Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Kérdező!
Komolyan kifordítod rendesen a szavaimat.
A félmeztlen nőknél(tüdőszűrésre gondolok) arra gondoltam,ha készülne videó vagy fotó és az interneten fennt lenne,az nem azt jelentené hogy minden vizsgálat nálunk magyaroknál így zajlik,hogy tömegesen várakoznak a vetkőzőbe hogy sorra kerüljenek.Lehet egy külföldi meglátja,megnézni,azt hiszi ez van,de nem így van.Attól,hogy találsz egy videót nem azt jelenti mindenhol ez van.Eleve külföldön ne hül yéskedj ott még kulturáltabbak a körzeti orvosuk által végzett vizsgálatok.A bécsi rokonoméknál a nőgyógyászati is úgy megy,mondjuk érdekes a másiknál meg nem,de majd leírom,szóval úgy megy mindent le kell a vetkőzőbe vennie,de mielőtt vetkőzne kap egy steril zöld köpenyt és azt veszi fel,az alatt míg vetkőzik nincs más bennt,,majd ebbe megy be, majd bemegy az orvoshoz ott kicsit beszélgetnek, és együtt átmennek a vizsgálóba és ott ahogy nálunk is megvizsgálják.A másik aki meg másik orvoshoz jár ott meg nincs steril köpeny,úgy mint nálunk,bemész dumcsizol és vetkőző sincs,hanem a vizsgáló mellett van valami szekrény oda lehet leraknia ruhát,ha levetkőzőtt alul akkor szólnia kell és megy is a doki.De assziszten sose volt jelen,szóval ott figyeltek,hogy más ilyenkor ne zavarja a beteget.Eleve sok nőt zavar ha ilyenkor orvoson kívül más is látja,jó egy ápoló az más,ha segédkezik a vizsgálat alatt,de asszisztens aki magába a vizsgálatba nem vesz részt,csak rögzíti az orvos által mondottakat annak a jelenléte zavaró számukra.
Nálunk is vedd alapul ahány orvos annyi szokás,valaki egyből vizsgálja a mellet is valaki meg ha megkéred csak akkor.Ahogy van ahol van vetkőző,és van ahol nincs.Van akinél zokinit is le kell venni,van akinél nem stb.Szóval ahány doki annyi módszer.Anyám régi orvosa a nőket melltartóba vizsgálat folyton ez nekem furcsa volt,amikor előszőr mondta azt hittem kamu,de nem az,de akihez én járok ott mindenki félmeztelenre vetkőzik,vagy felhúzatja a felsőjét velük a dokinő és ő meg fekve is hallgat szívet.De utána egyből modja lehet öltözni,ha még mást is akar nézni megvárja hogy felöltöz,olyan sose volt hogy egyből mindent le.
De ha már valaki említette a genitális vizsgálatot férfiaknál,akkor apám volt kb. 5 éve urolugusnál és ott úgy volt,hogy bement ruhába,nem volt vetkőző és beszélgetetta dokival,volt egy paraván húzva és oda küldte a doki ott boxerre vetkőzőtt amíg nem jött a doki,és előszőr fel kellett feküdnie az ágyra ott a hasát nyomkodta ,mert ultrahang miatt ment valójában és csak utána nézte meg gatya letol,de olyan hogy tök pucéron olyan nem volt.Kicsit előszőr kellemetelen volt,de azátán pasi is volt a doki,meg figyelmes,szóval fel tudott szabadulni,meg magát a vizsgálatot is a doki javasolta,ha már eljött ide mi lenne ha és hát mivel csak az orvos volt ott is bennt így simán belement.Ja azért ment mert infartusa volt korábban.Nem volt panasza,nem tudom mért küldték ide,ill pontosabban a háziorvosa ajánlotta hogy beutalná a vizsgálatra,de ha már elküldték akkor elment.(Gondolom lehet azért is küldték mert néha van olyan hogy prosztata megnagyobbodás,bár ezt lehet látni ultrahangon,és az urologust is maga a háziorvos ajánlotta)
A videon lévő srácok,eleve sportolók lehettek és belegyezésükkel történe felvétel,nem hiszem az lenne a jellemző,hogy a sportolokat felveszi és internetre teszik fel vizsgálatokkor.De a rokon srácok,azok közül verseny táncos az egyik,kézis és focis van,de nem szó szerinti élsportolókról beszéltem.Vannak érmeik,országos szintű is van,de az a fital táncos fiúnak,mint csoport tánc.
De már azt is megbeszéltük teljesen más a verseny sport,ott össze vannak zárva,mindent együtt csinálnak,sokszor az egy második család,ahogy ez koleszokban is kialakul sok helyen,vagy benntlakásos iskolákban.
Szóval más egy rendszeres edzésre járás,verseny sport,(egy kolesz,benntlakásos suli élet is akár)ahol össze vannak zárva,ami örömöt okoz ezt az első kettőre gondoltam,ahol nap mint nap együtt élnek és más aki sima iskolai,munkahelyi környzetebe jár.Ott megint egészen mások a kapcsolatok.Akikkel össze vagy akár 24 órába zárva,vagy egy helyre vagytok összezárva kolesz,együtt csináltok mindent ott azért más a kapcsolat,az élethelyzetek is mások.
