Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Kérdező!
Ez jó,a másik topikban meg most írtad le te nő vagy!
Akkor hazudozol össze-vissza,mert ha itt elolvassuk az elejét,vagy az általam említett topikot,ott arról írsz,hogy kodeukált zuhanyzók voltak franciáknál amikor ott jártál egy focista csapattal,és előszőr meglepő volt és te gyorsan a saját nemedhez surrantál be a zuhanyzóba,a fiúkhoz,de hamar megszoktad a helyzetet,hogy vegyesen vannak.Szerintem az álmaidat,vágyaidat írod le.
Aztán megcáfolod magad,hadd vizsgáljon az orvos úgy ahogy neki jó,ha neki úgy jó,hogy akár vegyesen fiúkat,lányokat,hadd tegye azt,úgyis láttak már életük során ilyet nincs benne semmi.Utána meg már megint mást írsz.
Most akkor mi a helyzet,mi az igaz?
1.Azt írtad nő vagy,szóval akkor a bekezdés,hogy a lányok előtt nézték meg hogy van szükületed nem igaz.
2.Ahogy a történetek sem.
Tedd létszi tisztába mi van,mi a helyzet valójában!
A nevelés tényleg nagyon sok helyről hiányzik. A kényeztetés is baj,igen. A legrosszabb viszont az,hogy sok szülő nem ad át egy szilárd értékrendet amire alapozni lehet. És pl. tényleg a tanárok ellen hangolja a gyereket. Az egyik fő ok valóban a családokban keresendő.
Viszont az álliberális oktatásban ugyanannyi,én úgy látom. Maguk az iskolák sem követelik azt meg,amit pedig még a mai törvények között is meg lehetne. Bár sajnos rengeteg mindent ki is vettek a tanárok kezéből a jogszabályok,de ami megmaradt azzal sem élnek eléggé az iskolák. Talán a szülőktől való félelmükban. Ezeket a félelmeket pont a korszellem táplálja,sajnos.
26F
19:43-as rosszmájú bejegyzésére talán nem is kéne reagálnom, de tudod miután elég sokszor kifejtettem, hogy FIÚ focicsapatnál (is) vagyok sportpszichológus, valamint egyéb számos helyen találkozom ("pszichológiailag") a serdülő korosztállyal, zömmel fiúkkal, kérlek sokszor talán túl életszerűek voltak a példáim, és semmi hazugság nincs bennük, csak talán olykor bele helyezkedtem a szituációba, már én se tudom, de ugye nem haragszol, ha nem olvasok vissza oldalakat. Mindenesetre ha annyira hazudni akarnék, akkor hidd el, erre azért figyelnék !!!! Nem lenne logikus?
Tudod mi a gáz? Az, hogy neked ez hazugságnak, azaz egyszerűen hihetetlennek tűnik, az el is árulja nagyjából magát a problémát :( Ott tartunk, hogy a teljes egészséges viszonyulás tűnik hihetetlennek, és a képmutató, valamint beteges személyiségek mentalitása tűnik neked a realitásnak. Na ez a durva!!
26F pedig jól látja megint, de tudod mit mondok erre?
Most mégis mit lehet várni, amikor a mai gimnáziumokban abszolút nem ritka, hogy 3-os, 4-es srácok összejönnek a tanárnénivel, és szinte sportot űznek abból, hogy melyik tudja előbb hanyatt dönteni, és az a helyzet, hogy ez nem megint az én fantáziálásom, mert személyesen is volt alkalmam meggyőződni arról, hogy valóban "együtt van" egy 3-os srác meg egy tanárnő ... na puff. Most akkor lehet ezek után már itt mit mondani? És erre a srácnak csak annyi volt a reakciója, amikor mondtam neki, hogy csak nehogy botrány legyen belőle, na erre két dolgot mondott. Egyik, hogy neki úgyse mer szólni egyik tanár se (olyan magas körökből származott), a másik pedig, hogy csak maradjanak csendben mert aztán ő is kinyitja a száját arról, hogy az igazgató úr miket csinál lányokkal full részegen iskolabulin, kiránduláson, stb.
Na szerinted? Hogy néz ki ezek után egy fegyelmi egy ilyen keményebb srác ellen, aki éppen reggel száll ki az igazgatónő ágyából, aztán utána mennek együtt a fegyelmire? Ez milyen? kemény, mi? Pedig csak a realitás ismét !!!
