Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/268 anonim ***** válasza:
80%
Az, hogy te folyamatosan összehordasz mindenféle marhaságot, és úgy teszel, mintha senki nem említette volna meg, hogy a krvára semmi bajunk se azzal, hogy megvizsgál az orvos, se azzal, hogy nem nagykabátban vizsgál meg, csak azzal, hogy ezt ne tömegesen tegye és ne próbálja meg hazugsággal befolyásolni a kölyköket, ahelyett, hogy 2011-es európai országbeli színvonalú szolgáltatást nyújtana.
2011. ápr. 2. 22:15
 52/268 A kérdező kommentje:
rendben van, akkor megmondanád hol és mi a hazugság ?
2011. ápr. 3. 04:59
 53/268 anonim ***** válasza:
81%

Kezdve a pszichológus vagyok szöveggel? Ne haragudj, de az egészből inkább az süt, hogy egy fiatal felnőtt máshogy nem tudja megmutatni, hogy milyen vagány, csak a mások előtt meztelenkedős témában, így aztán több témában oldalakon keresztül csemegézik rajta, hátha valaki végre azt mondja, hogy ez nem semmi apám, te mekkora arc vagy.

Meg, hogy olyan külföldi országokkal próbálod alátámasztani az igazadat, ahol valójában azért beperelnének, hogy full felöltözve valaki bemegy a vizsgálatod közben, akinek nincs ott semmi dolga, nem még majdnem tök meztelenül zárnak össze egy csomó mindenki mással, meg nyúlkálnak az alfelednél előttük.

2011. ápr. 3. 07:29
 54/268 A kérdező kommentje:

na azért ne túlozzunk a példákkal, mert hozhatnék még ide ezret, és ugyan nem a magyarok kerülnének ki nyitottságban győztesnek, de ezt hagyjuk

egyébként kár, h elment amolyan veszekedés-irányba, mert csak puszta kíváncsiság volt részemről, leginkább arra vonatkozólag, hogy

a magyarokban a szégyenlősség / szemérmesség

a, mennyire genetikai sajátosság

b, mennyire tabu / archetípus mélyen bennünk

c, mennyire a környezet hatása

a környezet hatása tűnik a legdöntőbbnek, akár csak itt szűk Ny-Európát vizsgálva is, és elolvasgattam a többi topicot is ezzel kapcsolatban, az csak megerősített ebben, persze nincs ezzel gond, mint írtam, csak szakmai kíváncsiság ... csak azt sajnálom, h pont nem az érintett réteg szólalt meg leginkább, és, hogy nincs kor a hsz-eknél, de hasznosak nagyon is (mindegyik! még a veszekedősebb is!ok?)

Nagyjából az a kép jön le, amelyet más tanulmányok is megerősítenek, és hát érdekes egy kérdés ez nagyon.

De!

Az USA pereskedési hisztériáját ne hozzuk ide, hiszen az egy más világ, ott ebből élnek nem kevesen, szal nem jó párhuzam, és pont az USA-ban divat a terem-jellegű, körben tusolós helyiségek az öltöző mellett (döntő %-ban), csak ott egyszerűen nem értik, mi ezzel a gond, tehát erre most rossz párhuzam. Ny-E-ban pedig közel sem szállt el annyira az agya az embereknek, hogy szándékosan kiugorjanak pl a gazdag kocsija elé, hogy lehessen pereskedni, ez tipikusan amerikai vonás (és ez nem csak film ám ....). Lényeg, hogy azt most ne keverjük ide.

Na de onnantól kezdve, hogy a meztelenséget valaki "barmokkal" való bánásmódnak nevezte, hááát azért komolyan elgondolkodtam. Ennyire durván a lelkébe való beletiprásnak vette ? Azért ez kemény sztem.

2011. ápr. 3. 11:46
 55/268 A kérdező kommentje:

"hátha valaki végre azt mondja, hogy ez nem semmi apám, te mekkora arc vagy. "

---ja mert nekem ez így főleg ismeretlenül olyan állat nagy öröm, igaz? :) te se vagy tiszta hallod ... nem látom a logikát ebben a mondadódban

2011. ápr. 3. 11:48
 56/268 anonim ***** válasza:
100%

"pszichológus" Úr!

Igaz, hogy nem tisztem nyilatkozni a 07:29-es beíró nevében, de én BIZTOS vagyok benne, hogy ő a "barmokkal való bánásmódot" nem a meztelenségre értette. Mármint NEM amiatt, hogy egy intim vizsgálathoz meztelenre kell vetkőzni, hanem AMIATT, hogy NEM EGYENKÉNT hanem MÁSOK ELŐTT akarják (akarták) a vizsgálatot elvégezni egyes lelkiismeretlen,primitív iskolaorvosok!

Ami valóban azt bizonyítja szerintem is, hogy ÁLLATNAK tekinti a diákokat,hogy sorba állítja őket meztelenül 5-10 fős csoportokban azért, hogy ő mielőbb lezavarja a vizsgálatot....mintha valami szibériai fegyenctelepen lennénk ahol lábbal tiporhatják az emberi jogokat!

