Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
 221/268 A kérdező kommentje:

"""hanem az átjáró ház és hogy annyira sza.rt a fejükre hogy még lányokat is behív amíg vizsgál,azért ez durva.Ez olyan mintha direkt akarná őket cikibe hozni.Ez taplóság. """

--- hát igen, bevallotta, hogy élvezi, ahogy szivatja a diákokat, azt mondta, jóket kuncog magában

hát látod vannak ilyen helyek is ...

2011. máj. 10. 22:13
 222/268 anonim ***** válasza:
86%

Majd ha esetleg az egyik szülő felnyomja majd az orvosi kamaránál, akkor is jót kuncog majd? Nem mindenki "nyuszika" ám?

Ha az ő gyerekével csinálnák ezt azon is jót virulna?

Az ilyennek még a diplomáját is elvenném,mert alkalmatlan orvosnak. Orvosi etikáról hallottál már?

Azért mert sokan szarnak rá, attól még létezik...

2011. máj. 11. 15:55
 223/268 A kérdező kommentje:

Én hallottam, de nem nekem kell ezt mondanod. Amúgy tudod milyen az is, úgy elméletileg valami létezik, de a gyakorlatban kevés valósul meg belőle, másrészt elég relatív dolog.

És nem kell ehhez iskolaorvosnak lenni, mondtam neked az esetet, hogy hivatalosan panaszt tettek az Egészségbiztosítási Felügyeletnél, mert a nőgyógyászati vizsgálóba szabadon be lehetett látni egy földszinti nyitott ablakon keresztül, amit meg jó nagyra ki is nyitottak nyáron a meleg miatt (híradóban is volt ez), és szted lett belőle bármi? Semmi, aki meg netán szólni mert, azzal gondolom, jó bunkók voltak, és ennyi, de hivatalosan semmi se történt. Szóval az a véleményem, hogy ezeket "büntetlenül" lehet csinálni simán, mert a beteg mindig egy kiszolgáltatott helyzetben van az orvossal szemben, így aztán semmi remény arra, hogy ténylegesen is változzon a mentalitás bármit is. Ahogyan az urológiai vizsgálóval se történt semmi, ahova meg tini lányok jártak nevetgélni, ha egy nekik tetsző fiatal srác ment be vizsgálatra ... ezt is első kézből tudom, mert ismerős mesélte, hogy ott volt gyakorlaton.

Szóval hidd el, nagyon nehéz bármit is tenni, mert ez a kiszolgáltatott helyzet nagyon erős a magyar orvos-beteg kapcsolatban, és lehet ugrálni, csak te szívhatod meg. Hallottál már olyanról, hogy kirúgtak egy orvost, mert bunkón viselkedett a beteggel? Nem hiszem, pedig bőven van erre példa.

2011. máj. 11. 16:54
 224/268 anonim ***** válasza:
100%

Kérező!

Lehet tenni,ha nem csak nyel az ember és lépéseket tesz,mert nem csak bunkó orvos van és azok közül van aki simán ilyen esetben kiáll a betege mellett.Pl. engem a gyerek dokim férekezelt egyszer,szóval az volt a szerencsém hogy olyan erővel el kezdett ömleni a vér az orromból hogy mentőt kellett hívni és kiderült felnőtteknek való gyógyszert írt fel,amihez még a súly is meg volt adva(7 voltam)és ha nem kezd el vérezni ennyire az orrom agyvérzést kaphattam volna,mert úgy felment a vérnyomásom.Olyan erővel vérzett hogy nyeltem le a vérem,attól meg fulladoztam,meg a végén már olvadt vér is jött ki belőlem.De tök gyorsan befásliztak mint egy mumia,valamit feldugtak az orromba és be a kórházba ott meg beégették,közben elaludtam,szóval nem emlékszem,csak hogy egy igen büdős valamit raktak az orromba,vagy kentek,nem tudom.De a mentősők azonnal feljentették a dokit és megrovást kapott és figyelték egy darabig.Más ilyen eset is volt.

