Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/268 A kérdező kommentje:

26F!

Látod, oda is inkább két hatalmas kellett volna és nem 10 fekvőtámasz, aztán majd többet nem fordulna elő.

2011. ápr. 11. 06:07
 142/268 anonim ***** válasza:
81%
Ha szerinted ez a jó, akkor menjél, és hirdessed máshol az igét, jöjjetek össze és fröcsögjetek az ilyenekről együtt, de addig remélem nem jutunk el - mivel (reményeim szerint) valami ún. "civilizált társadalom" szerűségben élnénk -, hogy ez legyen a valóság.
2011. ápr. 11. 15:09
 143/268 anonim ***** válasza:
26%

Ez a nagyon civilizált jogállam amire itt többen hivatkoznak nem létezik. Az a felmagasztalt "nyugati típusú,amerikai jogállam" amit sajnos még mindig divat ajnározni bankárok és pénzemberek diktatúrája demokratikus díszletekkel. Nem azokban a dolgokban vannak megsértve valójában a jogok amikről itt beszélünk,ezt kéne megérteni. Ezek a körök demokratikus színpadon naponta megaláznak,csak ezt már sokan nem veszik észre,mert nem ilyen "konkrét",mint az,hogy le kell vetkőzni az orvosnál,vagy esetleg egy tanár ad egy nevelő nyaklevest.

Egyébként ez a fene nagy szabadosság teljesen becsődölt az iskolákban. Elég megnézni mi megy ma az iskolákban.Senki ne mondja nekem,hogy ez eredményes volt.Egy eredménye lett: a káosz.Aki nincs benne nem látja mi megy,de a legszélsőségesebb esetek szerepeltek a híradásokban. De ezeken belül még kismillió dolog van,amik ellehetlenítik a tanítást,amelyek pont ennek az óriási fellazításnak a következményei,és közük nincs a valódi szabadsághoz.

26F

2011. ápr. 11. 21:54
 144/268 A kérdező kommentje:

Írtam erre egy hosszú választ, de valamiért elszállt és sajnos nem mentettem ki, most nem tudom újra begépelni, és kb agyvérzést kapok, na majd ...

Az a helyzet, hogy ennek a témának annyi szála van, hogy estig lehetne írni minden nap, most is egy másik szála jelenik itt meg, de én ezt nem bánom. Kanyarodjunk csak nyugodtan, hiszen oka van.

---

Mindenesetre igen, szerintem is itt nálunk a liberalizmus szó alatt valami nagyon deformált baromság alakult csak ki, és míg egy nyugati liberális fiatal tudja a helyén kezelni a dolgokat, addíg nálunk ez csak káoszt jelent.

Majd lenne pár gondolatom, mert én ugyan maximálisan liberális ember vagyok, de az igazi liberalizmushoz tartom magam, nem a magyar módra deformált álliberalizmushoz, és töröm a fejem sokszor, hogy mi a frászból adódhat a különbség egy ny-európai és egy magyar mentalitás között, mert a különbségek ugye már szúrják az ember szemét. Van szerencsém sokat kint lenni különböző országokban, pontosan tudom, milyen egy holland, dán, norvég, spanyol tizenéves felfogása, és bizony nagyon nem ilyen.

Nem tudok belemenni most részletekbe, de egyszer nagyon jól mondta egy kollega, hogy sajnos a mai napig is és a jövőben is marad ez a trend, hogy bizony Ausztriánál van egy láthatatlan de nagyon is érezhető határ, ahol lezárul a valódi liberális civilizált kultúra, és onnantól elkezdődik valami egészen más, valami balkáni módra összeeszkábált káosz.

És az a helyzet, hogy ezt pontosan így látom én is, ugye példákért nem kell messze menni.

Úgyhogy nem a Nyugat majmolásáról van szó, mivel abszolút nem azt majmoljuk, csak abban a hitben élünk. Másrészt az angolszász "kultúrától" a jó isten mentsen meg minket, olyan sötétséget azért kevés helyen tapasztalni, de a ny-e-i lib. felfogás egész más, ők valamiért tudják megfelelően kezelni, és nincs olyan isten, hogy a diák akár csak visszapofázzon a tanárnak. Na meg ők maguk támadják a legjobban a debilitás határát erősen súroló amerikai megközelítést, oktatást, felfogást stb.

