Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Ilyen vizsgálatról még nem igazán hallottam, nálunk nincs ilyen.
"1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet. "
Ha ilyen baja van, kiszűri magának is, megoldani meg úgyis csak az orvos tudja.
"2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet."
1, Egy doktornőnek nem az a dolga, hogy dicsérgesse a pánciensei méreteit, nem is hiszem el, hogy ilyen történt.
2, Szerinted minden egészséges pszichéjű embernek így gondolkodik? Akkor már nem is lehet egészséges, ha nem akar ilyen helyzetbe kerülni, oké.
"3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?"
Van, aki nem szereti, ha mások előtt meztelenül van. És? Senkinek semmi köze hozzá, hogy miért nem szereti, ez van, és szerintem ez világosan érthető.
"4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?"
Én nem tusolok tornaóra után, mégpedig 1, mert ügyelek rá, hogy ne izzadjak le(amúgy sem szeretem azt az órát - most lehet hurrogni), 2, idő sem lenne rá, ha nem az utolsó óra lenne. De van, aki tusol.
"5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán."
Itt a "férfiasság"-ot mire érted?
"6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet."
Márpedig megmondtam volna, hogy a francokat fognak engem ott vizsgálgatni. Az meg aztán mégjobb, ha csak úgy kihirdetik, hogy milyen bajokat találtak(azért mondom, mert ha neked volt ilyen problémád, akkor nem kellett nekik "kiszűrniük", ha másnak, akkor meg honnan tudsz róla...).
"7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni."
Érthető, én sem hagynám.
"7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!"
Két hetes volt. Mint írtam, nem, nem tusolok tornaóra után. Kiránduláson meg meg lehet oldani. Mondjuk pl. edzés alkalmával nem kötelező semmi.
"8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?"
Ki mondta, hogy szégyenről van itt szó?
"9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ..."
Már beszüntették az ilyen eljárást, megjegyzem, nem is bánom.
"10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen aálltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon."
Fiúk egymás között, mi? Nem, nem így van. Egy osztályban nincsen ám mindenki olyan szoros kapcsolatban, mint azt te gondolnád, látnod kellene a miénket. Van olyan osztálytársam, akivel 11 év alatt legfeljebb csak 1-2 szót vátottam.
"hát nevetni fogsz, hallottam én már olyanról is h koleszban egy srác mindig fürdőgatyában tusolt, olyan szinten voltak kisebbségi komplexusai, aztán nem ért jó véget a történet, mert a nayobbak megelégelték, és egyszer elkapták, aztán leszedték róla, már csak azért is ... na ismét jó kérdés, hogy egy közösségi szellembe ez mennyire fér bele ugye, de itt az élő példa, hogy azért egészséges pszichéjű fiúk ezt iszonyat kiakasztónak tartják, aztán megmutatták ennek a srácnak, hogy nem egészen úgy működik a világ ..."
Honnan tudod, hogy kisebbségi komplexusai voltak, mondta? Azokról a nagyobbakról meg meg van a véleményem; tipikus példái azoknak az embereknek, akik álandóan azza foglalkoznak, amihez semmi közük. Tehát (bocs, nem biztos, hogy jól értem) te ezeket tartod egészséges pszichéjűnek?
Szerinted az az egészséges pszichéjű, aki úgy tesz, ahogyan azt a társadalom mesterségesen kialakított elvárásai mondják? Azt nem kérdeznéd meg, hogy miért vannak olyan lányok, akik nem szeretnek meztelenül lenni a többi lány előtt? Erről nem tudok mondani annyit, mivel nem vagyok lány, de biztosak lehetünk benne, hogy így van. Ha egy lányról van szó, már rögtön nem olyan "durva" a dolog. Mi a következő? Egy fiú nem sírhat?
És akkor mi van, ha tényleg érzékeny lelkileg? Tehet róla? Akkor is mondanád inkább azt, hogy vetkőztessék le a többiek előtt?
Bocsáss meg, a szövegem lehet, hogy valahol érthetetlenebb vagy nem összefüggő.
Kedves Kérdező!
Valaki szégyenlős,és ez nem csak társadalmi helyzet miatt van,vagy belénk nevelés.Azért mert téged nem zarav sokakat még igen.Ez olyan valaki szeret nudi strandra menni,valaki meg nem.Az elég furcsa,hogy simán lányok előtt végig vizsgáltak és nézték,ez nekem nem normális dolog,ha csak nem vagy maga mutogatos.De nálunk engem sem neveltek,hogy szégyenlős legyek,még probáltak is szoktatni,jaj még kicsi vagy,meg ilyenek,azért egy 10 éves nem annyira kicsi,hogy más előtt felnőtt,szülő előtt vetkőzgessen,na nem sajátra gondolok,hanem rokon,ismerős,meg ilyenek,de még rosszabb lett,én az vagyok,de nem beteges mértékben,meg van a kör akik simán nem zavarnak,de a tesóm meg nem,és kicsibe én nem voltam szégyenlős,a tesóm meg igen minden féle téren.
