Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)
Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.
Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...
Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:
1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.
2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.
3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?
4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?
5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.
6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.
7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.
7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!
8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?
9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...
10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.
Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?
Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.
Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?
Köszi előre is a válaszokat !!!
Kérdező!
Pedig az orvosok is fontosnak tartják,főleg akik gyerekekkel foglalkoznak hogy ahol teljesen kell vetkőzni,bár ezt is ők csak indokolt esetben képzelik,vagy olyan jellegű területet érintenek ott úgymond négyszemközti vizsgálatot,az-az orvos( és védőnő stb.) és páciens legyen csak jelen.
Még valami nem szakorvosokról beszlünk amikor magát a nemifejlettséget hozzuk szóba,na most egy akkor még kissrácról tudok és pl nem vette észre a doki hogy enyhe szükülete van(a gyerek szólt otthon és kenőccsőt kapott,külön dokihoz vitték el),mert csak elő kellett venni,semmi orvos vagy diák általi hátrahúzás nem volt.
Szóval csak bejegyzetelték hogy milyen fejlett.
1.Na most a gond hogy ahol van is ilyen vizsgálat,van ahol meg sem vizsgál,csak elővetetti hogy fejlettség mértékét leírja(statisztika miatt meg én se tettem volna ki semmim se),na csak ezért én sem vetettném elő senkivel,az nem vizsgálat.Látod hogy mekkora,de nem látsz semmi,ha esetleg igen komoly külső gombája van azt lehet látni.
2.Meg még hallani amikor a srácok maguknak húzzák hátra az orvos előtt,(a kissrác akiről írtam ő is tudta hogyan húzza úgy hátra hogy ne fájon,mert kitapasztalta)szóval azért ott enyhe szükületnél ha nem az orvos ér hozzák,akkor hátra tudják úgy húzni,hogy észre se veszi a doki.
3.De sajna ha már gyerekorvos és védőnőről beszélünk mert nem csak a szükület,letapadás kiszűrűse jött fel mint indok,főleg kiskorban.Akkor volt olyan is amikor ezen két ember kisbabánál,kisgyermeknél a here leszállásást nem vette észre és később kellett lépéseket tenni hogy orvosi segítséggel leszálljon,bár ez ritka.
Orvos ide-vagy oda van hogy mivel nem szakterülete nem veszi észre,vagy áttudják rázni,vagy meg sem vizsgál,csak ránéz.Ha már valakivel elővetetti akkor vizsgáljon,de diszkréten véleményen szerint.
Nem csak az szégyenlős ebben nincs igazad akinek egészségügyi vagy méretbeni problémái vagy egyébek vannak.
A legtöbb ember mindegy a korosztály ha nem szükséges a vizsgálathoz akkor nem vetkőzik le szívesen teljesen.Nekem se volt általánosban semmi problémám,de tök meztlenre nem vetkőztem volna le előtte,most sem tenném(nőgyógyásznál pl.).De volt olyan orvos akinél ez kevésbbé lett volna kellemetlen a személyisége és a hozzáállása miatt.Abba könnyebben belemegy bárki hogy vizsgálják meg felül aztán ha ott végzett felsőt felvenni és ha lejebb is vizsgálódni akar akkor meg alul.
Mint hogy tök meztelenül,mert ebben az esetben a teljes kiszolgáltatottság érzéséről beszélünk inkább.Szóval itt a kiszolgáltatottságról van valójában inkább szó.Ha nem muszály,meg van más megoldás,és igazából van,akkor úgy kell megoldani,mert ha nem akkor érzik úgy hogy visszaéltek a hatalmukkal,vagy kellemetlen,megalázó helyzetbe hozták őket.Inkább erről van szó szerintem.A többség nem is az orvos előtt szégyenlős annyira,meg oké hogy hány testet látott már(de mint mondtam korábban nem volt ez bevett,jellemző szokás,szóval inkább újdonság kicsit,valahol még most sem találkoznak vele)(De az hogy valaki hány testet látot az még nem nyugtat meg,attól még ha nem szükséges valójában senki nem akarna levetkőzni teljesen)Itt arról van szó hogy ha nem is lenne szükséges akkor nem akarnak tök pucéron ácsorogni és ez érthető is.
Arról a rétegről meg akikről beszéltél hogy a szülő nem gondoskodik az egészségügyi vizsgálatokról,csak iskolában kapja meg,egy baj van,ha az etnikumi kisebbséget veszem alapul most,se suliba nem járnak,ezáltal vizsgálatokra sem.Ott pedig a korai sexuális élet és a higénia hiánya miatt méginkább szükség lenne rá.
