.

Azt is leírtam hány olyan ember van aki a szegény tehetségeket támogatja az iskolákba,kórházakat,betegek kezelését,,szegény gyerekek nyaralását állják,újításhoz hozzájárulnak stb.csak hát nem reklámozzák magukat nagyon.

De akik sokszor beleszületnek,vagy nem is kell gazdag családba születni,hanem megkapnak mindent nem is becsülik sokszor meg,nem értékelik és ez nem azon múlik hány éves vagy,hisz egy kisgyerek is tud vigyázni arra amit ajándékba kap és annyira vágyott rá,akkor egy nagy kamasztól, fiatal felnőttől,aki sokkal értékesebb dolgokat kap elvárható lenne vigyázzon rá,köszönje meg és néha ha már a kamaszokhoz kanyarodtam igazán felszólítás nélkül is felajánhatná a segításégét otthon(de ez megint nevelés kérdése,mert ha kiskorba játékosan bevonják a gyereket a házimunkába akkor az természetes lesz neki,de ha mindig mindent megkapot,mewgtsznek helyette vagy ha bármit tönkre tesz,vagy elhagy és kap helyette másikat akkor az lesz megszokott.Szóval a nevelésen is sok múlik mindegy milyen rétegbe tartoznak.)Na az ilyen fiataloknak szükségük lenne egy kis kitérőre a másik oldalra hogy talán akkor majd értékelni tudják azt amit kaptak az élettől.De mondom ez nevelés kérdése is.De ez nem a gazdagságtól függ,az értékelésre,is megbecsülésre is tanítani kell a fiatalokat.

De megalázást sehol nem tartom helyén valónak,hanem a fejmosást,a helyre tevést megfelelő hangnemben ha szükség van rá!!!!

De az a gondolkodásod,hogy csak mert elit valaki külön bánásmód jár neki, azért az túlzás.Ez nagyon lenézőnek hangzik.

De ha már az iskolaorvoshoz tértél vissza,ha számodra megszabhatja a elit diák hogy hogyan vizsgálják és ez tök helyén is van,akkor ezt megtehti egy átlagos is.

A tömeges vizsgálattal annyit,hogy igen alapvizsgálatok még beleférnek,de ha már kényesebb területet érnit,akkor simán egy pavilont fel lehet állítani és meg lehet oldani,elég sok suli megtudja oldani és ott is kevés az idő,ez azon is múlik,hogy az orvos egyáltalán meg akarja oldani a helyzetet vagy sem.

2011. ápr. 29. 19:44
 194/268 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Azt akartam még leírni,attól hogy egy diák azt kéri kulturált hangnemben az orvostól hogy külön vizsgálja meg az még nem jelenti hogy utasítaná az orvost,vagy megszabná mit csináljon.Csak érthető módon kért valamit.Kérés,utasítás és megszabád között igen nagy különbség van.

2011. ápr. 29. 19:55
 195/268 anonim ***** válasza:
36%
Nekem egész általános iskolás időszakomban bajom volt azzal, hogy csúfoltak a körülmetélt péniszem miatt és emiatt a középiskolában már nagyon vigyáztam, hogy ne lássanak meg. Nem is láttak meg. És jól is volt ez így, ma már nem zavar (csak maga a körülmetéltség, ha látják, az nem érdekel) és szerintem senki ne akarjon már okosabb lenni a másiknál, ha valaki nem akarja mutogatni magát, akkor nem mutogatja magát, főleg, ha oka is van rá.... nekem egy tanár, egy orvos, egy ismeretlen internetes megmondóember ne akarja már megszabni, hogy hol kinek mutogassam a SAJÁT FARKAM már bocs...
2011. máj. 1. 16:43
 196/268 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó: tök fölösleges, úgysem érti meg...:D
2011. máj. 1. 16:47
 197/268 A kérdező kommentje:
na ez egy tök jó példa! igenis tessék vállalni a saját tested, így vagy úgy, de vállalni! ez a férfivá válás egyik fontos része a kamaszkorban! tehát ha te kivontad magad a közös vizsgálat / tusolás alól, nehogy meglássák az oszttársak, hát bizony ezzel komoly károkat okoztál magadnak! miért nem úgy állsz hozzá, hogy "márpedig vállalom magam"?
2011. máj. 1. 18:53
 198/268 anonim ***** válasza:
74%
Ha pl. lenne sorozás, hogy kerülted volna el?
2011. máj. 1. 19:35
 199/268 anonim ***** válasza:
80%

Miért nem egyértelmű, mit mondott a 16:43-as, basszus? Én teljesen értem...

"Nekem egész általános iskolás időszakomban bajom volt azzal, hogy csúfoltak a körülmetélt péniszem miatt"

Látod, világosan megmondta. Ki a franc akarja vállalni, ha csúfolják miatta, és el is lehet kerülni?

"tehát ha te kivontad magad a közös vizsgálat / tusolás alól, nehogy meglássák az oszttársak, hát bizony ezzel komoly károkat okoztál magadnak!"

Rengeteg dologgal okoztam már biztos kárt magamnak, de ha valamivel, ezzel nem. Az én farkamat annak mutogatom, akinek én akarom, és az osztálytársainak nem akarom. Tetszikérteni? Nem - akarom - mutogatni - a - farkamat - az - osztálytársaimnak, - és - soha - nem - is - mutogattam - nekik. Akkor most én nem számítok teljes értékű hímneműnek, igaz?

2011. máj. 1. 19:45
 200/268 A kérdező kommentje:
igen, ez valami gubancra utal
2011. máj. 1. 20:07
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!