Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/268 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom mi változott 8-10 évvel ezelőtthöz képest. De tény, hogy idősebbektől szinte soha nem láttam olyat az uszodaöltözőben, hogy takargatták volna magukat. A 30 felettiek 95%-a nem zavartatta magát.

Egyébként szerintem is ez lenne a normális.

Valahogy a mai társadalom kritikusabb, az emberek gonoszabbak". Főleg a gyerekek. Gyakorlatilag mindenért képesek a másikat kinézni.

Vki felfedezi, hogy van raja vmi olyan dolog, ami a társadalom többsége szerint "gáz". Ezért megpróbálja eltitkolni, nehogy emiatt kirekesszék.

Azok szégyellősek, akik nem bírnak megbarátkozni magukkal.

2011. márc. 30. 11:03
 12/268 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam az a "valami gimis tanár", kedves valami kérdező. Elolvastad pontosan, hogy miért fordultam az ombudsmanhoz, és mit kifogásoltam?
2011. márc. 30. 11:17
 13/268 A kérdező kommentje:

"Azok szégyellősek, akik nem bírnak megbarátkozni magukkal."

--nos igen, ezt én is így látom. még ha valamiben "más" is, éppen a saját maga elfogadása lenne egy nagy feladata a serdülő kornak

2011. márc. 30. 11:21
 14/268 A kérdező kommentje:

11:17

igen, elolvastam, és bocsi, ha rosszul emlékszem valamire, de az istennek se találom azt a kérdést, így nem tudom ismét elolvasni

mindenesetre ha van véleményed, kíváncsi lennék rá!

2011. márc. 30. 11:23
 15/268 anonim ***** válasza:
84%
Az én fiamék ált. isk. 4. osztban voltak több napos kiránduláson és a fiúk alsógatyában zuhanyoztak, mert egy lökött kitalálta, és azt hitték az a normális, mert egy ilyen korú gyerek szülő nélkül még nem nagyon aludt máshol.
2011. márc. 30. 14:30
 16/268 anonim ***** válasza:
91%

Kedves "állítólagos" pszichológus! (bocs de erős kétségeim vannak arról, hogy te valóban az vagy! Ha netán mégis az lennél.... Egy ilyen cinikus és empátiával nem rendelkező ember, hogy mehet pont pszichológusnak?!)

Láttam beírtad ezt a kis irományodat abba a topikba is amit én nyitottam, aminek a címe: " Milyen jogaik vannak a diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon"

A mai napig 570 válasz érkezett! Elolvastál ott MINDEN írást? Biztos, hogy nem.......Sokan panaszkodtak amiatt, hogy igenis MEGALÁZÓ volt számukra az, hogy mások előtt vizsgálták őket meztelenül!

Ha nem olvastad el, javaslom olvasd el az ÖSSZES írást itt!:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..

Amit pedig a te (állítólagos) gyerekkori iskolaorvosi vizsgálatodról írtál....hát bocsika de NEM HISZEM EL, HOGY EZ IGAZ!! Ilyen nincs a világon, hogy fiúkat és lányokat egymás előtt vizsgáljanak! Ez abszurd! Vagy te valami timbuktui iskolába jártál?!

A kérdés lényegi részére válaszolva, az nem "nyusziság" ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy EGYEDÜL vizsgálják és ne mások előtt!

Ha bárki elmegy egy bármilyen orvosi rendelőbe (akár felnőtt, akár tini, akár 5 éves óvodás) mindenkit EGYENKÉNT szoktak behívni ugyebár! Vajon miért?! Ott is talán csodálkozol, hogy miért nem 10-esével hívják be az embereket?!

Azért hívják egyesével mert ez a NORMÁLIS!

Az orvoshoz menés egy "intim" dolog! Félreértések elkerülése végett én most nem a nemiszerv vizsgálatra gondolok, hanem úgy általánosságban (bármiféle) orvosi vizsgálatra. Ha az ember tetőtől talpig fel van öltözve a vizsgálat közben AKKOR IS EGYEDÜL kell őt behívni!

Előszöris miért kéne a másiknak tudni, hogy milyen megjegyzéseket tesz rá az orvos? És mi köze ahhoz egy másik embernek, hogy végighallgassa azt, hogy a másik miket válaszol az orvos kérdésére?! Ez INTIM SZFÉRA!!

Tehát az egyesével behívás NEM CSAK a levetkőzés miatt fontos!

De mivel te látom főleg erre helyezted a hangsúlyt a többi topikban is amibe beírtad ezt a kis cinikus mondókádat......hát engedd meg, hogy erre reagáljak.

Minden ember más és más személyiséggel,lelkivilággal, gondolkodásmóddal rendelkezik.

Azért mert TÉGED nem zavar az ha veled azonosneműek előtt vizsgálnak, attól mást még zavarhat.És tudod nem csak olyan okok miatt lehet valaki szégyenlős amit Gabi írt (az orvostanhallgató hölgy)

Egyszerűen arról van szó, hogy az orvosi vizsgálat NEM TARTOZIK MÁSRA!

