Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Én hihetetlennek tartom az ilyen meglátásokat, de ...
kapásból 19:58-as 67%:
Nézzünk pár hibát a gondolkodásban (egyébként egy képtelen hosszúságú téma ez, és nem lehet röviden válaszolni, de komolyan bánt, hogy ilyen gondolkodásmódok is léteznek, és csak szeretném megérteni):
1, "zuhanyzás és a meztelenség párhuzama"
Na ne is haragudj, lehet, h semmi köze a kettőnek egymáshoz, de azért mégse olyan nagy baj, hogy felhoztam, mert tökéletesen kiderült, hogy aki így gondolkodik, hogy "márpedig csak azért sem", na az a réteg pl soha nem tusol, mert az is "ciki", és ezt persze tökéletesen racionalizálja, azaz "nincs idő", "de ott fal van" és stb. Tehát mégis van valami párhuzam ... A nudistrandos dolog meg valóban más, de annyiban szintén köze van ehhez, hogy jelzi egy személyiség nyitottságát, a szégenylősség fokát azért elárulja, és így nagyban lehet következtetni, vajon tehát MÁS ELŐTT mennyire "ciki" neki a meztelenség. Mert hát erről van itt szó végig, hogy azért harcolnak páran, hogy ők márpedig egyedül lehessenek, és más előtt nem fognak vetkőzni. Ennyi. Tehát nem ide való, de párhuzamot mégis látok.
2, És akkor jön egy sor olyan dolog, hogy "butaság", "nincs értelme", "értelmetlen", na erre azt tudom mondani, hogy igen, én nagyon jól tudom, hogy a diák és a laikus mindig jobban tudja, hogy egy orvosi vizsgálatban mi értelmetlen, na de akkor itt meg is állhatunk, és tehát minek egyáltalán bármiféle vizsgálat, ha a diák eleve értelmetlennek, butaságnak tartja. "A nemi fejlettség vizsgálata nem azonos a here, fityma vizsgálatával", huhh, na ez is durva. Tudod nem azonos tényleg, de szted ez is felesleges ? Nagyon is fontos, mert én meg pontosan tudom, hogy aztán még 25 évbesen is siránkozik nem is olyan kevés fiú, hogy szűkülete van, és ez megkeseríti az életét, és kérdezném én, hogy ők voltak az a réteg, akik mindig kibújtak valahogy a vizsgálatok alól? Szóval nem ugyanarról van szó, de mindkettő fontos nagyon. Ez hosszú téma, de sztem a fitymaszűkület kiszűrése evidens, h miért is fontos (az is durva, hogy csak 16 évesen jönnek erre rá, de ez most mindegy ....), na de a nemi érettség kamaszkorban iszonyat fontos. Hiába mondod, hogy eltérő fejlettségűek a kamaszok pont ebben a korban, ezzel nem mondasz újat, és hidd el, a doki is tisztában van ezzel, csak azért vannak extremitások, amelyeket azért kell kiszűrni, hogy ha gond van, akkor hormonálisan be lehessen avatkozni. Szted tehát mind a fitymaszűkület, mind a nem leszállt here, mind az elmaradt érés kiszűrése "butaság, értelmetlen". Erre nem tudok mit mondani ...
A Szőrösség és borotválás viszonyával szted az orvos nincs tisztában? Ma nagyon sok lány, de nagyon sok fiú is borotválja magát, ez nem is kérdés, na csak ki mondta azt, hogy ez a fejlettségben mérvadó lenne? Azért ez nem ennyire egyszerű, hogy szőrös vagy nem szőrös, látod mégse olyan felesleges az orvos, ha ezt te ennyire leegyszerűsíted.
