Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
DE látod én pont ezért mondtam, hogy még diák korban kell beidomítani a fiatalokat, pl. nudista stranddal, és ha nem megy, csak akkor menjen a 2 füles. És így el lehet érni azt, hogy nem fog kötözködni, ha az orvos azt mondja neki, hogy vetkőzzön le. Mert vannak olyan orvosok, akik egy sima testmagasság méréshez vagy vérnyomásméréshez is levetkőztetik a diákot, ezt nem lehet előre megmondani. Így tehát jobb választás, ha elfeledjük a szégyenlősséget, vagy ha magától nem megy, akkor két pofonnal besegítünk. Ezt csak fiatal korban lehet.
Nem így gondolod ?
Kérdező!
Néha igen beteges vagy,állandóan a testi fenyítés és mások meztelenségre kényszerítését hozod fel,amikor épp nincs is valójában szükség rá.
Abban nincs semmi beteges szégyenlősség,ha valaki tudja hogy egy adott vizsgálathoz nem szükséges a vetkőzés(vérnyomás,magasság) és emiatt nem is akar vetkőzni,nem szívesen vetkőzik,értelmes módon közli is az orvossal,kéréssel fordul hozzá.
Sokkal inkább arra kell tanítani őket,hogy ki tudjanak állni egy ilyen helyzetbe,merjenek kérni,szólni,ha kell osztályfőnőknek,ha ilyen lenne,akkor tudják hogy szólhatnak,és ha nem megy szép szóval akkor ott lehet hagyni és az áltuk ismert körzei orvos is megvizsgálhatja és adhat róla papírt a legvégső esetben.
Nem beletörödésre kell őket nevelni,hanem ha úgy érzi valami nagyon nincs rendben akkor merjenek erre reagálni,kérni,szólni érte.
Senkit nem kell nudista strandra küldeni,meg pofozgatni.
Mindenkinek a saját teste felett van rendelkezése,más teljesen nem rendelkezhet egy bizonyos kor után már a saját testünkkel sem.(Sőt igen kiskorban sem szabadna ennek így lennie,ha már a kislányok brutális csonkolására gondolok Afrikában,vagy hogy valahol felhízlalják őket és testükkel a saját szülők élnek vissza ilyen módon,mert valahol ez a szép,így akarják férjhez adni minnél előbb és tönkre megy az egészségük és szenvednek tőle,rosszul vannak a speciális hízlaló folyadéktól és még lehetne sorolni stb.).
Ha valamelyik vizsgálathoz nem kell vetkőzni és sem szívesen vetkőznék,sőt megkérdezném mért is kell,ebben semmi beteges nincs.Igen is néha ki kell nyitni a szájat,kiérdezni hogy mért is szükséges ez,kérni és kérdezni,nem mindent lenyelni,meg bele törödni.
Épp a behódolás és a minden lenyelése miatt van itt ez az ország,mert ott is mindent lenyeltünk és mindent hagytunk.
"Ha valamelyik vizsgálathoz nem kell vetkőzni és sem szívesen vetkőznék,sőt megkérdezném mért is kell,ebben semmi beteges nincs.Igen is néha ki kell nyitni a szájat,kiérdezni hogy mért is szükséges ez,kérni és kérdezni,nem mindent lenyelni,meg bele törödni. "
Nem értek veled egyet. Nézd, egy kis 16-17 éves diák porszem egy komoly orvoshoz képest, és ha az orvos azt mondja, hogy vetkőzés van, akkor én bizony kiakadnék a helyében, ha valaki megkérdőjelezné, amit mondtam, és elkezdene kötözködni, hogy de miért is kell vetkőzni. Ez olyan, mintha a sebésznek te akarnál diktálni műtét közben, mit hogyan tegyen. És nagyon sok orvos bizony allergiás rá, ha egy kis szemtelen takony kötözködik vele, és csak még bunkóbb lesz. Jobb lenne szted, ha minden évben ott repülne két nagy füles az orvosi vizsgálaton? Ugye nem ...
Én tehát a diák érdekében mondtam, hogy meg kellene tanulni elfelejteni a szégyenlősséget ilyen nudistrandos módszerrel, és akkor nem lesz többet probléma. Hidd el, jobb előbb, mint később, amikor esetleg az orvostól fog két nagyot kapni a szemtelenkedése miatt. Itt a nyár, lehet menni a nudistrandokra akár osztályostól, és a jövő tanévet már lehet úgy kezdeni, hogy megszabadul mindenki a beteges mértékű szégyenlősségtől.
Mert remélem egyetértesz, hogy ha az orvos előtt nem mer, és kötözködik, akkor az már betegesnek tekintendő. Minden orvos más, van olyan, aki elvárja már egy sima vérnyomásméréshez is a teljes meztelenséget. Ez ellen nem tudunk mit tenni, de persze nem is nagyon kell, hiszen edzett, kemény fiatalokra van szükségünk, akik nem ijednek meg kisnyuszika módjára, csak mert le kell tolni a gatyát.
Nincs igazam?
Kérdező!
Nincs igazad,téged nagyon izgat a mezteleség,főleg a tömeges és az akaratlan.
Nem hiszem hogy osztályostól kellene menni nudistastrandra bárkinek is.
Te magad sem jársz,akkor miről beszélsz?
Én én nem csak diákokról írók,hanem ez mindenkire vonatkozik,általánosságról írők,ami nemtől,kortól függetlenül mindenkire vonatkozik.
