Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Sokan miért hisznek a homeopát...

Sokan miért hisznek a homeopátiaban?

Figyelt kérdés
2013. febr. 7. 20:14
 41/98 anonim ***** válasza:
23%

Most nem azért, de itt tényleg egy csomóan olyan dolog ellen tiltakoznak, amit ki sem próbáltak? Ha akarsz, találhatsz rengeteg cikket pro és kontra, de sokkal értelmesebb KIPRÓBÁLNI, mikor valami bajod van, és akkor megállapíthatod, hogy működik vagy nem. Addig te is csak HISZED, hogy nem működik. Ez pont olyan, mint ha egy olyan könyvről mondanék határozott negatív véleményt, amit nem is olvastam. Lehet mondani, hogy nem vagyok rá kíváncsi, vagy hogy nem tudom, de lehúzni látatlanban valamit elég buta dolog szerintem.

Én is be szoktam szedni rendes gyógyszereket, ha arról van szó. De volt, hogy antibiotikumot kaptam és semmit nem használt, a homeopátiás szer pedig ezek után 1 nap alatt egész jól kihozott a betegségből. Volt, hogy egész éjjel nem tudtam aludni mert 1 percenként köhögésroham jött rám, és már a torkom vérzett tőle, Stodal szirupot szedtem rá és másnapra már egész jól voltam. Az pl. egy nagyon jó komplex gyógyszer, tudom ajánlani.

A profitorientáltságról pedig csak annyit, hogy érdemes ellátogatni a Ritka Betegségek Napjára, most 23-án lesz a Mezőgazdasági Múzeumban. Csomó olyan ember van ott, akinek a problémájára nem fejlesztenek gyógyszert, mert a teljes népességhez képest elenyészően kevés ember él ugyanazzal a problémával. Na NEKIK mondd, hogy a rendes gyógyszeren kívül minden más hülyeség!

2013. febr. 16. 21:39
 42/98 anonim ***** válasza:
92%

Kedves előző válaszoló. Már megint a bugyutaság...

Azt gondolom, hogy ha egy nagydarab feka seggbe nyom az rossz lehet. Ehhez ezt nem kell kipróbálni, attól még azért van róla véleményem.

Egyébként én kipróbáltam. pont a Stodal nevezetű gagyit. Nem történt semmi, nem segített semmiben.

Az a baj, hogy ha valaki mondjuk éppen gyógyulna egy betegségből amúgy is, de közben bevesz egy ilyen homeopata agyrémet is, akkor azt hiszi, hogy az segített rajta. Erre találták ki a tudományos vizsgálatokat. Melyek nem bizonyították hatását. Megint azzal jössz, hogy vannak pro és kontra eredmények. Bár még nem mutattatok mellette szóló tudományos eredményt. Nem is fogtok. Tehát csak ellene vannak tudományos érvek.

Múltkor mikor beteg voltam, egyszer csak reggelre meggyógyultam, gyógyszer nélkül. Most jut eszembe, hogy előző este telefingtam a hálószobámat, durván, akkor a fingás gyógyít. A ti logikátok alapján.

A spermás válaszolóhoz: Über nagy király vagy! Hatalmasat röhögtem!

2013. febr. 16. 22:10
 43/98 anonim ***** válasza:

A Stodal esetében van egy érdekes dolog: a Drosera (kereklevelű

harmatfű) higítás nélkül szerepel az oldatban. Ez egy olyan

gyógynövény, amit már az ókorban is köhögéscsillapításra

használtak. Ez tehát nem homeopátiás összetevő, hiszen a homeopátia

elve szerint olyan anyag használható köhögéscsillapításra, ami

egészséges emberben köhögést kelt.

A Stodal tehát a dobozon lévő felirattal ellentétben nem tisztán

homeopátiás szer, hanem allopátiás és homeopátiás komponensek

keveréke. A hatása nyilván az allopátiás összetevőnek köszönhető,

a homeopátiás komponensek szemfényvesztésként vannak hozzáadva.

2013. febr. 16. 22:16
 44/98 anonim ***** válasza:

*

harmatfű (Drosera)

kereklevelű harmatfű (D. rotundifolia)

2013. febr. 16. 22:36
 45/98 anonim ***** válasza:
67%

Sokan megerősítik kommentjeikkel, hogy azért nem hisznek valamiben, mert nem értenek hozzá, és igazából nem is érdekli őket, de ennek ellenére magukat okosként állítják be, akik majd megmagyarázzák a frankót.

A víz képes INFORMÁCIÓ tárolására, amely információt a benne levő energia tárolja. Nem szabad az energiát és az anyagot téveszteni, akár mennyire is poénosnak hiszik egyesek a húsleves, vagy a spermahígítást (mint vicc, jó volt, de félrebeszélés, félreértés). Nem mondja senki azt, hogy minél hígabbat vegyítek, annál több lesz belőle. A hígítás csak egy módszer ahhoz, hogy az anyagot vonjuk ki a vízből, és csak energia maradjon, a kivont anyag "tulajdonságaival", pontosabban információkészletével.