"Hisz nem szakorvos", "aki nálam alkalmas szakorvos" ... Hallod ezzel kivered a biztosítékot nálam nagyon. De a hosszas elemzés helyett csak röviden megismételni tudom, hogy valamiért meg se lepődök azon, hogy a laikus és a diák meg főleg meg tudja ítélni, hogy ki a számára alkalmas szakorvos. Ez az év vicce, ne haragudj. Ez megint olyan, de már unalmas kezd lenni, mert sztem már leírtam, h amikor jön hozzám egy paciens és nem azt kapja, amit hallani szeretne, aztán feláll és eldönti, hogy "na ez a pszichológus is hülye", és később tudom meg, hogy már megjárt vagy ötöt, csak mindegyik olyat mondott neki, ami nem volt kedvére való, így aztán addig jár, amíg talál valaki "neki megfelelőt", aztán persze nem fog, de ez más kérdés.
Szóval ezek szerint az orvoslás is bekerült a foci kategóriába, és mindenki jobban tud mindent, csak lényeg, hogy legkevésbé az orvos van tisztában a dolgokkal.
3, Írtad, hogy milyen ciki, ha fiatalabb nálad és nő. Hát biztos így van, én ezt nem tudom átérezni, én se vagyok idős, és csak 2-3 évvel fiatalabb csajszi volt vagy a doki vagy az asszisztens, de ez max akkor annyit jelentett, hogy tegeződünk, de az nem fordult meg a fejemben, hogy előtte szégyenlősködjek, pedig én magam is az éves sportorvosi vizsgálaton ott vagyok előttük egy szál semmiben. És pedig én nem járok nudista strandra, mielőtt azt mondanád, hogy persze, mert én magamutogató vagyok. Nem vagyok, egyszerűen csak a helyén tudom kezelni a dolgokat, de mondjak neked jobb példát? Amikor műtöttek sérvvel, már említettem, hogy egy vagon orvostanhallgató nézte végig a vizsgálatot is meg a műtétet is, és valahogy meg se fordult a fejemben, hogy szégyenlősnek kellene lennem előttük. Pedig jó része fiatal csajszi volt, szal akár lehettem is volna nagyon zavarban. Te ilyen helyzetben akkor kizavarnál mindenkit? Tudod, ez ott kérdés se volt egyáltalán, csak bejöttek kérdés nélkül, és ennyi. Erről ennyit, szal nekem magas ez a hozzáállás ismét, hogy ha fiatal az asszisztens, akkor márpedig te nem vagy hajlandó levetkőzni :) Ez kész ... Azért ezzel lesz még gondod sztem.
4, "1,5 év alatt végezte el" -- te én megint padlót fogok. Tudod, a jelenlegi OKJ képzésben 2 éves időtartamot jelent pl egy asszisztensképzés (max.), de ha volt egyéb tanulmánya, vagy sűrítette, el lehet hamarabb is végezni. Na most megint azt mondod ezzel, hogy te előbb szeretnéd látni az X szakorvos diplomáját és szakorvosi vizsgaeredményét is, mert csakis akkor fogadod el őt "megfelelő" szakorvosként? Sőt ugye leírtad azt, hogy "nálam nem alkalmas szakorvos" ... erre már nem lehet mit mondani, de nyilván te jobban tudod.
5, "melyik az a lány, aki önszántából hagyná magát, hogy az iskolaorvos meztelenül elkezdje vizsgálgatni" hmm, jó kérdés, de akkor elárulom, vannak ilyen lányok, nem is kevesen. Ahogyan a fiúknál a szűkület, here, érettség vizsgálata történik (és nem pedig ahogy te mondtad, csak statisztika a méretből), úgy a lányoknál is vannak alapvető szűrések. Mi ebben a furcsa? Önmagában már a nemi érettség is egy iszonyat fontos dolog ennél a korosztálynál.
6, "és a szakorvos sem így vizsgál" .... á dehogy. Mert szted hogy vizsgál? Nem tudom, konkrétan milyen szakorvosra gondolsz, de nagyon sok szakorvos bizony így vizsgál, a levetkőzés egy alap.
7, Azt írod, nálatok nem volt nemiszerv vizsgálat a középsuliban. Oké, biztos nagyon örültetek neki, csak azért megkérdezném így utólag, hogy mindenkinek minden rendben van?