Ha meg a szülők összefognak akkor eleve a suli el szoktak az ilyen bunkó orvosokat küldeni és másik kerül a helyére és az állásából is elbocsáthatják és mehet máshová.A szomszéd faluba nem bunkó az orvos de piás és őt is menesztették új helyre került,kisebbség van arra fele főleg.

Meg már írtam én gerinc vizsgálatkor szóltam(A sztori: a dokinak hogy levetkőzök felülről,ha befejezik a bemászkálást,meg ha elhúzza a függönyt,mert munkások a szomszéd épületről belátnak.Lehet előszőr nézett furán,de simán kérésemet figyelembe vette és megtette amire kértem.Egyébként miután leküldött röngenre és visszamentünk igazat adott nekem és tőle tanultam a tapintatos és tapintatlan szót,mert ő mondta hogy elnézést hogy figyelmentelen,tapintatlan volt és nem figyelet,ilyen is van,bár rikta)Ha nem tette volna és órdít kisétálok ennyi.Van ahonnan ki lehet sétálni és tud menni másikhoz.

Hidd el a normális orvosok elítélik az ilyen bunkókat,mert ezek rontják az ő hírnevüket,tekintélyüket.

Annyi hogy meg kell prólálni finoman,értelmesen szólni,kérni és aki normális az figyelembe fogja venni és teljesíti a kérést,ha még se ott lehet hagyni.

Több normálisal találkoztam mint bunkóval!

Persze volt pár akitől kérni kellett nem mert bunkó volt,hanem mert nem figyelt,kicsit beleunt és az a jöjjön a következő típus volt,de amint szólt valaki akkor odafigyelet.

Szóval azért lehet lépéseket tenni,lehet nem nagyokat,de azért ha meg sem próbálunk tenni valamit akkor ne is várjunk eredményt se,egy próbált megér.

De a másik topikot is te nyitottad a stílusodból lejött igaz?

2011. máj. 11. 17:55
 225/268 A kérdező kommentje:

"jöjjön a következő típus" - na hát ez jellemző szinte mindenhol, ha pedig szólnál netán, átmegy bunkóba

"""Hidd el a normális orvosok elítélik az ilyen bunkókat""" -- ez pedig nem így van, mert az orvostársadalom nagyon összezár, ahogy szokták mondani, azaz nincs olyan isten, hogy egyik a másik ellen bármit tenne

Végül, na én kérdeztem ezt az iskolaorovst, hogy és mi van, ha szól neki valamelyik srác ... és csak annyit válaszolt, hogy na azt adja meg a jó isten, hogy valamelyik bele ugasson az ő dolgába ... szóval ennyi eredménye lenne, ha ők szólnának. Azaz semmi, hát attól még nem fog beszerezni egy paravánt pl.

Amit írtál a mentős esetedről, hát tudod akkor mondhatni te vagy az 1 %, mert eleve mentők nagyon kishalak egy orvoshoz képest, szóval nem igen mernek az orvossal szemben bármit beszólni. Na de szerencséd volt. Viszont én azért ismerek bunkó orvosokat bőven, ehhez képest még olyanról nem hallottam, hogy bármelyiket is kirúgták volna, pedig nem is egy iszik mint állat. Ez amolyan alap.

2011. máj. 11. 19:09
 226/268 A kérdező kommentje:

"""Van ahonnan ki lehet sétálni és tud menni másikhoz. """

--- na igen, csak ez a ritkább eset ... legtöbbször nem nagyon van lehetőséged válogatni, és azóta mondtam ezt az esetedet az iskolaorvos ismerősömnek, és azt mondta, hogy hát ha neki valaki ilyet beszólna, akkor azért lenne pár kedves megjegyzése, mert "tudálékos kis qurva" az ő szemében, aki ilyet mer szólni neki, szóval azt mondta, hogy őt ugyan nem zavarná az elhúzott függöny, és biztos nem mozdulna meg, csak mert valamelyik "túl önérzetes kis hülye" ezt mondja neki

szóval látod, vegyes a hozzáállás

hidd el, amúgy tényleg legtöbbször nincs lehetőséged máshoz menni, főleg vidéken, ahol körzetesítve van minden, és pl egy megyeszékhelyen is összesen van egyetlen egy kardiológus, sportorvos, aztán vagy elfogadod vagy nincs más

2011. máj. 12. 10:55
 227/268 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Hál istennek mi ilyen tuskóval nem találoztunk,de van beleszólása,hisz más orvos is megcsinálhatja a vizsgálatot a saját körezije is.Az biztos,hogy én simán kérnék kulturált hangnemben,ha meg bunkó simán kisétáltam volna és megyek a sajátomhoz.