De mondom azt fogd fel,hogy attól hogy ezek az emberek sportolnak nem úgy zajlik nálunk sem a vizsgálat,ahogy mint ismertető,felvilágosító jelleggel itt fennt van a bemásolt kisvideon.Eleve a video is szerintem a már említett ismertető jelleggel készült,azért vannak ilyen vizsgálatos videok hogy meglehessen nézni mit is csinál maga az orvos.De akik fennt vannak rajta,akikről készült azok hozzájárultak ehhez.Szóval ez tök más dolog.
Az rokonaimnál is mindegyiknek el kellett sportorvoshoz járni évente többször és simán egyesével hívták be őket,ott alsóra vetkőzés és vizsgálatok,nemiszerv vizsgálata nem is volt,(de futattás olyan volt,Ekg,szív,tüdő,terhelési vizsgálatok stb),egyiknél se soha,sport orvos által.
Az nem teljesen igaz,hogy bevett és elterjed szokás lenne hogy iskolákban csoportosan teljsen meztelenül hívnák be nemenként az osztályokat,egy ismerősőm se találkozott még ilyennel.Alsógatyás felvonulás van és hol egyesével,hogy 3-4 ember,ahogy mesélték,de ahol van kellemetlenebb vizsgálat ott van paraván,vagy egyenkénti,vagy megkérik a másikat forduljon el addig.De eleve sok helyen még nincs is olyan hogy nemiszerv vizsgálat.
És itt nem a szűrűvizsgálatok fonotssága ellen beszélek,de van ahol nincs ilyen.Lányoknál eleve a többség nem is találkozott még hogy a suliorvos bugyiba akart volna kukkantni,erről inkább most lehetett már hallani.Szóval azért iskolánként is eltérőek a vizsgálatok.
De figyelj ne hogy azt gondold hogy egy országos,vagy világ szintű sportolot majd csoportossan fogják megvizsgálni,mások előtt,videozva akár.Ha csak azt maga nem kéri.Azért nyugi megfelelő elbírálásban részesülnek.
De ne a tusolást hozd fel.Lehet mivel leírtad nő vagy,simán letusolsz akárki előtt,bár erre kívnácsi lennék,hogy magadra vonatkoztatva mi a helyzet,bár azt írsz amit akarsz.De mivel írtad simán vizsgálhatják őket egymás előtt,akkor te is hagynád hogy akár egy nőgyógyászati vizsgálatot úgy csináljanak hogy a kollegáid,más nők is végig nézzék?
Bár létszi mivel leírtad számodra az lenne a normális hogy minden egyneműt simán egymás előtt,szóval ezt te is hagynád és ez rád is vonakozik,vagy csak a diákokra,mert utalátl a másik írásnál,hogy persze nem felnőttekre?
Azért a többség még ha együtt is zuhanyzik valakivel nem hiszem nagyon örülne,ha mások előtt végeznék el a nőgyógyászati vagy urolúgia vizsgálatot,bocs de az tök intim.
Mért te az anyádat beengednéd hogy amikor ott turkálnak végig néze,vagy a szomszéd nénit?
-Végülis a te szemszögedet ha veszem az is nő,akkor bárki ott lehet és nézhet
-Vagy ez felnőttekre nem vonakozik?
Saját magadra vonatkoztatva hogyan képzeled el?De most komolyan.
41%-os!
Abban egyetértek hogy kellenének rendes tornaórák,hogy megmozgassák a diákokat,ne legyenek ennyire táposak,meg a fejlődésüket is segíti és egyenruha téma is részben igaz.
De a tornadresszel nem értek egyet,egy kényelmetlen,alíg takar valamit,ha mensije van valakinek egyből látszik a betét,ha úgy mozdulsz könnyen elcsúszik a lábad között,ott alíg takar valamit és már látszik is a bugyi jobb esetben,rosszabban a szőrzet vagy más is.Nem kényelmes.Egy teljesen rád tapadó cuccban nem épp a legkényelmesebb bármit is tenni.De eleve főlső osztályokban pont a lányok biólógia fejlődése miatt,(mensi,mert sok helyen úgy is kell tornászni,csak pár gyakorlatot kihagyhat ilyenkor,szóval könnyített tesin vesz részt)szüntették be.
De az egyenruha dolog nem teljesen igaz,sok sulinak van egyen torna polója,amin az iskola neve szerepel és fekete/sötét nadrág van meghatározva,szóval részben van meghatározott tornaruha.
Mért szerintem a fiúknak sem lenne túl kényelmes ha szószerint kisgatyába kellene lenni,ami egy bugyira hasonlít inkább,régi filmekben biztos láttál ilyet.
De az hogy egységes torna felszerelést meghatározni,feket nadrág,fehér poló az jó,de egyre több helyen vezetik is be.Az iskola nevével ellátott polóval egy baj van,csak kettőt adnak,ismerősőméknél van ez így.Ott azért heti 3 tesi van és futattják rendesen,szóval tettek javaslatot hogy lehessen akár külön venni még polót,de a tanár elnézi ha nincs polójuk,mert mosásban van,a lényeg hogy fehéret vegyen fel a diák.
Szóval van azért amiben egyetértek itt többetekkel,még a kérdezővel is,bár elolvasva egymást könnyen féreértelmezzük.De továbbra is tartom magam ahhoz,hogy igen is nem minden vizsgálatnál biztosítani kell,hogy külön mehessenek a diákok,mert nem csak azt nézem én ilyenkor hogy iskolás,attól még úgyanolyan ember mint bárki,hanem azt is hogy nekem is kényelmetlen lenne.Azért elég durva lenne elmennék szűrűvizsgálatra és kb. 10 ember közben végig nézve.Szeirntem nagyobb az a többség aki igen az utolsó mondatommal egyetért.