8, Na aztán a tusolás ... még egyszer mondom, hogy természetesen nem azonos dolog az orvosi vizsgálattal, de őszinte legyek? Meg vagyok döbbenve, hogy ilyen szinten nem számít a személyes higiénia, nekem ez nagyon vad. Már megállapítottuk, h én jártam extra hülye suliba, de nálunk már az elsősök is jöttek tusolni automatikusan, biztos látták tőlünk, de szal nem volt ez kérdés, evidens, h tusolt mindenki. Ja, és mi kiharcoltuk a tesitanártól (ha már a kiharcolásról beszélünk), hogy engedjen már el 5-6 perccel korábban, és így akkor volt 20 percünk a szünettel együtt. Na ez alatt pedig azért sikerült megoldani mindig.
9, Igazad van, a versenysport egy külön világ, ezt elismerem, csak annak a rejtélyét próbálom megfejteni, hogy hát ők is elvileg szégyenlős kamaszok, és lám 16-18 évesen mégis a legkisebb probléma nélkül tusolnak, öltöznek, de még baromkodnak is egymás előtt, egymással ruha nélkül. Valóban, egész nap egymással vannak, nagyon sokan mintha szinte testvérek lennének, szóval értem én, amit mondasz. Amit nem értek, az az, hogy hiába nem vagy jóban X és Y oszttársaddal, az miért befolyásol abban, hogy átöltözz előtte? Most ez miért jár együtt a szeméremérzet növekedésével? Valaki meg pont azt írta, hogy idegenek előtt simán levetkőzik, de ismerősök előtt nem akar. Látod, ez is változó.
Na a pisilést meg ne keverd ide, egy olyan feszült helyzetben ha más előtt pisilni kell egy ismert sportolónak, akkor teljesen természetes, hogy nem megy neki. Egyébként ez is változó, mert vannak srácok, akiket abszolút nem érdekel, ha van még ott valaki, de vannak olyanok, akik egyszerűen nem is tudnak, ha még áll mellettük bárki is. Szóval ebben igazad van, na de valamiért egy vizelést én sokkal intimebb dolognak tartok, mint egy egyszerű meztelenséget. Nem jól gondolom? Na meg nem mindegy, hogy a haverja áll mellette vagy több idegen.
Erre azt hoznám fel példának, már bocsánat a csúnya beszédért, de egyszer egy hasonló extrém szégyenlős srác mondta nekem, hogy "a közös tusolás felér azzal, mintha rányitnának szarás közben". Én ezt se értettem, és mintha látnék a két dolog között különbséget, csak neki is azt mondtam, hogy vajon hogyan is fog ő közösségbe járni, netán koleszos lenni ... és egy sor helyzet az életben.
10, Nem, nem azt hangsúlyozom folyton, hogy aki nem nudista, az beteg személyiség (az más kérdés, hogy jóval nyíltabb személyiségről van szó más tekintetben is, hiszen a szeméremérzet felülmúlása az önérzet legfontosabb része, tehát azért kétségtelenül köze van hozzá mégis ...), ellenben azt mondom bizony, hogy aki túlzottan, már indokolatlanul szemérmes, na ott valami nem oké. Ez alatt azt értem, hogy aki pl egy társa előtt az öltözőben nem mer átöltözni edzés előtt/után, mert jaj mi lesz, ha meglátják, na ott bizony sejtek valami problémát. Ezt beismerem. És tudod tapasztalatom, hogy ez a probléma ki is szokott ütközni előbb-utóbb.
11, Azzal zárnám, hogy tehát nagyon tetszenek az olyan megjegyzések, hogy "butaság", "értelmetlen", "számomra nem szakorvos", "fiatal asszisztens", "csak statisztika" ...stb.
