Sokan miért hisznek a homeopátiaban?
Na most számíthatunk ilyen kérdésekre, mert egy két riport megjelent róla.
A való életben nem kell hinni benne, és kiállni ellene. és nem vásárolni. Azaz vegye aki akarja, csak ne győzködjön másokat róla.
Ez az egész a sejtek emlékezésén alapszik.
Példa, Nem tudom a nevét annak a professzornak aki az egyetemén vizsgálatokat végeztetett, de a Google, a hírkereső és különböző hírcsatornák vissza igazolják, hogy igaz. A Vizsgálatok nem igazoltak semmilyen hatást.
A homeopátia szerint a legalacsonyabb koncentrátum az igazán gyógyító erő. Tehát ha mondjuk szifiliszes vagy, akkor a szifilisz kórokozójával kell gyógyítani, csak nagyon alacsony koncsentrációban.
A hívők szerint, ha az óceánba beleöntesz egy kanál eperszörpöt, majd az óceán másik oldalán kiveszel szintén egy kanállal az óceánból, akkor pontosan olyan a koncentrátum, ami elegendő az eperszörp készítéséhez, mert a víz emlékezik, és mindent újra tud produkálni.
Persze az eperszörp csak példa, mert ide valamilyen betegség kórokozóját kell beleképzelni. Mindig annak a betegségnek a kórokozóját,amit gyógyítani akarsz.
Én azért a tüdőgyulladásomra antibiotikumot szedtem.
Egy jó pár orvos is gyógyít homeopátiával, csak nem értem, hogy miért, amikor nem abból doktoráltak. Ezt csak ilyen fizetős gyorstalpalókon lehet megszerezni. Már a tanfolyamnál elkezdődött a pénz kicsikarása, és a tanfolyam elvégzése után a végzettek szedik le a lét a betegektől. A súlyos betegek pedig mindent megadnak, a gyógyulásért. Vagy el tudod képzelni, hogy egy beteg anyuka nem vásárolja meg a gyerekének, ha hallotta, hogy milyen jó gyógyszer?
Az emberek hiszékenysége a legjobb meggazdagodási lehetőség. Vagy miért nincsenek a gyógyszerlistán? Mert nincsenek bevizsgálva. Én a gyógyszertárak felelősségét is felvetném.
Azért, mert
1; néha valóban működik. Persze nem úgy, ahogyan előadják, hanem placebo hatása van. Az pedig vitathatatlanul működik.
2; romantikus a története, 200 éves, angol királyi család, nobel díjas tudósok vannak belekeverve.. :)
3; Jól hangzik, hogy nincs mellékhatása. Lehet vele különcködni, "ellene menni" a hagyományos orvoslásnak, ami igazából nem is akarja meggyógyítani az embereket.
4; jó olyan dologban hinni, amit nem tudsz megmagyarázni. Ilyen a vallás is.
Én nem tudok olyanban hinni. Engem mindig félre vezet.
És azt sem hiszem, hogy az orvos nem akar meggyógyítani.
Az orvosok is emberek, tévedhetnek. Bár ez a tévedésnek nem olyan a következménye, mintha elsóztad volna a levest. De még is tévednek.
Én hiszek az orvostudományban, és az orvosokban. Amiben nem hiszek, az az egészségügy. Nagy a különbség.
És a mese a homeopátia, nem a vizsgálati eredmény, úgy hogy nem próbáld keverni a dolgokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!