Aki meg nem arra kíváncsi lennék ők is hagynák magukat szűrűvizsgálatkor mások előtt vizsgáltatni?Vagy ez a módszer csak a diákokra értendő?
Kérdező!
De továbbra sem értem mért olyan nagy gond(16-18),hogy a mi fiataljanink ha elmennek egy tóhoz nem akarnak mások előtt meztelenre vetkőzve átöltözni fürdőruhába/gatyába ez mért baj?Még egy kisiskolásnál sem értem mért gond ez neked?
Nem mindenki nudista,egyszerűen nem mindenki szeret bárhol meztelenkedni.
Vagy nem akarják hogy ha a doki péniszt vagy puncit vizsgál,a többiek jelen legyenek?Mért baj,hogy nem akajra hogy mások előtt húzkodja a fitymáját,nyomkodja a golyóját,vagy a húgycsővét nézegesse?Vagy lányoknál mért baj,hogy nem akarja hogy a szeméremajkait más előtt nyitogassák szét,vagy fogdossák a csiklóját?Bocs de ilyenkor a fehér folyás is megindulhat jobban,ahogy a fiúknál is felállhat,apróbb baleset is történthet.
Szerintem azért tök érthető hogy nem akajrák hogy ilyen vizsgálatokkor nézzék őket?Ez azért nagyon intim,magán jellegű.
A tusolás meg megint más,ott azért kapizsgálom mire akarrsz kilyukadni,csak aztán megint ugrasz és akkor más a kodeukált tusolásról kezdesz beszélni.
De ha nő vagy mért izgat főleg a férfiak meztelensége annyira,mert rájuk hangsúlyozod ki nagyon a témát?
Meg mért izgat,idegesít hogy nem akarnak nyílvános helyen meztlenkedni még ha csak pár percig tart akkor sem?
42%-os!
A trikóval nincs is gond,bár van aki nem szereti a trikót se nyáron,se télen,szóval mindenkinek más a kényelmes,de azért a lányoknál tényleg nem kellemes viselet a tornadressz,folyton azon aggódtak nálunk már 5-ben,ne hogy férecsúszon,meg zavaró volt hogy alíg takar,utána meg jöttek már a mensi gondok is.
De valamilyen formában azért van egység öltözet,de arra is törekedni kell,hogy kényelmes is legyen,mozgás szempontjából,meg azért ne legyen akár túl rövid se.
Azt viszont továbbra sem értem,hogy előbb elkezd a tusolásról beszélni,utána kiköt hogy mért zavarja az embereket ha más előtt vizsgálják,akár cikisebb vizsgálatkor,utána már ott tart,hogy mért nem vetkőznek le nyílvános strandokon meztelenre és mért nem akarnak meztlenül vegyesen együtt zuhanyozni,szaunázni,strandolni az emberkék.Szerintem aki akar annak van rá lehetősége.De azt nem értem magyarázná meg ez mért zavarja őt,ha a nagy meztelenkedésnek nem vagyunk annyira a hívei,ha van nálunk határ,több meztelen fiatalt,felnőttet szeretne látni,vagy mi zavarja ennyire?Engem se az nem zavar,ha valaki meztelen,mert nem nézegetem,se az,ha valaki szégyenlősebb.
De ha ennyire zavarja és szerinte a nyílvános meztelenkedés lenne a követendő példa,csak is a jó,akkor ott van a lehetőség nyaraláskor előtte hogy megmutassa másoknak.De erre kényszeríteni senkit nem kell és nem is szabad.Ha jó neki tegye,mért ne,vetkőzzön,ezt soha senki nem mondta,azzal nincs baj.Azt leszögezném nem vagyok a meztelenség ellen,ha az önszántából,akaratából történik bárhol is legyen a szitú,ha az jóérzés neki,abban nincs semmi(persze normális körülményekre gondolok,nem obcén helyzetekre).
Csak azért nem értem mert folyton sújkolja aki nem vetkőzik akárki előtt le,előszőr a saját neműekeről beszél,majd már vegyesen érti az akárkit, annak a személyiség majdhogy nem beteg számára.Nem tudom nyilatkoztak olyanok is akik a nudizmust részesítik előnybe,és soha nem nyílatkoztak így,hogy csak az a normális.Egyszerűen azt mondták az egyik ilyen,a másik meg olyan.Az egyforma meg unalmas lenne.Szerintem ez sokkal normálisabb felfogás..
Szerintem nem kell folyton majmolni másokat.A média úgy is sajnos a tini lányokat és már a fiúkat is arra sarkallja,ősztönzi,hogy közösségi oldalakon úgy pózoljanak,úgy álljanak be mint valami kur-vák,kura-fik lennének.Már bocs,de ezt kell hogy írjam,11-14 éveseknél is van,felvesz tapados felsőt,kis szoknyát és kidugja a fenekét stb.,meg a sok elnőiesedett fiú,a vasalt hajával,amit folyton turkál,simitgat még az utcán is.Szerintem ez sokkal nagyobb baj,mint az hogy valaki nem híve a bárhol,bárki előtt meztelenkedésnek.