Szóval értem miről beszélsz,de ahogy felnőtt, egykoron pedig gyerek fejjel csak a vizsgálathoz szükséges mértékű vetkőzést támogatnám,úgy teljesen megértem a fiatalok álláspontját.(És ahogy gyerekként megvolt melyik orvos az aki kicsit kiterjetebben vizsgálhatot volna meg,úgy azt is megértem hogy akármilyen orvos,//és ez a hozzállásukra irányul inkább,mert egy jó pofa,kedves,diszkrét doki,aki figyel,csak kellő mértékig vetkőztet és törekszik,hogy minél kevésbbé legyen ciki,ehhez hidd el egy szó is elég sokszor,mert ilyennel is találkoztam//úgy érthető számomra a diákok szemszöge is )
Amikor meg írtad,hogy egy iskolaorvos sem találkozott a diákok panaszával,nem tudom hánnyal beszéltél,de mint írtam különböző internetes fórumokon,meg egymás között beszélik meg,kérdésekben probálnak a lehetőségeikről kutakodni.Mondom mi is egymás között beszéltük meg és ha meg is kérdezte volna a doki,na úgye nem is volt olyan kellemetelen akkor valószíűleg még ha annak is éreztem volna azt mondom nem volt.
Persze hogy ki lehet bírni,meg senki nem hal bele,de akkor is ezt így nem szabad csinálni!!!Ez nagyon rossz kifogás,ez olyan mintha tudná hogy nem jó ez a módszer,meg változtathatna is ha akarna,de inkább ezzel a kijelentésével igazolja önmagát.
Tekinettel kell lenni a diákokra is!
jaj te, hihetetlen vagy ... ez a folyamatos őrült nagy szégyenlősség, engem ez ragadott meg az írásodból, és hát ugye nyusziságról beszéltünk még valamikor, na ezt továbbra is tökéletesen meglévőnek látom
Azt írod, hogy szegénykék a kiszolgáltatottság érzését élik át, ha meztelenül ott vannak esetleg csoportban. Na csak kérdésem, hogy ezzel mi a probléma, ill. hogy kinek is vannak kiszolgáltatva? Az orvosnak? Ugye viccelsz? Sztem egyiket se fogja letámadni, és azt az 5 percet pedig kibírják így "kiszolgáltatva". Számomra hihetetlen már ez az egész szóhasználat is, hát elvégre nem valami szatírhoz mennek be meztelenül, hanem egy orvoshoz.
Hát bonyolult egy téma ez, de én megérteni nem fogom, az biztos. Na de te magad is elismered, hogy úgy kéne, hogy előbb felül vizsgálja meg, aztán szigorúan csak úgy vizsgálja alul, hogy előbb felöltözött felül ... hát te jó isten, tudod te ez mennyi idő mondjuk úgy 120 diákra vetítve? Ehelyett az én imerős iskolaorvosom is úgy teszi ezt, hogy 10-esével behívja őket (nemenként külön, tehát semmi probléma!), és eleve megparancsolja, hogy "ruhákat kint hagyni", és így hozzá már úgy kerülnek, hogy a diákokon nincs semmi ruha, mert csak így tud gyorsan vizsgálni, hiszen így nem kell minden egyes diáknál végig várni azt, hogy öltözgessen alul meg felül meg ahol éppen gondolja, hát megint beszéltem ezt vele, de kész volt agyilag, hogy micsoda egy elgondolás ez, mert neki ugyan nem lenne türelme 80 diáknál megvárni, hogy szépen öltözgessen, ahol éppen akar, és azt mondja, lehetetlenné tenné a vizsgálatot, mert nincs rá annyi idő. Így viszont ott vannak bent nála 10-en ruhátlanul, és abszolút minden vizsgálatot, tehát a mérésektől elkezdve a fitymavizsgálatig, mindent így végez, és így sikerül 2 perc alatt végezni egy diákkal, de azt mondja, hogy gondoljam el, ha nem lennének ott előtte ruhátlanok, és mindegyiknél várna az öltözésre, akkor az mennyi idő lenne vajon? És ebben igazat adok neki teljesen, hát szerencsétlen bekattan, mire az évfolyam végére ér.
De tudod mit mondok? Nem nézed mostanában a Viasaton azt a műsort, hogy "meztelenül is szép vagyok"? Csak arra mondom, mert ott pszichológiailag pont arra mennek rá, hogy aki iszonyatosan szégyenlős, azt is nagyközönség előtt meztelenül fotózzák kifutón meg akárhol, és lényeg, hogy szembesüljön azzal, hogy értelmetlen a szégyenlőssége és ezzel a szembesüléssel elfelejti, de legalábbis csökken az indokolatlan szégyenérzet. Ez a pszichológiai módszer azon alapszik, hogy szembesíteni kell az embert azzal, amitől tart, és így ő maga közvetlenül felfedezi, hogy valóban értelmetlen a félelme, egyszerűen belátja, hogy butaság.
