Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
tegyük hozzá!
nem csak én! de ha ennyire fáj, akkor nálad is van valami ...
na de vállalkozol rá h
elmagyarázod nekem a PONTOS problémát?
épp most írtam le a másik topicban, hogy kb nem értem a dolgot, és megköszönném annak, aki elmagyarázza, objektíven, tabumentesen, nyíltan, érthetően (azért így utólag mégis bánom, hogy nem hoztam fel azt a pár példát még, ami azt jelzi, hogy a magyaroknál egy kiemelkedő mértékű álprüdéria van jelen)
Előre is megköszönöm, és tarsd észben, hogy nem veszekedésről van szó, de én se bírom, amikor értetlen valaki.
05:36!
"nem érted a lényeget,"
nos .... ELMAGYARÁZNÉD NEKEM INDULATMENTESEN ??????
26/F!
Azt értsd meg mindenkinek joga van eldönteni hogy az orvoson és orvosi személyzeten kívül(sőt ezen személyek megválasztásához is joga van),ki az aki belefér abba körbe aki előtt levetkőzik és ki az aki nem.
Mért kellene bárkinek meztelenre vetkőznie a többi osztálytárs előtt ?
Ha nem iskolában zajlanak a vizsgálatok,hanem máshol ott nem merik ezt megcsinálni az orvosok sem.Sok orvos el is ítéli ezt a fajta vizsgálati módszert.
Az nagyon rossz indok,hogy ebbe senki nem hal bele,meg túl lehet élni.Aki ezzel érvel,az magáról alkot elég rossz véleményt.Hidd el egy orvos sem vizsgáltatná így magát.
Nem fogok egy olyan orvost sajnálni,aki annyira sem tiszteli a betegeit hogy az alapvető orvosi etikában szereplő dolgot betartsa:"A beteget csak annyira és annyi időre kell levetkőztetni amennyire azt a vizsgálat megkívánja"És még az is beletartózik hogy arra figyelni hogy az emberi méltósága is tiszteletben legyen tartva,nem mások előtt,ez is benne van csak szebben megfogalmazva szerepel benne.
Az az orvos aki indokolatlanul tömegesen pucéron összezárva akar diákokat vizsgálgatni az megsérti ezt,azt nincs miért sajnálni!
Viszont az ilyen orvosok miatt alakul ki rossz kép más orvosokkal szembeni is.Ezek az orvosok a többi normális orvos hírnevét rontják.
Kíváncsi lennék ő(orvosokra gondolok) a kollégái előtt résztvenne e szívesen ilyen vizsgálaton!Eleve az orvos egyszerre csak egy embert tud megvizsgálni,szóval a tömeges vetkőztetésre nincs szükség valójában.
Azért mert te bárki előtt levetkőznél és megvizsgáltatnád magad erre mást még nem lehet kényszeríteni!Előtted ott a lehetőség és élj ezzel!Én nem veszem el tőled,nem is kényszerítelek rá!De te se tedd másokkal szemben.
Ne azt nézd neked simán bejön ez a módszer,hanem azt a többségnek nem.Akinek bejön nyugodtan válassza ezt,senki sem gátolja benne.
A nudizmust és a prűdériát(mint témát) hagyjuk,ez lényegtelen,mindenkinek akkor is joga normális vizsgálathoz.
Igen is egy orvosnak tiszteletben kell tartania a betegét,ebben pedig a diszkrét légkör is beletartózik.
Aki szereti magát mások előtt pucéron vizsgáltatni tegye,de másokra is legyenek tekintettel!
Azért látod, nem mindenki nyuszi mégse :)
"Eleve az orvos egyszerre csak egy embert tud megvizsgálni,szóval a tömeges vetkőztetésre nincs szükség valójában. "
Figyelj, te meg azt értsd meg, hogy JÓVAL GYORSABB, ha 10-esével beözönlenek, és ott már csak felfekvés és vizsgálat van, mintha egyenként kezdődne a játék, hogy vetkőzzünk, aztán mint látod, páran cirkuszolnak, hogy ők mégsem, mert joguk van hozzá, aztán szépen egyesével fel is öltöznek, na lényeg, hogy ha egyesével mennek be, bizony jóval több idő kell pl 10 fő vizsgálatához.
A többit meg tényleg hagyjuk, mert én próbálom mellőzni már a tusolást és társait, de valaki mindig előjön vele.
Maradunk csak tisztán a vizsgálatnál, és az ahhoz kapcsolódó vetkőzésnél. Tehát időben mennyivel is vesz többet igénybe az egyesével vagy 10-esével történő vetkőzés/öltözés? Sztem pont a 10-ed részét. Nem? Tizen együtt, egyszerre vetkőzhetnek vagy egyesével kínlódhatnak. És ez a nem mindegy.
Kedves Lillának pedig, hogy végignéztem csak az első két oldalt ebből a topicból, de bizony talán még többségben is voltak az olyanok, akik azt mondták, h őket ugyan nem érdekli ("letolom oszt kész"). Szóval megnyugodtam úgy a pszichés egészséget tekintve, mert az általad vázolt kép tényleg elkeserített. Hisztit levágók pedig mindig vannak.
ennyit a jó közösségről:
"Mért kellene bárkinek meztelenre vetkőznie a többi osztálytárs előtt ? "
:-)
nyuszi doki bá!
Ezzel az idézettel most mit akartál bizonyítani? Szerinted egy közösség akkor számít "jó" közösségnek, hogy a közösség tagjai meztelenre vetkőznek egymás előtt??
Hát most már tényleg nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek rajtad.
