Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Pár npaja nem írtam,de ahogy megnéztem az utóbbi napok hozzászólásait, túl sok az indulat a téma körül. Azért elgondolkodtató,hogy a meztelenséget miért övezi a mai napig ennyi indulat és komplexus. Én nem vonom kétségbe azok jó szándékát,akik a fiúk szemérmességét felkarolják,látom,hogy jót akarnak. Viszont azt is meg kéne érteni,hogy ennél sokkal de sokkal nagyobb jogsértések zajlanak nap mint nap amiről senki nem beszél szinte indulattal és érthetetlen miért. Pl. minden nap elmegyünk amellett,hogy az áruházláncok egy része milyen kajákat juttat belénk (rákkeltő anyagoktól kezdve minden). Akkor nem sérül a jogunk,amikor a tudatlanságunkat kihasználva ilyeneket juttatnak belénk? Lehetne erre mondani,hogy dehát önszántunkból vesszük meg azt,senki sem kényszerít rá,nem úgy mint a gonosz iskolaorvos aki vetkőztet mások előtt. Persze,mi vesszük meg,de én kirívó jogsértésnek tartom azt,hogy a káros tömegtermék olcsó,és ahogy valaki figyelni akar magára,az egészséges ételek elég nagy hányadát csak vagyonokért tudja megvásárolni. Ez is jogsértés,ugyanis úgy érzem sok ember nem tehet róla,hogy alacsony a fizetése. Viszont joga lenne az egészséghez,amit ilyen anyagi helyzettel csak hiányosan tud magának biztosítani. Elnézésért az of topicért, csak szemléltetni akartam,hogy ha pl ez a jogsértés messze annyi indulatot nem generálna egy topicban mint az,hogy egy orvos levetkőztet az osztálytársal előtt. Felnagyításnak és túlzásnak érzem ezért az ombudsmant,még akkor is,ha megoldható egyenként vizsgálni.
Nekem is vannak komplexusaim de már felismertem őket és igyekszem őket leküzdeni,mert a komplexus általunk felépített fal és illúzió,amelyek nélkül sokkal teljesebb életet lehet élni. A kérdező nem arra akarja ráirányítani a figyelmet,hogy valaki attól lesz boldog,hogy mások előtt vetkőzik. Hanem arra,hogy a komplexusok elhagyásával saját magunk életét könnyítenénk meg. Ehhez viszont hozzátartozik,hogy nem kiáltunk farkast azért,ha egy orvos időnként esetleg nem elég körültekintően (bár ez is vitatható és eltúlzott) vetkőztet le.
26F
Kérdező!
Régebben meg azt tartotta a tudomány a gyereket csak akkor vegye fel az anyja ha bőg,ettesse meg aztán rakja is le.Ez nem is olyan rég volt,Hitler idejébe,tucat gyerek gyártás zajlott,nem kell a szeretgetés,csak időszakos etettést tartssák be.
Meg egy időben a tudomány szerint a föld is lapos volt.Minden időben másban hittek,a tudósaink is és maga a tudomány is.Szóval amit most írnak tudomány szempontjából az lehet 10 év múlva már nem lesz érvényes.Vagy ahogy a tudomány szempontjából is sokan sok féle képp gondolkodnak egy témáról.Valaki elfogadja,valaki meg nem a tudomány álláspontját.Te ezen a véleményen vagy hogy nyugodtan vizsgálgassanak mindenkit így,majd megszokják,semmi ciki nincs neked benne,ezért másnak sem legyen,majd megszokja.Míg gondolom van aki szintén így vélekedik,de sokan meg másképp.
Azért kíváncsi lennék a már említett orvos,vagy a kolleginák hogy viszonyulnának ehhez a vizsgálati módhoz a saját bőrükön!Akkor is jó lenne ez a módszer?stb.
Más lemajmolását meg semmilyen módon nem tartom helyesnek,főleg egy orvostól nem.Itt ő nem épp korrekt módon jár el a gyerekeknél,akik előtte még sem mertek panaszkodni,mint általában ahogy szokott ez lenni.Annak ellenére hogy lehet párukat igen kellemetelen helyzetbe hozza,és nem szólnak vissza,vagy nem kérik meg másképp végezze ezeket a vizsgálatokat,ennek ellenére negatív jelzőket aggat rájuk.Szóval mínősítette magát elég rendesen ez a dr.úr!