26F jól látja, itt elszabadult a pokol, és olyan konkrét esetről is tudok, hogy a másodikos diák fenyegette meg a tanárt, hogy nehogy összeakadjanak a sötétben, mert annak nem lesz jó vége, csak mert valami rossz jegyet kapott, és a diák nem viccelt (kérdésem, hogy itt nem használt volna két hatalmas?). Na meg ráadásul ez egy nem is olyan rossz gimiben történt. De ismét erre is hozhatnék még sok példát, olyanról is van tudomásom, ahol a negyedikes srácok az irodalom tanárt fenyegették meg, hogy ha még egyszer be mer menni órára hozzájuk, akkor az ablakon fogják kitenni a hajánál fogva (nem kitaláció! megtörtént, csak szépen eltusolt eset). Eredmény: azóta nincs irodalom óra, csak valami látszat-fegyelmi ügyet csináltak, mert hát a diáknak ugye jogai vannak, és alapítványi gimi lévén, ott meg van kötve nagyon a tanárok keze, az van, amit a diákok diktálnak, mert kell az iskolának a pénz. Azért ez is egy fejére állított helyzet, de nagyon. Jól tudom én, hogy igen elit csemeték járnak oda, nem akarok példát mondani, na de akkor is, ez mindennek a teteje

Az alap-témához is mondok majd jó példákat, ami nekem iszonyat ledöbbentő, ugyanis én pl ilyen álszemérmes, álönérzetes mentalitással se holland, se dán se spanyol, se norvég gimiben nem találkoztam, hogy neki jogai vannak, és ezért ő szemérmes az iskolaorvos előtt. Meg se fordul ilyen gondolat a diákok fejében. Mi a frász lehet ott a levegőben? De azért izgi, ugye? Pedig nagyobb szerepe van ám az iskolaorvoslásnak Nyugaton, sokkal komolyabban veszik a diákok testi-lelki karbantartását!! Bizony! Nálunk csak kötelező lenne, de aztán mégse valósul meg, náluk viszont meg is valósul, hogy minden középiskolában ott a pszichológus, akivel napi kapcsolatot ápolnak. Na egy egy tusolásról már nem beszélek megint, mert ott azt nézik ki, aki esetleg nem tusol, és nem értenék, hogy lehet ennyire igénytelen magára valaki. Na de ilyen úgy sincs ... ez valami nagyon speciális magyar találmány, és jó szó rá az álszemérem, mert aztán az aki ott nagyon játssza magát, mesélik a srácok, hogy 15 évesen a kiscsaj meg a nagy diszkó közepén, a sötét tömegben verte a srácnak ott összeborulva, és páran meg szétszakadtak a röhögéstől, bár igyekeztek nem észrevenni.

Nálunk valami ilyen kettősség és félreértelmezés van jelen sajnos, bezzeg ahhoz nem szemérmes.

De most nem is ez a lényeg, hanem hogy egy nyugati (akit pedig szidunk ugye) diáknak eszében nem lenne soha akár csak visszapofázni, ott valamiért a tanár személye szent és sérthetetlen, az iskola hatalmas szerepet tölt be a diák életében. De olyan szinten, hogy erre is meséltek nekem spanyol srácok és tanárok példákat, hogy amikor akár csak egy utcai "bandázásból" eredő verekedésben volt a diákja, és a tanár beleszólt, érdekes módon, az egyetlen személy volt, akinek a szava számított, és akire hallgatott. Tessék, pedig ott van ám a liberalizmus! Nem itt!! Akkor hogy is van ez? Hozzak még 8500 példát? Még egy spanyol középiskolai osztálykiránduláson is voltam velük, hatalmas szakmai tapasztalat volt nekem pszichés szempontból, és lám, mily meglepetés, tudjátok, min akadtak ki egyedül? Az természetes volt, hogy normálisan viselkednek, rend van, stb, de hops, egy emberjogi kérdés, amin iszonyat módon kiakadtak, mert ebben sértve érezték magukat, na ezt át lehet gondolni, és ezzel zárom most.

Megszervezték a kirándulást, mindenki hozhatta magával a barátját, barátnőjét, ez náluk tök természetes, de volt 2 meleg srác, és az egyiknek meg valamelyik beszólt, hogy reméli, nem akarja hozni a barátját. Tudjátok mi lett a reakció? Ezt a beszólót úgy lehurrogták, és a döntő többség olyan szinten védelmébe vette, hogy kiálltak mellette, hogy ilyen nincs, és ha mindenki hozhatja, akkor ő miért nem, stb, lényeg, hogy az lett a vége, hogy ő is vitte a barátját, és ez abeszóló meg se mert mukkanni többet.

