Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
67%!
Igen, egy közösségi szellem kb lemérhető egy ilyen apró kis dologgal, simán !!!
Én elfogadom a te látásmódodat de azért tudod lesz még ezzel problémád. Mi gyakori vendégei vagyunk a traumatológiai szakrendelőnek, és elmondjam, hogy megy ott? Csak hogy az a bizonyos "szabadon megválasztom, ki előtt" lásd, h mennyire nem érvéneysül. Fiúkat ill. lányokat 3-asával hívják be, mert olyan nagy a leterheltség (iskolaorvosnál is az időmegtakarítás miatt tartom előnyösnek a csoportos bemenetelt), az asszisztens annyit szól csak, hogy "verkőzzön le", és vége, ez alatt a teljes levetkőzést érti, akkor is, ha a bokáddal van gond! Volt, aki szemérmeskedett, és csak egy boxerre vetkőzött, de hamar megkapta az asszisztenstől, hogy "ne szórakozzon, erre nincs idő, azt mondtam, mindent vegyen le!" Így aztán ott van 3 hímnemű meztelenül, és állnak sorban, megy a nagyüzem, miközben az egyik bokáját vizsgálja, már diktálja az előztő leletét, és kb 5 perc alatt kész a 3 emberke. Na ennyit arról, hogy megválogathatja, ki előtt vetkőzik ..... valóban, csak akkor mondjuk cseszik megvizsgálni.
Na de ez csak egy kis kitérő, örülök, hogy vannak olyan szemléletű, fiatal scáok, mint 26F, ő nagyjából leírta a gondolatmenet lényegét ezzel kapcsolatban. Még szó nincs sokszor meztelenségről, de már a melltartó levetése is cirkuszokat generál, na ez ám a frankó .... Az pedig, hogy főleg a fiúk csinálnak ekkora ügyet ebből, az számomra is kiakasztó.
Lilla kedvesnek pedig egszer megkíséreltem elmagyarátni már, hogy az a jogszabály nem csak az orvosrsa nézve kötelező, de nem értette meg. Mégis hogyan végezzen el kötelező vizsgálatokat, és hogyan küldje el az összesítést, ha egyszer megtagadnák a vizsgálstot a tinik, mondván, ők ezerszer jobban tudják, mi is szükséges, és különben is az egész felesleges. Ebben ezt bírom a legjoban, hogy majd a 15 éves diák megmondjs a drbácsinak, h mi szükséges, ja meg különben is csak perverzkedni akar, és semmi értelme a vizsgálatainak. Valóban, "semmi". És így kerülnek ki nagon durván szükületes fiúk, akik aztán telesírják a netet a problémájukkal, és majd 30 évesen visszasírják az időt, hogy jaj miért is nem szűrték ki őt már 12 évesen. a GYORSABB vizsgálatot pedig sztem ne kérdőjelezzük meg, mert nem mindegy, hogy ott áll 10 fiú sorban és csak fél perc egy vizsgálat, aztán jöhet a következő csapat, vagy hogy egyesével ott kezd el vetkőzni / öltözni előtte mindegyik. Ugye ezen azárt nmem vitázunk? Mert sztem elég egyértelmű.
Lilla, tehát rosszul étrelmezed a jogszabályt, tudod a vizsgálathoz két fél kell, és azt pedig hadd döntse már el az orvos, h mi is szükséges. Mindenesetre nemi érettség és here, szükület, lányoknál más intim vizsgálatok szükségesek. Nemhogy úgy fognák fel, hogy van egy hetőség egy ingyenes szűrésre ...
De ha elárulod, hogyan is tudja az orvos a paciens nélkül is elvégezni a vizsgálatot, akkor esküszöm, neked adok igazat.
Befejezem, de kedves Lilla, tehát egyezzünk meg abban, hogy a nemiszerv-vizsgálat igenis nagyon fontos a tizenéves korosztálynál, és ne ferdítsd el ezt a kötelező meg nem kötelező dolgot! Csak fiúk vagy csak lányok, egyymás közti vetkőzésében pedig nincs semmi, ha csak nem komplexusos az illető, na de akkor ezt sem árt kiszúrni! Nem értem én, hogy miért lenne megalázóbb élmény, mint egy közös tusolás edzés után, a gyakorlati hasznát pedig már leírtam.