Azt is írtam már, hogy azt mondta, eddig soha senki nem cirkuszolt nála, és a 10-es csoportok kint levetkőztek, és úgy mentek be hozzá, tehát érdekes ez az egész, hogy itt most ekkora problémát csinálunk ebből, holott a valóságban meg egyetlen diáknak sem volt gondja vele, és már amikor kiszólt, hogy "következő csoport készülődjön", akkor levetkőztek, és bementek hozzá. Nem lehet, hogy csak itt csinálunk ebből egy álcirkuszt és a valóságban meg mint látjuk nem is olyan szégyenlősek a diákok? Hiszen itt az élő példa, azt mondta, évekre visszamenően se volt soha senki, aki ellenkezett volna, és egyáltalán probléma se volt ebből. De azt mondta, hogy nagyon furcsa lenne számára, ha ő megparancsolja, hogy vetkőzzenek le teljesen, és erre meg valaki elkezdene cirkuszolni, azt mondta, hogy nehezen tudná magát visszafogni, hogy ne rázza meg egy kicsit, hogy észhez térjen, mert ő sem lát ebben semmi kivetni valót. Azt mondta, az egyértelmű, hogy a fiúkat-lányokat külön szedi csoportokra, de hogy mindig van olyan, hogy pl csak 3-4 fiú marad az utolsó csoportban, és már akkor behívja az első lánycsoportot, amikor ez a 3-4 fiú még bent van, hogy így is időt spóroljon meg, na egyedül itt keverednek a nemek egy kicsit, de hát összesen ez 3-4 fiút érint. Ő is azt mondta, amit én gondolok, hogy a lányok meg biztosan láttak már meztelen fiút, szóval nem egy akkora ügy az, hogy most emiatt külön várni kelljen, és plusz idő menjen el. De ezért se szóltak még neki sosem, de nem is értené, ha szólnának, mert ezt is már sok éve így csinálja, és semmi gond nincs ebből, max kicsit megmosolyogják a lányok azt a pár fiút, de semmi több. Nyilván másnapra már el is felejtik és kész.
Erre meg hozzá tette azt is, hogy tök értelmetlen lenne szégyenlősködni amúgy is, mivel amikor ott áll előtte a 10 meztelen fiú, akkor is megesik, hogy bemegy váratlanul a rendelőbe X tanár vagy X lány akármiért is (általában valamilyen papírért), szóval akkor ennyi erővel ott is parázhatnának, de mégsem teszik, hanem nyugodtan állnak és várnak a sorukra.
Hát érdekes na, de azért látod van ellenpélda arra, amit írtál, mert ezek szerint mégsem mindenki olyan szinten önérzetes, hogy az már beteges lenne, vannak, akik bátran felvállalják magukat.
Most nem tudom mennyire értünk egyet, pontosabban én csak leírtam, ahogyan megy egy suliban ez az egész, szóval nem állítok én semmit, de tudod az az eset mindig az eszembe jut, hogy a srác amikor beírta, hogy 4-dikes gimis létére tök poénra vette, és még büszke is volt arra, hogy a dokinő megdícsérte neki a férfiasságát. Sztem ez egy tök nyílt személyiségre vall, és nekem valahogy egészségesnek tűnik egy ilyen hozzáállás. De most nem sokkal egészségesebb szted mint az, hogy inkább takargatja magát mindenki előtt? Ő meg büszke volt magára :DD
Bírtam nagyon a srácot, igazi vagány srác lehet.
Kérdező!
Hát szerintem amit te írsz az tök kamu,eleve orvosi vizsgálatkor a tanár,sem egy másik nemű diák nem szokott bemenni mialatt meztelenül ácsorognak ott mások,ebből már viszhang lett volna.Olyanról meg sehol sem hallottam hogy 3-4 fiú meztelenül állna és a közben behívnák a lányokat is.Ez azért inkább már a te fantáziád.De ilyen hülye dumát hogy úgyis láttak a lányok már meztelen fiút.Bocsi de felnőttet is láttak,akkor ezek szerint egy más neműhüz bárki bemehetne,feljogosítaná rá a csajokat és a fiúkat is mivel ők is ha máshol nem a tévében látnak elég meztelen lányt,nőt.Szóval te hozzád is bemehetne ellenkező nemű kollega ezek szerint,mert úgy is látot már nőt nem de?-Mert ez így jön le.
De a felül megvizsgál felkapsz valamit,majd alul ez nőgyógyásznál is így megy.És lányokra gondoltam,egy perc alatt simán fel lehet venni a felsőt,ami azért kényelem érzetet ad,nem annyira ciki.
