Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/268 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, pár tévedés....

NEM okoz komplexust a körülmetéltség, hanem a körülmetélt pénisz látványa okoz másoknál olyat, hogy muszáj arra megjegyzést tenni, magyarázni, mutogatni, aztán ezt sokáig csinálni.

Nem engem kell hülyének nézni, majd, ha mellettem állsz az öltözőben minden alkalommal, amikor ilyen történik és végigéled, akkortól legyél ilyen okos, kedves kérdező.

Amúgy meg a fitymát vissza FOGOM alakítani, nem alakítottam még vissza.

De ez szerintem egyértelmű a leírásom alapján, kicsit figyelmetlenül olvasol

2011. ápr. 3. 17:34
 62/268 A kérdező kommentje:

"NEM okoz komplexust a körülmetéltség, hanem a körülmetélt pénisz látványa okoz másoknál olyat, hogy muszáj arra megjegyzést tenni, magyarázni, mutogatni, aztán ezt sokáig csinálni. "

-- Nagyon helyes! ne is okozzon! vállald magad, amilyen vagy! Hidd el, ez úgy működik, h csak 2 napig csoda a többieknek, aztán meg az lesz a csoda, ha azt tapasztalják, h te milyen magabiztosan állsz ehhez a témához ! Ez tuti biztos. És azért nyilván nem minden srác olyan, amit leírsz, nálam pl semmilyen furcsa érzést nem vált ki a látványa. Miért váltana?

2011. ápr. 3. 18:14
 63/268 A kérdező kommentje:
jól olvasom? visszaaalakítani? olyat is lehet? mik vannak ....
2011. ápr. 3. 18:16
 64/268 anonim ***** válasza:
7%

A korábbi 76%-os vagyok.

Én nem láttam,hogy a kérdező bárhol is azt írta volna,hogy az ajtónyitogatás meg a kiabálás oké volt. Egyszerűen a paranoid dolgok szánalmasságára hívta fel a figyelmet,amikor nem létező veszélyeket sejtenek álszemérmes emberek mindenhol. Lehet hogy ebben a fórumban éppen nem,de több olyan témába lehetett itt botlani,ahol pl tinilányok sokkal kevesebbre is panaszkodnak. Pl miért vizsgálja intim helyeken őket az orvos,meg hogy mekkora egy szemét perverz. Számtalan ilyen véleményt lehet hallani... Arra nem gondolnak,hogy az esetleg értük van,mert a felnőtt vagy az orvos csak rosszat akarhat....Leperverzezi az orvost aztán másnap majdnem félmeztelenül kelleti magát a srácoknak nyolc kiló sminkkel az iskola folyosóján vagy az utcán. Ami szíve joga,de akkor meg miről beszélünk....Szerintem ordít az ellentmondás....

Álszemérem és álprüdéria ami ezekről a dolgokról sok helyen ma megy,a tömegmédia által feltúrbózva ami már mindenhol szexualitást lát.

26/F

2011. ápr. 3. 20:49
 65/268 anonim ***** válasza:
7%

Még az előző vagyok:

A fiúk panaszkodására visszatérve meg hadd idézzem a kérdezőt,ahol leírja az esetet:

"Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ..."

Tehát nem arra panaszkodtak,hogy az orvos mások előtt beszéli meg az intim problémákat. Hanem már arra,hogy nem fog más fiúk előtt meztelenül állni,és jaaj mi lesz,ha meglátják őket. És mégis mi van,ha meglátja? Mi történik?

Ezért ombudsman?? Én az orvost látom megalázva ezzel,aki csak a munkáját végezte. Őt alázták meg,nem a srácokat. Az iskola egy része meg asszisztál ehhez.... Én nem vonom kétségbe a tanár (aki itt is hozzászólt) segítő szándékát,de itt semmi sem történt. Az orvos nem gúnyolta,nem szólta le, nem sértegette őket,végezte a munkáját

26F

2011. ápr. 3. 20:58
 66/268 A kérdező kommentje:
jaja, egyetértünk 20:49-essel
2011. ápr. 3. 20:58
 67/268 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj ember, de azzal a "Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ..." kijelentéssel egy összetett problémát ledegradált és két mondatba összefoglalta. Ahogy a hozzászólásaiból látszik, nem is akart tudomást sem venni a valódi problémáról, csak fújta, hogy beteges szeméremérzet stb.