Jó, én tudom, és elfogadom, hogy a mai tizenévesek nagyon de nagyon hamar érnek biológiaialag, csak ez a tanár-diák viszony ennyire rendszeressé válása szintén levesz az egész iskola mint intézmény nevelő hatásából. Bár aztán a srácok győzködtek, hogy "de pedig nem", hát gondolkodok én rajta azóta is, és nem jutok előrébb ... a frász tudja. Tényleg liberálisnak tartom magam, és megértem én, hogy ha ott van egy 18 éves srác meg egy 27 éves tanárnéni, akkor ott bizony alakulhat ki jó eséllyel valami, csak hát régen azért mintha ilyen se lett volna, vagy legalábbis nem tudtunk róla. Most meg ez is nem csak hogy van, hanem egyenesen nyíltan megy, és tesznek magasról arra, hogy ki tudja meg ki nem, és pl. én beszélgettem a sráccal, hát megint dobtam egy hátast, mert kiderült, hogy még a szüleinek is bemutatta tanárnéni barátnőjét egy vasárnapi ebéd alkalmával, és a szülőknek is ez olyan abszolút semleges volt ...
Mik vannak, igaz? :) Ezen mondjuk én már csak mosolyogni tudok így a sokadik eset után, amiről tudomást szereztem, csak azért valljuk meg, nem semmi.
De most tényleg emberek, régen is voltak ilyenek csak nagyon titokban vagy régen abszolút nem létezhetett ilyesmi tanár és diák között? Jó kérdés ez ....
Kérdező!
Mivel megnyitni nem tudom nem tudom mi extra abban,hogy törölközúben ülnek srácok,férfiak együtt.De attól hogy ezt látom nem azt jeleni hogy ez lenne ott mindennap.Ide minden félét feltöltenek magukról az emberek,attól hogy valamit feltettek és kielemtek nem jelenti hogy az a megszokott,amivel minden nap találkozol.De sokszor bele teszed magad a dolgokba és úgy írsz mint ha te lennél a szereplő,szóval ezért nem lehet lépést tartani veled,meg témákat váltogatsz.Szóval bocses.Valami nevet adjál meg,így könnyebb lenne,hozzád szólni,reagálni!Most vedd alapul a tüdőszűrőt nőknél,mert férfiak esetében nincs miről beszélni erről,volt olyan hogy az öltözőbe egy melltartóba,páran anélkül ott voltak 20-an,de ez nem azt jeleni hogy mindenhol ez a jelenség lenne,minden orvosnál.Most már sokan eleve akkor mennek amikor alíg vannak,mert gyorsabban is kerülnek sorra így.Szóval egy kép kiemelése nem azt jelenti hogy ez van mindenhol,ez csak egy ritka esemény.
26/F!
Az a baj,hogy a törvény mindig negatív értelembe módosít az oktatsással kapcsolatban,mivel nem tud értelmes,érdemleges változást hozni,hül.yeségeket generál.Pl. folyton varriár azzal hogyan számolják ki a felső oktatásba tovább tanulni akarok a pontjaikat,hol 4-esével kell szorozni,korábban meg 2-ével,nem ilyen hülyeségekről kellene dönteni,hanem hogy a színvonala az oktatásnak ne csökkenjen.Olyanok bekerülnek középsuliba már,akik régebben épp befértek szakmunkásba pl.
De a szülőknek is nagy a felelőssége,ha mindent megkapnak nem is tett érte a gyerek semmit,nem is fog megbecsélést tanulni.A szülők sem képessek arra hogy ha baj van 2 diák között értelmesen nyugodtan megpróbálják megoldani.De sokszor a tanár is elfordítja a fejét,ha gond van a diákokkal és amikor már elfajul akkor lép csak közbe.Meg sokan akik alsósak úgy viselkednek még 10 évesen is mintha valami óvisok lennének,nem lehet velük boltba menni.Néha csak nézek,hogy ott futkosnak,rinyálnak,sikogatnak,durcáznak,engem már megcsaptak volna.
Szóval a tanárnak,szülőnek is van bőven felelőssége az biztos.Meg amerikától,megy egyéb országoktól is csak a negatívumokat veszik át,ami jó,hasznos lenne az nem.