Na ez magyar szemmel ugye milyen felfoghatatlan? Csak mert ez magyar módra valahogy úgy lenne, hogy sztem a meleg srácot hurrogná le mindenki, hiszen itt olyan fene nagy a civilizáltság, nemhogy még együtt menjenek osztálykirándulni.

De ez a téma jelenleg a magyar fiatalok közöt nagyon vegyes fogadtatású, mert azért a mi sportolóink között is van nem egy meleg srác, és szerencsére a mi köreinkben is azt divat lehurrogni, aki neki beszólna netán valamit, de lényeg, hogy azt vettem észre, ez nagyon attól függ, milyen körökben mozog valaki. Volt rá példa, hogy "én nem fogok levetkőzni egy bu.zi előtt" beszólás volt, amikor holland csapat jött hozzánk, és persze volt köztük meleg srác, mindjárt beindult a fantáziájuk, hogy a tusolóban így meg úgy, de szerencsére nagyon nagy intelligenciát tapasztaltam, mert a többségtől megkapta azt, hogy "hülye vagy vazze". A mai magyar elit értelmiségi fiatalság nagy része már nagyon nyitott, és nem látnak semmi extrát abban, ha pl az egyik haverjuk meleg. Még csak nem is téma. Na ezzel szemben azért találkozom iszonyat "high iq" fiatalokkal is, akiknek még az is gond, hogy egyáltalán este együtt menjenek el szórakozni ezzel a csapattársukkal.

Én annyira örülök (szakmai de emberi szempontból is), hogy ilyen sok helyről látok fiatalokat, és sok gimnáziumban megfordulok, mert pontosan látom a réteg-különbségeket a mentalitásban, bizony lehet hurrogni, de minél elitebb, minél magasabb társadalmi pozícióból származó családok fiataljairól van szó, ez annál inkább garantáltan nem merül fel problémaként, de ha lejjebb megyünk, akkor már nagy sötétségbe ütközök én magam is sajnos.

Érdekes egy jelenség ez nagyon, na erről is külön lehetne beszélni, csak a nagy liberális értelmezések kapcsán jutott ez egy jó példaként eszembe.

- Visszatérve, lényeg a lényeg, az álliberalizmus nem azt kéne, hogy jelentse, hogy "márpedig nekem jogaim vannak és akkor sem", hanem tisztelettel lenni a tanáraik felé pl. De legyen ez egy iskolaorvos is ... Hát minimum hülyének néznék mondjuk egy holland vagy dán középiskolában azt a fiatalt, aki ilyennel állna elő, hogy "engem ugyan nem, mert nekem jogaim vannak", egyszerűen nem is értenék, miről beszél, na pedig ott tényleg vannak jogaik. Csak hát megint ez a félresiekeredett magyar álszemérmes álliberalizmus ... Én már annyi példát hoztam korábban, hogy felesleges többet, de arra egyszer valaki választ adhatna nekem, hogy a magyar fiatalok miért különböznek ennyire a nyugati fiataloktól mentalitásban? És ezt sok mindenre értem, és a nagy átlagra értem, nem arra a szűkebb, nyitott, értelmes rétegre ...

Persze aki be van zárva ebbe az országba, és nem járkál Nyugaton folyamatosan, az feltehetően nem is érti, miről zagyválok itt, de az meg jobb is, ha nem válaszol.

Egyszer szakítani kéne már a balkáni felfogással, és ebben valóban mintát vehetnénk a nagy Nyugatról, de persze nem félreértelmezve. Miért van olyan érzésem, hogy a magyar egy extrán gyöpös nép, és sajnos nem fogom én azt megérni, hogy kicsit nyisson a szemlélet, de ne olyan irányba, hogy agyon lehet verni a tanárt, hanem kicsit a helyén kezelve a dolgokat. Sztem egész gimnáziumoknak kellene csereprogramokban részt venniük, talán meglegyintené akkor a fiatalság egészét az a mentalitás, mert sajnos azzal, hogy van egy szűkebb értelmes réteg, de a nagy többség sötét, mint az éjszaka, na ezzel sokra nem jutunk.