Egy orvosi vizsgálatnak NORMÁLIS esetben és egy NORMÁLIS orvos által, MINDEN esetben úgy kell(ene) történni, hogy csak EGY ember tartózkodik az orvosi szobában!! Érted? MINDEN esetben!!!!!!!!! MÉG AKKOR is ha tegyük fel,hogy olyasmi miatt van ott a páciens ami miatt nincs szükség levetkőzésre AKKOR IS!!!!

Az orvos és páciens közötti párbeszédben elhangozhat rengeteg olyan probléma, vagy személyes adat, amihez egy osztálytársnak SEMMI KÖZE!!!! Tehát az egyenkénti vizsgálat NEM CSAK a meztelenség miatt fontos, hanem a mindenkit megillető diszkrét adatkezelés miatt IS!!!

Másrészt pedig a 07:29-es beíró szerintem arra utalt egy korábbi beírásában amikor azt mondta, hogy "nem hazugsággal kéne rávenni a diákokat"....hogy sok helyen valóban azt HAZUDJÁK egyes nővérkék és/vagy iskolaorvosok, hogy ez "törvényileg így meg úgy kötelező" ami egy nagy HAZUGSÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NINCS OLYAN TÖRVÉNY ami kimondaná, hogy egy diáknak KÖTELESSÉGE eltűrni, hogy egy iskolaorvos bunkó módon viselkedjen vele és mások előtt vizsgálja (pláne meztelenül).

És persze szinte sehol nem világosítják fel a gyerekeket arról, hogy ez NEM KÖTELEZŐ, igenis JOGA van megtagadni és választhat másik orvost is, elmehet magánrendelőbe, magánorvoshoz is.

Az orvosok általános etikai kódexe az ISKOLAORVOSRA ugyanúgy vonatkozik!!! És ezzel most ne állj neki vitázni mert SZEMÉLYESEN kérdeztem meg az ÁNTSZ egyik vezetőjét!!!

És ő (is) megerősítette, hogy "igen valóban EGYENKÉNT kellene vizsgálni a diákokat, nemiszerv vizsgálatot pedig egyenesen ABSZURD mások előtt csinálni".

Az ilyen orvos ellen nyugodtan lehet FELJELENTÉST TENNI EMBERI MÉLTÓSÁG MEGSÉRTÉSE MIATT!

Ha olvastad volna az én topikomban levő ÖSSZES beírást, akkor láthattad volna, hogy sok VALÓS történetet is bemásoltam, ahol sok fiú és lány mesélt a számára MEGALÁZÓ vizsgálatokról, hogy sok helyen VALÓBAN úgy viselkedtek velük mintha ÁLLATOK lennének.....(védőnő kitárja az ajtót miközben kopognak és egy lány anyaszült meztelenül áll a dokinő előtt.....a csúnya duci cigánycsaj mellét a dokibácsi NEM AKARTA megnyomkodni csak többiét (érdekes nem?!)....vagy annak lánynak az esete is döbbenetes aki rettenetesen zavarban volt és szólt a (férfi) iskolaorvosnak, hogy ő szégyenlős és nem szeretne levetkőzni, erre az orvos RÁÜVÖLTÖTT, hogy nem képzeli, hogy nagykabátban fogja megvizsgálni és VETKŐZZÖN LE AZONNAL......vagy annak a lánynak az esete akinek a (férfi) iskolaorvos a VIZSGÁLAT UTÁN még vagy ezer kérdést föltett és a lánynak a dokival szemben kellett állni MEZTELENÜL...a lány mivel rettenetesen zavarban volt, a melle elé tette a kezét, az orvos pedig rászólt, hogy "ne takargassa magát".

A 2 legutolsó példával kapcsolatban egy orvos-jogász hölgy azt mondta nekem a Beteg jogok képviseleténél, hogyha tudnám, hogy névszerint ki volt ez az orvos, AZONNAL FEGYELMI BIZOTTSÁG ELÉ ÁLLÍTANÁ!

Ez abszurd! Egy kikérdezésnek vagy a vizsgálat ELŐTT kell megtörténni amikor MÉG fel van öltözve, vagy a vizsgálat UTÁN amikor MÁR felöltözött! Meztelenül kérdezgetni valakit valóban az emberi méltóság megsértése!

A másik eset pedig (ahol a szégyenlős kislányra ráüvöltött) erre nem tudok mást mondani...a jellegét tekintve pont olyan mint egy nemi erőszak!

Gondolj már bele, hogy egy ALAPBÓL is gátlásos kislányra "ráüvölteni" és KÉNYSZERÍTENI olyasmire amit ő nem akar.....na látod EZ A KISLÁNY 100 % hogy felnőtt korában SOHA nem fog orvoshoz menni mert a tudatalattijában szinte biztos, hogy rögzülni fog az "orvos=megaláző bánásmód" emlékkép!