26/F!
Az hogy orvos előtt vetkőzni kell az egy dolog,de az hogy egy másik előtt akinek semmi köze hozzám,az egy másik.Mint írtam más egy tusolás és más egy intim rész vizsgálata úgy hogy végig nézi egy illetéktelen személy.
A gyors kajákhoz meg annyit,igen azt te választod,ott nem kerülsz megalázó helyzetbe,ha akarod megveszed,ha nem akkor meg nem.Ott senki előtt nem kell levetkőznőd,senki nem kényszerít kellemetlen szitúcióba.Két külön téma,de amit felhoztál érdemes arról is beszélgetni,de más kategóriába,mert az is minden napos téma.
26/F!
A meztelenséghez más az hogy egy orvos előtt vagy az,és még indokolt is,mert a vizsgálat megkívánja.Ezt azért elfogadják,persze nem mondom van itt is kívéltel,de igen kis számú.
És más az a meztelenség amikor egy strandon átöltözik az ember,elmegy zuhanyozni,hisz átöltözés is alíg fél perc.Azok más helyzetek.Nincsenek a szó szórós értelembe végülis össszezárva meztelenül az emberek,semmi számukra kellemetlen nem történik,minden gyors és ők maguk választják,végülis élvezet céljából megyünk strandra is.
És más az hogy meg akarnak vizsgálni,és azt végig nézetnék egy másik emberrel.
Nem tudom másképp magyarázni meztelenség és meztelenség között nagy a különbés.Itt nem magával a meztelenséggel van a gondjuk,ha az orvos előtt zajlik.Hanem hogy ott ne legyen más jelen.Nem hiszem hogy intim terület vizsgálatnál ezt ne lehetne megkérteni.
Magát a fogalmat kell elkülöníteni,hogy megértsd.
Az hogy az iskolaorvos megvizsgálja az embert korrekt módon,bizonyos feltétleket betartva azzal semmi gond.Olavasd el az első hozzászólást,amit valami orvostanhallgató írt,igaz ő leírta mért gátlásos.De annak ellenére hogy orvosnak készül,elvárná,hogy betartsanak bizonyos feltételeket.Meg kell érteni hogy vannak emberek akik szeretnék eldönteni ki előtt szeretnének vetkőzni.
Attól,hogy valaki nem vetkőzik le az osztálytársai előtt szívesen meztelenre,még nem jelenti hogy senki előtt sem vetkőzik.Lehet orvosi vizsgálatkor nem akarna levetkőzni mások előtt,de ha elmennénk úszodába akkor átöltözik,sőt szinte biztos.Mert az más helyzet,ott minden gyorsan zajlik.,nem az van hogy negyed órákat kell meztelenül eltölteniük,és kellemetelen helyzetekbe kerülnek,hogy nézik őket hosszasan,hanem arról hogy elmennek szórakozni.
Másképp nem tudom ezt magyarázni.Ha még így sem lehet megérteni,akkor sehogy sem lehet ezt leírni,hogy megértsd.
Már a másik ilyen témájú fórum (milyen jogaik vannak a diákoknak orvosi vizsgálatokon) indulásánál is többeknek ez volt a baja,hogy meztelen a vizsgálat. Az,hogy más is ott van az osztályból az később jött elő. Máshol is leperverzezték az orvost tinilányok mert le kellett venni a melltartót. Én itt nem arról beszélek,hogy az osztálytárs is ott van. Arról írtam is,hogy lehet nem a legszerencsésebb) bár fel van nagyítva a jelentősége.
Elhangzott a kamaszok túlzott öntudata. Nem azért kéne tudniuk hol a helyük és mi a norma,mert bárki ellenük lenne vagy lenézi őket. Egyszerűen káoszt okoz az,hogy 16 évesek akarják megmondani egy tanárnak,orvosnak..stb. mit hogy csináljon.Nem azért mert ők másodrendű állampolgárok,hanem mert nekik is így a jobb,ha olyankor még nem is tudja mindenki közülük. Eszméletlen stílusban szólnak be a tanároknak (iskolában dolgozom), és minden meg van szinte engedve. És ezt mind úgy mondom,hogy nagyon sok rendes 16 évest is látok,de attól még általános jelenség lett,hogy az iskolában mindent lehet.
