Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/268 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező!

Mivel nem láttam a videot a nem minden napos jelenséget a következőkre értem:

Szóval annyit láttam hogy törölközökbe ülnek,de hogy hol azt nem,ez mivel különböző korcsoportok vannak,lehet akár orvos,edzés,szauna stb..

De nem minden nap járnak ilyen helyekre és leírtam,ha csinálnának egy fényképet,a nők tüdőszűréséről például vegyük ezt alapnak,az sem azt jelentené hogy minden orvosi vizsgálatkor a vetkőzőkbe tucat melltartós,vagy melltartó nélküli nő van jelen,magyarul hogy minden más,egyéb orvosi vizsgálat is így zajlana hogy akár több nő a vetkőzőbe szorong,félmeztlenül,vagy melltartóba.

Ahogy itt mivel megnyitni nem tudtam orvosra gondolva nem azt jelentené ez a kép,hogy az egész országba ahol épp készült tucatjával ülnének a betegek egy törölközöbe összezárva vizsgálatra várva.

De ha már fejlett országokra gondolsz,(én nem tusolásra gondoltam a bemásolt video alapján?azt hittem valami vizsgálatról szól,szóval a modern tusolokat hagyjuk most)ott is a vizsgálatok külön,egyesével,elkülönítve történek.Én végig a vizsgálatokra gondolok,hogy ott kell az elkülönítést,a diszkréciót biztosítani.Néha reagálva a kitéréseidre amik a meztelenséget mit fogalmat merítik ki,különböző helyzetekbe.

Próbáld elfogadni,hogy nálunk nem divat a tömeges meztelenség a strandokon,akik ennek hívei azoknak van erre strand kialakítva,de más oldalon már említetted hogy strandon vetkőzenek át,akár 16-18 évesek is,majdnem ezt hoztad fel pozítív példának,hogy ez lenne a követendő,ami szerinted jó,nézd akit nem zavar,az vetkőzzőn nyugodtan át,de akit meg igen,szerintem talál fülkét.

Más nemzetek szokásait ne hozzd fel,mert eleve a tiniket akiket felhoztad na ott sem az egész országban van ez a jelenség,nem minden tini viselkedik,cselekszik ott sem így.Akinek ez jó,csinálja,de nem hiszem hogy mindenkinek ezt kell tennie,ha úgy érzi,úgy is él vele.Az hogy egy-egy csoporttal találkozik valakit nem azt jelenti hogy az egész országot áthajta ez a jelnség,ez a felfogás,életszemlélet.Nekem ha már ezt veszem alapul osztrák rokonaim vannak és ott is eltérő a hozzáállás ehhez,van akiknél hódít a nudizmus,akár az utcára néző kertjükbe is,míg a másik meg nagyon szemérmes.Szóval ott is eltérő az életszemlélet.Valaki meztelen napimádó,a másik meg fürdőruhás napimádó.Ennyi.Ahány ember annyi életszemlélet,de nem kell feltétlenül másokat majmolni,mindenki döntse el számára mi a jó,mi a kényelmes.

Ezért is mondom meg kell teremteni az fő kérdésnél,az orvosi vizsgálatnál a diszkrécióval való élés jogát,meg az nem igaz hogy 15 perc van egy osztályra,sokkal több.

De egyikünk szemlélete sem jó,ha arra másokat kényszeríteni akarunk és nem adjuk meg másoknaka választás lehetőségét.

2011. ápr. 14. 19:41
 162/268 anonim ***** válasza:
69%

Megnéztem a videot és megnyugtatlak igen nincs benne semmi extra,ha az ember maga dönt hogy mások előtt hagyja csinálni a vizsgálatot,mert nem zavarja és felvenni is hagyja,itt ilyen esetről beszélünk.Szóval abban az esetben tök más a helyzet.

De nyugi a valóéletben nem így zajlik,van unokatesóm nem egy akik aktív sportolok és ott egyesével,külön vannak a vizsgálatok,genitális vizsgálat meg nincs is.

DE én még oktató jelleggel sem engedném hogy ilyen jellegű video kerüljön ki rólam,ahogy mások előtt sem engedném,hogy ilyen jellegű vizsgálatot tegyenek.

Azért más hogy itt maguk döntöttek,(de ha figyeleted mindenkinek hiába vették le a törölközött,a többség takarta azért rendesen és 2 jelentkező volt valójában) a vizsgálat menetéről.

Nézd videot bemásoló,ha neked nem extre akkor csináltass magadról nyugodtan ilyen videot te is,ha belegyezéséseddel történik akkor valójában nem az,de ha akaratod ellenére hoznak kellemetlen helyzetbe akkor bizony extra.