Hogy gondolod azt, hogy ilyesmit 5-10 osztálytárs jelenlétében kéne valakinek eltűrni, hogy nyomkodják a melleit és a nemiszervét vizsgálják???

Már ne is haragudj de ha szerinted ez normális akkor TE vagy betegesen exhibicionista! (nem a többiek a "nyuszikák")

Ez a torna óra utáni zuhanyozás téma nem tudom, hogy jön ide.....de nálunk SOHA SENKI NEM ZUHANYOZOTT torna óra után!!! Se általánosban se gimiben. Idő se lett volna rá, mivel a 10 perces szünetnek csak a felében maradhattunk ott, a szünet másik felében már be kellett engedni a másik osztályt. 5 perc alatt 15 lány, hogy tudott volna lezuhanyozni és felöltözni?! :D Még ha akartunk volna akkor se lett volna rá se mód, se idő......

Osztálykiránduláson voltunk 3 naposon általánosban....de ott sem zuhanyozott SENKI! Se a diákok, se a tanárok....

A strand és az uszoda példád is badarság......oda mindenki önként megy (ha akar)

És tudod "erőszakkal" kényszeríteni valakit mások előtt való levetkőzésre és efféle cinikus "lenyuszizó" megjegyzéseket tenni rá mint amiket te tettél.......ez kb olyan mintha téged nem érdekelne, hogy "Juliska" akar-e szexelni Jancsival....ha egyszer Jancsi akarja akkor igenis menjen bele.......

Hát gratulálok ehhez a hozzáállásodhoz! Pláne ha tényleg pszichológus vagy....habár erősen kétlem, hogy egy ilyen érzéketlen ember, hogy lehet pszichológus.........

Ha esetleg nem értenéd a hasonlatot.....az igenis nagyon NEM MINDEGY, hogy HOGYAN történnek meg ezek a dolgok valakivel gyerekkorában először!

Ha valaki nemi ERŐSZAK útján ismeri meg a szexet....tuti, hogy egész életében komplexusai lesznek, mert a szexet azonosítja a tudatalattija az ERŐSZAKKAL. Vagyis olyasmire KÉNYSZERÍTETTÉK, amit ő szabad akaratából nem tett volna meg.

Ugyanez a helyzet a csoportos meztelen vizsgálattal.Ha valakit erőszakkal kényszerítenek ilyesmire....noha ő ezt borzasztó kínosan éli meg,egy életre szóló lelki traumát okozhat az illetőnek.

Az "erőszak" alatt azt értettem az orvosi vizsgálatokkal kapcsolatban,hogy nem világosítják fel a JOGAIKRÓL a gyerekeket és azt hiszik, hogy az iskolaorvosi vizsgálaton való részvétel valami "kötelező" dolog, pedig NEM AZ! JOGA VAN MEGTAGADNI BÁRKINEK!

Az orvosnak pedig senkit NINCS JOGA megalázni! Ez az orvosok etikai kódexében IS benne van!

Én pontosan azért nyitottam tavaly azt a topikot (sokak kérésére)hogy ismerjék meg a diákok a JOGAIKAT! Ilyen nincs, hogy "kell" meg "kötelező"! Semmit nem "kell" eltűrnie ha nem akarja.

Nekünk általánosban nem volt semmiféle intim vizsgálat és meztelenre se kellett vetkőzni,sőt még félmeztelenre sem. Csak a doktornő előtt felhúzni egy percre a polót amikor meghallgatott.........én ennek ellenére örültem volna ha valaki felvilágosított volna arról, hogy ez NEM KÖTELEZŐ és választhatok másik orvost is, mert az a nő iszonyat ellenszenves volt. Kirázott a hideg tőle mindig. Iszonyat lekezelő, goromba és rettenetesen primitív nő volt.

Gimnáziumban pedig semmiféle iskolaorvosi vizsgálat nem volt....mindenkinek csak egy papírt kellett hozni az orvosától, hogy egészséges és járhat közösségbe.(ez egy spéci magán gimnázium volt)

De most felnőtt nőként sem mennék be semmiféle orvoshoz úgy, hogy más is ott van.Nem hiszem, hogy ebben bármi különös lenne.

Az emberek legnagyobb része tuti, hogy megdöbbene ha a normál orvosi rendelőkbe is csoportosan hívnák be őket és mások előtt vizsgálnák őket........

Na persze aki ezt élvezi, hogy vadidegen emberek előtt meztelenül mutatkozik....és végighallgatja a másokra nem tartozó párbeszédét az orvossal az tegye! Váljék egészségére! Akit viszont az ilyesmi zavar, az ezt nem szeretné. És ezt egy intelligens embernek illik tudomásul venni és nem "lenyuszizni" másokat emiatt!