ÉS ha csak ennyi lett volna a lényeg, még akkor is igaza van a kölyöknek, mert engem aztán senki ne kényszerítsen arra, hogy mások előtt meztelenkedjek! Eleve tökéletes ellentmondás, hogy más esetben ebből már eleve botrány lenne és itt meg természetesnek kellene venni, hogy meztelenkedésre kényszerítik őket egymás előtt, mert orvosnál vannak?? Mire fel? Közönség nélkül nem tud az orvos dologzni? Mert az orvos előtt kit érdekel, addig, amíg kell, de nem ez a helyzet!

Nálunk bár semmilyen intim vizsgálat nem volt, akkor is bugyiban és melltartóban KELLETT közlekedni egyik helyiségből a másikba, a hallásomat, a szememet, a kérdezgetéses részeket stb. is így csinálták? Kint kellett hagyni a ruhát, és csoportosan behívtak. Miért? Semmi sem indokolja, hogy ne vegyek fel egy pólót, miután megnézték, hogy nem vagyok gnóm stb és a többi vizsgálathoz már nincs szükség a testem mutogatására.

A másik meg az, hogy egy osztályban nem csak barátok vannak és nem barátság alapján hívják be az embereket. Szóval nagy valószínűséggel a rajta kívül bent lévő 10ből ötöt nem is csíp és akkor azok is bámulják, hogy majdnem meztelen a doki nyomkodja, aztán végig hallgatják, hogy milyen intim kérdéseket tesz fel neki a szexről, recskázásról, nemi bajról, gyógyszerekről. MAJD ha a nyomorult még kérdezne is valamit, akkor inkább nem kérdez, mert ott van egy eleve kényelmetlen és kiszolgáltatott helyzetben egy nem kívánatos közönséggel és a f.asznak sincs ahhoz kedve, hogy évvégéig mindenki rajta csemegézzen, hogy mi baja van, meg mi érdekli.

2011. ápr. 3. 21:10
 68/268 anonim ***** válasza:
90%

Na ezt nem tudom szó nélkül megállni.....

2 dologra reagálnék a mai 20:49-es beíró irományából.

Idézet a 20:49-es beírótól: " tinilányok sokkal kevesebbre is panaszkodnak. Pl miért vizsgálja intim helyeken őket az orvos,meg hogy mekkora egy szemét perverz. "

Nem tudom ezt hol olvastad, hogy a tinilányok önmagában EMIATT panaszkodtak volna, hogy intim helyen vizsgálja őket az orvos....ilyesmit "perverziónak" nevezni butaság.Hiszen a nemiszervek vizsgálata valóban fontos dolog DE (!!!)azzal kapcsolatban VALÓBAN lehet a tinilányoknak ellenérzése, hogy miért kellene ezt a kijelölt iskolaorvossal elvégeztetni, aki esetleg neki nem szimpatikus??? Hát ez az, hogy NEM KELL!!!! Csak sokan ezt nem tudják! Mármint azt, hogy JOGA van megtagadni a vizsgálatot!!

Ha gimis koromban nekünk lettek volna ILYEN vizsgálatok akkor EZT én is megtagadtam volna! A mellemhez és a nemiszervemhrez SEMMI KÖZE egy iskolaorvosnak! Ezt azzal az orvossal vizsgáltatom (engedem vizsgálni) akit ÉN választok és persze CSAK engem vizsgál EGYEDÜL és egy magánrendelőben!

A probléma itt ezzel van! A "kényszer" vizsgálattal! Mert ha a szerencsétlen lány nem tudja, hogy JOGA van megtagadni, akkor KÉNYSZERBŐL belemegy egy olyan dologba amit szabad akaratából nem tenne! Ha még ráadásul MÁSOK ELŐTT is történik....nade ezt ne kezdjük újra...erről már leírtam mindent....