Habár, van valami abban is, hogy minden mindennel találkozik, mert valóban, minden kihat valamilyen mértékben egymásra, csak nem mindegy, hogy milyen mértékben. Ezzel már Einstein is foglalkozott, és most ismét ráébredtek, hogy az egész Univerzum össze van kötve egymással valami még egyelőre megmagyarázhatatlan valamivel. Erre most nem térnék ki, mert míg összetévesztitek a húsleves fűszereit egy energiába kódolt információcsomaggal, addig nincs miről beszéljünk. Ezzel, hogy hülyeségeket mondtok, még nem is volna gond, ha nem állítanátok be magatokat okosnak a hülyeségeitek hangsúlyozása közben.

A bizonyítékok meg az eredmények elsősorban, de ennél fizikaibb bizonyítékok is vannak, csak nem szeretik őket hangoztatni, mert félnek (jogosan), hogy keresztbe tesznek a gyógyszeriparnak, gyógyszermaffiának. A villamos energiát sem értjük teljesen, de rájöttünk a tulajdonságaira, és megtanultuk használni, javunkra fordítani, ahogy ezt a módszert is megpróbáljuk. Csak az a baj, hogy megint lapos a Föld...

A vizet, mielőtt használnák homeopátiás célokra, egy elég érdekes folyamatnak vetik alá, ami hatására pontosan a felvetett problémát akarják megoldani, vagyis "levetköztetik" a víz információkészletét.

Valaki az 1000 éven ragadt le. Minden korban vannak jól működő és rosszabbul működő dolgok (habár a rabszolgatartás lényegében az európai "civilizáció" virágzásával élte aranykorát, azelőtt vitatható, hogy amit mi annak látunk, vajon tényleg rabszolgatartó társadalom volt-e, vagy nem, sokak szerint tévhit, de most nem ez a lényeg) Tehát van ilyen is, olyan is, viszont ami nem jó, az már nincs, mert nem jó, ami működik, az mind a mai napig megvan (enyhe túlzással, nem számolok az érdekek működéséről), mondjuk ilyen a tűz, vagy a kerék, stb. Ilyen rengeteg ősi gyógyítási módszer is, mint pl a homeopátia, ami ugyan háttérbeszorult az utóbbi 1-2 évszázadban, de mostanában ÚJRAfelfedeztek nemrég, megtalálták olyan kultúráknál, amelyek nem fordítottak teljesen hátat mindennek, mint az európai.

Ne haragudjatok, de én is azt kell mondjam, hogy pontosan azt csináljátok, mint amivel vádoltok minket, csak fordítva: hiszitek, hogy valami nem jó, csak mert nem értitek. Értsétek meg, hogy a mai tudományos szempontból tény, hogy gyerekcipőben jár a dolog, mármint a működési elv magyarázatok terén, de dolgoznak rajta, hogy megértsék jobban, mert az eredmények biztatóak, és míg ti töprengtek a gügye nagyokoskodó elméleteiteken hogy igazábóól mi is az, amit nem értetek, addig emberek 100-ai, ezrei gyógyulnak meg ilyen, és hasonló módszerek hatására. Egy ember lehet, hogy megjárja, hogy akkor veszi be, mikor épp meggyógyulna, de ezt nem foghatod rá egy nagy mennyiségű "statisztikai alanyra".

Azt az egyet magyarázzátok meg nekem, hogy ennyi információ hiányában, ahogy kinéztek, hogyan állapíthatjátok meg valamiről, hogy az bugyutaság?! Az ellentétre sem tudtok "bizonyítékot" felhozni, max ilyen-olyan lejáratókampányokat, az ilyen Vágó István féle logikátlan, gondolatmentes teóriákat, melyeknek nem az igazság megértése a célja, hanem az, hogy el kell törölni valamit, ami nem tetszik nekik és az érdekeiknek...

2013. febr. 17. 17:09
 46/98 anonim ***** válasza:
90%

#45 Nem kell a duma, bizonyítékokat akarunk.

"keresztbe tesznek a gyógyszeriparnak, gyógyszermaffiának"

A homeopátiás készítményeket ingyen adják?

A homeopátiás szereket nem gyógyszergyárak gyártják?

"A víz képes INFORMÁCIÓ tárolására"

Mennyi információt tud tárolni?

Fel lehet rá venni filmet?

2013. febr. 17. 17:40
 47/98 anonim ***** válasza:
89%

Igen, kedves 45-ös, az a baj, hogy semmi konkrétat nem írsz. Szerinted mi - az ellenzők - felkészületlenek vagyunk. pedig a helyzet az, hogy ész érvek tömegét írtuk le eddig.