2011. márc. 30. 14:33
 17/268 A kérdező kommentje:

hát nevetni fogsz, hallottam én már olyanról is h koleszban egy srác mindig fürdőgatyában tusolt, olyan szinten voltak kisebbségi komplexusai, aztán nem ért jó véget a történet, mert a nayobbak megelégelték, és egyszer elkapták, aztán leszedték róla, már csak azért is ... na ismét jó kérdés, hogy egy közösségi szellembe ez mennyire fér bele ugye, de itt az élő példa, hogy azért egészséges pszichéjű fiúk ezt iszonyat kiakasztónak tartják, aztán megmutatták ennek a srácnak, hogy nem egészen úgy működik a világ ...

nem én találtam ki, ne engem szidjatok, de megtörtént eset, és jól tükrözi, hogy egy antiszociáis magatartás miket tud előhozni másokból, túl a kiközösítésen

2011. márc. 30. 14:36
 18/268 A kérdező kommentje:

kedves Lilla, nehogy azt hidd h én bármit is bizonygatni szeretnék, és természetesen nincs szükség arra h te bármit is elhiggy nekem, na attól még pár tény, tény marad

én csak döbbenek és döbbenek az irományodon ...

mi az h torna óra után senki nem tusol nálatok? meg 3 napos kiránduláson is soha senki? szted ez normális ?

akkor én extra hülye iskolába jártam, mert mi bizony mindig tusoltunk, ugye nem gondolod h mondjuk egy jó kis futásban megizzadva, utána úgy megyünk be órákra ?? és akkor ez csak egy példa.

félreértetted amit írtam a mi vizsgálatunkról, mert a lányokat nem vizsgálták, csakis a fiúkat nézegették végig a védőnők, és bizony a lányokat meg nem küldték ki, ennyi. aztán lehet elhinni meg nem elhinni.

jó, és 20 dologra reagálhatnék, de inkább én várnék véleményeket, minthogy megint én írjak 2 oldalt itt, de ahogy látom, a formaszövegedet benyomod mindenhova, inkább azt mondhattad volna el, hogy miért is számít megalázásnak pl egy együtt tusolás. atya isten, tudod a fejem fogom, h ilyen emberek vannak. szted ez tök egészséges pszichét takar?

2011. márc. 30. 14:45
 19/268 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Milyen forma szöveget nyomok én be? Amit ide írtam most azt CSAKIS ide írtam be! Sehova máshova!

Az EGYETLEN írásom amit TAVALY több topikba is bemásoltam, az a NYITÓ alap hozzászólásom volt! Amit az én általam nyitott topik LEGELSŐ hozzászólásában is írtam.......

Ezt az EGY írást leszámítva (ami tavaly volt) soha sehova nem szoktam "benyomni" semmiféle formaszöveget! Én mindig a kérdésre és/vagy a témára reagálok.....

Ki mondott ilyet, hogy az együtt zuhanyozás "megalázó"? Én nem láttam ilyet..... Ez a példa már csak azért is "rossz" mert zuhanyozni ugyebár mindenki ÖNKÉNT megy ha akar....iskolaorvosi vizsgálatra viszont KÜLDIK...és ha a gyerek nincs tisztában a JOGAIVAL (vagyis, hogy joga van megtagadni)akkor igenis MEGALÁZÓ lehet az, ha olyasmire akarják "kényszeríteni" amit ő nem tenne meg önként.

A torna óra utáni zuhanyozásról nem tudok mit mondani....a mi iskolánkban SENKI, SOHA nem zuhanyozott!!! De a rokonaim, ismerőseim között se volt ilyen,hogy zuhanyoztak volna. Pedig sok egyéb iskolában voltak ismerőseim rokonaim. Én Bp-n éltem és élek most is.

Se itt se egyéb városokban nem ismertem olyanokat akik zuhanyoztak volna torna óra után.

De amint mondottam volt, még ha akartunk volna se lett volna rá idő! 5 perc alatt szted HOGY TUDNA 15 lány lezuhanyozni???? pláne, hogy csak 3 zuhanyozó volt....

A 3 napos kirándulásról pedig megismétlen...SENKI NEM zuhanyozott!!!! Pedig 2 osztály ment együtt! És a tanárok SEM zuhanyoztak!

A hálóteremben volt vízcsap és lavór.... abból oldottuk meg a mosakodást....de csak tessék-lássék módon. Arc, nyak, hónalj, láb és fogmosás volt. Senki nem mosta meg egyéb testrészét és senki se vetkőzött le.

2011. márc. 30. 15:09
 20/268 A kérdező kommentje:
Jó, én nem vszeedeni akarok, figyi, nálunk is jöttek a következők, na de volt egy 15 perces szünetünk, és természetesen tusoltunk, sőt ez abszolút már az elsősöknél is szokás volt. Utánunk is fiúk jöttek, tehát eszünkbe nem jutott parázni azon, h úr isten, meglát minket a másik osztály meztelenül. Na és? Mi van abban? Menjünk be inkább izzadtan, büdösen a többi órára, ami még aznap volt? Nekem meg ez nagyon meredek ötlet.
2011. márc. 30. 15:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!