Korábban szóba jöttek a tesiórák is. Ha nő tartja az órát a kamasz fiúk neki is beszólogatnak,a lányok meg elcsalják a mozgás egy jó nagy hányadát is.És nem túlhajtásról van szó. Sima futásról és alapgyakorlatokról. Ráadásul az osztály egy része divatos márkás rövidujjú pólókban (és sőt páran hosszúnadrágban (!)) (nem volt hideg) tesizik. Ez is meg van engedve. Oda is begyűrűzött a divatmárka verseny.Kinek van menőbb cucca.Egy-két sportosabb srác felveszi a fehér atlétát és tornagatyát ami nemrég még az egységes öltözet volt,tehát magától is rájön,hogy ez nem divatbemutató és mozognak is rendesen és csinálják amit a tanár mond. De jópáran nem azt csinálják amit kéne. Nem mondom,hogy a tanárok nem hibásak,mert ők meg hagyják. Az alapfegyelemhez az egyenöltözet visszavezetése a minimum lenne. Fiúknak fehér atléta tornanadrággal,lányoknak meg a tornadressz.Valamint sokkal jobban meg kéne dolgoztatni őket.Lehet,hogy akkor azt mondják páran,hogy húú de fárasztó,de később hálásak lesznek,hogy meg lett alapozva az egészségük.
Az iskolákból szép lassan wellness központokat csináltak,ahol jogból van egy tömkeleg,de kötelességből lassan alig marad... És ez nem "bezzeg az én időmben" szöveg,mert a huszonhat évemmel is azt tudom mondani,hogy mikor én jártam suliba még akkor sem lehetet mindezt megtenni amit ma már elnéznek és ezek óriásit rontottak az iskolák életén és színvonalán. És ezzel hosszútávon a diákkal is kiszúrnak. Lehet hogy harcos jogvédés köpönyegében ez így egyeseknek szimpatikus de hosszútávon csak kárt okoz.
Sajnos nincs időm írni, pedig sok mindenre reagálnék, és fogok is, de csak egy dolgot szeretnék gyorsan ezzel a tornaórás témával.
Valóban egy wellness-foglalkozáson vannak, és olyan, hogy formaruha már nem ismert. Na kérlek, mondok neked valamit, mert bátyám mindig ezzel jön, amikor előjön ez a tipikus "bezzeg a mi időnkben volt rend" kérdés.
Az én bátyám idejében (70-es évek) ez úgy működött, hogy természetesen egyenatléta + nadrág a fiúknak, és a lányoknak is egységes színű tornaruha. Egyszer egy srác mégis valami más színű nadrágban ment be, mint a többiek, ebből a következő lett: két baromi nagy füles a tanártól, aztán ráparancsolt, hogy abban pedig nem lesz, és őt nem érdekli mi van alatta, most azonnal leveszi. A srác meg nem engedelmeskedett azonnal, így repült még két hatalmas, erre levette, és a srác egyetlen szál farokban + trikóban volt mindenki előtt a tornaóra hátra levő részében, úgy tornázott. Na ennyi. Igen, ez már a másik véglet, de valóban kicsit más volt a rend. És nem voltak hangos diákjogvédők sem, nem lett botrány se, mert olyan evidens volt, hogy az van, amit a tanár mond. És bármilyen megalázó is lehetett annak a srácnak tulképpen meztelenül futkározni ott fiúk-lányok előtt, elgondolkodhatott azon, vajon betartja a rendet legközelebb vagy sem. Ne félj, többet nem hiányzott a megfelelő színű tornanadrág senkinél az egész iskolában, mert persze híre ment (gimnázium volt).
Na ez a srác vajon nem szégyenült meg ott főleg a lányok előtt? És? Érdekelt ez valakit a srácon kívül? Meg volt a maga nevelő és személyiségfejlesztő hatása. Tanult belőle, ez biztos. Ma mi lenne egy ilyenből?
Más volt a szellem akkor, igaz? Hallom, ma meg a tanár veri meg a diákot, egyszerűen egy borzalom, ami van, pedig ha ilyen rend lenne, mint akkor, sztem nem is lenne probléma.