Azért most már nem sz első "vagány srác" szólt hozzá, lehet, hogy a cirkusz nagyobb csak, és valójában nincs is akkora probléma? Na meg hogy ezek s nyuszifiúk mégsem annyira nyuszifiúk? A végén még kiderül .... De szóval egy szimpla meztelenségből meg melltartó-levételből ne csináljunk már hisztit.
Lilla!
Akkor hallgasd meg ezt!
Ma reggel direkt elkaptam egy iskolaorvoslást is részben végző kollegát, és azon kívül, h jót nevetett, ez volt a válasza, próbálom szó szerint idézni (egyébként főállásban belgyógyász):
"Én osztályonként szoktam behívni őket, külön a lányokat, és külön a fiúkat, de egyesével nincs erre mód. Nem fogom az egész napomat ott elcseszni, amikor elvileg heti 2x2 órát vagyok ott. De ebből még sosem volt probléma, levetkőznek gond nélkül, hiszen tudják, hogy ez ezzel jár. Ez kb 10-15 fiút és lányt jelent egyszerre"
Na hát tessék, egy iskolaorvos véleménye és gyakorlata ezzel kapcsolatban. És nem emlékszik olyanra, hogy valaki "megtagadta" volna, azt mondta, ilyenről nem is tud, de meglepődne alaposan. Lányoknál csak mellbőséget mér és melleket vizsgál, amennyire tud, ettől függetlenül még levetkőznek, fiúknál pedig szűkületet, heréket, és mindkét nemnél a nemi fejlettséget rávezeti a kartonra évről évre. És azt is mondta, hogy ez így szabályos, mert a kartonokat neki is ellenőrizhetik. Tehát nem jókedvéből csinálja, így is elmegy neki sokkal több ideje az odajutás miatt. Ja, és még olyan hülyeségről se hallott, hogy az amúgy fiatal asszisztensnőjének ki kellene menni ilyenkor, hiszen azért van ott, hogy bent legyen :)
Gratulálok, kedves kérdező!
Meggyőzted magad, hogy mennyire okos vagy...
"pszichológus" úr!
Engem a nevemen szólítasz, te viszont még nicknevet sem mersz megadni? Nahát :)))) Ennyire NYUSZI vagy te "ál" pszichológus? :DDDD
Az ökörségeidre nem reagálok, mert már ezerszer leírtam! Igenis az ORVOSRA nézve kötelező és NEM ÉN fogom fel így, hanem, jogászok + orvos-jogász szakértők IS ezt válaszolták nekem a feltett kérdésre!!!!!!!
A megtagadás pontos módját és feltételeit már ezerszer leírtam az én topikomban de itt is párszor!
Ha ez idő alatt nem sikerült felfognod akkor sajnállak.....De inkább arra tippelek, hogy te élvezed ezt az értetlenkedős-kötekedősdit amit itt játszol.
Idézet tőled: " ha egyszer megtagadnák a vizsgálstot a tinik, mondván, ők ezerszer jobban tudják, mi is szükséges, és különben is az egész felesleges. Ebben ezt bírom a legjoban, hogy majd a 15 éves diák megmondjs a drbácsinak, h mi szükséges, ja meg különben is csak perverzkedni akar, és semmi értelme a vizsgálatainak. Valóban, "semmi". És így kerülnek ki nagon durván szükületes fiúk, akik aztán telesírják a netet a problémájukkal, és majd 30 évesen visszasírják az időt, hogy jaj miért is nem szűrték ki őt már 12 évesen. "
Mégegy idézet tőled: "tudod a vizsgálathoz két fél kell, és azt pedig hadd döntse már el az orvos, h mi is szükséges. Mindenesetre nemi érettség és here, szükület, lányoknál más intim vizsgálatok szükségesek. "
Na idefigyelj te élvezetből hazudozó ál doki!! Ezt a HAZUGSÁGOT nem vagyok hajlandó eltűrni! TE TUDSZ OLVASNI?? Vagy még nem sikerült kijárnod a 8 elemit??
HOL írtam én olyat te szerencsétlen, hogy a nemiszerv vizsgálat "nem fontos"????????????????????????????
SOHA NEM ÍRTAM ILYET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezerszer leírtam az én topikomban is, hogy a nemiszerv vizsgálat igenis NAGYON FONTOS és én mindenkinek ajánlom, hogy VÉGEZTESSE EL MINDEN ÉVBEN!!!!!!!!!!!