"nem azt jeleni hogy ez lenne ott mindennap"
--- ezt mire érti, kedves? arra, hogy azért minden nap ők sem tusolnak? Amikor világosan látható a klippen, hogy ez a nyugati típusú tusoló van szinte mindenhol, és ez a falas, függönyös megoldás talán csak nálunk létezik, mert a magyar olyan nagyon szemérmes. Hidd el, ez a körben tusolós megoldás van Nyugaton is, az USA-ban is, és nehogy azt hidd, hogy akad olyan hülye, aki edzés után nem tusol, mert ő szemérmes. Mint mondtam már, a többiek néznék ki maguk közül azt, aki netán nem tusolna, mert nem értenék, hogyan lehet ennyire igénytelen magával szemben, és hát a szemérmességet meg kicsit másképpen értelmezik civilizált országokban. Végül is az orvosi vizsgálat a lényeg a klippben, de azért ugyan olyan fontos a többi körülmény is most ebben a topicban, hiszen pont ezekről beszélünk.
Az oktatásról meg annyit, hogy a felsőoktatást ne is említsd, mert ezzel, hogy kivették a felsőoktatási intézmények kezéből a döntési lehetőséget, sajnos semmi beleszólása nincs semmibe és kész emberanyagot kap, amelynek nagy része katasztrófális. Itt is persze van egy nagyon szűk 5-10%-os réteg, aki viszont a nagy átlagot sokszororsan felülmúlva, hihetetlen értelmes, na de ők vannak kisebbségben. Úgyhogy a sötétséggel sajnos én is naponta találkozom, és már beletörődtem, hiszen mi mást lehet tenni, nem hiába lázadoznak az egyetemek. Ez a jelenlegi egy nagyon idióta rendszer, és véletlenül sem arra szolgál, hogy az oda valók kerüljenek be. A szándékos elbutítás már a bolognai bevezetésével abszolút elkezdődött, és tulképpen oda jutottunk, hogy eltűnt a lényegi különbség még főiskola és egyetem között is, pedig .... egy szakadéknyi (volt, amikor ez élesen külön vált).
Magatartásról, nevelésről annyit, hogy hát még a jogszabály által előírtaknak se tudnak megfelelni, legtöbbször anyagiak hiányában. Mondjak egy jó példát? Iskolapszichológus is kellene a jogszabály szerint, de ezen olyan jót nevetnek, és kijelentik, hogy egyrészt minek, másrészt úgysincs rá keret, amikor a tanárok nevetséges fizetése is nagy probléma hónapról hónapra. Tudok olyan gimnáziumról, ahova pszichológus kollega csak úgy "felebaráti szeretetből" járt heti kétszer, de ahol nincs ilyen lehetőség, hogy ingyen is vállalja, na ott nincs is pszichológus. Meg is van az eredménye, hiszen ez teljes mértékben a mindennapi nevelési rend része kellene, hogy legyen, és vajon normálisabb országokban miért olyan alapvető az, hogy csak úgy alapból is a gyerek heti kétszer pszichológushoz jár iskola után? Nem azért mert dilis, hanem egyszerűen csak életvezetési, egyáltalán a napi történések átbeszélése céljából, és iszonyat hasznos tud ez lenni egy tizenévesnek. Nálunk meg aki pszichológushoz jár, azt ugye elkönyvelik idiótának, aztán persze nagyrészt ez fordítva van, na de az már nem lényeg. Itt max ha nagyon depressziós vagy szorongós, akkor kerül szakemberhez, de még az se biztos.
Nem kéne ezen is változtatni? Persze nehéz, mert nagyrészt a szülőknél ütközik ellenállásba ez, mondván, az ő gyerekük nem hülye. Aztán persze a problémákon meg lehet majd családostól csodálkozni.