Nézőpont ha engeded beleegyzel akkor nem az,de minden más esetben visszaélés.

2011. ápr. 14. 20:23
 163/268 A kérdező kommentje:

Figyusz, azért ennyire ne sarkítsuk le, hogy minden nemzet más és eleve ott se mindenki ilyen, stb, mert általánosságban is igaz ez, én rengeteget járok Ny-E-ban a srácokkal, és pontosan érzékelem, mennyivel nyitottabbak. Annyi példát hoztunk már, most volt a strandos átöltözés, a tónál vetkőzés, a dán szauna, egy edzés utáni tusolás, stb, egyszerűen nyitottabbak. Ezt nem lehet másképpen magyarázni, el kell ismerni, hogy a magyar egy nagyon zárt gondolkodású, mentalitású nép, aminek az okait tudományosan is kutatják, tehát én úgysem tudok választ adni erre.

Szóval kitartok amellett, hogy ez egy általános jelenség, nem pedig egy elszigetelt akármi, és márpedig ugyan olyan lenne a hozzáállás, mint nálunk. Kint egy tini se igazán szemérmes (most nagy általánosságban mondom), dánoknál egy osztálykiránduláson egy közös szaunázás élményének senki nem az elrontója, pedig ugye lányok-fiúk együtt vannak. Míg itt nálunk pont fordítva, inkább nagy általánosságban szemérmes, és csak egy szűkebb, nyitottabb réteg nem szemérmes. Most mondjam azt, hogy egy szaunázás pl abszolút elképzelhetetlen lenne? Vagy max mennének fürdőruhában ....

Hát most miért is kezdenék el megint bármilyen vitát, de inkább csak pár tényt az iskolaorvossal kapcsolatban. Tehát ne vitának vedd, kérlek!

Ja még az élsport ... csak mert abban én is érintve vagyok, és nem osztom az általad elmondottakat. Akkor mégsem annyira az élsportban vannak a rokonaid, mert bizony élsportban ez tök másképpen megy, amikor olyan szinten vannak egész nap együtt, de korán reggeltől estig, hogy még suliba se járnak és magántanulók, válogatott kerettagok minimum, nos ők az egész napos edzések alkalmával meg napi többször is együtt tusolnak, hidd el, itt a magyarok között is az ilyen helyeken előbb utálják ki maguk közül a "kis szemérmest". Írtam már amúgy erre jó példát, hogy a nagyobbakat mennyire idegesítette, hogy egy "kisebb" a törölköző alatt öltözött folyamatosan (15-22-es korosztály), és nem volt hajlandó tusolni, és hát egy szép napon meg elszakadt a cérna, és megtanították neki, h ez közösségben mennyire idegesítő, aztán lerángatták róla a törcsit, őt meg bevágták egy farokban a lányokhoz, és rácsukták az ajtót, na ezt már elmeséltem, csak azt akarom ebből kihozni, hogy tehát ilyen közösségben ezt nem lehet eljátszani! Mint látod, ez nekik is bántotta már a közösségi összetartozás érzését, és onnantól kezdve amúgy tusolt az a srác is. Különböző korosztályok vannak együtt, és egyiknek nem jut eszébe soha, hogy neki szemérmeskednie kellene, és tök evidens, hogy (hiába mondod, hogy ez sincs így) a sportorvoshoz is csoportosan mennek, de még mennyire .... pontosan tudom! Sőt, inkább egyedül nem is mennének szívesen.

Mindig azt mondod, hogy keverem a meztelenséget egy tusolóban, akárhol, és az orvosi vizsgálaton való meztelen vizsgálatot. Ez nem nagy csoda. Ugyanis aki egyik helyen nem kis szemérmes, az nagy valószínűséggel a másikon se lesz az. Jó példa volt a video (amit most akkor vagy láttál vagy nem, el nem tudom képzelni, mert egyszer azt írtad, nem, de aztán meg mintha mégis), szted mi furcsa van abban, ha a srácok ülnek körben egy öltözőben, és egyesével megvizsgálja őket a doki?

Na de nálunk ilyentől se kell félni, mondjuk úgy, nem divat, de nálunk a másik véglet is túlzás, hogy aztán már attól levágnak egy hisztit, hogy még az öltözőben se legyen lehetőleg senki, és csak ő. Na azért álljunk meg, ez már a ló túlsó oldala, ez nem logikus szemérmesség, hanem idiotizmus. Azt elismerem, hogy talán különböző neműek ne menjenek egyszerre, ha nem akarnak, na de hogy egyneműek, fiúk vagy lányok együtt miért ne mehetnének be az orvoshoz, ezt sosem fogom tudni megérteni.