Úgyhogy igaza van 26F-nek abban, hogy nálunk a liberalizmus szó alatt pont annak eszméje nem alakult ki, csak valami félresikeredett káosz lett belőle, de a liberális értékek meg pont kimaradtak. Hát ez szintén amolyan magyar módra liberalizmus persze, de hát nekünk már csak így jó, tudom én. Ezért kéne agyilag nyitni legalább, és ennek színtere elsősorban az iskola !!!! Ezt ne feledjük!!! Még egyszer mondom, hogy létezik már nálunk is egy civilizált szellemiségű, nyílt gondolkodású, egészséges pszichéjű réteg a fiatalságon belül, akikkel szinte öröm beszélni, mert olyan intelligensek, de sajnos ennek aránya az egészhez képest majdnem elenyésző. Ezt kéne javítani. A döntő többségnél nem csak iq-problémákat, hanem komoly pszichés zavarokat, komplexusokat látok, na de mi egyelőre ott tartunk, hogy minek is a pszichológus, hiszen nem vagyok bolond. Ja kérem, így is lehet gondolkozni. Meg úgy is, hogy a heti programjába be van iktatva, tök természetes módon.

2011. ápr. 12. 09:26
 145/268 A kérdező kommentje:
Megint az jutott eszembe, hogy miért jelennek meg könyvek olyan címmel, hogy "Miért betegek a magyarok?" és miért van külön előadás a magyar szociálpszichológiai sajátosságokról, mert azt már észrevették, hogy az általánosan érvényes elvek itt legtöbbször nem működnek, és át kell fordítani mindent amolyan magyarosra. Egy borzalom volt ám hallgatni azt az előadást...
2011. ápr. 12. 09:28
 146/268 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem itt már két dolog összekeveredett. Az egyik maga az iskolaorvosi vizsgálat, a másik meg a jelenlegi ifjúság fene nagy liberális felfogású nevelése, illetve nem nevelése.

Biztos én is perverz, nehézfelfogású vagyok, mint a kérdező, de mi van olyan fene nagy dolog van abban, hogy az orvos meztelenül vizsgál meg. Amikor nekünk kellett menni iskolaorvosira,akkor is le kellett meztelenre vetkőzni, igaz nem 10-esével hanem 4-esével, de le kellett vetkőzni. Az orvosi vizsgálatot elvileg meztelenre vetkőzve kell elvégezni, csak sokan nem tartják be, időhiány, hiszti. Semmi kivetnivaló nincsen ezzel.

A kérdező hivatkozott a sportorvosi vizsgálatra Igen valóban úgy van, a tesómnak is kell mennie, és mindig le kellett vetkőzni, és még se csinál belőle ügyet. Persze minden orvos perverz, meg szatír.

A mai gyerkőcök meg tényleg csak a jogaikat ismerik, de a kötelességeiket már nem.

2011. ápr. 12. 15:47
 147/268 A kérdező kommentje:
Na még van itt egészséges lelkületű ember, aki nem lett egy roncshalmaz, csak mert összetörték az önérzetét azzal, hogy meztelenül megvizsgálták :DD
2011. ápr. 12. 15:54
 148/268 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Kétlem hogy igaz lenne a gatya nélkül törént tornaóra,egy akkoriba is mindenki hordott alsóneműt,kettő az ősőm is akkoriba már iskolás volt és akkoriba is lett volna ilyenből ügy,és akkor is volt már beszólás a tanárnak,csak mértékkel.Mindenkinek vannak ismerősei akik 70-es években iskolákba jártak és ilyet már akkor sem engedhettek volna meg,alföldön talán.

De érdekes vagy,mert minden töréneted a meztlenre vetkőztetésről,vagy arra kényszerítésről szól.Te már betegesen vonzótsz ehhez.

És akkor sem csapták annyira könnyen már ki az embert,a vater osztálytársát az egyik tanár kezelgette,amit ő szóvá is tette,igaz azt elintézte később hogy nem tudjon továbbtanulni fősulin,de kirúgni nem tudta,ahogy vetkőztetések,meg pofozások sem voltak,mert arra a szülő bement volna már akkor is,és ha jogos volt akkor még otthon is kapott volna párat a gyerek,de kiszoktak a gyerekek húzásai derülni,ahogy a tanároké is.Akkor is italoztak a fiatalok,és akkor is voltak könnyűvérű lányok,csak erre mondják a mi időnkbe.....