1.Előszőr is,sok helyen nincs tusoló,vagy le van épülve,kevés van belőle,kevés az idő rá tesi után,meg én is egyedül és sokáig szeretek fürödni,nem tusolni,kiáztatni magam.Szóval élvezni szeretem,ejtőzni egyet.Ja 2 tusoló van 12 gyerekre,és van 10 perc,hogy átöltöz és az osztályterembe legyél.Szerinted mire elég ez?Semmire.De ha lenne akkor sem használnák nagyon,mert vannak idióták,akiktől nem lehetne.
2.Nem hallnak meg a sorozáson a szégyenlősségtől,idegennel összezárva,akit lehet soha többet nem látsz sokszor könnyebb mint egy ismerőssel.Csak nem épp jó érzés,nekem a sztori erről kicsit fúra,vaterék 10 esével voltak,nem 200-an egyszerre kb. 20 éve.
És volt akik meg egyesével,ez nem rég volt kb. 8 éve,unokabátyám és még farok vizsgálat sem volt.Szerintem ez eltérő.De ők hülyüléssel oldották a feszültésget nem tudtak mit tenni,azért hü de jó érzés nem volt.Nem kívánják vissza.
3.Nyári tábor,edzés tök más,elválasztófal van a zuhanyzóba,törölközübe megyünk,mind kettő ismerős hely és a zuhi oldalára raktuk le a törölközöt,sokszor úgy mentek ki kivel van jóba.Jobb szeretek tusolni rendesen,alaposan,szóval jó az a fal ott.Meg ott gyorsan úszodára gondolok kapod le a gatyát,nem hosszú percekig állsz egy tökbe.
Egy sporttárs,akik haverok más mint osztálytárs,akivel nap,mint nap összezárnak ott van igazi haver 4,a többivel meg csak dumálunk.Inkább haverokkal,vagy idegenekkel.
4.Meg azért egy zuhanyzás,átöltözés más,mint hogy tapogassnak a másik előtt,van ahol ágyra fektetve csinálják,szóval ott más ne keverjen már ilyenkor.De hidd el szerintem ezzel elég nagy százalék így van.
5.Nem kimondott szégyenlősség ez,hanem vannak olyan helyzetek,ahol másnak nincs keresni valója.Nem mindenki szereti mutogatni magát,nekem az unokaöccsém alíg 5 éves,de zavarba tud jönni,senki nem nevelte bele,ha jön valaki és fürdetni készülödtek akkor lehetet észre venni,nem akart levetkőzni,elvörösödött,rosszul érezte magát,de megvan az a családi,baráti kör,ahol nem ilyen,kezd érni,önállósodni,öntudata van,lányok nem mehetnek meg ilyenek,nem látta ezt,mert otthon is simán anyja,apját szokta látni,meg a tesóját,ilyen,,ez nem minden esetben nevelés.Van aki simán nem tud vizelni,ha bennt van valaki,vannak ilyenek,haverom is ilyen,de csak ha érzi hogy nézik,mert ilyen is van.
6.Nem összefognak az iskola orvosk ellen,hanem ahogy én elvárnám hogy normálisan vizsgáljanak meg,ne legyen ott más,úgy ezt kortól függetlenül mindenki elvárhatná,ennek így kellene lennie.És nekem se mindegy hogy ki vizsgál,bizonyos esetekben és hogyan.Azért én is olvastam olyanokat hogy közölték mindenki menjenek be pucéron látás,hallás vizsgálathoz,és semmi nemiszervet érintő vizsgálat nem volt.Na ilyenek nekem se tetszenek.Most akkor mért kellett ott állniuk.
Az első írónak igaza van más ne legyen bennt,annyira vetkőzőn le amennyire a vizsgálat megkívánja,annyi időre.Ez a lényeg.Ha orvosnak készül,akkor ezeket majd nekik kellene elérniük.
De mivel te viszonylag senki előtt nem vagy zavarba és bárki előtt előveszed,attól csomóan nem.Tudod ami az egyiknek jó,a másiknak már nem tuti.A lényeg,hogy megértsd,nem arról van szó,hogy mindenki elégedettlen testével,sokan vannak,de vannak akik szeretik megválogatni kinek mutatják meg és elég sokan vannak.