Igaza volt annak a tanárnak. Ma rögtön jönne a jogvédő melldöngetés egy ilyen után.
Nálunk (azt hiszem egy korábbi hozzászólásban írtam róla) az atléta hiánya fordult elő időnként lázadásként. A tanár olyankor rögtön mondta,hogy tornasorból ki, ennyi és ennyi fekvőtámasz. Legközelebb nem is hiányzott az ujjatlan,nem jött többet rövidujjúban aki előző nap lázadt.
Az a baj,hogy azt nem veszik észre sokan,hogy a mindent szabad és mindent lehet felfogásnak semmi köze a valódi szabadsághoz. Ezt szabadosságnak nevezik és hosszútávon rengeteget árt a diáknak,aki gyerekként nem szokik hozzá a rendhez és fegyelemhez. Ha már ilyenkor megtanítanák rá később sokkal kevesebb kudarc érné,mert nem lepődne meg hirtelen,hogy az életben később helyt kell állni, és a rend és fegyelem igenis érték,mert anélkül nagyon sok területen nem lehet helytállni. És ezt én úgy mondom,hogy a szabadság híve vagyok,de a valódi szabadságé ami nem azt jelenti,hogy nincsenek szabályok. A mindent lehet egyáltalán nem a szabadság jelszava,hanem inkább a ma elterjedt pénz és divat "diktatúrájáé"... Akkor vagy menő,ha fittyet hánysz minden szabályra és a legmenőbb cucc van rajtam. Ja és fogyasztasz minden mennyiségben mert a reklámban úgy volt az este,hogy meg kell venned a legújabb terméket, mert különben lemaradsz.
26F
Jó persze, meg régebben ha szidtad a királyt akkor agyonlőttek, ha meg elloptál egy zsemlét akkor levágták a karod.
Ha nem haladnánk sehova, akkor a mai napig barlangban laknánk és úgy oldanánk meg a dolgokat, hogy agyonverjük, aki rosszul szól. Ennyi erővel, ha az jogos szerintetek, hogy a tanár levetkőztette meg pofonvágta a gyereket, akkor az is jogos, ha a szülő levetkőzteti meg pofonvágja a tanárt, mert nem tetszik neki, ami csinál. Visszafelé miért is ne működne? Ja, hogy az úgy már izé nem jó? Akkor csak nem volt hülyeség túllépni erről a primitív szintről.
Egyébként, ha olyan nagyon igaz, hogy te "pszichológiával foglalkozol" akkor azt is tudnod kellene, hogy az erőszak a "nevelésben" gyakorlatilag idomítás, a gyerek semmit nem tanul belőle, csak vagy behódol és egy rakás szerencsétlenség lesz, vagy tele lesz indulattal, hazudozik, szökik, ha meg egyszer elszabadul és már nem lesz mivel hatni rá, mert a szülő előbb-utóbb mindenből kifogy, amivel fenyegethet, akkor majd megy a csodálkozás, hogy jé, pedig én úgy megneveltem aztán mi lett belőle...
Köszönöm, h valaki megint elmagyarázza nekem a pszichológiát, már hiányzott, de képzeld el, én mondtam már nem egyszer, hogy igenis a testi fenyítés mellett vagyok, és 18 éves korig hatalmas nevelő hatása tud lenni pár nagy fülesnek olykor, akár szülőtől, akár tanártól, akár iskolaorvostól, ha már itt tartunk, mert abban az időben ugye valaki ellenkezett volna csak az iskolaorvossal, és tőle is megkapta volna a két hatalmast, nem volt ott kecmec, hogy jaj de szégyenlős vagyok, na erről megint beszélhetnénk, mindegy.