Mellesleg és ha statisztika is egyben, akkor mi van? Tudtál róla, hogy a magyar fiúk átlagméretéről évente vezetnek statisztikai felméréseket? Ill. nem csak a magyar, de lényeg, hogy tudományos szempontból egy nagyon érdekes kérdés, hogy pl a mai tizenéves fiúk mérete jelentősen meghaladja a pl 30 évvel ez előtti átlagméretet. Ennek meg tudományos jelentősége van, genetikai és táplálkozási okoból, és én nem hiszem, hogy ezzel most annyira megaláznának, így összesítve, név nélkül. Na de ez már csak egy kis adalék, nem ez a lényeg, csak hogy tudd (na meg hogy legyen a tini lányoknak min csámcsogni, ha ezt olvassák az ifjúsági magazinokban :-XD).
Hu, lefáradtam, de talán sikerült válaszolnom, amire akartam. Most biztos megint nagyon brutális voltam, igaz? Pedig nem rosszindulatú vitának szánom ám, engem érdekelnek a meglátások, az más kérdés, hogy mit tartok furcsának és mit nem, de attól még érdekel ... Csak ez egy olyan végtelen téma, hogy még hónapokig vesézhetnénk.
Szal köszi a te válaszodért is (!!!!), jobb lett volna, ha egy kort is írsz, de nagyjából azért van sejtésem.
A kérdés kiírójával értek egyet.
Paranoid dolognak tartom,hogy rögtön az jut az eszébe ennyi embernek,hogy az orvos biztos perverz...stb.
Most felteszek egy egyszerű kérdést? Mi a rosszabb? PÁR PERCET percet kibírni meztelenül egy orvos előtt, vagy aztán ÉVEKIG kezelésekre járn,ha esetleg valami komoly bajra túl későn derül fény. Én nem hinném,hogy bárki is az utóbbi választ adná. Én is csak huszonéves vagyok,de nem értem ezt a nagy álszemérmességet a tanárok és szülők részéről minden felé ami vetkőzéssel jár. Gyanítom,hogy ez az átszexualizált média miatt is lehet, aminek következtében olyan szitukban is szexualitást sejtenek,amelyeknek köze nincs hozzá. Egyszerűen az orvosnak ez a szakmája,és ez a feladata.
Nem hiszem amúgy,hogy a tizenéves fiúk maguktól szégyenlősek lennének,csak ebben az átszexualizált közbeszédben rengeteg kisebbségi komplexust nyomnak rájuk. Ami persze nem azt jelenti,hogy ezt el is kell fogadniuk, de valahol tényleg a társadalom változott,rossz irányba, akár a 90-es évekhez képest is, rövid idő alatt.
17:57- Igen, egyetértek maximálisan, sajnos itt már amögött is csapdát sejtenek, ahol nincs is, és beindul a paranoid mechanizmus, hogy "jaj ez a perverzz orvos mit akarhat vajon" ....
Kicsit túldramatizáljuk ezt a kérdést sztem.
Öröm látni, hogy egyeseknek milyen kellemes nosztalgikus élményeik vannak, közös vetkőztetős alkalmakat, egykori fiatalságot visszasírni igazán értelmetlen. A mára megöregedett generáció a teljes egészében internetfüggő új, fiatal generációt úgyse képes megérteni, marad a károgás. Persze értelmetlenül.
Én egész általános- és középsuliban kerültem azt, hogy bármikor is vetkőzni kelljen, nem is vetkőztem soha, mert a körülmetéltség sok közösségben nem annyira elfogadott, tolerált dolog, nem hiányzott nekem, hogy ezzel bélyegezzenek meg, az aktuális menő srácok között nem voltam ott, ha ott lettem volna, vagy velük egy súlycsoport vagyok, akkor lehet, hogy másként állok ehhez hozzá, de nem így alakult.
Én csak a saját nevemben tudok beszélni, én szégyellős voltam és most se szívesen mutogatom, ha nem muszáj (majd, ha visszaalakítottam a fitymát, vagyis, valami hasonlót, de bőrt növesztek oda újra) ha majd megint ugyanolyan leszek, mint a nagy átlag, akkor majd megint nem fog érdekelni.