Na aztán meg azóta kifaggattam ám én iskolaorvoslást végző orvost erről, és ugyan nehéz ügy, mert nehéz szóra bírni a témával kapcsolatban, mivel nem érti, hol van ennek a jelentősége, vagy miért is kérdés ez, hiszen teljesen evidens neki, hogy bemennek hozzá 10-esével és kész, és azt mondja, ez még sosem okozott problémát senkinek. Oké, fiúk, lányok külön mennek, de azon belül nincs nála szemérmeskedés, és nem is érti magát a kérdést se, és egy az egyben azzal jön, amivel itt én is jöttem már sokszor, hogy mi a frászt lennének szégyenlősek, hiszen látják egymást máskor is, pl. tusoláskor torna órák után. Aztán amikor mondtam neki, hogy hoppá, ma már nem olyan divat ám torna órák után tusolni, na akkor kikerekedett a szeme, hogy ezt bizony inkább tenné azonnal kötelezővé az igazgató helyében, és rá fog kérdezni az iskolákban, mert valóban higiéniai okokból nagyon durvának tartotta ő is ezt.

Na aztán, hogy nem csak 15 perce van? Hát úgy képzeld el, hogy elmondta nekem, hogy nem elég, hogy csak amolyan mellékesként, a saját szakrendelése mellett csinálja ezt, a legtöbb helyen kijelölnek egy tanórát, és az alatt az évfolyamon végig kell bizony szaladni, azaz ez jelent 4-5-6 osztályt iskolánként egy tanórára. Na most erre is mondta, hogy úr isten, mi lenne, ha elkezdené egyesével behívogatni a diákokat, és estig nem végezne. Így meg az ő módszerével 10 esével behívja az évfolyamból a fiúkat, majd a lányokat, de eddig nem merült fel ezzel semmi gond. Mindenki bement, pedig ő meztelenül vizsgál, mert tartja magát ahhoz, hogy csak így lehet szemrevételezni valakit, na de ezen is kiakadt, hogy a fiúk vagy a lányok ugyan miért lennének szemérmesek egymás előtt. És eleve a vizsgálatok nagy részét az asszisztensnő végzi (mint mellbőség, egyéb mérések), aztán megy a futószalag, és ő már csak a valóban orvosi dolgokat végzi el, mert ez így megy gyorsan. Na erre értette, hogy ez osztályonként max 15 perc, de annyi sincs egyébként. Szünettel együtt, meg egy kicsit ellógva a következő órát, pont be szokta fejezni egy adott évfolyam vizsgálatát. Tehát miért mondod, hogy nem igaz, hogy csak 15 perce van? Persze biztos más lenne, ha minden iskolának lenne saját, főállású iskolaorvosa, bár az egyesével való vizsgálást akkor is túlzásnak tartja, de ilyen keretek közt még jó, ha ezzel végez. Nem logikus, amit írok ? Szólj nyugodtan, ha valami nem oké, főleg, hogy -ami a téma végül is- az egy, azonos nemen belüli szemérmeskedést te miért is látnád indokoltnak, vagy egyáltalán miben látnád az okát. De az írásodból nekem nagyon furcsa, hogy aztán már odáig jutunk, hogy nem csak a közös, csoportos vizsgálatot tartod nem megfelelőnek, hanem már azon is kiakadsz, hogy a lányok, nők egyszerre vannak az öltözőben melltartó nélkül. Hát azért ez a fajta álszemérem nem túlzás kicsit szted?

Hangsúlyozom, nem is meztelenül, csak melltartó nélkül! És számodra már ez is kiakasztó. Hát akkor te nagyon jó iskolaorvost fogtál ki, ha még ebben se volt részed, mert nála nem melltartó nélkül, hanem bugyi ill. boxer nélkül vannak bent pár percet, most tök mindegy, hogy lúdtalpat, gerincet vagy nemi szervet vizsgál, egy kalap alatt lezavarja az egészet, de gondold el, ha most ehhez mind elkezdene mindenki egyesével vetkőzni és öltözni. Meg a felével "harcolni", amelyik kijelenti, hogy "nekem jogom van" ... te atya világ, hány óra lenne mindez? Szted?