De az utolsó néhány bekezdésedhez nekem se mindeg milyen orvos vizsgál,szemész előtt én sem vetkőzők le,egy urológus akinek ez a szakmája az más,de a körzeti dokimnál is kicsit cikis érzés lenne.De ez nem az utóbbi 8-10 év változás,akkor is voltak szégyenlősebbek,csak te nem abban a körbe mozogtál.Én se szeretném ha más előtt vizsgálgatnának ilyen téren.Valamelyik iskolában még most sincs ilyen vizsgálat,szóval nem is hallottak erről.De a tusolást ne hasonlítsd össze a vizsgálattal.Tusolni én is tusoltam,igaz elválasztófal mindig volt,de az tök más.De azt nem szeretném ha épp markolásznak,vagy egyéb más is bennt legyen.Ez magánügy ott és akkor.
Ez nem nyusziszág!!!Az is beszari,aki például nem mer kiállni magáért és mindet eltűr,nem mer önállóan dönteni,mindent lenyel.
De az első válaszoló adott pontos érhető választ,hogy mi a gond sokszor az egésszel.
Oké, te tudod, a másik topicban hosszasan kifejtettem ezt a tusolás-kérdést, itt nem ismétlem meg. Nekünk mindenesetre belefért, mert akartuk, hogy beleférjen. Ennyi. És inkább még késtünk is az óráról, minthogy a hátra levő 4-5 órában iszonyat kényelmetlenül, leizzadtan üljünk.
NA DE !!!!
Mielőtt ilyen drasztikus baromnak neveznek itt páran, mondanék én egy történetet ... igaz, ez nem tusolás, de a magyar eü-re jellemző hozzáállás.
Mint írtam, sportpszichológiával foglalkozom, na egyszer én mentem el az egyik sportolónkkal a traumatológiára, és történt, hogy a mentők behoztak egy 15 éves körüli kissrácot, gőzöm nincs mi volt vele, lényeg h mozdulni se tudott, csak betolták a folyosóra egy ágyon, egy percre betolták a rendelőbe, majd ismét ki a folyosóra, aztán szépen ott hagyták hosszú időre.
Na igen ám, de szegény kissrác le volt takarva egy lepedővel, mint kiderült, alatta teljesen meztelenül feküdt, és olyan baja volt, hogy nem tudott mozogni, így aztán mivel a folyosón baromi nagy huzat volt, szegény kissrácról egyfolytában lejött a lepedő, és nem tudta visszatenni.
Láttam rajta, hogy elsüllyed szégyenében, az egész folyosó előtt ott feküdt az ágyon egy félig lecsúszott lepedővel, és persze pont a lényeg egyre jobban kilátszott neki, a végén már szinte teljesen fedetlen volt a teste. Azért durva, nem?
Eszméletlen egy hozzáállása ez a magyar eü-nek, de szóval aki éppen ott volt az amúgy tömött folyosón, bizony látta a kissrácot kb meztelenül, de a kutyát nem érdekelte, pedig közben többször is kijöttek az asszisztensek. Aztán én vettem magamon lelkierőt, hogy ott a nagy tumultusban felálljak, és betakarjam szegénykét, de úgy, hogy már ne szedje le róla a huzat. Jó magyar megközelítéssel, már féltem is, hogy aztán lepedofiloznak, amiért fogdosom a kissrácot, de fogtam magam, és alá tűrtem körben a lepedőt, és azt csak ő tudta akkor, hogy mennyire hálás volt érte, hiszen el tudja mindenki képzelni, mennyire beletapostak az önérzetébe, a szeméremérzetébe, na főleg mindezt úgy 15 évesen, amikor extrém módon szégyenlős tud lenni egy fiatal. Olyan fájdalmai lehettek, hogy csak a szemében láttam a hálát, amiért betakartam, de komolyan mondom, szinte féltem, hogy még a végén nekem rontanak.
Na ilyesmi a mai Maon kb senkit nem érdekel, és egy ilyen megalázó jelenséget nyugodtan nevezhetünk mindennaposnak sajnos az eü-ben. Tudjátok mi a vicc? Hogy a folyosón sokan élvezték a dolgot, és még röhögtek is a srácon, főleg a fiatalok vihogtak idétlenül.
Hát ennyire vagyok drasztikus barom, de ezt én magam is nagyon durva megalázásnak tartom, ellenben egy közös tusolást valamiért nem tudok annak vélni.