De ha már a fejlett országokat hozta fel,akkor kezdjük ott,hogy angliában tele van drogos,iszákos tinikkel,jó családokból valók(nem úgy mint náluk,nem etnikai kisebbség,akik évszázadok óta így élnek)de valamenyiknek még 15-16 évesen sincs még általánosa sem,mert nem jár suliba,inkább szloplál,drogozik.Aztán beszéljünk a felmérésről,ahol a női lakosság 80%-a mondta hogy elégedettlen magával,a férfiaké 65-68 % körül volt(15-55 évesekig volt a felmérés).Ha nézel angol műsorokat ott is nagyon vegyes kép van,vannak a nagyon elégedettlenek,akik ki se tennék nyaralni a lábukat,ne hogy valaki meglássa fürdőruhába,önutálatuk van(mindent utálnak magukon,ez a kissé beteges felfogás számomra,ha finoman fogalmazok),van az átlag aki elsétál néha,mint náluk is az átlag strandolok és a kivetkőzősebbek.De ha USA-t veszed alapul akkor ott is van bőven kirekesztés,akár milyen téren nézzük most ezt,ahogy minden országban meg van.És ott is van bőven magával elégedettlen népcsoport,akár életkörülmények,külső,boldogság és még lehet folytatni tovább épp mit mérünk fel.
azt hiszi ez van,de nem így van.
------Örülök, hogy bezzeg te mindenre megmondod a frankót, és hiába bizonygatom neked még élő példákkal, is, te azzal jössz, hogy „ez akkor sem így van”.
A bécsi rokonoméknál a nőgyógyászati is úgy megy.
-----Hát kérlek, már sokszor megbeszéltük, hogy most diákokról van szó, szóval itt a közösségi szellem is fontos nagyon, másrészt mégse felnőttek, nem játsszuk már a szemérmeskét. „Normál” orvosi vizsgálaton más a helyzet, bár Maon azert ez hagy kívánnivalót maga után, de azért más, hangsúlyozom, felnőttelről lévén szó! Az iskolaorvos egy teljesen külön kategória. Mi az, hogy asszisztens sincs bent? Hát kérlek, bent van bizony, felnőttnél is és diáknál is. Menj csak el egy kényesebb, mondjuk egy bőr- és nemibeteg szakrendelésre, és ott is bent lesz az asszisztens, és végignézi,akármi is történik a rendelőben. De tovább megyek, már írtam, hogy nálunk a trauma szakrendelő olyan, hogy egyszerre 3-at hívnak be, és ha bokapanasszal megy valaki, akkor is ruhát ledobni, mert a főorvos úr úgy szeret vizsgálni. Ha meg nem, akkor először az asszisztensnő csak tesz egy gúnyos megjegyzést, aztán másodszor már a főorvos úr ordít rá a betegre, jobb esetben elküldi a frászba, hogy akkor vizsgáltassa magát ott, ahol akarja. Ennyi,szal ez nem csak diákoknál van így pár helyen. És ott hát túlzás nélkül, bent van még 2 asszisztensnő akik csak firkálnak, mégis végignéznek mindent, ott mindenki meztelenül fekszik fel az ágyra, főleg ha fiatal, mert az idősebbeket már nem vetkőzteti a főo úr annyira, de kis majmokat, mondjuk 20 éves korig garantáltan lehordja a sárga földig, ha nem úgy tesznek, ahogy megparancsolja nekik. Lehet aztán zavaró a jelenléte …. Szted érdekel ez bárkit is ?
Nálunk is vedd alapul ahány orvos annyi szokás,valaki egyből vizsgálja a mellet is valaki meg ha megkéred csak akkor.Ahogy van ahol van vetkőző,és van ahol nincs.Van akinél zokinit is le kell venni,van akinél nem stb.Szóval ahány doki annyi módszer.
---- ez így van! Ont emiatt aztán ha az iskolaorvos éppen csoportosan szeret vizsgálni, mert szó volt arról is, hogy így be tud mutatni valami kiszűrt dolgot is, vagy akár csak az önvizsgálatot, de enélkül is neki ez a módszere, akkor ez van, nincs ebben semmi megalázó.
De ha már valaki említette a genitális vizsgálatot férfiaknál,akkor apám volt kb. 5 éve urolugusnál és ott úgy volt,hogy bement ruhába,nem volt vetkőző és beszélgetetta dokival,volt egy paraván húzva és oda küldte a doki ott boxerre vetkőzőtt amíg nem jött a doki,
--- na hát ő éppen így , de én tudok olyan urológusról, akinél meztelenre vetkőzöl, és úgy fekszel fel, valamint van egy olyan is, aki paravánozik, de a paraván mögött ugyanúgy ott van az asszisztensnő, aki írogat, tehát akkor te kifogtál valami extra jó urológust
A videon lévő srácok,eleve sportolók lehettek ……. élsportolókról beszéltem. Vannak érmeik,országos szintű is van,
----én is, sőt nem olyan szinten élsportolókról, hanem nemzetközi díjasokról, olimpikonokról, válogatott kerettagokról stb, azaz egész nap reggel 5-től este 10-ig együtt vannak.. Tapasztaltam, hogy ők meg egyedül nem mennének az orvosi vizsgálatra.
De már azt is megbeszéltük teljesen más a verseny sport,
---- igen, ebben igazad van, teljesen más, de nem csak az összezártság miatt, hanem mintha itt válogatottan a nyílt elméjűek lennének összezárva. Ez is egy megfigyelésem.
