Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Igen, ez egy következő történet lehetne, hogy ami ma megy tesi óra címén, annak nem sok köze van a testneveléshez. Nekem pl ez a tusolás kérdése is azért volt érdekes, mert ebben a korban elvárható, hogy azért a fiúkat alaposan dolgoztassák meg, és bizony alaposan kiizzadnának ebben. Na most így nem tusonlni, az meg gáz ....
De hát nem ez megy, mint látjuk.
LOL milyen hosszú hszek :DDD
egyébként én egyetértek veled kedves kérdező! ;)
12F
Kérdező
1.A perverz dokit nem fejteném ki,én ilyet nem mondtam,te írtad a kommentedből,hogy ezzel jönnek egyből és én erre reagáltam,hogy senkitől nem olvastam eddig ilyet,senki nem mondott ilyet eddig.
2.Én azt írtam,hogy felvilágosítás kellene legfőképp,mert hiába szűrik ki,ha valakinek baja van,ha kimarad a suliból és továbbra sem tudja hogyan kell tisztálkodni újra az lesz neki.Nem olvasod végig rendesen.De eleve ha megtanulják már kiskorban mi a helyes tisztán tartás akkor nem lenne később sem próblémájuk.De ezt is felhasználód magadnak,erre annyit lehet 100ból 1 az akinek baja van.Nálunk senkinek sem volt.De azt sem olvastad el,ha nem korrekt módon jár el a doki,más előtt lealázzá,cikisség teszi az eleve kellemetelen helyzetet,akkor tuti hogy később sem fog eljárni az életben rá.Ezért írtam hogy a módszer rossz.
De nyugottan használd fel magadnak ezt is.Honnan tudod 1000 gyerekből,akit szűrtek hánynak volt valamilyen baja?
3.Én arról írtam azzal hogy csak rá néz,nem ér hozzá,oké leírtam látja hogy nagy vagy kicsi,aki eleve kicsi adottságokkal rendelkezik azon úgy sem tud segíteni,valakinek kicsi,valakinek meg nem ennyi.De arról írtam,hogy látja mekkora,de ha csak ránéz,nem vizsgál,nem ér hozzá,vagy nem kéri meg a srácot hogy ő csinálja húzza hátra a fitymát,vagy emelje meg a golyót akkor honnan tudja hogy nincs szükülete,vagy bármi egyéb gondja.Szóval azzal hogy ránéz,beírja fejlett,még úgyan úgy lehet baja,mert csak egy nézés nem elég erre,azzal csak a méretet látod és max. ha külső gombás elváltozása,kiütése van.De a többit nem látja.
4.Sportovros,sportra akaratából megy az ember,tehát akaratából saját döntéséből válalja a vizsgálatokat,mind azt ami ezzel jár.De a sportorvosi vizsgálat is tök eltérő,az unokaöccsém versenytáncos,elég gizda volt és ezért választották annó még ezt,ott csak alsógatyás vizsgálat van,szóval nincs vetkőzés.De ha sima edzésre jársz ott még nekem nem kértek orvosi papírt,ha versenysportolsz akkor lehet van sportorvos,szóval tök eltérő ez is ezek szerint.
5.Hogy honnan tudom hogy az asszisztensünknek nincs gyakorlata meg amiket írtam,beszélgettem vele.Mindenki ismerik,falú.A sulit is mondta,de arra nem emlékszem.De eleve volt aki egészségügyi dolgozó és ő is mondta van olyan asszisztens aki gyógyszerészeti vizsgával rendelkezik,beteg vizsgálatra,meg ilyenekre sose ment,de simán végig nézheti a vizsgálatot,szóval egy gyógyszerész és ápoló között,azért nagy a különbéség,és nyilatkozott arról is még,hogy van akinek semmi ilyen az orvoslással,gyógyszerészettel kapcsolatos végzettsége nincs,csak valahogy ide került és azóta itt van.De erről most már szakadjunk le.
A baj,hogy te azt a tényt nem tudod elfogadni azzal van a baja mindenkinek hogy EGYEDÜL,ne MÁS ELŐTT vizsgálják meg!
Én abban továbbra sem látok vagányságot aki bárki előtt előveszi,bárhol,mint ahogy már írtad,hogy ez a normális szerinted,már írtam az ezek szerint az utcán is előkapja bárki előtt,ha szószerint veszem,na ez sem lenne normális.
Mért lenne az vagány?
Bocs de ha az utcán mennék és elkezdené ott mutoagatni magát valaki,vagy az osztályba egy srác a lányoknak mutogatná,az nem vagány lenne szerintem.
Meg a beteges szemérmességet ne keverd azzal,hogy valaki diszkrét vizsgálatot szeretne,egyedül.A többség ezt részesítené előnybe,hidd el,aki meg nem,az nyugodtan élhet a döntésével,azzal sincs baj.
nem
oké, tényleg szakadjunk le a téma ilyen jellegű megközelítéséhez, mert csak efféle ferdítések az eredménye, csak tudnám, ez miért esik jól valakinek:
"Én abban továbbra sem látok vagányságot aki bárki előtt előveszi,bárhol,mint ahogy már írtad,hogy ez a normális szerinted,már írtam az ezek szerint az utcán is előkapja bárki előtt,ha szószerint veszem,na ez sem lenne normális.
Mért lenne az vagány?
Bocs de ha az utcán mennék és elkezdené ott mutoagatni magát valaki,vagy az osztályba egy srác a lányoknak mutogatná,az nem vagány lenne szerintem. "
Hol mondtam én ilyet?
Félreértelemezel vagy szándékosan ferdítesz.
A sportorvost meg csak azért írtam, mert ott is kifejezetten nemiszerv-vizsgálat nincs, de már a hallás- és látásvizsgálathoz is eleve levetlkőznek a srácok, és úgy mennek be hozzá, na meg minden mást is így végez. Ez csak erre volt egy példa, de igazad van, végül is semmi köze ehhez a témához most. Inkább azt akartam volna szemléltetni, hogy őket se nagyon zavarja, és hogy más orvosok is rutinszerűen így járnak el.
Nézd ha boxerban akarnak látást,hallást nézni,az nem zavar,ha anélkül az már igen.De nem szánt szándékkal értelek fére,több helyre írtál és valahol az unokaöccsédre tettél ilyen megjegyzést és szószerint ez ezt jelenti.
De nem vitázzunk,én már leírtam a gond,hogy egyenkénti vizsgálatot szeretnének,meg nem mindenkinek mindegy az orvos ki léte sem.
Nekem csak annyit írtál, hogy szívesen végigválaszolnád, de nem. Ha másnak is válaszoltál rá, az enyémre is válaszolnál?
17:59
19:02
hát hadd lássam a kényesebb részeket, kérlek foglald pontokba, áttekinthetőenm és ígérem, válaszolok!!
utolsó, neked is, csak ahhoz ezt ki kell nyomtatnom, de akkor megteszem, ha ennyire igényt tartasz rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!