És akkor a család szerepe. Na ne vicceljünk, amikor valóban sokszor az megy, hogy a "hülye tanár" ellen hangolják a gyereket még a családban is, és csak adják alá a lovat, akkor mit várunk szerencsétlen tanártól? Az már meg se mer lassan mozdulni, mert biztosan belekötnek. Olyanról is tudok, hogy ment az oktatás, közben meg a diákok titokban aláírást gyűjtöttek egymás között a tanár ellen, mert nem volt szimpatikus, aztán amikor meg volt X számú aláírás, akkor pedig a diákjogokra hivatkozva mentek az igazgatóhoz, hogy ők más tanárt akarnak, és azonnal cserélje le. Csak mert pl követelt a tanár, és ez nem tetszett nekik ... és ezer ok miatt, de nem az ok a lényeg, hanem az, hogy a hatalmas diák jogok mellett ma tulképpen a tanár a legutolsó, akinek szava lehet. Előbb rúgják ki őt, minthogy a diákot felelősségre vonják. Hát nem tudom, azért nem is olyan rég, még ilyen kérésssel egyáltalán be se mert volna menni senki az igazgatóhoz, ma pedig ugye divat "modern, szemtelen fiatal"nak lenni, és csak azért is megmutatni, hogy ki az úr az iskolában. Na nem a tanár :)
Úgyhogy sajnos otthonról semmit nem hoznak, és ráadásul még egy ellentét van a család és iskola között is legtöbbször. De hát írtam már a példákat, hogy mit is akarunk, amikor a fantasztikus "neki joga van hozzá" mentalitással a diák mondja meg, mikor írjanak dolgozatot, a diák mondja meg, hogy az adott tanár megfelelő vagy sem, jóformán ő dönt az alkalmassága felett, hát mit is akarunk ezek után ? Ezt a hatalmas önérzetet valahogy vissza kéne venni, mert egy borzalom, ami manapság az iskolákban uralkodik. És akkor az alapítványi gimnáziumok még rosszabbak ilyen szempontból, mert ott aztán abszolút mértékben csakis a diáknak lehet igaza, és az első rossz szóra kirúgják a tanárt, ilyet is tapasztaltam. Harmadikos srácok pl az új tanárnéninek a szemébe is vágták, hogy "én nem fogom magázni ezt a kis qurvát, hát alig idősebb", na tessék, itt tartunk, csak mert 25 körüli volt a majdnem frissen végzett tanáruk, akit kaptak, és hát a nagyobb srácok megették reggelire, szerencsétlen tanár meg naponta elsírta magát, és ott kötöttek ki, hogy be se mert menni órákra, ha úgy volt a helyzet, mert kicsinálták a diákok. Választása annyi volt, hogy vagy tűri vagy elmegy, olyan nem volt, hogy "rendet tesz", mert ott a diáknak van csak szava. A fizetős gimik ugye eleve egy elitebb réteget szívnak be, és ott a pénz miatt is + sok diák igen magas körökből is származik, na ez a két tényező aztán megadja az alap hangulatot a légkörhöz. Itt volt az is, hogy a srácok megfektették a tanárnénit, sőt volt egy 30 körüli igazgatónéni, na egy 19 éves, negyedikes srác még őt is felszedte. Lényeg, hogy egy alapítványi gimiben aztán abszolút felfordult minden, de a tetejére! Állami gimikben még valamennyire lehetne nevelni, de csak lehetne (!), ha a nagy diák jogok ezt nem tennék lehetetlenné. Ugye nem érhet a diákhoz semmilyen körülmények között, na most ezt kihasználva, én olyannak is voltam szemtanúja, hogy 2 centire állt egymással szemben az 50 éves tanár meg a 3-os diák, és a diák leüvöltötte a fejét a folyosón, hogy mekkora egy paraszt, bunkó, a tanár meg egyszerűen csak tűrte, pedig látszott rajta, hogy úgy képen törölné, és nehezen ugyan, de kénytelen volt visszafogni magát, és még örülhetett, hogy nem intézték el neki, hogy kirúgják..... ez ma egy komoly veszély és lehetőség a diákok kezében, mert bizony olyan tanárról is tudok, akit a diákok rúgattak ki, a legaljasabb indokokat is bevetve ellene, mert ők "tisztában vannak a jogaikkal".
Na jó, és akkor jöhetne az újabb ezer példa ide is, de hagyjuk. Egy ilyen jogokkal rendelkező diák-közösséget akarunk nevelni? Akarunk tanítani? Torna órát tartani? Ugyan ... előbb röhögik körbe a tanárt, minthogy torna órára menjenek egyáltalán.
Tehát beszélhetünk egyáltalán nevelésről? Mert sztem már rég nem!
Vagy te úgy látod, igen? Nem durva ez a mai helyzet? Nem volt nagyobb nevelés azokban az időkben, amikor bizony repült két nagy füles, ha torna órán nem viselkedett, vagy más órán is visszabeszélt a tanárnak ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!