A másik dolog amire reagálnék a 20:49 beíró írásából:Azt írod: " Leperverzezi az orvost aztán másnap majdnem félmeztelenül kelleti magát a srácoknak nyolc kiló sminkkel az iskola folyosóján vagy az utcán. Ami szíve joga,de akkor meg miről beszélünk....Szerintem ordít az ellentmondás.... "

Tudod ez a beírás nagyon hasonlít az egyik írásra amit egy nagyon primitív iskolaorvos írt az én általam indított topikba és ami kb úgy szólt, hogy " Azt mindenki tudja, hogy a fő gond azzal van, hogy a szégyenlős tinik (bár, szerintem egyesek már 15 évesen több farkat fogtak mint kilincset) nem akarnak EGYMÁS ELŐTT meztelenkedni."

Ez a beírás ugyanolyan elképesztő mint a tied kedves 20:49-es!!!

Előszöris! Miért kell mindenkit egy kalap alá venni?? Honnan veszik egyesek, hogy MINDEN 15 éves lány már szexel??? Ebben korban még nagyon sokan nem szexelnek.

És az se mindenkire jellemző, hogy úgy öltözik, hogy "félmeztelen" lenne. De tudod mit mondok? EZ LÉNYEGTELEN! Mármint a téma szempontjából lényegtelen!

Az, hogy valaki kihívóan öltözik (vagyis miniszoknya, haspóló stb) az NEM JELENTI azt, hogy az intim vizsgálatot is megcsinálná "örömmel" mások előtt. Mi köze a 2 dolognak egymáshoz?? Akármilyen kihívóan öltözik is valaki, a nemiszervét biztosan nem teszi ki nyilvánosan.

A primitív orvos irománya is eldöbbentő, mert előszöris neki SEMMI KÖZE ahhoz, hogy ki "hány farkat" fogott és különben is ennek is MI KÖZE a témához???

Azért mert valaki szexel a párjával, abból kéne annak következni,hogy akkor a 10 ember előtt történő intim vizsgálat ellen se kell tiltakozni???

MICSODA???????????????

Hogy jön ez ide????

A párját szereti és örömmel és ÖNKÉNT vetkőzik le előtte és persze CSAK KETTEN vannak! Nem 10 osztálytárs előtt szexelnek.....

Egyesek nagyon szeretik keverni a szezont a fazonnal....

2011. ápr. 4. 00:04
 69/268 A kérdező kommentje:

jó, akkor mielőtt isémt "veszekednék", örülük, hogy neked minden iskolaorvos primitív, másrészt a korosztállyal foglalkozom, hidd csak el nekem, h a 15 évesen döntő többsége bizony él nemi életet ! lehet csodálkozni, de ez ma már abszolút általános, csak a realitás

a többit megint hagyjuk, mert mindig én vagyok a rossz, de a 20:49-es jól összefoglalta a lényeget a két írásban, egy hatalmas álprüdéria van itt jelen egyszerre egy hatalmas arccal, mert hát ismét ott vagyunk, h a laikus és a tini jobban tudja, hogy mikor mennyire van szükség levetkőzve lenni, ahogyan ezt lelkes vitapartnerem, Lilla megfogalmazta

Valahol meg azt olvastam, h az üzemorvost támadták, és azon ment a cirkusz, hogy a phonendoscopos hallgatózáshoz kell vagy nem kell a melltartó.... ehhez már no comment, ha az orvos úgy étéli meg, akkor nem kell, ennyi, na de ez csak egy kis mellékes, lényeg itt is az álprüdéria jelenléte ismét

2011. ápr. 4. 04:09
 70/268 A kérdező kommentje:
Lilla! egy dolgot árts meg! lehet magánban luxusdokihoz járni, csak pont ebben a korban a közösségi érzést nem tapasztalja meg, pedig alapvető lenne .... (ja meg olvastam, örülök, h neked más primitív is az iskolaorvos, de ezek után már rád is kíváncsi lennék)
2011. ápr. 4. 04:15
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!