Tökre nem értelek ha te nem engednéd hogy mások előtt vizsgáljanak tök pucéron mert eleve nem szükséges a vizsgálathoz a teljes meztelenség és nem mindegy milyen orvos vizsgál,ugyan úgy egy diáknak is fontos.
A meztelenül is szép vagyokot na néztem én is párszor,eleve nem tök pucéron láttják az illetőt,hisz el van takarva köppennyel,felveszi a poziciót,ami takar és csak utána veszik le a köpenyt róla,vagy volt ahol vágták le róla a melltartót és bugyit,amint lefotozták gyorsan vitték is a köppenyt neki.Szóval nem olyan pozban volt ahol lehetet volna látni teljesen meztelenül.De ez megint más történet oda akaratából ment az illető,hisz ingyen szépítették(haj,smink,szép ruhákat kapott stb).De ott sem az van amire te gondolsz.
De már írtam sokszor ez nem generált szégyenlősség a diákok fórumokon,egymás között beszélik meg hogy mi nem tetszet nekik(nálunk és másoknál is így zajlott,zajlik)(egy csomó kérdés és fórum van még most is,amikor rákérdeznek mit tehetnek,milyen joguk van,sok kérdés volt ebben,vagy abban a témában milyen vizsgálatok lesznek,mennyire kell levetkőzni,kötelező,meg ilyenek sok kérdés van ezekkel kapcsolatban),nem állnak le veszekedni az orvossal,vagy beszélgetni sem.Ha normális orvos(ami már ha nem kamu amit írtál erről a dokiról,mert ő nem százas,ha simán tanár,meg bárki bemehet a meztlen diákok közé,amit kétlek)akkor azzal tudnak csak beszélgetni,vagy kérni a vizsgálattal kapcsolatban bármit.
Persze hogy nem talákozik hozzászólásokkal a doki,mert (ha igaz amit leírták elég birka és nyúl társaságról van szó,ha nem mertek szólni,hogy azért bocsi,de más nemű,meg tanár ne keverjen ott,tudod az inkább nyúl,meg birka aki nem mer megszólalni és nincs önrendelkezése,csak megy az áradattal,hogy ezt így nem szeretném,de ez megint a fantáziád csak)
De benned is lehet valami beteges hajlam ha annyira folyton azzal jösz elő,simán vizsgálatkor lányok is bemhessnek hadd lássák,meg ha ezeket a módszereket támogatod,de akkor magaddal kapcsolatban is támogasd.
Na írtad már van gyereked de vele kapcsolatban még nem válaszotál,tedd meg létszi,kora,neme?Vele is így képzeled el,vagy ő is más mint te?
Kérdező!
Még annyit szerintem azzal hogy alsóneműbe mennek be,normális orvosnál,helyen ez így van,az egyik várkozik ajótó előtt,vagy van ahol paravánon kívül és utána megy a másik be,(már írtam eleve egy embert tud csak vizsgálni egyszerrek,szóval azzal hogy a másik ott várakozik nem veszít időt),nem veszít időt,mert az hogy csoportosan összezárják szószerint tök pucéon őket(nem tudom ez a lányokra is értendő)azzal sincs előrébb.
Nem tudom saját magával kapcsolatban is támogatná ezt az eljárást.Erre kíváncsi lennék.Meg nálad és a gyerekednél is,mert mindenki másnál ezt tartod helyesnek,csak magadnál nem.(Elég tuskó egy orvos lehet az biztos)
Nem arról van szó hogy egy gyereknek sincs gondja,baja a módszerrel azért mert nem hall róla a doki.Nem vele vitatják meg ezt.
Nálunk is ha azt mondták vetkőzz,vetkőztünk,ha olyat akartak volna ami már túlzás akkor azt nem hagytuk volna,finoman,kérésszerűen szóltunk volna,meg eleve a mi tanárunk,ofőnk nézte ilyen tekintetben is az érdekünket,hogy minden normálisan zajlódjon le,nem is engedett volna ilyen vizsgálati módot.
Figyelj! Tök jó, hogy már hazugsággal is megvádolsz, de tudod nem az én fantáziám, hanem egy középiskolában megtörtént eset ez konkrétan. Mondtam, hogy eddig összesen 2 iskolaorvossal sikerült beszélnem erről, az egyikkel többször és többet, és én elismerem, hogy "nem tartja túl sokra a diákokat" (bár ez így hülyeség, de mindegy), de képzeld el, hogy semmi hazugság nincs abban, amikor azt mondtam, hogy
1,
5-10-esével hívja be őket, és az előtérben kellett levetkőzni, ennyi, és senki se ellenkezett, de erre azt mondta, hogy ugyan már azért furcsa lett volna, ha valamelyik "kis majom" beszól neki.