De a liberalizmust ne keverd ide,a szülők kezték elkényeztetni a csemetéket,és ennek a meztlenség témához nincs köze és attól hogy egymás előtt vizsgálgatnák nem változna a diákok életvitele,helyzete,szóval ezt most hagyjuk,nem ez a megoldás és nem is ezzel van a baj,nem emiatt van olyan sok elkényeztetett gyerek.

Igen kb. 70%-uk nagyon elkényeztetett a mai fiataloknak,mindent a seggük aláraknak,segíteni szinte semmit nem segítenek otthon,vagy egy minimális segításget is úgy kell kiköveteleni tőlük,mindent követelnek.De láttok olyat hogy az anya csinálja azt hogy nem is engedi vagy kéri meg a már 16 vagy még idősebb lányt arra hogy vasaljon ki legalább magára,vagy csinálja meg a saját szendvicsét,vagy segítsen mosogatni,felmosni,menjen el a boltba stb.,hanem azzal jön maga az anya hogy hagy legyen még gyerek,utána már úgy sem lehet az,meg ilyen kifogásokkal jönnek a szülők.Ahogy fiúknál nem fogják be őket,hogy otthon a kertben,vagy építés,átalakításkor segítsenek(festék,szerelés),meg egy fiú is meg tudná csinálni a kaját magának.Szóval ez a hozzáállás a szülők miatt is van,nem is próbálják meg őket az önállóságra,a segítőkészségre nevelni,vagy arra hogy megbecsüljék amit kapnak.A nagymamák is sokszor egy csomó pénz odanyomnak a gyereknek és már mindenkük meg van szinte,de meg sem fordul a srácok fejébe,hogy mivel úgy is a szülőjük ruházza,pénzelni,amit még külön kapnak vagy a tanszerekre hazaadják vagy azt mondják ebből állom a szórakozásomat.Mivel mindent megkap egy részük,ezért természetes is nekik és el is várják.Szóval erről a szülők is tehetnek,az egész mobil őrület is onnan indult,hogy a gazdagabb,elkényeztetetebbeknek azonnal megvették még a 95-97 között a szülők és akinek nem volt elkezdték lenézni,akkor jött be az hogy akinek nincs menő cucca azt le kell nézni.A szülők kezték ha úgy veszük el az egészet,ahogy az hogy 13-14 éves diszkózik,oda is ők engedik,a cigire is ők adják a pénzt.

Persze van a fiataloknak azon része aki meg sokat segít otthon,mindent szinte ő csinál,nem engedhet meg magának szinte semmit,haza adja a pénz nagy részét,kigazdálkodja ami nagyon kell,esetleg munkát is vállal.Szóval róluk is kell beszélni.Ami viszont érdekes ha veszünk egy közös nagyszülőt mégis kit fog sajnálni,ajnározni azt aki megdolgozik,vagy kénytelen lemondani szinte mindenről,vagy aki a pici popsija alá kapja a szülőktől,sajna a tapasztalat azt mondja hogy utóbbi.Saját tapasztalatom is ezt mondja.

Meg mi van a szülő azt mondja az iskola dolga hogy neveljen,ezzel le is tudja,ha a gyerek kicsit hisztizik akkor ad pénzt és ezzel el is van rendezve.Nincs meg az adok és kapok módszer már.Tudod jól teljesítettél a suliba,vagy ha ott nem,(mert hát nem mindenki fenomén,van gyengébb képességű),hanem sokat segít otthon akkor kap érte,nem feltétlenül pénzt,holmikat,hanem dícséretet,elismerést.

Szóval nem azzal nevelnél,vagy nevelne bárki is ha megalázó helyzetbe hozná vetkőzzéssel a diákot,ezt azért nem lehetne!!!Hanem a szülőknek is kellene határt húzniuk,és a tanároknak is kellene hogy legyen hatalmuk,és igenis akár kirúgás ha annyira problémás valaki.MEg igen is osztályozni,visszahozni az osztályzást ,nem ilyen hülyeséget hogy 4.-ig nem lehet buktatni,ha nincs meg az alap,akkor úgy is bukni fog,jobb még előbb észrevenni és tenni,ha nincs meg a feljebb lépéshez az alap,akkor még könnyebb.De nézd azt is hogy akár 3-as tanulokból is lehet tanár,ha van pénze,hogy fősulin tanárt fizessen.Pl. az egyik helybelinknél is ez a helyzet,4-es tanuló volt ált-ban,tanár segítséggel,aztán középsuli szintén tanárral és fősulin 3 bukás volt,de azért összejött és most alsósokat tanít,de az anyukája sokat panaszkodik rá,gondolj bele,kicsiket tanít és ő is egy nagy gyerek,mert mint kiderült,ő is volt hogy korábban elmesélte,még mindig anyucsi szolgálja ki,lány létére semmit nem képes egyedül elintézni.