De ez szerintem magánügy és nem lehet ebbe beleokoskodni, olyan alapon, hogy a 60-as meg a 70-es években milyen emlékeket szerzett az azóta se szégyellős tömbházfelügyelő néni vagy az öreg ágyneműcserélgetős beöntőnővér, aki a súlyproblémái miatt már nem izgató senkinek: marad tehát a nosztalgiázás, fiatalok viselkedése és szégyellősködése miatti fejcsóválás.
76%-os!
Itt nem azt írták,hogy az orvos előtti meztelenség a legnagyobb gondjuk a diákoknak,igen az is igaz,ha nem kívánja meg a vizsgálat,akkor nem kellene így lennie,egy hallás,vagy látás vizsgálahoz pl-nak okáért.Hanem hogy a vizsgálatkor más ne legyen ott,mármint osztálytárs.Itt arról van szó,hogy ha intimebb részeket vizsgálnak akkor ott igen is csak az orvos legyen bennt.Ez ha normális módon elmész orvoshoz mindenhol így van,nem hívnak még be más pácienst,nem előtte vizsgálnak meg.
Kérdező!
Én azt nem írtam hogy nem öltözök át,vagy hogy normális lenne ha valaki nem mer tesi ótán a másik előtt átöltözni,az elve furcs lenne,ha nem merné megtenni,meg íram azt is más egy tusolás mert táborba vagytok,edzésen stb és más az amikor vizsgálnak,akkor ott nemiszerv vizsgálatakor nincs az orvoson kívül másnak keresni valója,az teljesen más élethelyzet.Szóval itt féreértelmezzük egymást írtam már,szóval vannak szitúk átöltözés tesin,a már említett tábor,edzés stb.ahol nyilvánvaló a helyzet,a közös zuhanyzás.De az más mint egy vizsgálat,az magánügy.Én például szeretek kéredzni,ha megtehetem,és van hogy kérdezhet tőled is olyat a doki ami magánjellegű,amihez másnak semmi köze.
És az asszisztenst akiről íram ismerem,szóval nem volt előtanulmánya,sima szakközepe van meg nem ilyen jellegű asszisztensit csinátál,de berakták a dokink mellé,ő maga is megmondta,beszélgettem vele.Nem az orvos előtt nem vetkőznék,hanem nem szívesen egy olyan asszisztens előtt akinek valójában a szakmához semmi köze,semmi gyakorlata nem volt eddig még.Azt sem mondtam hogy az összes orvost elzavarnám,mert engem csak egy vizsgálhat meg és a többi ne legyen ott.Ezeket már te tesze hozzá.
Azt sem írtam így hogy nem fontos a vizsgálat a here és fityma vizsgálata,mint írtam a módszer nem jó.Én azt tartottam értelmetlennek hogy ha nem vizsgálnak,akkor ne is vetessék le,akkor kevés az értelme,attól,hogy a korának megfelelő méretű,attól még lehet baja,szóval egy rápillantással még nem lehet kiszűrni hogy okés vagy nem.
Én azt tarottam értelmetlennek amikor hallottam,nem vizsgált,még rá se nézet,de mégis így akart hallást,látást,meg magasságot mérni,na az ilyen nem tetszik.Szóval írásban nehezebb kifejteni mit is akarok mondani.
A szakorvosnál meg arra gondoltam nálam az urológus felel meg erre a célra.Szóval ha bajom van,vagy csak ellenőrző vizsgálatot szeretnék akkor urológushoz mennék,ahogy a lányok meg nőgyógyászhoz mennek,erre gondoltam.Ja és nem arra céloztam hogy a doktornő fiatalabb nálam az zavar és az asszisztenről beszéltem hogy alíg idősebb nálam a mienk és semmi köze nincs nagyon a szakmához,ő maga is elismerte,na hogy az zavarna egy kicsit,ha vizsgálat alatt egy ilyen személy lenne,mert végülis akkor egy fogászati asszisztenst is idehozathatnék,vagy szociális munkást.Szóval ha nem az a szakmája akkor zavarna
Hidd el attól hogy valaki nem veszi elő mindenki előtt attól még lehet igen nyitott személyiség.Az sem teljesen száz aki előveszi a csaj osztálytársak előtt és kirakja bárkinek,ott sem stimmel valami.