Szóval ez tök más dolog.
----igen, tök más, de MIÉRT ???? Minek köszönhető ez a hatalmas szemléletbeli különbség? Én annak tudom be, hogy egész évben járják a nemzetközi táborokat, és szerencsére a civilizációval találkoznak, aztán itt a magyar állapotokon meg meglepődnének asszem.
Az rokonaimnál is mindegyiknek el kellett sportorvoshoz járni
---- én is a legkomolyabb OSEI sportorvosról beszélek, és bizony ruhátlan felfekvés van, de még az adatfelvétel is ruhátlanul zajlik. Egyetlen egyszer hallottam erről panaszt, hogy egy srácnak kb felállt a dákója és milyen kellemetlen volt, de hát istenem, jót röhögtek rajta, ennyi.
Az nem teljesen igaz,hogy bevett és elterjed szokás lenne hogy iskolákban csoportosan teljsen meztelenül hívnák be nemenként az osztályokat,
---- én eddig 2 iskolaorvossal tudtam beszélni, egyik se látott kivetnivalót abban, hogy diákokat csoportosan vizsgáljon
Szóval azért iskolánként is eltérőek a vizsgálatok.
--- igen, ez így van
De ne a tusolást hozd fel.Lehet mivel leírtad nő vagy,simán letusolsz akárki előtt,bár erre kívnácsi lennék,hogy magadra vonatkoztatva mi a helyzet,bár azt írsz amit akarsz.De mivel írtad simán vizsgálhatják őket egymás előtt,akkor te is hagynád hogy akár egy nőgyógyászati vizsgálatot úgy csináljanak hogy a kollegáid,más nők is végig nézzék?
--- én más vagyok, mi most diákokról beszélünk !!!!
Azért a többség még ha együtt is zuhanyzik valakivel nem hiszem nagyon örülne,ha mások előtt végeznék el a nőgyógyászati vagy urolúgia vizsgálatot,bocs de az tök intim.
--- egyrészt nem öröm kérdése, másrészt hiába intim, attól még a közösségi szellemet javítja, amire nagy szükség van manapság különösen, jellemfejlesztő hatású.
Saját magadra vonatkoztatva hogyan képzeled el?De most komolyan.
- ---- írtam, hogy én más vagyok, természetesen nem felnőttekről beszélünk, hanem DIÁKOKRÓL !!! ezt nem sikerül megérteni sehogy sem.
Abban egyetértek hogy kellenének rendes tornaórák,hogy megmozgassák a diákokat,ne legyenek ennyire táposak,meg a fejlődésüket is segíti és egyenruha téma is részben igaz.
De a tornadresszel nem értek egyet,egy kényelmetlen,alíg takar valamit,ha mensije van valakinek egyből látszik a betét,ha úgy mozdulsz könnyen elcsúszik a lábad között,ott alíg takar valamit és már látszik is a bugyi jobb esetben,rosszabban a szőrzet vagy más is.Nem kényelmes.
--- nem kényelemről beszélünk! Komolyabb testmozgásról! Ismétlem, nálunk is volt, hogy egyik osztálytársamnak hatalmas melle volt, és bizony kibukott neki, ha olyan gyakorlat volt, na de könyörgöm, megint egyrészt diákokról van szó, másrészt egy zárt közösségről! Ez így érthető már? Most a borotválásba meg ne menjünk bele .…..
Mért szerintem a fiúknak sem lenne túl kényelmes
---- írtam, hogy nem kényelmes wellness órákról van szó, hanem testnevelésről ! TEHÁT ITT NINCS HELYE A KÉNYELEM SZÓNAK!
De az hogy egységes torna felszerelést meghatározni,feket nadrág,fehér poló az jó,de egyre több helyen vezetik is be.
---- Sztem is, na végre ebben egyetértünk! Közösségi szellem !!!
Szóval van azért amiben egyetértek itt többetekkel,még a kérdezővel is,bár elolvasva egymást könnyen féreértelmezzük.
--- na ennek örülök tényleg !
Aki meg nem arra kíváncsi lennék ők is hagynák magukat szűrűvizsgálatkor mások előtt vizsgáltatni?Vagy ez a módszer csak a diákokra értendő?
----- csak diákokra !!!!! majd ha felnőtt lesz, lehet egyéniség meg lehet akármi, de addig egy közösség tagja !
Kérdező!
De továbbra sem értem mért olyan nagy gond(16-18),hogy a mi fiataljanink ha elmennek egy tóhoz nem akarnak mások előtt meztelenre vetkőzve átöltözni fürdőruhába/gatyába ez mért baj?Még egy kisiskolásnál sem értem mért gond ez neked?
Nem mindenki nudista,egyszerűen nem mindenki szeret bárhol meztelenkedni.
--- nem nudistáskodásról van szó, hanem nyílt vagy zárt személyiségfelépítésről, ennyi az összefüggés, de ez éppen elég. Na meg ismét jellemről, közösségi szellemről.
Szerintem azért tök érthető hogy nem akajrák hogy ilyen vizsgálatokkor nézzék őket?Ez azért nagyon intim,magán jellegű.