2,
mesélte poénként, hogy kétszer is volt olyan eset, hogy valaki bejött, miközben a srácok ott álltak felsorakozva ... igaz, hogy azt mondta, hogy ezen jót nevetett magában, de azt is mondta, hogy senki nem szólt neki, hanem simán csak álltak ott, és várták, hogy végezzen a dolgával (az egyik tanárnő egy receptért ment be, és amíg megírta neki, addig vártak ott a fiúk, ez volt konkrétan, hogy tudd a helyzetet)
Én elhiszem, hogy aki szégyenlős, annak ez ciki lehetett kicsit, de egyrészt mondjuk hidd el, kibírta, és a mai napig is él a diák, nem lett baja, másrészt meg ne engem vádolj hazugsággal, csak azért mert neked furcsának tűnik! Megtörtént eset, de én is csak elmondásból tudom, nem értem, miért kell úgy hozzáállni, hogy csak hazugság lehet, ha kicsit furcsának tűnik. Figyi, bevallom, nekem is furcsának tűnik, oké, elismerem (!!!), de ettől még megtörtént, és én is kérdeztem, hogy ez mégis hogyan volt, és azt monndta a doki, hogy nem szokta bezárni a rendelő ajtaját, szóval egyszerűen csak bejött a tanárnő, és ő sem tudta, hogy ott vannak bent pucéron a srácok. És kért egy receptet. Ennyi volt. De ne én legyek ezért is a hülye ... lécci !
3,
Abban is igazat adok neked, hogy lehetett olyan srác, akit ez zavart, de azt mondta a doki ismerősöm, hogy senkin nem látszott semmi, csak szépen álltak ott, és neki ugyan egy szót se szóltak, hogy probléma lenne. De gondolom, csak 1 perc volt, amíg megírta azt a receptet ... szóval nem egy órán keresztül vártak a fiúk na. De akkor azt is hozzá teszem, hogy direkt rákérdeztem erre a nyitott ajtóra, és azt mondta, hogy nem ők voltak az egyedüliek, akiket valaki megláthatott, mert (szintén nem én találtam ki!) elmondása szerint abban a suliban olyan a rendelő, hogy egy folyosóról nyílik, ahol szünetekben meg elég nagy tömeg van, és ha már itt tartunk, amikor végzett egy fiúval, az kiment, és amikor kimentek egyesével, simán belátott bárki, mert ugye vándoroltak a diákok egyik teremből a másikba, és akik éppen szünetekben voltak bent nála, azokat bizony simán láthatta úgy pucéron bárki, aki éppen arra ment a folyosón, mert pár pillanatra nyitogatták az ajtót emiatt, többször is. De erre még azt is mondta, hogy ez nem olyan kirívó eset, hiszen simán az asszisztenső is többször ki-be mászkál, szóval ennyi erővel akkor is láthatják kívülről a bent levőket.
Most ez is az én hibám? Hidd már el, hogy én tök részletesen kifaggattam ezt az iskolaorvost erről a témáról, és ezeket mondta na ... még ha furcsa is, de abban a suliban ez így zajlott, zajlik. Én is kérdeztem tőle, hogy miért nem egyesével vizsgálja a diákokat, és azon meg csak jót nevetett, hogy ugye nem gondolom komolyan, hiszen arra nem lenne elég az egész nap se. Azért ebben meg igazat adok neki, hogy ha ennyi diák egyesével elkezdene csak ott előtte öltözgetni, ő meg egyesével zárogatni az ajtót, az azért elég sok idő lenne, és így megkönnyíti, meggyorsítja az egészet, hogy eleve 5-10-esével hívja be őket. De megismétlem, hogy eddig ebből még soha nem volt gond, se panasz, semmi! Akkor mégse lehet olyan hatalmas probléma ez a diákoknak, ettől nem törnek össze lelkileg egy életre, mert azért ezt is túlzás állítani, pedig sztem te valami ilyesmire célzol. Nekem is furcsa, ugyanakkor ennyit kibírnak talán.
4,
A másik, amiért hazugnak nevezel, igazat adok neked ebben is, hogy annak aki valamilyen okból szégyenlősebb fajta, annak lehet ciki, hogy lányok meglátják őket, de ezt is tőle tudom konkrétan, hogy itt az ajtónyitogatás kapcsán mesélte, hogy amikor már végez a fiúkkal, és már csak az utolsó csapatból 2-3 srác van bent, akkor már kiszól a lányoknak, hogy menjenek be, mert így mire végez az utolsó fiúval, már kezdheti is a lányok csoportjával. Na így esik meg az, hogy tehát azokat a fiúkat, akik utolsónak maradnak, a leírtak miatt egyszerűen simán látják a lányok .... most erre mit mondjak? Mivel kint hagyták az előtérben a ruhájukat, oda mennek vissza vizsgálat után felöltözni, és a lányok meg ugye oda jöttek már be, és ott várnak, így látják őket egy rövid időre. De most szted ettől tényleg lelki sérülést szenved a srác? Azt mondta, még nem hallott olyat, hogy valakit kinevettek volna.