De te is teljesen elterelted a témád és nem tudod még most sem megérteni hogy kit mi zavar.Itt mindenki azt szeretné hogy vizsgálatkor legyen meg a kellő diszkréció.
Szóval egy orvosi vizsgálathoz a tusolást ne hozd fel.Más letusolni és más a másik.
Te meg a nudizmust keverted a dolgokba bele még.
Ja és nyugi egészségesek vagyunk,senki nem tud statisztikát mondani hogy valójában hány nemigonddal,szükülettel és egyébbel rendelkező diákot szűrtek ki.Nálunk ez elég gyakori téma a suliba,ja és örülök,általánosban volt és nem volt korrekt a doki,szóval azóta vagyok ellenző,(és amióta tudom nem kötelező,nem is engedném,hacsak nem jó fej,korrekt doki van),hacsak nem felvilágosítva,normálisan végzik,beleegyezéssel.
Meg figyi már,lehurroghatsz nem ott kellene elkezdeni,hogy felvilágosítani,hogyan is kellene rendesen megmosni,mert itt lehet az egyik gond,meg mire kell figyelni és mik lehetnek ha nem teszik meg,milyen következmények.Mert ok most kiszűrik,(valahol egyáltalán nincs vizsgálat),de ha van is és )kiszűrték,ha utána már nem lesz úgyanúgy újra lehet szükülete modnjuk,mert nem tudja továbbra se hogyan kellett volna tisztántartania rendesen,és később biztos nem fog elmenni ellenőrzésekre.
Mért szerinted hányan fognak suli után ellenőrzésekre mennni?Szerintem nem sokan,akinek talán jobb a tapasztalata,az talán majd egyszer,akinek meg sza.r az csak ha baj van.Érted mire célzok?Ha elszúrják a vizsgálatot,nem biztosítják hogy korrekt legyen akkor azt hiszed elfognak járni.
57%os!
Azt kell megérteni igen értem a te szégyenlősséged miből fakad,de van akinek semmi baja nincs külsőleg a tesétvel,szerinem mért ne várhatná el ,hogy egyedül vizsgálják meg,hadd döntse el maga mindenki hogy kinek kívánja az orvoson kívül majd megmutatni és kinek nem.
Itt azt nem akarja a kérdező megérteni,hogy igen is az orvosi vizsgálatkor,ha az intimebb területett érint igen is egyesével,külön,nem más előtt kell megvizsgálni.Ha nem az iskolába praktizál ott sem így jár el.
Attól meg hogy a többség nem mindenki előtt akar meztelenkedni,attól még mért lenne baj a személyiségével,meg van az a csoport akikkel edzésre,nyáron úszodába jár,akkor meg nem tudom mit kell azon próblémázni,hogy valaki megválogatja ki előtt vetkőzik és ki előtt nem.Amíg ez nem beteges mértékű szemérmesség,hogy sötétben öltözik,nem bír magára nézni,nem tud párkapcsolatban élni addig minek ilyenen vitázni.
Minden normális ember elvárja,hogy egyedül vizsgálják meg.Nem tudom mért baj az ha valaki a csoportos meztelen vizsgálatoknak nem híve.
Perverz orvosokról meg senki nem beszélt semelyik témában sem eddig!!!
Itt csak arról beszéltek,hogy egyenkénti vizsgálatot szeretnének,addig kelljen vetkőzni ameddig valójában szükséges,az orvosnak tanuló csaj megfogalmazta és elvileg ez is lenne az előírás.
huh, tényleg ez egy soha véget nem érő kérdéskör, de azért van pár olyan dolog, ami egyértelművé teszi a nagy szégyenlősség okát ...