--- igen, pont arról írtam valahol, hogy azt a csúnya egót szét kell zúzni darabokra, hogy a közösség, a jellem legyen előtérben. És ugyan már, neki is kukija és puncija van, a másiknak is, na most mi baj lesz, ha megnézi a másikét, amit amúgy is lát naponta? Vagyis tudom, csak kéne, mert fiataljaink nem hajlandók tusolni se, de egy ilyen után hátha betörnek, és hajlandók lesznek.
A tusolás meg megint más,ott azért kapizsgálom mire akarrsz kilyukadni,csak aztán megint ugrasz és akkor más a kodeukált tusolásról kezdesz beszélni.
---kénytelen vagyok ugrani, mert ez egy nagyon összetett téma, és mint látod, lehet hangoztatni az ellenkezőjét, ha egyszer óriási a párhuzam egy tusolással ás az orvosi vizsgálaton való szégyenlősködéssel kapcsolatban. Mondhatni, ordít a párhuzam!!
De ha nő vagy mért izgat főleg a férfiak meztelensége annyira,mert rájuk hangsúlyozod ki nagyon a témát?
Meg mért izgat,idegesít hogy nem akarnak nyílvános helyen meztlenkedni még ha csak pár percig tart akkor sem?
--- igen, talán a fiúkra helyezem a hangsúlyt, mivel ott végképp teljesen értelmetlen egy ilyen fokú szemérmeskedés. Lányoknál még csak-csak valamennyire, bár számomra nem okés az a személyiség, na de fiúk esetében aztán végképp nagyon durva ez a jelenség. Tőlük nagyobb vagányságot várna az ember alapjában is.
Azt viszont továbbra sem értem,hogy előbb elkezd a tusolásról beszélni,utána kiköt hogy mért zavarja az embereket ha más előtt vizsgálják,akár cikisebb vizsgálatkor,utána már ott tart,hogy mért nem vetkőznek le nyílvános strandokon meztelenre és mért nem akarnak meztlenül vegyesen együtt zuhanyozni,szaunázni,strandolni az emberkék.
---- mert ezek mind összefüggnek, még ha ti külön témaként is kezelitek, bár tudjuk, hogy azért nincsenek elszigetelt témák,minden mindennel összefügg. Mint ahogyan olyan sincs, hogy „azért mert szégyenlősebb,még lehet az élet más területén egészséges személyiség”. Nem, nem lehet! Nincs olyan, hogy részben egészséges, a személyiség vagy egészséges vagy nem, de ilyen fele meg harmada módon egészségest nem ismer a pszichológia.
Csak azért nem értem mert folyton sújkolja aki nem vetkőzik akárki előtt le,előszőr a saját neműekeről beszél,majd már vegyesen érti az akárkit, annak a személyiség majdhogy nem beteg számára.
---- szó nincs nudizmusról!! Csak egészséges személyiségről, álszemérem nélkül. A nudizmust már ti magyaráztátok bele a témába.
A média ..... meg a sok elnőiesedett fiú,a vasalt hajával,amit folyton turkál,simitgat még az utcán is. Szerintem ez sokkal nagyobb baj,mint az hogy valaki nem híve a bárhol,bárki előtt meztelenkedésnek.
--- sztem meg ez nem így van. Azért mert egy fiú igényes a külsejére, miért lenne már mindjárt lányos? Ez egy újabb téveszme.
De ha már a fejlett országokat hozta fel,akkor kezdjük ott,hogy angliában tele van drogos,iszákos tinikkel,jó családokból valók …
---- na ez aztán tényleg eltér a témától alaposan, de mi a baj az angol tinikkel? Mert voltunk ott nem egyszer, és nem vettem én észre ezt, amit írtál. Persze én versenysportban mozgok, ott találkozok velük, de ilyeneket nem láttam, lehet h ez az én szerencsém.
Összefoglalva, számomra kiakasztó, hogy elvész a közösségi szellem, valamint hogy az igényesebb, magára adó fiúkat megt lenézik, hogy nyilván bu.zi. Hát nem …. Csak szerencsére van ilyen réteg, aki szeret higiénikus lenni naponta, és a külső megjelenésére is ad. Az álszemérmesség pedig bizony nálunk jóval nagyobb,mint más országokban, ez úgy általában véve, mert kifejezetten hülyének néznének, ha olyat mondanék, hogy nálunk még a tusolás se divat, csak mert annyira szégyenlősek. Ahogyan az iskolaorvos is kiakadt ezen nagyon, és akarja javasolni az igazgatónak, hogy tegye kötelezővé ezt tesi órák után.
Kérdező!
Azért versenysportoloknál főleg ha azok még diákok sok helyen megköveleik a jó jegyeket is.Ha nézed a spektumot ott lehet nézni mennyi problémás angol fiatal van,akiknek minden a feneke alatt van.Meg lehetet is olvasni cikekket is róla.Nem azt mondom az összes angol fiatal ilyen,de ha nézed amerikába,angliába sok tini körébe gyakori a drogozás és a cigi és sajna nálunk is kezd elterjedni,bár nem kell a felmérésekre sem adni,mert diákként minket is kérdzetek névtelenül és hogy nagynak látszunk 14-15 évesen kicsit kamuztunk a cigi és a sex témában is.
De a munkahely is egyfajta közösség.