A másik dolog: Valóban sok dolog van amiműködik, de nem tudjuk megmagyarázni a hatásmechanizmusát. Azonban az, hogy működik az bizonyított.

Itt jön a szokásos összemosása a dolgoknak. A homeopátia ugyanis nem ilyen dolog. A homeopátiának nem csak a hatásmechanizmus nem bizonyított (ez lenne a kisebbik baj), hanem az sincs bizonyítva, hogy hat. Nincs bizonyítva, hogy gyógyít. Hogy értsd: Ha 100 beteget véletlenszerűen 2 csoportra osztunk és 50-nek tiszta csapvízet 50-nek pedig homeopata szert adunk akkor pont ugyanannyi beteg gyógyul meg mindkét csoportból. Azaz a placebo hatás fog gyógyítani, nem a szer. Ezért nevezzük kuruzslásnak, hazugságnak, gazemberségnek a homeopátiát. Mert a hitett, a placebo hatást fel lehet használni valóban ható gyógyszer, gyógynövény esetében is. Érted?

2013. febr. 17. 17:57
 48/98 anonim ***** válasza:

Ezek a TI véleményeitek. Mi is ugyanúgy észérveket sorakoztatunk fel, vagyis megpróbáljuk elmagyarázni nektek ti csak annyit mondtok el ellenérvként, hogy ti nem tudok valamiről, vagy ti nem hiszitek. A hatások meg kézzelfoghatóak, mert nagyon sok gyógyítót ismerek, akiknek a keze alatt emberek 100-ai gyógyultak meg, és nagyon nagy kereslet van náluk különböző módszerekre, a homeopatikus szereket is beleértve. Természetesen különbséget kell tenni kuruzslás és valódi szerek között. Azt nem tagadom, hogy vannak olyan készítmények, amik nem működnek. Vagy azért, mert kuruzslás, ahgoy mndjátok, vagy azért, mert nincs hozzáértés, vagy azért, mert egyszerűen le akarják járatni, hogy az ilyen naiv emberek beköphessék. De ez nem azt jelenti, hogy a homeopátia nem működik, vagy hogy nincsenek jó homeopatikus szerek.

Ha kíváncsiak vagytok, mennyi filmet lehet feltölteni a vízre, akkor jó a kérdés, ugyanis pontosan ilyesmikkel (is) kísérletezik néhány nagy hardwere gyártó cég, természetesen még nagyon gyerekcipőben jár a dolog, de ott is vannak kilátások és elvileg ilyen jellegű információtárolásra is alkalmas a víz. Számítástechnika?? Akkor biztos úgy van! TV mondja, biztos úgy van! Gyógyászat? Kuruzslás!!

Igen is, az elején ingyen lehetett hozzájutni a homeopátiás készítményekhez, amíg nem lett ekkora igény rá. Mivel azonban nagy mennyiségben kezdtek lenni az igény miatt, ezért muszáj valahogy a "gyártási" költségekért pénzt kérni, amiben szerintem semmi gond nincs, mert csomó szar, patikában vásárolt méregért kiadsz vagyonokat, mert patikában vetted, de ha valami máshonnan származik bármilyen plussz információ, utánanézés nélkül elutasítod. Ezen érdemes elgondolkozni.

Azt ne mondjátok, hogy nagy reklám volt csinálva a homeopatikus készítményeknek, mert eddig ami TV-csatornát láttam, mindenhol csak hozzátok hasonló lekicsinylő, lejárató hadjáratokat lehetett látni, még ott is, ahol látszólag (!) ezzel foglalkoznának. Azt, hogy a média ki kezében, kiknek az irányítása alatt van, nem kell részletezni. Csak eleget kéne olvassatok, dokumentálódjatok, sok mindent megértenétek a világ, a társadalom, az ember működéséről, de nektek könnyebb odadobálni, hogy "ez hülyeség" és tovább ballagni a boldog tudatlanság állapotában.

2013. febr. 17. 18:17
 49/98 anonim ***** válasza:
Valami konkrétumokat írjál már, malac.
2013. febr. 17. 18:58
 50/98 anonim ***** válasza:
90%

Mi a homeopátia?

Több embert megkérdeztünk arról, hogy mit gondolnak, mit tudnak a homeopátiáról.

A leggyakoribb válasz az volt, hogy ez valamilyen "gyógynövényes" vagy "természetes" módszer. Valójában azonban egyik sem. Kevesen tudják, hogy a homeopátiás szerek gyártásakor olyan mértékű hígítást alkalmaznak, aminek eredményeként a végtermékben a kiindulási anyagból már semmi sincs.

A homeopátia egy abszurd áltudomány, mely a mai napig elfogadott az alternatív orvoslásban, annak ellenére, hogy semmilyen tudományos bizonyíték nincs a hatásosságára.