Most emiatt se engem szidj, én megismétlem, hogy biztos akár kényelmetlen helyzet is lehet, hogy az utolsó 2-3 fiút látja meztelenül pár lány, de nem én találtam ki, hanem ez így van ott. Nem érthető? Csak lécci ne engem nevezz már hazugnak, mert most részletesen leírtam, amit nem értettél, sztem tök érthető így részletesen, hogyan is történt, az pedig más kérdés, hogy tetszik vagy nem tetszik, bevallom, én is furcsának találom kicsit, bár az az ajtónyitogatás meg tök igaz, mert azt úgyse lehet kivédeni. De amikor kérdeztem a dokitól, hogy nem kellemetlen-e esetleg annak a pár fiúnak, akkor azt mondta, hogy ugyan már, hiszen diákok, másrészt meg az volt a fő érve, hogy azt a fél percet kibírják a lányok előtt, mert annyi alatt felöltöznek, ellenben ő sokkal többet vesztene, ha várna újabb 10 percet, mire felöltöznek, és úgy hívja be utána a lányokat. Na ennyi. Ja meg azt is mondta, hogy hallott olyan esetről, hogy osztálykiránduláson poénból pár fiú a lány tusolóban tusolt, és erre mondta, hogy ugyan már, hát nem szégyenlősek, hiszen máskor is láthatják egymást ruha nélkül.
Biztos van olyan iskolaorvos, aki nem így csinálja, de ez egy nagy iskola, és elég sok diákról van szó, azt mondja a doki, hogy képtelenség lenne egyesével behívni minden diákot, erre eleve nem is gondolt, azt mondja, lehetetlen lenne úgy dolgozni. Szóval nem a diákokon nevet, hanem azon, hogy képtelen helyzet állna elő, ha nem így csinálná.
Na most akkor még mindig hazug vagyok vagy már érted, hogyan is történt a két eset, amikor mások is látták a srácokat ruha nélkül?
De azt mondta a doki (hangsúlyozom!), hogy ugyan már, ezek a srácok abszolút nem szégyenlősek, ezt tapasztalta, meg most egy ilyen esetet kibírnak évente egyszer, és a másik nagy dolog pedig az volt, hogy azt mondta, azért nincs ebben semmi rendkívüli, mert paraván nincs, és a foyosóra nyíló ajtót meg úgyis eleve sokan nyitogatják, szóval máskor is láthatják ruha nélkül őket, és hogy ez ellen most mégis mit tehetne? Mondjuk ebben van valami igazság, mert azt nyilván te se gondolhatod komolyan, hogy még egyesével az ajtót is zárogatja mindenki után .... Nem?
Vagy szerinted annak is bele kéne férnie az időbe? Most komolyan kérdezem .... !!
Mondjak valamit? Csak hogy mennyire "hazudok" ... Voltam én olyan megyei kórházban, ahol a traumatológiai szakrendelésen vártunk a srácokkal, és én magam is meglepődtem, de bizony 3-asával hívtak be mindenkit, és kb az egész folyosó meg belátott, ahogy nyitogatták az ajtót, és éppen valaki meg fent feküdt a vizsgáló ágyon, eléggé levetkőzve. Na meg ilyenekről lehet még példákat hallani bőven, mert egy csomó eset vált nyilvánossá, még valamikor a híradóban is volt, hogy valaki panaszt tett amiatt, hogy nőgyógyászati vizsgálóban is olyan magasról tettek a diszkrécióra, hogy ott is simán nyitogatták az ajtót és mászkáltak más orvosok meg asszisztensek miközben meg valakit éppen vizsgáltak, mert egyszerűen nem érdekelte őket. Aztán valaki meg panaszt tett emiatt, de hát ez itt magyarország, szted mi történt? A nagy semmi! Biztos mondták az ottaniaknak, hogy ejnyebejnye, aztán minden ment tovább ugyanúgy. Most őszintén, szted milyen képet vágna egy főorvos úr, ha kioktatnád, hogy másképp csinálja? nagy valószínűséggel elküldene a frászba, hogy akkor menj másik helyre, de a minimum, hogy iszonyat bunkón viselkedne, amiért őt valaki kioktatja. Hidd el, így megy ez ebben az országban.