Nézd, sztem nagyon jól tette a tornatanár, hogy rendet tartott és levetette a gyerekről pár nagy pofonnal a gatyát! Bizony! Szted egy életre megtanulta, mi a rend ? Tudom, biztos kis nyuszika lelkivilágát összetaposta ezzel ott mindenki előtt, na de a lényegi célját elérte. Ezt pedig ilyenkor lehet, 15-16 éves korban nagyon szemtelenek tudnak lenni, és ilyenkor nem árt pár erős kéz a nevelésben. Ma, amikor eleve férfitanárok is hiányoznak és elnőiesedett a pálya, sajnos ilyen már nem létezhet több okból se, pedig de szép egy állapot is lenne. Megint talán rend lenne, és csak ennyit kéne tenni, hogy a testi fenyítést kellene engedni a tanárnak, hiszen azért van, hogy nevelje a gyereket. Ja hogy szegényke megalázkodik? Hát kérem, ez van, majd legközelebb elgondolkodik azon, mit is tesz. Hidd el, nagyon sokan visszasírják a testi fenyítést az iskolákba, hiányának eredménye: valóban megfordult a világ, és a gyerek veri a tanárt.
Nem abszurd? Én ezért is mondtam az iskolaorvosos vizsgálat - témánál, hogy ott se kezelném őket kislányként, nincs kibúvó meg hogy jaj az önérzetem és a szégyenérzetem, semmi, az van, amit az iskolaorvos mond. Ha vetkőzés van mindenki előtt, mert ő úgy akar vizsgálni, akkor az van, nincs visszaduma meg, hogy neki jogai vannak. Tényleg vannak jogai, többek között az is, hogy megvizsgálja őt az iskolaorvos, és teljesen sokadlagos cirkusz csak, hogy most egyedül szereti az az iskolaorvos vagy csoportosan, ezt bízzuk már rá. Ha nem tetszik, csak kettő fegyelmező fülesnek kell elcsattannia, és a többiek már tudják, mi a rend, további ellenkezés nem lesz. Sajnos a 18 alatti korosztály nevelése teljesen elmarad, ehelyett vannak jogaik, amik megvédik őket saját maguktól és az élettől, sajnos így elmarad a pszichés érésük is, nem válnak valóban felnőtté, nem tanulják meg se a tiszteletet se a rendet.
Azzal zárom, mert sajnos most sincs időm, hogy nagyon hiányzik az a két füles sokszor, és ha nem olyan topic nyílt volna, hogy milyen jogaink vannak az iskolaorvosnál, hanem páran elmesélték volna, hogy bizony kaptak két hatalmas fülest akár letolt gatyában is, mert szemtelenek voltak, na már haladtunk volna. De nem ... itt is csak megy a diákság hamis álöntudatának növelése, hogy csak azért se viselkedjen, mert neki jogai vannak. Elhiszitek, hogy két füles után elfelejtené, milyen jogai is vannak, és inkább viselkedne? Hagyjuk, hogy szegénynek milyen megalázó mások előtt, letolt gatyában két pofont kapni, mert pont ez a mindentől féltés vezetett ide. Ha egyébként, a vizsgáló orvos azt jónak látja, akkor ugyan miért ne csattanhatna el két nevelő pofon? "De nekem felmentésem van, mert más orvos vizsgál" --- oké, puff 2-3 nagy füles, és majd nem lesz felmentése. Éppen erről a visszabeszélésről beszélnék, a tisztelet teljes hiányáról, amit helyre kéne tenni.
El kéne gondolkodni emberek, mert ha engedélyezett lenne az ami normális, tehát iskolában két hatalmas füles a tanártól, ha megérdemli, ma nem ott tartanánk, hogy a diák visszaszól neki, csak mert neki jogai vannak. Olyan eseteket hallok, hogy ketté áll a fülem mostanában. Még olyasmiről is hallottam, hogy a tanár 1 nappal későbbre javította ki a dolgozatokat, mint azt elvárták volna, és a diák szemtelenül közölte, hogy ez így akkor nem ér, és nem írhatja be az 1-est, mert ez van az X szabályzatban. Na ilyenkor kellett volna két nagy füles annak a diáknak, és többet az se szólt volna be a tanárnak, hogy mi is a helyzet a dolgozatával. Vagy hogy megmondja neki, nem írathat több dolgozatot, mert az x és y szabályzat szerint csak napi kettőt lehet. A tanár meg eltétovázik, és tényleg nem írnak dolgozatot, ahelyett, hogy elcstatant volna két baromi nagy a szemtelenkedésért.
Azért megálljunk már, tényleg jól írtam ki a kérdést, és sajnos nyuszikákat nevelünk szándékosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!