Szerintem a gond a kényeztetés,a nevelés hiánya,a felelősség áthárítása.

1.DE abban továbbra is minden fiatallal egyetértek hogy igenis ahhoz joguk van hogy emberséges módon,ne mások előtt vizsgálgassák őket,és annyira kelljen vetkőzni amennyire szükéséges,annyi időre!!!!

2.DE azt is elismerem hogy a főlősleges rinya nekem se jön be,ha meg vannak teremtve a feltétlek és normális a doki,akkor nem kell a rinya!

3.DE az is elég valószínű,hogy nem a legribibb csaj rinyál,ha vetkőzni kell,nem hiszem hogy azok szégyenlősködnek a legjobban.bár az alaphangot lehet megadják.

Továbbra is tartom hogy igen is normális feltételeket kell teremteni orvosi vizsgálatkor!

De szigorúbb szabályokra lenne az iskolai etikett szempontjából,házirendjéből hozni az is igaz.

De ez megint két eltérő téma.

2011. ápr. 12. 19:25
 149/268 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon egyetértek az utolsó kettő hozzászólással.

Egyébként nem értem,hogy ha ez Európa nyugati részén így működik (a nagybetűs nyugatot azért egy kicsi túlzásnak tartom,sajnos sok rossz dolog is bejön onnan), akkor mi miért a hülyeségeket vettük át. 1990 körül ot volt a lehetőség,hogy azt vegyük át ami érték,erre beengedtük a szennyet.

Akik meg itt féltik a liberalizmust pl az orvosi vizsgálatok témájánál,tényleg azt nem veszik észre,hogy itt nálunk az sosem létezett. Valóban ez az álliberális álságos,álszemérmes káosz az,ami helyette itt van. Fogalmam sincs,hogy miért védik foggal körömmel és indulattal azt,ami nálunk nem is volt soha és jelenleg sincs. Afölött miért hunynak szemet,hogy ez tömegével sérti az emberi jogokat naponta,tízezerszer nagyobb problémákkal,mint hogy kit ki előtt vizsgálnak és mennyire levetkőzve.

Az északi és nyugati diákok embertársaikkal való viselkedéséről a liberális (jó értelemben), szabadságot de NEM SZABADOSSÁGOT szerető felfogás látszik. Jó lenne,ha nálunk is így lenne.

Nemrég volt alkalmam egy iskola igazgatójának előadásán részt venni,aki nagyon aggódik a mai állapotok miatt,és iskolájában igyekszik foglalkozni a tanulók értékre nevelésével.

Itt egy video az iskola életéről. Ez még a 90-es évek,de azért nem volt ez annyira rég. Ez az iskola állítólag ma is hasonló. De akkor a többi gimnázium is ilyen jellegű volt. Elsőre látszik minden képsoron,hogy rend van és fegyelem és mégsem érzi magát senki porig alázva. És a tanárokon sem úgy látszik,hogy nem hagyná kibontakozni a gyerekeket.Ott van a számítógép is (nyílván az akkori technikával), tehát van nyitottság és modernicázió,de nem a hagyományokat kidobva az ablakon. Egyszerre a kettő,mert bizony azt is lehet. Valahogy ezeknek a diákoknak nem az van az arcára írva,hogy őket megalázták és hol vannak a jogaik. És hangsúlyozom ez nem régi felvétel, a 90-es évek eleje közepe. Lehetne így is,és még sem teszik.

http://www.youtube.com/watch?v=blhuMiSHoPM

2011. ápr. 12. 19:27
 150/268 anonim ***** válasza:
15%

Azt,hogy az utolsó kettővel egyetértel még nem a 19:25-sre írtam,mert akkor azt még nem láttam. Hanem a kérdező hozzászólására és az azt követőre. De elolvasom ezt is,aztán reagálok erre is. Sok igazság lesz ebben is,ahogy nézem.

26F

2011. ápr. 12. 19:32
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!