Tehát attól hogy valaki felnőtt ott is lehet közösségi szellem,hisz közösségbe dolgoznak sok helyen,ha egy diákot megalázhatnak mert még iskolába jár,arra hivatkozva hogy a közösségi szellem akkor munkába járó embereket is.Mint mondtam 18 évesen már felnőttnek számít a gyerek is,szóval attól hogy suliba jár,felnőtt.Akkor elvileg ők is mondhatnák más elbírásás jár nekik,mert felnőttek.
És azért mert te felnőtt(nagykorú) vagy,a másik meg még diák ugyanolyan ember,nem kevesebb,ahogy egy kisgyereket sem szabad lenézni,egy illedelmesen viselkedő tinit sem.
Attól hogy felnőtt vagy te sem vagy még annyival különb,most nem sértésből,de ahogy én sértőnek tartanám az ilyen eljárást magammal szemben(orvosi vizsgálatra gondolok) és nem is engedném,úgy érthetőnek tartom egy diák esetében is hogy helytelen.Ahogy neked se tetszene a mások előtti intim vizsgálat,úgy a tiniknél is ez jogos és elvárható.
Egy középiskolás gyerek már rég nem olyan kisgyerek,hiába vannak elkényeztetve,de már a testük sem gyerek és a lelki állapotuk is a gyerek és a felnőtt között van,azért is olyan hullámzóak,érthetetlenek sokszor.Se nem gyerekek már annyira,se nem felnőttek még,valahol fél úton vannak.
De senkit nem szabad megalázni.Azért teljesen más az hogy simán lát valaki meztelenül vagy egy igen intim helyzetben.
Attól hogy gyerek,vagy nagykorúként tanuló még valaki,nem hiszem hogy bárhol ha ő nem akar meztelenkednie kellene,akár strandon mások előtt kellen nyílvánosan vetkőzni,nem hiszem hogy meg kellene alázkodnia.
A nevelés nem a megalázkodással kezdődik,a kettő nem azonos.
Azt otthonról kellene hozni,amit pozítív irányba tudna ha az iskolás,óvódák,bölcsik ha olyanok lennének irányítani.Hisz sok suliba a tanárokkal is néha baj van,van olyan aki nem alkalmas a pályára,van aki egyszerűen fél még a kisgyerektől is,van aki az évtizedek óta tanított tantárgyat ha nem az adott óráta készülne és csak úgy kérdeznénk nem tudná a választ.Sajna ilyen is van,nekem volt ilyen tanárnőm alsóba.De a nevelés hiánya a legnagyobb gond a diákoknál,nincs meg a kellő illemtudás se,de sok helyen a szülőknél sem.
De te meztelenkedtél köüzépiskolásként nyilvános strandokon,tornaórán stb.?Vagy mért gondolod hogy a tiniknek ezt kellene?
Hisz leírtad te azért vagy más mert felnőtt vagy,de ez nem elegendő indok hogy valakit számára megalázó helyzetbe hozzák.Csak meg szeretnélek érteni végre.
A diák is ember!!!
Az igényesség és az elnőiesedés kérdés,nem azt mondtam hogy ne legyen igényes(igényes:ápolt,borotvált,vagy fazonozott szőrzet van az arcán aki azt kedveli,tiszta,jó illatú,jól öltözött,mármint tiszta a ruhája is,de férfiként viselkedik) számomra ,de az hogy egy férfi teljesen csupasz,utcán labbelozik,festi magát(száj,szem),fiatalok lányos hosszúr hajúak vasalgatják és úgy állítják be mint a lányoké.A rózsaszín színű és egyéb lányos szintű ruhák,cipők és sok a hisztis,picsogó,rinyáló srác is.Na nekem ez az elnőiesedés.Látszodjon rajta a mozgásán,a beszédén,a külsején hogy fiú,srác.Mert soknak a mozgása,a beszéd stílusa,az állandó hajsimitgatás az utcán,nem épp fiús stílust mutat.Hosszú hajjal is lehet valaki fiús.
Más az igényes és más a már nőies viselkedés,kinézet.De nem fejtegetném ez tovább.
Azért versenysportoloknál főleg ha azok még diákok sok helyen megköveleik a jó jegyeket is.
-----Bizony, tudom én, na meg azt is tudom,mennyire formaság egy 5-ös náluk … nem nevezek néven senkit, de ugye nem gondolod, hogy a gimis tanár mer 3-ast adni X bajnokunknak? Az év végi vizsga csak amolyan pofavizit, és sokszor én is eldobom magam azon, h mennyire nem tudnak semmit
mennyi problémás angol fiatal van,akiknek minden a feneke alatt van. sok tini körébe gyakori a drogozás és a cigi és sajna nálunk is kezd elterjedni,bár nem kell a felmérésekre sem adni,mert diákként minket is kérdzetek névtelenül és hogy nagynak látszunk 14-15 évesen kicsit kamuztunk a cigi és a sex témában is.
------én magam is kérdőíveztem sokat, de nekem az volt a tapasztalatom, hogy a névtelen kérdőíveken kijött ám a nagyon durva, kőkemény valóság. 15 évesen ehhez már nem kicsik, és pont ezért kell a nevelés. Ledöbbentem pár dolgon, aztán olyan durvára sikerült az eredmény, hogy az igazgató alig akarta engedni kihozni még az összesített végeredményt se, mert hát mit is mondjak, nem részletezném, kemény dolgok jöttek ki, és nem csak cigi, ez felszínesnek nevezhető ahhoz képest.
De a munkahely is egyfajta közösség.
----- igen, de már nem diákokkal!