Az ilyen orvosnak csak "gratulálni" tudok.De nem értem, hogy egy ilyen lelkiismeretlen primitív tapló, MIÉRT MEGY ORVOSNAK??

Ha a lány szülei jól felképelték volna ezt az orvost, látod őt nem sajnálnám!!! Egy ilyen "orvos" MEGÉRDEMELNE VALÓBAN 2 NAGY POFONT!

És persze itt is előjön a tájékozatlanság...ha a lány tudta volna, hogy NEM KÖTELEZŐ bemennie , akkor nyilván be se ment volna. Magánorvosnál NORMÁLIS ellátásban lehetett volna része!

Ajánlom olvasd el az össze valós esetet kedves "pszichológus" úr!

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..

2011. ápr. 3. 14:39
 57/268 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Itt már számtalanszor leírták,hogy igazából arról szól az egész,hogy egyenként vizsgálják meg őket,akár vetkőzik a diák akár nem.Intim területet érintő vizsgálatkor meg főképp semmiköze hogy ott legyen egy másik diák és végig nézze mi zajlik,meg végig hallgassa.Tudod van olyan hogy orvosi titoktartás.Minden képpen kellene egy részletes tájékoztatás.Ha ezt az egyszerű momentumot nem tudod felfogni akkor hagyjuk inkább.

Ne a tusolást hozzd fel,nálunk nincs is lehetőség,hogy nagyobb tusolókat állítsanak fel az iskolákba,az utóbbi pár évben egy csomó iskolát kellett bezárni,mert a fenntartásukra nem volt pénz.Hidd el a felhozott országokban is külön vizsgálják meg a gyerekeket.Szóval más országgal való példálozást hagyjuk.Hagyjuk a szemérmesség témát is hogy ki mennyire az vagy nem az,ez még mindig jobb mintha mutogatná magát mindenhol.Szerintem az ne zavarjon hogy valaki szemérmes,téged maga a meztelenség mint jelenség izgat inkább szerintem.Ha valaki szégyenlősebb akkor szégyenlősebb,na és akkor mi lesz?Semmi ha beteg ugyis elmegy orvoshoz,meg biztos meg van az kör,akik esetében nem az,ezzel még senkinek sem árt.

Az egészre igen egyszerű megoldás lenne rá,egyenként kell megvizsgálni őket,eleve egy keze van az orvosnak,egy embert tud csak vizsgálni egyszerre,ezért is fölöslegese ez az eljárás.

2011. ápr. 3. 16:11
 58/268 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg maga a szemérmesség,annak mértéke foglalkoztatot akkor másképp kellett volna feltenni a kérdést,mert nem ez jött le.

De egy példa van ismerősőm ők imádtak nudista strandra járni,vitték a gyerekeket is és amikor azok kamaszodtak,kiskamaszok lettek mondták,hogy ők már nem szeretnének menni,nekik ez már kellemetelen.Pedig sokáig ebben nőttek fel,ahogy van aki felnőtt fejjel dönt erről.Szóval nem mindig csak nevelés,minket körülvevő társadalmi elvárás,vagy szokás.Vedd afrikát ott van női,férfi körülmetélés,és van aki már azt mondta hogy nem.Van hogy a hit,a szokások előírnak valamit,de van aki ennek ellenére változtat,mást választ.Szóval másképp kellett volna feltenni a kérdést.Egy fél zsidó ismerősőm van,meg sem fordult a fejébe hogy a gyerekét körülmetéltesse.Ez bonyolultabb,összetettebb.

Tény a hatások,szokások,beidegződések,elvárások is hatással vannak ránk.De vedd azt is alapul vannak kisgyerekek,1,5-3 évesekre gondolok most,és van aki alapból nagyon szégyenlős,elbújik az anyja mögé,állandóan lóg a nyakán,ha meg kell szólalni elszégyenli magát stb.,őt sem így nevelték ilyen legyen,egyszerűen ilyen a személyiség,ami változhat,de lehet alapból ilyen lesz.Ha ilyen dolgokra,ehhez hasonlókra gondoltál,akkor nyiss másik témát,de érthetőbben.

2011. ápr. 3. 16:19
 59/268 A kérdező kommentje:

oké, értem én, és csak azért nem válaszolok, mert itt mindent veszekedésnek vesztek, de én is hallottam ilyen ráüvöltős példát, de még ajtónyitógatósat is, ellenben egy nemi erőszakhoz hasonlítani mégis durva lenne sztem

hát ennyi, köszönöm

2011. ápr. 3. 16:26
 60/268 A kérdező kommentje:
egyébként olvastam sokat a "Milyen jogaik vannak ...." topicból, de megvallom, az nem jött be, mert sok cirkusz jött le belőle nekem a konkrét problémák helyett, a kamaszkori nudistrandos dolgot itt a legutolsónál meg azért hagyjuk, mert ismét nem értek egyet (tapasztalatból)... mindegy, ez van
2011. ápr. 3. 16:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!