A közhiedelemmel ellentétben, a homeopátia nem valamiféle "gyógynövényes" készítmény.

A homeopátia három elven alapul, amely változatlan, mióta Samuel Hahnemann 1796-ban megalkotta.

Hasonlóság elve

A hasonló a hasonlóval elv kimondja, hogy ha valami egy bizonyos tünetet okoz, akkor gyógyíthatja is ugyanazt a tünetet. Tehát, ha valaki nem tud elaludni, annak a koffein segít. A könnyezéstől a szénanátháig a hagyma a gyógyír. Ez a "törvény" nem más, mint Hahnemann téveszméje. Nem kell hozzá orvosi egyetem, hogy belássuk, a koffein (mint stimuláns) nem fog segíteni elaludni. Ezzel szemben a homeopaták a koffeint (Coffea néven) az álmatlanság kezelésére használják.

Hígítás elve

A hasonlóság elvét követve, Hahnemann azt tűzte ki célul, hogy finomítja a módszert, sorozatos hígítások segítségével. Úgy vélte, hogy hígítva még hatékonyabbá válik a gyógyszer. Így született meg a hígítás elve.

Vegyünk egyetlen csepp koffeinoldatot, oldjuk fel 99 csepp vízben, és megkapjuk azt, ami a homeopátiás 'centesimal' (1C) hígításként ismert. Ennek az 1C hígítású oldatnak egy cseppje 99 csepp vízben oldva a 2C hígítás. Ennek a 2C oldatnak a víztartalma 99.99%, és csak 0.01% koffein. A 3C hígításnál 0.0001% koffein, a 4C-nél ez már 0.000001%. Homeopátiás termékeket általában 6C-től (0.000 000 0001%) 30C-ig lehet kapni (0.000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 1%), ami azt jelenti, hogy ilyen hígítású oldattal fröcskölik le a cukorgolyókat.

Amikor ezeket a számokat leírva látjuk, válik nyilvánvalóvá, hogy mennyire abszurd ez az egész módszer. A 12C hígításnál lépjük át az Avogadro-számot, ami azt jelenti, hogy az oldat egy darab molekulát sem tartalmaz a kiindulási anyagból.

Amikor elérjük a 30C hígítást, nagyobb az esély megnyerni a lottóötöst öt héten keresztül zsinórban, mint találni egyetlen koffeinmolekulát a "kiváló" altatószerben, ugyanis az igazából nem más, mint vízzel összefröcskölt cukorgolyó.

Potenciálás elve

Amikor Hahnemann lovas kocsin szállította a "gyógyszereit", eszébe jutott egy újabb "áttörés". Kitalálta, hogy az erős rázás még erősebbé teszi a gyógyhatást. Ezt a rázást dinamizálásnak nevezzük. Amikor a homeopata a módszernek megfelelően készíti a homeopátiás gyógyszert, minden hígítási fázis után összerázza-ütögeti az oldatot tartalmazó üveget. Ez a tevékenység a potenciálás.

A modern homeopaták úgy gondolják, hogy a potenciálás az a tevékenység, amikor a víz átadja a rezgéseit az oldatnak, amely ezek után emlékezik az eredeti anyag rezgéseire. Természetesen ennek semmiféle tudományos alapja nincs, ahogy a víznek sincs semmiféle emlékezőtehetsége.

Hogyan működik?

Annak ellenére, hogy babonában, rituálékban, varázslatban gyökerezik a hanehmanni három elv, mégis a mai napig ezeken alapul a homeopátia.

Ha a hahnemanni törvények mégis igazak lennének, alapjaiban kellene megkérdőjeleznünk az elmúlt elmúlt két évszázadban szerzett tudományos ismereteinket a biológiában, kémiában, orvostudományban és a fizikában. A betegséget nem gyógyítja az az anyag, ami hasonló tüneteket okoz. A sorozatos hígítás nem "potenciálja" a gyógyszert. A víznek nincs memóriája, nem emlékezik a rezgésekre. A homeopátia nem működhet úgy, ahogy azt Hahnemann kitalálta. De működik egyáltalán?

A legátfogóbb elemzést, amit valaha végeztek a homepátiás kezelésekkel kapcsolatban, a The Lancet című orvostudományi szaklap publikálta 2005-ben. A lap elemezte az összes klinikai kutatás publikációit, ami a homeopátia hatását vizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy a homepátia egyszerűen csak placebo. Tehát, maga a homeopátia nem működik. Ugyanerre az eredményre jutott a Cochren Collaboration is, amely egy független globális orvostudományi egyesülés, akik minősítik a klinikai kutatásokat, hogy megállapíthassuk, melyek a valóban hatékony kezelések.

1023.hu

2013. febr. 17. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!