55% - 21:22 h
*Nálad akkor a körülmetéltség okozott ilyen kompolexusokat, oké, értem. Nem kéne, de hát te tudod, hidd el, nem te vagy az egyetlen metélt fiú.
*Nem, nem 60-as évekről beszlek, hanem speciel én még 92-ben is átestem ilyen vizsgálaton.
* Ez a tömbházfelügyelő és beöntőnővéres dolog meg nem tudom hogyan jön ide. Na látod, ez inkább beteg gondolat.
*Mi az h visszaalakítottad a fitymát? Onnantól kezdve akkor amúgy eltűnik minden szégyenlősséged? Akkor mégis meg van az oka ....
67% - 21:53 h
*"Amihez másmak semmi köze"
*"sima szakközepe van" (mégis mi lenne egy asszisztensnek? ...
*"Akinek valójában a szakmához semmi köze" (ezt pedig te döntöd el nyilván, csak poénból van ott)
*"rápillantással még nem lehet kiszűrni ....." Kérlek, a fejlettséget azért ki lehet szűrni bizony ! Egyébként hogyan, ha nem rápillantással?
*"rá se nézett de mégis így akart hallást, látást, magasságot mérni ....". Na igen, mint említettem, a mai napig sportorvosi vizsgálaton ez pl abszolút "divat", egy egyszerű vérnyomásméréshez, EKG-hoz is végig ruhátlan mindenki, de még nem hallottam emiatt cirkuszolni senkit, pedig nálunk is egy kis fiatalka asszisztensnő van.
*"semmi köze nincs a szakmához" --na jó, ezen ugorjunk át, csak kiakaszt, hogy ezt tehát egy laikus ítéli meg
*"statisztika kérdése" -bizony ráírják a kartonra, és egy kiemelt populációból végeznek statisztikai méréseket, nem véletlenül!
*"később biztos nem fog elmenni ellenőrzésekre" -HÁT VÉGRE ! ERRŐL BESZÉLEK!!! Azaz ha középiskolában nem szűrik ki, akkor aztán később csak marad a szenvedés, mert te is beismered, hogy utána nem fog menni sehova.
57% - 22:02 h
*Hadd döntse el maga mindenki" -- ez így szép gondolat, csak megint az merül fel bennem, hogy a diák és a laikus természetesen jobban tudja ezt is, aztán meg te is elismered, hogy kizárt dolog, hogy suli után elmenjen ilyen ellenőrzésre
*"amíg ez nem beteges mértékű szemérmesség" -NA ÉN PONT ERRŐL AZ ESETRŐL BESZÉLEK ! csak itt láttam pár olyan hozzászólást, amely minimum beteges szemérmességet takar
A perverz orvosokat pedig kifejtenéd ? Mit csinálnak?
****MÉG MINDIG NEM VESZEKEDÉS !!!!!!*****
A (korábban, valaki leszavazott) 76%-os vagyok.
Továbbra is egyetértek. Egyébként ha már a tesiórák szóba kerültek, az is egy vicc, ami testnevelés szinten folyik néhány iskolában. Ahogy láttam az óra eleji futás több helyen rendezetlen lötyögés. Emellett egy csomó diákon márkás pólók, hosszúgatya és egyéb divatbemutatóval felérő öltözet. Ahol van egyenöltözet azt sem feltételn veszik sok helyen komolyan,pedig az is a fegyelem része.
Nem tudom nálatok hogy volt,de nekünk fehér atléta és fekete vagy kék tornanadrág volt a kötelező viselet, a lányoknak pedig tornadressz.
Ha valakinek nem volt atlétája és pólóban jött fekvőtámaszozás volt a büntetés.
Emellett kemény tornagyakorlatok voltak az év egy részében,ami akkor lehet fárasztó volt és mi is szidtuk érte a tanárt,de utólag nemrég megállapítottuk az osztálytalálkozón,hogy a tesitanárnak igaza volt és jót akart. Már kamaszkorban meg akarta alapozni az alaperőnlétet és egészséges életmódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!