Egyébként normális orvos,akiben nincs élvezet megalázás céljából az sima vérnyomáshoz nem fog meztelen vetkőztetést kérni,sőt semmihez sem,olyan előfordulhat hogy alsóneműben nézik a vérnyomást,magasságot,súlyt.Én még ilyennel(vérnyomás mérés egy száll semmiben) nem találkoztam és akiket ismerek azok sem.
Ez nem az orvos kioktatása,ha kérni mersz ,vagy rákérdezel,és nem nyúsziság,az sokkal gyávább aki indokolatlanul hagyja magát számára megalázó helyzetbe hozni és behódol,egy lépést sem mer tenni,főleg ha tehetne ellene,nem mer kérdezni.
Iskolákban meg lehet tenni,mert ha nem úgy bánnák a gyerekkel ahogy kellene,akkor a szülő és a tanár is bőven felléphet.
Nálunk az igazgatótól,a tanárokig mindenki figyelt és ügyelt hogy minden rendben,elvárható keretek között zajlódjon le,ha nem így lett volna,akkor lett volna visszhangja.
Nem attól menő valaki ha simán bárki előtt letologatja,ahogy nem ettől nyuszi sem.Attól hogy rendelkezel a testeddel és indokolt esetben nem is problémázol attól nem vagy nyuszi,az annyit mutat,hogy nem hagyod elnyomni magad,legalább teszel lépéseket,tisztában vagy a veled született jogokkal.
Itt nem arra gondolok mindenen rinyálj,de ha indokolt akkor nyugodtan merjen kérdezni.
Nem tudom mért gondold úgy hogy másról rendelkezhetsz,mást ilyenre kényszeríthetsz,ha te magad veled szemben nem engednéd ezt az eljárást,ez nem a korukról szól,nekik is vannak alapvető jogok biztosítva?
Mért gondolod hogy másokkal így kell eljárni?
Kérdező!
Nem attól edzett egy fiatal és erős,érett ha vetkőzik,hanem ha nem tápos csibe és nem anyuci pici gyereke(,értem amit már írtam párszor,amíg anyu,meg apu rak mindent a pici popó alá,ő csinál meg mindent helyettük,semmi otthon feladata,ő készítgeti,hiába játsza a nagy gyereket a suliba,csak egy kisgyerek valójában kortól függetlenül)
Itt nem az orvos előtti szégyenlősségről van szó,ha indokot akkor senki nem problémázik rajta,de ha valójában nem kell vetkőzni a vizsgálathoz akkor naná hogy nem tetszik nekik,senkinek sem tetszene,ez olyan hatás mintha direkt szívatni akarnak az utóbbi esetben.
Az életerősséghez,edzettséghez nem kellene kényeztetni a srácokat,meg mindent megcsinálni helyettük,hanem önállóságra nevelni és hogy legyenek feladataik otthon is,ne mindent más csináljon helyettük és más intézen.Nem kocsival cipelni a feneküket mindenhova.
De nem arról van szó,hogy az orvos előtt nem mer levetkőzni,de ha nem kell hozzá,akkor nem akaja hogy szívassák,mert az szívatásról szól.
Szívatni meg senkinek sem kell hagynia magát.De mondom én ilyen dokival még nem találkoztam.
Életerős,edzett fiataljaink,akik életevalók,önállók nem nagyon lesznek,mert a mostani túl kényeztetés a jellemző,semmit nem tudnak egyedül megcsinálni(,már írtam azért gáz hogy 18-22 éves lányok se vasalni,se mirelit kaját kisütni nem tudnak,nem tudnak vásárolni élelmiszert,nem készítenek még szendvicset sem maguknak,ahogy fiúk sem füvet nyírni,sem orvoshoz elmenni,olyat is hallottam hogy valaki még 18-19 évesen körmöt sem tud nyírni és a kiskorban elkezdődő kényeztetés miatt ráadásul mindent sokkal később kezdenek el a gyerekek,akár szobatisztaság,tisztálkodás,öltözködés,cipőkötés,azért ez elég nagy baj,régebben egy 6-7 éves simán iskolába és pár suliba kísérés után eltudott menni,akár boltba kenyeret venni,és most is nagyvárosokban látni lehet hogy van ahol pl. Pesten simán igen kicsik is egyedül képesek villamosozni.)Most meg 18 éves tinik,csak a pénzt költik,de a saját tankönyveik osztásához nem képesek egyedül elmenni.Amíg ez a folyamat,kényeztetés folytatódik addig nem nagyon leszenek önálló fiatalok,csak látszat önállóak,nekem is van ilyen ismerősőm úgy nyomja a szöveget elhitetti milyen felnőtt,aztán 28 évesen egy sima orvosi vizsgálathoz,állásinteriúra,vagy korábban munkaügyibe,iskolába iratkozáshoz(érettségi után)mindenhova kísérgetni kellett,nagy szövege volt és van,de csak látszat.És tele van ilyen fiatalokkal.
"de ha valójában nem kell vetkőzni a vizsgálathoz akkor naná hogy nem tetszik nekik"
na de ezt honnan tudja egy kis takony? ez itt a probléma. 16 évesen akarják ők megmondani, hogy mit hogyan csináljon az orvos.
nem abszurd ez szted?
és mi köze van ennek ahhoz, hogy kocsival viszik a gyereket valahova? össze-vissza írsz mindent komolyan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!