17:59, 78%-os neked meg nagyon szívesen végig válaszolnám az összes pontot, de nem akarom, h itt rólam szóljon ez a topic, mindenesetre erős csúsztatásokat látok benne. Tudod, tudnék én mesélni, hogy mennyire szűri ki magának .... kb semennyire, de ha mégis, semmit nem lép az ügyben, szóval nem árt bizony, ha ezt egy orvos elmagyarázza neki.
A másik bajom meg az ezzel, hogy nyilván a 16 éves diákok sokkal jobban tudják mindíg, hogy mi is szükséges, és mi a dolga az orvosnak, ebben ezt bírom a legjobban. Szóval ne haragudjatok, de nem véletlenül találták ám ki az iskolai szűréseket, és nem unalomból megy be az iskolaorvos ... elhiszitek ?
Kérdező!
Az utolsó két írásod,kommented szimpatikusabb már,mint az előzőek,ahol a zuhanyzást,átöltözést vontad össze a nemiszervek és alap vizsgálatokkal,ami teljesen eltérő,a te személyes adataid,egészséged,fizikai adottságaid nem tartoznak másokra.Egy osztálytársnak mi köze lenne,a te adataidhoz,hogy milyen probélámid vannak stb..
A legtöbb ember igen is magánügynek tartja ezeket a dolgokat.Annak is kellene lennie,az meg nem normális amit leírtál,hogy lányok előtt nézték meg a péniszeteket és ti még hagytátok is,ez nem normális jelenség,és nem normális viselkedés sem egy kamasztól,(hacsak nem eleve olyan mint akik itt felteszik magukat kompromitáló fótokkal,de gondolom nem erről van szó),de számomra érhetetlen,normális kamasz elszégyelné magát,nem hagyná.
De a szűréssekkel kapcsolatban,valashol írtál erről,igazából ez úgy szerepel nemifejlettség vizsgálata,(ami nem azonos a here,fityma vizsgálatával,de ezt alkalmazzák,már ahol),ez azt jelenti a korodnak megfelelő nemi fejlettséged,méreted van vagy sem.Ami azért butaság,mert eleve eltérő adottságokkal rendelkezik mindkét nem,azért mert senkit nem vetkőztessenek le,középiskolásként hogy azt nézegessék,hogy szeritük nagy vagy kicsi van neki,egy középiskolás eleve felnőtt adottságokkal kezd már el rendelkezni 16 éves korára,kicsiknél még úgy ahogy érteném,de ott is értelmetlen lenne,mert elve vannak későn érők is,ezért is van a 16 éves korhatár,amikorra a nemi jellegeknek,nemi érésnek meg kell jeleniük,ha nem akkor orvos hormonális vizsgálatot végez többek között,lányoknál beindítják a mensit,meg sokan még orvosok sem tudták megmondani mi is ennek a valódi jelentősége,hisz sokan borotválják már a nemiszervüket,így a szőrősség megjelenése amire idáig fogták a vizsgálatot,már nem tudnak erre sem hivatkozni..A lányok mell méregetését is ezért nem értem,annak semmi köze nincs az egészséghez,az hogy mekkora van és lemérni,az nem vizsgálat,az csak statisztika.Szóval vannak olyan dolgok,amiket maguk az orvosok sem tudnak megmagyarázni,hanem rámodják statisztika.Azért durva statisztikát csinálni tinik mell méretéből stb.De eleve az orvosok véleménye is eltérő,sok gyerekorvos eleve úgy véli,hogy iskolába indulás,vagy kiselsősként legyen esetleg fityma és makk,here vizsgálat,mert ennek akkor kell megtörténie,utána már nem szabadna ezt csak megfelelően biztosított körülmények között teljes körű tájékoztatással végezni.De erről lehetne még beszélni tovább.
De itt a módszerrel van gond,hol a diszkréció,hol vannak a beteg érdekei.De senkinek nem mindegy ki vizsgál és hogyan,én ha szülő lennék igen is szeretnék előtte értesítást kapni,hogy tudjam mikor és mi lesz,ha még ovis a gyerek akkor csak a gyerekorvos vizsgálja meg ilyenkor,azt már ismeri.Nem az orvosban nem bíznék,de kisgyereknek kell a szülő még,meg is nyugtatja.