Ezzel csak azt akarom mondani neked, hogy tudod nem én vagyok a hazug, hanem ilyen esetek megtörténnek sima kórházakban, rendelőkben is, és nem csak diákokkal. Most mit mondjak erre? Kórházban se igazán veszik emberszámba az embert, ne viccelj, én magam is voltam úgy látogatni, hogy miközben többen is bent voltunk a kórteremben, pont akkor kellett jönniük katéterezni valakit, és simán mindenki előtt megcsinálták, még csak ki se küldtek senkit. Hidd el, ez a mai magyar egészségügy, egyszerűen tesznek rá, és még tudnék sok példát mesélni, persze úgyse hiszed, tehát tök mindegy. Még egy ilyen eset: egy ismerős panaszolta nekem, hogy az urológián olyan ciki volt neki, mert CT-t akartak csinálni, mondták neki, hogy vetkőzzön le (teljesen persze), még rá is kiabáltak, hogy mit képzel, természetesen teljesen, és aztán meg ott kellett várnia kb egy órát a CT vizsgálóra felfeküdve, és azt mondta, hogy ez alatt kb az összes ott dolgozó járkált ott, és ő meg tök cikinek érezte a helyzetet, na de mégse mert szólni. Neked biztos ez is hihetetlen, pedig ez felnőttel történt meg, csak látod ennyire semmibe se veszik az embert egy állami kórházban. Figyi, egyszerűen nem érdekli őket, és az illető meg nem mert szólni, mert nem akarta magára haragítani a dokikat meg asszisztenseket, és kénytelen volt elviselni.
Szted most is hazudok? Mondd nyugodtan, mi az ami miatt úgy gondolod, hogy hazudok, mert fel nem foghatom. Én csak őszintén leírtam a hallottakat.
Kérdező!
Nem mondom hogy hazudsz vannak bunkó orvosok,és az is igaz hogy nem lehet pár helyen megoldani az egyenkénti vizsgálatot,de azt vizsont igen,hogy vizságlatkor tábla jelezze az ajtón hogy vizsgálat folyik és nem mászkáljon be illetéktelen személy,ahogy azt is hogy alsógatyába lehessen várakozni és nem tök pucéron egymás fenekébe,ahogy az is megoldható lett volna hogy az utolsó pár srácnál se legyen ott más nemű személy bennt.
Én csak azt írom ezek a dolgok,az e fajta viselkedés óriási taplóságra,bunkóságra vall,mindegy hogy most iskolaorvos ismerősődről,vagy más orvosról beszélünk.
Nem arra akartam kilyukadni hogy egy életre lelkibetegek lesznek ettől,(de én sem voltam sose meg az osztályomból se senki magamutogatosí,volt aki kimondottam szégyenlős volt,volt aki nem,de ettől még nem szeretett volna néző közönséget és más nemű illető esetében még aki nem szégyenlős az is irtó kellemetlenül érzete volna magát ),hanem hogy vannak olyanok aki meg igen szégyenlősek,(2 között van különbség)vagy csak simán szégyenlősek és azért nekik igen rossz érzéseik lennének ilyentől és nem egy napra,hanem akár hetekre,hisz van aki simán 6-10 év után is szinte tökre eltudta mondani itt más hasonló kérsdéseknél ezeket a negatív élményeit,pedig még nem is ennyire extra dolgot történtek vele mit ahogyan itt az említett doki végzi az ügyeket.
De igen vannak aki poénból villantanak magukból(mint ahogyan te is írtad a lány zuhanyzóba,de ez az ő akaratából történt,azért ez teljesen más helyzet),de sokan eleve nem magamutogatosak,azért azoknak elég rossz érzés.
Mindegy a kor,akkoris alapvető szabályokat be kellene tartaniuk.Volt nekem is orvossal 1-2 kellemetlenségem,de én szóltam érte és igaz furán nézett rám,(lehet én voltam az első aki akkoriban 14 évesen szólni mertem),de figyelembe vette a kérésem.
Abból meg nem szabadna kiindulnia a doki haverodnak hogy úgyan pár fiú simán a lányokhoz átment villantani,az egy dolog,de ahogy pár lány villant,nem jelenti hogy mindenki olyan lenne.Ezek igen rossz kifogások.
Nem téged bántalak,de utálom amikor még emberszámba se vesznek valakit.Meg ez a kifogás,meg magyarázat senki nem hal bele,csak pár perc kellemetlenség.Persze amíg nem vele csinálják ezt addig az.Mi lenne ha megfordítanánk ezt a helyzetet és ő kerülne ebbe a szitúba akkoris ez lenne véleménye?