Megmondtam, hogy az én leendő gyerekemet is el fogom vinni minden évben MINDEN vizsgálatra (beleértve a nemiszerv vizsgálatot is) De iskolaorvos soha NEM FOGJA MEGVIZSGÁLNI!!!!!!!! Kizárólag a mi általunk választott magánorvos aki EMBER módjára bánik a pácienssel és megadja a minden embernek kijáró tiszteletet!
Teszek neked egy ajánlatot! Ha ide tudsz másolni akár csak EGY olyan beírást tőlem, ahol én ilyet mondtam, hogy a "nemiszerv vizsgálat nem fontos"....akkor írd ide a számlaszámodat is és azonnal átutalok neked 100 ezer forintot! ÉS EZT KOMOLYAN MONDOM!
De ilyet NEM fogsz találni! Én ilyet SOHA nem mondtam! Elveim ellen való lenne, hogy bárkinek is ilyet mondjak! Engem még kisgyerekként is folyton elvitt az anyám gyermeknőgyógyászhoz is (magánorvoshoz) 14 éves korom óta pedig egyedül járok rendszeresen MAGÁNnőgyógyászatra!
Tehát a nemiszerv vizsgálat igenis FONTOS!!!!!!! (soha nem mondtam, hogy nem fontos)CsaK az a nagyon nem mindegy, hogy ez HOL, HOGYAN, MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT és MILYEN ORVOS által történik! Én ERRŐL beszéltem!
Vagyis EZT senkinek NEM KÖTELESSÉGE egy ISKOLAORVOSI vizsgálaton megtenni (pláne mások előtt) HA EZ ŐT ZAVARJA!!!!!!!!!!!!!!!! ELMEHET MÁSIK Ő ÁLTALA VÁLASZTOTT ORVOSHOZ IS!!!!!
Én EZT mondtam és nem pedig azt, hogy a "nemiszerv vizsgálat nem fontos"!
A "perverz" témára tényleg nem reagálok mert azt aztán végképp soha nem mondtam.........
Az esetmásolások között amiket bemásoltam az én topikomba, ott voltak olyan lányok akik ezzel jöttek elő....de én erre sose mondtam, hogy "egyetértek" .
A magam részéről biztos vagyok benne, hogy az esetek 99%-ban NEM erről van szó!
Egyszerűen arról, hogy az iskolaorvos lusta és/vagy lelkiismeretlen és tárgyaknak/vágóhídi állatoknak tekinti a diákokat.........minél előbb végezni akar....
Azt a 07:02-es beírásodat totál nem értem.....Mit akartál ezzel bizonyítani? :D Semmi újat nem mondtál azzal amit odapötyögtél.......Ilyen egy tipikus lelkiismeretlen iskolaorvos aki "iparos" szinten vizsgálgat......
Az égvilágon semmi újat nem mondtál ezzel :DDD
És még annyit hozzátennék kedves hazudozni azt merő, de nicknév megadásához NYUSZI ál pszichológus, hogy ha olvastad volna a sok valós esetet, NAGYON SOK olyan diák is volt aki elmondta, hogy az ő iskolájukban SEMMI ILYEN nem volt az iskolaorvosi vizsgálaton! Csak sima belgyógyászati rutin! SEMMI MÁS! NEM IS KÉRTE AZ ORVOS! Hát ilyen is van sok helyen:)))))
Amit meg arról írtál, hogy a doki haverodnál még senki nem tagadta meg....hát nézd,a valós esetekben panoszkodók nagyrésze SEM tagadta meg, mert NEM TUDTÁK, hogy meg lehet tagadni! Belement de NEM önszántából!
És olyan esetet is olvashatsz ahol az osztályban levő sok jogász szülő letámadta az iskola igazgatót amikor tudomásukra jutott, hogy miféle vizsgálatot akarnak csinálni, ráadásul TÖMEGESEN....utána sokan megtagadták és MAGÁNORVOSHOZ mentek, de aki az iskolaorvosnál mentek be, azokat is EGYENKÉNT hívták be! És ezt HIVATALOSAN is így lenne "kötelező" egy iskolaorvosnak is (amennyiben intim vizsgálatot is akar) ! Ezt az ÁNTSZ egyik vezetője mondta! Fölösleges ezen vitáznod és a jogi ügyekben való járatlanságodat reklámoznod!