Itt azért nem értettek veled egyet,mert két különböző dolgot hoztál össze.Én sem vetkőzők le és engedem hogy vizsgálgasson nemi tekintetben bárki,(erre megvan az az ember,aki nálam alkalmas,szakorvos pl.,de akkor amikor én akarom és mért szakorvos és nem iskola orvos,mert szakorvosnak ez a szakterület,van viszgáló pavilon ahol csak ő,meg a beteg van jelen,hisz pavilonon kívül is ha van valami,anélkül hogy látna az asszisztens is tudja rögzíteni az adatokat,ahhoz nem kell hogy az eleve kellemetlen helyzet még kellemetlenebb legyen.Sok nő is azért megy magándokihoz,mert nem szeretik ha más is látja őket,ahogy nálunk sem,eleve kiszolgáltott helyzet,de egy jófej doki sokat segíthet.Az asszisztenshez hozzátenném ,mindenki tudja nem direkt kukkant néha oda,de akkor is zavaró ilyen helyzetben.Nálunk a sima dokinál,körzetinél is fiatal asszisztens van,protekciós 1-1,5 éva alatt végezte el a sulit,gyakorlat,előképzettség nélkül ,szóval nem örülnék ilyen helyzetbe ha pár évvel alíg idősebb asszisztens,aki soha nem is dolgozott ilyen területen végig nézné,ha épp intimebb területett érintő vizsgálat zajlana),de attól,hogy bármelyik orvos előtt nem tolom le a gatyám,vagy bárki előtt meg van mindenkinél az a kör,aki előtt simán levetkőzik gátlások nélkül,szóval az hogy nem akar levetkőzni valaki előtt nem jelenti,mint ahogy te írtad,hogy senki előtt sem fog.Eleve vannak olyan helyzetek,ahol nincs más lehetőség,kórházba,koleszba kerülsz,nyári tábor stb.,de megoldod,ahogy lesz élettársad is,valakihez az ősők is bemennek simán ha fürdik,pedig lehet más előtt szégyenlős.Szóval olyan nincs hogy senki előtt.
De szerinted melyik lány az aki fogná magát és hagyná önszántából,hogy iskola orvos meztelenül elkezdje vizsgálgani,ez nem normális eljárás eleve,hisz nem szakorvos.És a szakorvos sem így vizsgál,pavilon szokott mindkét nemnél lenni,ahova csak az orvos megy be,önszántából megy az ember,csak azt a ruhát veszi le ami a vizsgálathoz kell,fiúk sem pucéron állnak,csak a gatya le,ahogy lányonál is,és ha egy nőgyógyász meg akarná a mellet is vizsgálni,eleve megvárja,hogy alul felöltözzön és csak úgy teszi ezt,felajánja a vizsgálatot magyarul.Szóval nem meztlenül vizsgálnak,tömegesen.
A módszer a rossz,nálunk sincs külön vizsgáló helység,egyszer a tesiterembe oldották,meg,öltöző volt a vetkőző,egyszer meg termeket jelöltek ki,és simán egyesével ment és gyorsan minden.Nálunk nemiszerv középsuliba nem volt,de rákérdeztek és aki gondolta,annak megvizsgálták,szóval lehetőségként fel volt ajánjva.Mindent meg lehet oldani.
A tusoláshoz annyit,nálunk sincs idő,ha lenne akkor is kevesen választanák,erre sem lehet senkit kényszeríteni,de én hónajam meg szoktam mosni meg mások is gyorsana csap felett,meg ilyen kendőt intim vagy mi,ilyet is viszek és sprayt használok.Szóval tusolás nélkül is tiszta érzeted maradhat.De ez egy tök más téma.
Ha sportphszihológiát tanulsz,akkor el kell vonatkoztatnod,a zuhanyzás és a vizsgálat összekeverésétől.Akik együtt sportolnak néha a legjobb haverok,na azért suliba nem ez van,innen indulj ki.Aki hivatásos sportoló elve rengeteg és redszeres vizsgálat van,már szinte megszokja,ez a másik dolog.De az olimpikonok volt hogy nyilatkoztak,hogy amikor bele kellett vízelniük más előtt egy pohárba azért kellett volt 2-3 szor megismételni,mert nem volt képes ezt úgy tenni,hogy mellette állt valaki és végig leste,ne hogy csajjon,szóval ez a harmadik szitú.
Nézd persze hogy fontosak a szűrések,de nem mindegy mint írtam,kényszer,vagy saját döntés alapján történik,hol és hogyan.Aki korrekt orvos volt,figyelt minnél kevésbbé legyen kellemetlen a helyzet,diszkrét volt,azt nem támadták.
A nudizmust,tusolást,átöltözéseket ne keverd az orvosi vizsgálatok vetkőzésével össze ott igen is kell a diszkréció.
És ne hangoztasd folyton hogy aki nem szeret vetkőzni bárki előtt,és nem a nudizmus híve,az csak beteg személyiség lehet,meg az tuti senki előtt sem teszi,olyan hogy senki előtt olyan nem nagyon van.Mert más hozzászólásaidból ez jön el.Az iskolai vizsgálat témát ne keverd más témákkal össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!