Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Lilla, tudod mit? Belefáradtam a folyamatos hülyeségekbe, és ráadásként még a szememre is veted, hogy se pszichológus nem vagyok, másrészt tök feleslegesen írok, mert te azt úgyis tudod.
"Ilyen egy tipikus lelkiismeretlen iskolaorvos aki "iparos" szinten vizsgálgat......
Az égvilágon semmi újat nem mondtál ezzel"
Na tessék, egy ékes példa, én csak megkérdeztem egy iskolaorvost, és lám ..... Mitől lenne lelkiismeretlen? Hidd el, hogy ahogyan én ismerem őt, lelkiismeretesen megvizsgálja a diákokat. Csak nem mindegy, hogy egy srácnak 10 sec erejéig tart a vizsgálata vagy 5 percig, mivel még vetkőzik is. Ha bent van az egész fiúcsapat, akkor ezt lezavarja egy 15 fős banda esetében 5 perc alatt, hidd el, nem tart tovább 10 secnél egyenként, ha ott állnak egymás mellett és meghúzogatja, megmogyorózza nekik, viszont ha ebbe még öltözésnek is bele kéne férnie, akkor estig se végezne.
Teccik érteni? Ilyen egyszerű.
Na de nem vitatkozni akarok, a jogszabály-értelmezéssel pedig továbbra sem értek egyet. Mondok másik példát: Kötelező az ujjlenyomatvétel a rendőrségnek, ha bűncseleknmény indul valaki ellen. Teccik érteni? A rendőrségre vonatkozik ez a jogszabály! Ha az alany mégse tűrné, akkor meg lefogják, és úgy vesznek tőle ... ennyi. Szóval sztem te nem értelmezed jól azt a bizonyos jogszabályt, mint írtam, az orvos is nehezen vizsgál paciens nélkül :) Mégis hogy vezesse rá az adatokat a kartonra, ha a paciens el se megy? És ismétlem: LEGALÁBB 2 évente kötelező az iskolaorvosi vizsgálat, de ez sok helyen akár éves is.
Azt pedig elég ha az orvos tudja, mit lát indokoltnak egy serdülőnél, nincs szükség arra, hogy a diák megmondja neki, hogy "márpedig ezt nem, és azt igen".
Nos, ez csak úgy kibukott belőlem, mert úgy felhúztál, de tényleg ... Sztem téged valami trauma ért kiskorodban az orvosi vizsgálattal kapcsolatban, és azért vagy ilyen ellenséges. Pedig van olyan pacienesem, aki elmeséli, hogy hát bizony ott állt egy semmiben, és pont rányitották az ajtót a lányok, de amolyan viccnek fogja fel, nem lett ettől lelki beteg.
Ennyi és még sokkal több, de nincs energiám ugyanazokat ismételgetni, miközben te meg semmit nem fogsz fel ebből, és csak hajtogatod a jogszabályos téveszmédet ... nem?
Hidd el, van egy jó része a mai fiataloknak, akik ebben nem látnak semmi megalázót, és ugyan olyan poénnak fognak fel egy vizsgálatot. Látod, ott volt a 18 éves srác, amelyik még poénra és bóknak is vette, sőt büszke volt rá, h a dokinő megdícsérte neki, milyen szép mérete van. Tudod, ilyen is van. És azért nem egy ilyen beíró volt .... Fiatalok közt mozgok, kár megkérdőjelezned, mert tudom, mi mászkál egy serdülő fejecskéjében. Ha nálunk ilyen cirkuszt váltana ki egy sportorvosi vizsgálat, ahol is még a vérnyomásméréshez is meztelenül vannak, huu, na abba bele se gondolok, mi lenne, feltehetőleg botrány, pedig aztán itt még sokszor a lányok előtt se nagyon izgatja magát a doki, és nem egy alkalom volt már, hogy feküdt a srác a vizsgálóasztalon egy semmiben, közben meg egy másik lányt látott el, valami X okból (akár csak egy receptírás ....). Oké, tudom, náluk más, mert sportolók, és eleve a sportmasszázsnál is legtöbbször ruhátlanok, tehát megszokták. De akkor is.
Összessségében tehát engem meglep ez az extrém fokú szemérmesség.
Minden jót !! Tényleg maradjunk annyiban, hogy nem kell reagálnunk egymás bejegyzéseire. Csak azért felhívnám a figyelmed, hogy rajtam kívül volt itt még pár srác, aki hasonlóan vélekedett ... azért ez meg elgondolkodtató lehetne számodra.
De nem érdekel, hogy így gyorsabb, legyen rá mód, hogy egyenként vizsgálják meg őket. Az meg még mindig nagyon rossz példa, hogy a doktorn dicsérgeti a méreteit(és még mindig nem hiszem el), mert NEM AZ A DOLGA. Dicsérgesse a barátnője.
Az ujjlenyomatvétel is tisztára más dolog, de miért kell nekem megmagyaráznom?
És ilyen fajta vizsgálat tuti nem kötelező, pláne nem kétévente, mert nekem az életemben nem volt.
Ha fiatalok közt mozogsz, meg aztán ennyire értesz a témához, miért nem bírod fölfogni, hogy valakinek ez NEM KÉNYELMES?
figyelj! nem akarom elhinni, hogy azt a doktornős beszólást te ilyen drasztikusnak veszed! ja meg nem én találtam ki, szal lehet elhinni vagy sem, én csak hoztam, mint példát, és azt is hidd el, hogy egy vagányabb srácnak ettől dagadt a melle :)
természetesen olyat nem szólna be, hogy "jaj de kicsi", ez evidens, de egy ilyen dícséretet nemtom miért kell így felfogni, ezzel mi rosszat tett a doktornő? ő is ember ám ... néha az a rossz ha ember, néha meg az, ha nem ember, és robotként vizsgál. ki lehet rajtad igazodni? mellesleg azért ne feledjük, h az orvos is ember ám, akármilyen is
"De nem érdekel, hogy így gyorsabb ...."
Hát az iskolaorvost nagyon is érdekli, és szted 2 óra alatt hogyan tudna végezni mindenkivel? na csak ennyi, de te most diák vagy? vagy csak egy érdeklődő felnőtt?
dr. nyuszi!
te jártál gyerekorvoshoz? Szerintem nem jártál :))) Biztos mindig ellógtad :) Azért nem lettél beoltva a "felfogóképesség hiánya" nevű betegség ellen :DDDD
Sajnállak, hogy most ebben szenvedsz :((((((((
Keress egy jó dokit, talán még nem késő! :(((
:DDDD
Láttam Lilla rovatában valaki odamásolt pár nappal ezelőtt néhány részletet Tomcat közismert írásából aminek a címe "faszparaszt",csak a "faszparaszt" helyett ő mindig "xy"-t írt. :DDDDDDDD
Hát ez tényleg nagyon találó :DDDD Tényleg illik rád :DDD
Szerintem inkább menj vissza a kocsmába vagy a portafülkébe ahol ennyire unatkozol :DDDD
jajj véletlenül a másik topba nyomtam be a neked szánt választ :DD
Na akkor ide is idenyomom.
Tőlem ilyet kérdeztél?? Hol?? Mikor?? Nem látom! :((
Azt te NEM tőlem kérdezted hanem a 13:04-es beírótól :DDD
Ne csak nézz láss is dr. nyuszi :DDD
Neki teljesen más a százaléka és ő nem adott meg e-mail elérhetőséget, én viszont igen! Te még EZT SEM veszed észre? :DDD Nem csodálom, hogy ennyire rossz a felfogóképességed is ha még EZT SEM veszed észre, hogy összekeversz embereket :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!