Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/268 A kérdező kommentje:

persze, megkérdezheted ...

Lányoknál is ugyanez a helyzet, egymás közt ott sincs helye szégyenlősségnek, csak talán fiúknál ez jobban kibukik. De jó a kérdésed amúgy, egész másképp működik a szeméremérzet fiúk és lányok esetében, na de ez újabb hosszú téma.

2011. ápr. 8. 15:20
 122/268 anonim ***** válasza:
81%

A kérdező beteg. Ráadásul szövegértése is nulla. Élvezi a figyelmet, meg, hogy azt hiszi vitázik.

Egyetlen dolgot nem fog fel. A lóf.szt sem érdekli, hogy álszemérmesség/beteges szemérmesség f.aszom tudja miről van szó, az NORMÁLIS, törvényben biztosított ALAPJOG, hogy a karonülű kisgyerektől a 110éves matuzsálemig mindenkinek joga van a méltóságához, amibe bizony az is beletartozik, hogy orvosi vizsgála során nem vetkezőztetik le, nem kérdezgetik, nem tapogatják mások előtt MAXIMUM olyan előtt, akit Ő MAGÁTÓL AKART, hogy kísérje, vagy akinek kísérni kellett mert magatehetetlen. Ez sem "kis majmoktól" sem "antiszociális takargatóktól" sem normális emberektől sem az általad normálisnak ítélt "kiteszem én mindenkinek"től NEM SZABAD megtagadni!

SENKIT nem érdekel semmilyen pszichológiai mentőduma, hogy de igen is mutogassa magát, mert az úgy normális, AKKOR SEM TAGADHATÓ EZ MEG TŐLE!

Valaki írta, hogy ez milyen erőszakoskodás a jogokkal érti ő, hogy van ez, de akkor is.

Egy olyan elb.szott országban élünk, ahol MÉG EZ SEM vezet eredményre, hogy olyan NORMÁLISAN kezeljenek, amihez jogunk van és ne úgy, ami egy fejlett nyugat-európai, egyesült államokbeli embernek megbotránkoztató, jogosan.

NEM arról van szó, hogy az a normális, hogy rejtegessük magunkat, hanem arról, hogy ORVOSI VIZSGÁLATON JOGA VAN HOZZÁ MINDENKINEK, mit joga van hozzá, így kell elvégezni ELVE, nem is kell kérni, hogy ehhez képest ezt az alapjogot sárba tiporják, és még az a beteges idióta aki meg meri említeni, hogy ennek nem így kellene mennie.

2011. ápr. 8. 15:32
 123/268 A kérdező kommentje:

"Egy olyan elb.szott országban élünk, ahol MÉG EZ SEM vezet eredményre, hogy olyan NORMÁLISAN kezeljenek, amihez jogunk van és ne úgy, ami egy fejlett nyugat-európai, egyesült államokbeli embernek megbotránkoztató, jogosan."

--de akkor ne engem szidj! én ecsetelem a pszichés oldalait, vonzatait, te meg itt nekem rontasz minden hülyeséggel, holott logikus, észszerű, érvekkel álátámasztott vitát kértem, na úgy látszik, ez nem megy :( A fejlett, civilizált, nem annyira beteg ny-európai országokról pedig inkább ne beszéljünk, mert meglepő dolgokat lehetne mondani.

Egyébként én nem akarom ezt az eü-re korlátozni, na de jártál te kórházban, ahol a látogatók szeme láttára teszik tisztába a beteget vagy cserélnek ágyneműt, de az egész kórterem szeme láttára persze,miközben a paciens ruha nélkül van. Na ennyit erről a kiba..ott országról. DE EMIATT NE ENGEM SZIDJ LÉCCCI !!!

2011. ápr. 8. 16:05
 124/268 A kérdező kommentje:
ja hát és előre megmondtam, h a tudatallati kiveri a biztosítékot a téma kapcsán, na ezért nem lehet beszélni erről normális hangnemben sajnos :(((
2011. ápr. 8. 16:07
 125/268 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező!

Én ilyen bunkó ismerőssel aki majmoknak nevezi a gyerekeket,a diákokat nem dícsekednék,gondolom az öregek meg vén trotyok és az össze betegére van jelzője!Tök inteligens egy ember lehet.

Te beszélsz itt össze-vissza.Ne az egészségügyet hozd fel példának.Te hajtogatod,hogy azért mert téged nem zavar,vizsgálgassank mindenkit tömegesen,mert számodra ebbe nincs semmi kivetni való.Ne azt nézd neked mi a jó,az orvosnak sem ezt kellene néznie.Vizsgálatra meg eleve szoktak több időt bízotsítani,csak ő gyorsan le akarja tudni,szóval ennyire érdekli a dolog.

A többség számára meg van ebben kivetni való.Továbbra is állítom én is,mivel minket megtudtak vizsgálni egyesével,mert az ajtónál már várakozott a másik,nem kell hogy egyszerre a vizsgálat alatt 15 ember ott álljon és végig nézzék a másik vizsgálatát.Mindenkinek joga van emberi bánásmódhoz.A doki haverod,meg megéri a pénzét az az egy biztos.

Kíváncsi lennék rá,ha az ilyen orvosokat,egészségügyi személyzetet is felsorakoztatnák meztelenül,vagy majd nem meztelenül a kollégák,kolleginák előtt vizsgálat céljából mit szólnának.Tudod az orvos a legrosszabb beteg,ezt azért elég sokat lehet hallani még most is.

Számomra meg sokkal antiszocálisabb egy olyan ember,aki bárhol,bárki előtt kirakja,mint aki kicsit takargatja magát.De mért is lepődők meg a felfogásodon,amikor gimiskorodba is tök normálisnak vettek hogy a tököd vizsgálatát az egész osztály végig nézte,egészséges fiatalban,azért van némi szemérmesség,nem hinném hogy a lány osztálytársak előtt a normális felfogású ember ezt hagyta volna.

2011. ápr. 8. 19:36
 126/268 A kérdező kommentje:
figyelj, ne vidd félre, amit mondok !!!
2011. ápr. 8. 19:56
 127/268 A kérdező kommentje:
azért ismerd el, hogy nem is csoda, ha a túlzott önérzetú kamaszokat majmoknak nevezi ... sztem te is megtennéd
2011. ápr. 8. 19:58
 128/268 anonim ***** válasza:
76%

Igaz nem nekem írtad, de én nem tenném meg, én inkább tiszteletben tartanám a másik gondolkodásmódját, és nem, nem normális elnevezgetni őket.

"Lányoknál is ugyanez a helyzet, egymás közt ott sincs helye szégyenlősségnek,"

Ki vagy te, hogy így megmondod a frankót arról, minek és hol van a helye?

2011. ápr. 8. 20:24
 129/268 A kérdező kommentje:
azért ne tartsunk ott, hogy már a pszichológiát, mint tudományt is kétségbe vonjuk .... ennyit erről, és ha én azt mondom, másképpen működik a lányoknál, akkor az úgy van, ez ténykérdés
2011. ápr. 8. 21:19
 130/268 anonim ***** válasza:
100%
Nem vonta kétségbe senki a pszichológiát, és nem is arra irányult a kérdésem.
2011. ápr. 8. 21:23
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!