És mégegyszer megkérnélek, hogy NE HAZUDJ rólam olyasmit amit én SOHA NEM mondtam!!
Ha a továbbiakban is ezen akarsz rugózni és kiforgatni vagy hazudozni az írásaimról,nem fogok reagálni! Mindenz leírtam! Aki értelmes ember az bizti megértette,neked pedig további jó szórakozást hazudozáshoz,másokról való valótlanságok irogatásához és a rögeszméd reklámozásához miszerint az az "egészséges pszichéjű" ember aki bárhol, bármikor, bárkinek "letolja".
Kérdező!
Nem azt mondtam hogy teljsen felötlözve legyenek a diákok és úgy várják ki a sorukat,hanem alsóneműben,addig míg egyet vizsgál az orvos bennt a másik kinnt várakozik már,mikor végzett a vizsgálattal és nagyjából felöltözött,ami elég gyorsan megy akkor a nővér már szólíthatja a másikat ,de még sem nézi végig ahogy a másikat vizsgálják és kérdezgetik.Ha bennt áll vizsgálatkor akkor sem halad gyorsabban a sor,mint ha az ajtó előtt állna.Mint írtam az orvos úgy is csak egy embert tud vizsgálni egyszerre.
Ez tök egyszerű.Igen vannak hisztis lányok,akik egyenkénti vizsgálatkor is kiverik a balhét,ha bennt a doki előtt le kell venni a melltartót,de nem csak ilyen vanm,én ezzel nem találkoztam.Ne ezzel példáloz.Amit írtam szerintem egyszerű megoldás.
Nálunk amit írtam,egy bemegy a doki vizsgálja,addig a többi már várakozik alsóneműben,(lányoknál szégyenlősőknél poló is fennt maradhatott,amíg bemegy a dokihoz és ott vették le gyorsan) a vizsgálatra várva, van és tök gyorsan megy.Minden megoldható.
Kérdező!
Ezen a dokin látszik,hogy sza.rik az egészre,csak gyorsan meglegyen és semmi nem érdekli.És hogy mért nem hall semmit hogy mit gondolnak a diákok,mert egymás között szokták megbeszélni,vagy a legjobb barátaikkal,meg fórumokon és sokszor még otthon sem mondják el.Már ha igaz a történet.Én ilyen szemléletű orvossal nem példáloznák.Meg van a véleményen az ilyen emberről,nem tudom ő mire esküdt fel annak idején,mert nem csak a gyógyításra és életmentésre tesznek ám esküt.
"Ezen a dokin látszik,hogy sza.rik az egészre,csak gyorsan meglegyen és semmi nem érdekli."
---elismerem, gyorsan le akarja zavarni, na de kérdem én, hogy egy évfolyamot (4-5-6 osztályt) másképpen hogyan vizsgálna meg 21 óra alatt? Biztos kellemesebb lenne egyesével, csak nincs rá idő. Így meg bent van a csoport, és jár a keze gyorsan, nem kell megvárni, amíg mindenki öltözik-vetkőzik. Ebben sincs igazam?
Lilla kedves!
Én mindent megértek, de ezt a "pszichológus"-ozást hagyd abba, mert idegesít. Majd kivesézem, amit írtál, dehidd el, így névteéenül főleg nincs szükségem arra, hogy elismerjenek szakmailag, na föleg nem laikusok. Azért mert nem tetszik, amit írok, még tartom a szakmai véleményemet, és ehhez csak annyit, hogy el tudod képzelni, hány paciensemnek nem tetszik amit mondok neki? Huuuu te atya isten ... na ha mindegyik minősítene engem, akkor már rég tán utcaseprő is lennék. Sőt, amelyiket zárt osztályra javaslom, az még meg is ölne .... Szóval ezt fejezd be legyél szíves! ok? Amiéert pedig harcolsz itt gőzerővel, hidd el, hogy én szakmailag tartom a közösségi szellem csökkenésének, elvesztésének.
" Szívhangok meghallgatásához NINCS szükség a melltartó levetetésére!"
na ezen most kiakadtam ... most olvasom csak
megint azt bírom benne, hogy a laikus ezt jobban tudja, király
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!