Mondtam neki ezt a "nekem jogom van megtagadni" dolgot, hát azt mondta, hogy ilyennel még sosem találkozott, de valahogy úgy fogalmazott, hogy "megrángatnám én azt a kis tököst, csak hogy tudja mihez van joga", és lényeg, hogy fel volt háborodva ezen, hogy jóformán szívességből megy ki az iskolákba, és akkor ilyet benyögne neki valaki. Emlékezete szerint egyetlen egy olyan volt, hogy egy lány takargatta magát, de őt is leteremtette, hogy mi a frásznak takargatja, hiszen "nincs ott semmi", aztán abba hagyta. Ez már csak a szava járása, nem kell kiakadni, hogy a fiúkat kis tökösnek, a lányokat meg nagy csöcsösnek hívja :)

Összességében tehát ki volt akadva azokon, amiket én az itteni bejegyzésekből meséltem neki, na azon különösen, hogy ma nem divat tusolni, és hát azt mondta, komolyan nem érti, mi a baj azzal, ha egyneműeket hív be 10-esével. És szükség van rá bizony, mert szűrt már ki sok mindent, a le nem szállt herétől kezdve a szükületig, sok mindent. Lányoknál kifejezetten nemiszerv-vizsgálatot nem végez, csak szemrevételezéssel állapítja meg, hogy "minden rendben", korának megfelelő fejlettségű, és csak ennyit vezet a kartonra.

Nos, ne is csodálkozzunk, ha ezer fele megy a téma, mert ez annyira sokrétű valóban, de én ebben se látok problémát, azért van egy téma, hogy azt megbeszéljük, a lehetséges vonzataival együtt. Semmi baj, ha bejön más is a képbe sztem. Én tehát sok mindent nem értek, de hát biztos én vagyok rossz helyen akkor, pedig én aztán minden nap sokat is vagyok, és sokat is beszélek fiatalokkal, és sztem bőven ismerem a lelkivilágukat, de nekem is meglepő sok minden, amit olvastam.

2011. ápr. 15. 06:10
 164/268 anonim ***** válasza:
71%
Igaza van a kérdezőnek teljes mértékben.
2011. ápr. 15. 15:53
 165/268 anonim ***** válasza:
100%
Hát van akinek azért problémát jelent ha csoportosan, full meztelenre vetkőzve vizsgálják meg...
2011. ápr. 15. 16:12
 166/268 A kérdező kommentje:
Igen, hát erről beszélünk, hogy indokolatlanul és érthetetlenül szégyenlős, ha csoportosan vizsgálják, pedig szereti vagy sem, eléggé elterjedt ...
2011. ápr. 15. 17:14
 167/268 anonim ***** válasza:
18%
Nincsen ezzel semmi probléma. Régen a sorozás is így zajlott. Egy geintális vizsgálatot elég nehéz lenne felöltözve megcsinálni.
2011. ápr. 15. 17:35
 168/268 A kérdező kommentje:
hát látod .... mégse olyan véletlen a kérdésem címe, gondold el, a mai helyzetben mi lenne velük egy sorozáson, de nem kell drasztikusnak lenni na, ez egy teljesen normális eljárás, csak sokak szemérmesebbek a kelleténél, aztán megy a műcirkusz
2011. ápr. 15. 18:07
 169/268 anonim ***** válasza:
84%

Szóba jöttek korábban a tesiórák is. Én sem értem miért ilyenek ma a tornaórák. Alig kell valamit csinálni,sok helyen rengeteg óra csak sima ugra-bugra,ki sem fáradnak benne. Pedig nagyon sok helyen olvasni szakemberektől hogy az a mozgás ér a legtöbbet,ami azért jól megdolgoztat. Senki sem mondja,hogy túlerőltetni kell őket,de még a saját korosztályuknak megfelelő terhelést sem kapják meg.

Az egyenöltözetet sem értem miért nem követelik ma meg. A fehér atlétát és sportnadrágot a fiúktól, a lányoktól pedig a tornadresszt. Ez a tornaruha, nem márkás térdig érő bő póló meg hosszúnadrág. Ma már ezt sem lehet megkövetelni? Meg mozogniuk sem szabad,mert sérülnek a jogaik? Tényleg nem értem.

2011. ápr. 16. 06:25
 170/268 A kérdező kommentje:

Ja hát kérlek, akkor a jogaik megsérülnek, és aláírást gyűjtenének a tanár kirúgatása érdekében. Pedig valóban iszonyú fontos lenne a kőkemény megdolgoztatás ebben a korban, de látod, még a formaruha sem követelmény, sőt ha nem akaródzik, akkor be se megy órára, de hallom, az is divat, hogy különböző pszichés okokra hivatkozva felmentést kérnek, hogy nekik bizony ártalmas a tesi óra ... na pufff, lehet erre mit mondani? Az egész hátterében az van, hogy mindössze nem akar másokkal együtt öltözni, és szegény összeroppan lelkileg, ha mégis kéne.

A vége az, hogy nem tornáznak, főleg nem keményen, de ez megint hosszú téma lenne. Ezer oka van annak, hogy miért is lesz egyre több "gyógyegér", ahogy a sportoló srácok nevezik ezt a kategóriát.

2011. ápr. 16. 07:12
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!