De mit is csodálkozok én ezen, egy olyan ember tollából aki szerint az az "egészséges pszichéjű" ember aki bárhol, bármikor, bárkinek letolja és a szerszámát mutogatja.Aki viszont megválogatja ki előtt hajlandó erre, az a "beteg pszichéjű" ember!
Aha! Most már ezt is tudom! :DD
Kösz a felvilágosítást nyuszi doki bá! :DD
"ennyit a jó közösségről:
"Mért kellene bárkinek meztelenre vetkőznie a többi osztálytárs előtt ? "
:-)"
Mert akkor jó egy közösség, ha egymás előtt simán vannak meztelenül? És különben meg mi van akkor, ha NINCS jó közösség? Pl. az én osztályomban nincs, az osztály is széthúz.
"Előszöris! Miért kell mindenkit egy kalap alá venni?? Honnan veszik egyesek, hogy MINDEN 15 éves lány már szexel??? Ebben korban még nagyon sokan nem szexelnek. "
Egy mondattal nem írtam olyat,hogy mindenki szexel már 15 éves korban a lányok közül. Vannak teljesen normális lányok akik azért mert a TV meg a magazinok ezt súlykolják beléjük nem kezdik el meggondolatlanul,annak a nyomására.És övéké minden tiszteletem. Én egy bizonyos csoportról beszéltem. És sajnos lehetett sok olyan panasszal találkozni (pl az indexen linkeltek be egyet egyik héten), hogy tinilányok bizony nem arra panaszkodtak,hogy mások végíghallgatják az intim dolgokat mikor az orvossal erről bizalmasan beszél. Hanem már az is nyávogást eredményezett,hogy az orvos levetette a melltartót,mert meg akarta hallgatni őket. Egyébként meg az orvosi vizsgálat az iskolában kötelező,törvény írja elő. A kötelező vizsgálatokat nem lehet megtagadni.
Én még azt sem állítom,hogy nem lenne diszkrétebb úgy vizsgálni,ha egyszerre egy ember van bent. De ha nem így történik akkor az már ombudsman? Én ezt szélsőséges jogharcoskodásnak tartom. Ezeknél a dolgoknál sokkal durvábban voltak/vannak megsértve emberi jogok,amelyekről meg alig van szó. Az,hogy néha előfordul meztelen vizsgálat az osztálytársakkal az már egy ombudsmani ügy? Én ezt nevetségesnek tartom. Lányoknál is fiúknál is. De az meg végképp meglepett,hogy fiúk ilyenből ekkora ügyet csináltak.
26 F
26 F!
Idézet tőled: " Egyébként meg az orvosi vizsgálat az iskolában kötelező,törvény írja elő. A kötelező vizsgálatokat nem lehet megtagadni. "
Ezt ROSSZUL tudod!!! Unom már, hogy ezerszer le kell írni UGYANAZT!!!!
Javaslom olvasd el az énáltalam nyitott topikot:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..
De itt is elmondom neked, hogy az a bizonyos törvény az ORVOSRA NÉZVE KÖTELEZŐ!!! Tetszik érteni? Az ORVOSRA! Nem a diákra nézve!
Az orvosnak kötelező behívni vizsgálatra a diákot és elvégezni a fontosabb vizsgálatokat, azt már a páciens JOGA eldönteni, hogy él-e ezzel vagy sem.
14 éven aluli diák esetében annyi a különbség, hogy ott a szülőnek kell írásban nyilatkozni arról, hogy NEM járul hozzá, hogy az iskolaorvos megvizsgálja a gyerekét és ebben az esetben az iskolaorvos NEM vizsgálhatja meg a gyereket! De ebben az esetben a szülőnek KÖTELESSÉGE bemutatni a papírt arról, hogy a fontosabb vizsgálatokat a háziorvossal vagy másik általa választott magánorvossal elvégeztette és ami igazolja, hogy a gyermek egészséges és járhat közösségbe.
A családi baráti körömbe tartozó jogászok is megerősítették ezt! Fölösleges ebbe belekötnöd mert ÍGY VAN!
Mégegy idézet tőled: " És sajnos lehetett sok olyan panasszal találkozni (pl az indexen linkeltek be egyet egyik héten), hogy tinilányok bizony nem arra panaszkodtak,hogy mások végíghallgatják az intim dolgokat mikor az orvossal erről bizalmasan beszél. Hanem már az is nyávogást eredményezett,hogy az orvos levetette a melltartót,mert meg akarta hallgatni őket."
Hát nézd...mivel nem olvastam az általad említett cikket...nem tudhatom pontosan miről van szó....de ha jól értem arról van szó, hogy a lányok azt kifogásolták, hogy az orvos szívhangok meghallgatása miatt le akarta vetetni a melltartót?
Szívhangok meghallgatásához NINCS szükség a melltartó levetetésére! Ha csak ez volt a célja az orvosnak,emiatt valóban NINCS SZÜKSÉG melltartó levetetésre!
Az egyetlen dolog ami miatt szükséges lehet a melltartó levetetés az a mellrákszűrés. De az MAGÁNÜGY és NEM KÖZÜGY!
Értem ezalatt azt, hogy arra senkit nem lehet "kötelezni" egy iskolaorvosi vizsgálaton.
Ugyanúgy ahogy a nemiszerv vizsgálatra sem lehet kötelezni senkit egy iskolaorvosi vizsgálaton.
Belgyógyászati rutinra (esetleg) igen, de azt is elvégeztetheti másik ő általa választott orvossal. Nem kötelező elfogadnia a kijelölt iskolaorvost ha neki valamilyen okból nem szimpatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!