Kötelező szűrővizsgálatok: az orvosok hogy állnak hozzá a témához?
Ha orvos vagy, esetleg csak egészségügyben dolgozol és hallod a visszhangját, vagy van orvos ismerősöd:
Hogy közelítik a témát? Egyetértenek a bevezetésével? Nem értenek egyet?
26
"Orvosként nekem nem a kötelező szűrővizsgálattal van a bajom, hanem..."
Elég gáz, ha tanult ember létedre nincs bajod a kötelező szűrés bevezetésével. Hol élünk? Valami banánköztársaságban? Vannak önrendelkezési jogaim, pl, hogy kit engedek be a hüvelyembe/végbelembe. És ez bizony nem megy parancsszóra.
29
"MEg a munkáltatódé, meg az államé, aki majd a családodnak ápolási díjat fizet, amikor a végstádiumban a pelenkád cserélik otthon, meg azé, aki elvégzi helyetted a munkát, amíg a kemón fekszel."
Csak kibújt a szög a zsákból... A kutyát sem érdekli a polgár egészsége, ez csak álszent duma... A lényeg, hogy ne kerüljön sokba a kormányzatnak...
Meggyőződésem, hogy már az ötlet felvetése is olyan hullámokat vert, amelyek kontraproduktívak...: az sem fog menni, aki esetleg eddig vacillált a dolgon.
a privát szférámat tartsa tiszteletben!
csakhogy a betegséged túlmutat a privát szférádon. Nekem se tetszik, hogy kötelezővé kell tenni, mert az egómberek tojnak magasról a saját egészségükre, és az eü-ben egészen máshol kellene kezdeni a rendrakást. De jelenleg mindenkinek érdeke, hogy inkább szűrővizsgálattal legyenek leterhelve, mint a szükséges kezeléssel, mert nem ismerték fel időben a bajt. m
35
Márpedig igenis, a privát szférát tiszteletben kell tartani! Ez egy olyan minimum, ami nem is lehet kérdéses.
Van, akit nem zavar, ha a hüvelyében, végbelében matat egy vad idegen ember, de engem és a páromat (és biztosan sokan másokat is) igen. Ezen nem óhajok változtatni, még "nemzetgazdasági érdekből" sem.
Továbbra sem értem, hogy egy tanult ember hogyan képes semmibe venni alapvető emberi- és önrendelkezési jogokat...
Van, akit nem zavar, ha a hüvelyében, végbelében matat egy vad idegen ember
Tudod, erre csak azt tudom mondani, hogy sajnállak. A gyerekem megérti, hogy inkább egy oltás, mint betegnek lenni és sok szurit kapni.
Mennyivel lesz jobb, ha lesz egy végbéldaganatod, és hetekig matatnak benned?
37,38
Nem értem, hogy miért abból indul ki mindenki, hogy úgyis rákosak leszünk... Az emberek 99%-a leéli az életét rák nélkül. Én is ebben bízom, hogy sikerül. És akkor nem baj, hogy ne engedtem, hogy a végbelemben, párom hüvelyében turkáljanak.
És ha tényleg nem leszek rákos - remélem - és eljártam szűrésekre, akkor pedig teljesen feleslegesen aláztam meg magam minden alkalommal az orvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!