Tehát attól hogy valaki felnőtt ott is lehet közösségi szellem,
----- igen, jó esetben addigra ez magától kialakul, nem kell kialakítani, vagy segíteni a kialakulásban
.Mint mondtam 18 évesen már felnőttnek számít a gyerek is,
----- jó persze, de mégis csak gyerek …. És mégis csak diák, ott még fejleszteni kell.
És azért mert te felnőtt(nagykorú) vagy,a másik meg még diák ugyanolyan ember,nem kevesebb,ahogy egy kisgyereket sem szabad lenézni,egy illedelmesen viselkedő tinit sem.
----- én nem is ezt mondtam! Csak még nem egy kész személyiség, és elkel a segítség olykor
Attól hogy felnőtt vagy te sem vagy még annyival különb, most nem sértésből,de ahogy én sértőnek tartanám az ilyen eljárást magammal szemben(orvosi vizsgálatra gondolok) és nem is engedném,úgy érthetőnek tartom egy diák esetében is hogy helytelen. Ahogy neked se tetszene a mások előtti intim vizsgálat,úgy a tiniknél is ez jogos és elvárható.
------ jó, de egy gyerek mégis gyerek, van egy kötelező orvosi vizsgálat, és nincs olyan, hogy én nem engedem. Megtörténik és kész. És neki még a közösségi szellemet kell formálni gőzerővel, így nem árt egy ilyen közös akció, akár lányok-fiúk együtt sem, gondolj a különböző üvegezős játékokra, ott simán levetkőzik (volt, aki nem, de azt a nagyok helyre tették, hogy megtanulja, mi az a közösségi szellem)
De senkit nem szabad megalázni.Azért teljesen más az hogy simán lát valaki meztelenül vagy egy igen intim helyzetben.
------ persze, h nem ugyanaz, ezt csak XY sugallja, de szó nincs róla. Én azt nem értem, hogy eleve az orvosi vizsgálatot miért kötnék össze a megalázás szóval. Azért az nem arról szól. Tehát ebben egyetértünk!
A nevelés nem a megalázkodással kezdődik,a kettő nem azonos.
Azt otthonról kellene hozni, …….. De a nevelés hiánya a legnagyobb gond a diákoknál,
------látod ez már hatalmas gond valóban, sajnos otthonról legtöbbször csak rosszat hoznak, és marad minden az iskolára. Ezért sem ártana őket legalább ott keményebben fogni, és megkövetelni az illemet, és a közösségbe való tartozás érzését, ennek megfelelően viselkedni.
De te meztelenkedtél köüzépiskolásként nyilvános strandokon,tornaórán stb.?Vagy mért gondolod hogy a tiniknek ezt kellene?
----- Nem azt gondolom, h kellene, hanem egyszerűen nem értem az álszemérmeskedést, tehát fordítva nézem. Csak nem értem eleve a kiinduló pontot, hogyan is jut eszébe szemérmest játszani. Na és el is érkezünk a nyitott vagy zárt, komplexusos személyiséghez. Van különbség, hidd el!
Hisz leírtad te azért vagy más mert felnőtt vagy,de ez nem elegendő indok hogy valakit számára megalázó helyzetbe hozzák.Csak meg szeretnélek érteni végre.
----- köszi h szeretnél megérteni, de csak annyit kérdezek, hogy miért hozzák egyesek összefüggésbe a megalázás és az orvosi vizsgálat szót? Mert sztem köze nincs hozzá.
Az igényesség és az elnőiesedés kérdés ...., nem azt mondtam hogy ne legyen igényes ....
Más az igényes és más a már nőies viselkedés,kinézet.De nem fejtegetném ez tovább.
-----gondolom, mire is érted, de hidd el, sokan csak mert egy fiú túl igényes magára, azonnal a nőies vonásokat vélik felfedezni. Ismerek én olyan tinit, aki naponta vasalgatja a haját, mert neki az áll jól, és mégis az osztály „bikája”, szóval ezt a kettőt nem értem miért hozod össze. De te pedig ebben a témában világosíthatnál fel engem !! egy fiú ha finom parfümöt használ, vasalja a haját, ad az öltözetére, na ezt felsőbb körökben természetesnek veszik, de a nem igazán iq-körökben meg lebu.zizzák miatta. Miért? Ha belegondolok, én amikor szoktam menni csapatokkal táborba, hát bizony a fiúk tovább készülődnek egy-egy edzés után, mint a lányok. Na de az igényesség sztem abszolút nem baj! Legyenek csak ilyenek inkább, mint a másik véglet, aki időhiányra hivatkozva, tusolni se akar, és úgy megy be a többi órára. Tudom, a versenysport más, csak ennek okaira is kíváncsi lennék nagyon, miért ennyire más az összetétel, és hangsúlyozom, a lányok is vannak olyan vagányok, hogy nagyon nem lepődnek meg, ha a fiúkkal együtt tusolnak pl (volt erre példa), jó poénnak tartják.
Lényeg, hogy bárcsak lenne minden tini ilyen igényes magára ! Ez a túlzott igényesség pedig sokak szemében nőiességet takar, de sztem baromság.
Hát ennyi, amiket én nem értek, azt meg te elmagyarázhatnád nekem! Nem baj, ha elkanyarodunk, már 100x írtam, ezen nem én akadok ki, hanem ugye más, másik topicban.
Köszi előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!