Nem téged ítélek el,de módszere a doki úrnak nem jó.Oké hogy nem tud egyesével vizsgálni,de átjáróházat sem kell csinálni,meg más neműeket behívni.Nekem is még az első általánosom nagy volt,már csak arra emlékszem mert 5. elején mentem másik suliba költözés miatt,hogy még f osztály is volt.De még sem jött be más illetéktelen,se tanár,se más nemű diák.Nekünk is libasorba fe kellett sorakozni(az volt a kikötés,hogy trió maradhat,de más ne legyen felül,akkor még nem voltak alsóneműs vizsgálatok sem) és egyenként mehettünk az ajtón be,de még kinnt 2 védőnő volt és ők súlyt,magasságod mértek,bennt meg gerincet nézték,de hajlongás sem volt,meg cipőt,zoknit le és rá kellett lépni nem tudom mire,szerintem ez lúdtalp lehetet.Már annyira nem emlékszem.(a két nemet ketté vették)Tök gyorsan ment minden.
Na végre , legalább nem engem tartasz bunkónak, ez is valami.
Lehet hogy kicsit bunkó ez a doki, akivel én beszéltem, de én inkább úgy jellemezném, hogy futószalagon megy a vizsgálat, és ezért történnek ilyen esetek, meg ezért hívja be őkeg 10-esével. Sokan vannak, és pörgetni akarja őket, hamar akar végezni. Hát idősebb orvos, unja már a dolgokat biztos, meg nem is szívesen megy, na így aztán megesik az, hogy egyszerűen magasról tesz olyan "apróságra", hogy valaki bemegy a rendelőbe, amikor ott vannak a srácok.
Mindezzel együtt azért sztem te akkor jó suliba jártál, mert kevesebb az a hely, ahol van idő egyesével csinálni. Nálunk is többesével volt, és nálunk fel s emerült egymás előtti szégyenlősség. Szóval ez mintha a mostani fiataokra lenne inkább jellemző, hogy egyre inkább önérzetesek, ami nem baj alapjában, csak sokszor már túlzottan is, ami viszont már baj, mert értelmetlen.
Na hát ennyi. Szóval nem én vagyok a hazudós és a szemét.
Kérdező!
A másik sulimba volt(falusi általános,és hát jó felszeretlségről nem lehet beszélni itt,a másik sulimnál inkább) hogy többen(2-3,barátnők mentek ilyenkor be együtt) voltunk vizsgálaton,de az nem mindegy hogyan zajlik a vizsgálat(persze nemenként),meg mit érint(mert azért van ahol kell nőnél méginkább,mert fiúk azért még ha takarva is magukat kézzel ,de a piszoárba együtt pisilnek,szóval ott elfoagdottabb,de ha van az orvosnak rá lehetőség akkor ott is meg kell adni a lehetőséget a külön,vagy baráttal történő bevoulással történő vizsgálatnak,de lányként olyan jellegű vizsgálatnál senkit nem látnék szívesen,valószínűleg ha nincs választásom barátnővel mennék és megbeszélnénk senki nem néz adig oda)hogy és az orvoson is továbbra is mondom sok múlik.Én alapból szégyenlős voltam,de egy jó szó,hozzáállás az orvostól nem fog ellenállást kiváltani ezt elhiheted.Te magad is írtál elég extrémnek számító vizsgálati módot és ott sem mertek szólni,pedig biztos hogy volt akiket kellemetlenül érintet.
De nem is az a legnagyobb baj,hogy 5-10 embert behívott a doki haverod,hanem az átjáró ház és hogy annyira sza.rt a fejükre hogy még lányokat is behív amíg vizsgál,azért ez durva.Ez olyan mintha direkt akarná őket cikibe hozni.Ez taplóság.
De nem hiszem hogy az idő változott volna akkorát,mert az elején írtad nem vagy a diákoknál annyival idősebb,és apánm idejében (58 születésű)na ott is külön voltak a vizsgálatok (nemenkét,kuki tapi nem volt).Szóval lányok előtt ők se tapiztatták volna magukat,de az is igaz igen jó közösségük volt a srácoknak,a lányok a már más,ott voltak külső alapján törétnő kiközösítések.
Az nem mindegy milyen időkre gondolsz,mert volt olyan korszak falukon hogy a bányák,patakok egyik része a fiúké,a másik meg a lányoké volt,de alsós gyerekekről beszélünk és ott pancsoltak ruha nélkük,vagy kisbugyiba,meg bugyiba,trikóba mászkáltak egész nap.De náluk sem volt a nudi divat,sőt vallásos volt a falu és komoly következmény lett volna belőle kicsit nagyobb gyereknél,ami butaság.persze volt hogy a fiúk meg lesték a lányokat,vagy viszont,de igen kis gyerekekről van szó.
Nem tudom erre gondoltál vagy mire?Annyit nem változott az idő,felős gyerekeknél már nem akarják a tapit más előtt ami érhető,de ha elmennek úsziba akkor vetkőzik mindenki.Nálunk is még a legszégyenlősebb lány is vetkőzőtt,de már ezt is írtam tök más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!