Pedig mi lányokban voltunk gazdagok,de egy perc alatt le lett volna építve.

De itt látszik milyenek lehetnek ott a tanárok is,miértünk mindig kiálltak,egy tanár akit valóban érdekli a diákok sorsa,az simán kiáll és kijárjál a kulturált bánásmódot,vizsgálatot.Meg a szülők is bekapcsolodtak volna rendesena vitába.(itt csak azt nem tudom hogy szóltak ,vagy meséltek valaha otthon a gyerekek hogy mi hogy megy,vagy sem.Mert sokszor nem is beszélnek,mesélnek ezekről otthon,egy valamire való szülő meg kiállna a gyerekéért,és azért ezt így nem hagyná.)

Ha nagyon akarnák és tudnának róla a szülők,diákok hogy azért van beleszóláshoz,kéréshez,kulturált vizsgálathoz alkotmányos joguk akkor talán meg mernének szólalni.Ilyenkor látszik valójában milyen gyerekek,ha még a legnagyobb hangú is kussol és hagyja magát.

2011. máj. 13. 19:30
 228/268 A kérdező kommentje:
Én értelek, csak te is értsd meg, h sokszor nincs választási lehetősége, ahogy írtam. Ó hát tanárok meg ilyennel nem foglalkoznak, bár a diákok meg se nekik, se a szülőknek nem beszélnek arról, hogy "megalázva" érezték magukat a vizsgálaton, inkább túlélik azt az 5 percet és kész. Hidd el, nem mindenhol van lehetőség másik orvosra, de látom nem akarod ezt elfogadni, pedig nem tudsz mit csinálni. Ha ti tudtok válogatni, akkor nagy szerencsétek van!!
2011. máj. 13. 19:57
 229/268 anonim ***** válasza:
25%
És amikor tizenéveseknek még menni kellett elősorozásra 16 évesen, meg 18 évesen sorozásra? Akkor is meztelenre kellett vetkőzni csoportosan...
2011. máj. 13. 20:06
 230/268 anonim ***** válasza:
84%

Már nem azok az idők vannak,nincsenek kis katonai sorozások.Ez azért fontos nekem,mert vater(58-as születésű,elősorozás sose volt,aki befejezte a sulit azt hívták be katonának 18 éves kortól,akit behívtak katonának azt vizsgálták meg,nem volt olyan hogy 16 évesen behívták volna vizsgálatra és utána meg 18 évesen sorozzák be,behívott ha kapott valaki fiatalon halasztott és amikor ténylegesen besorozták akkor vett részt vizsgálaton a többiekkel,kis csoportokban,ki milyen szakaszhoz került,tankos,irányító ilyesmik,aki dolgozott az sokszor később került oda,akiket ismert 18-25 éves korosztály volt,ennél fiatalabb egy sem.)És ők 5-10 esével mentek be,doktor és egészégügyis személyzethet,az az diák lány osztálytársak,vagy tanárok nem voltak jelen,magyarul illetételenek.Előszőr alsógatyába vonultak fel és a doki előtt tolták le.

De a most 30 éves unokatesóméknál meg nem is volt már pénisz vizsgálat,csak alsógatyára kellett vetkőzni.Gondolom ez is tök eltérő helyenként.

Elfogadon biztos van ahol nem lehet ezen változtatni,de sok helyen meg igen,de ha meg sem próbálnak változtatni,szólni erről akkor nem is lesz lépés.Legalább meg kell próbálni.Az is nyusziság,ha mindent hagy és meg sem próbálja,a legrosszabb esetben azt mondják nem.

2011. máj. 13. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!