Sokan miért hisznek a homeopátiaban?
"Tényleg nagyon várnék valami komoly érvet a homeopátia mellett! Eddig csak sületlenségeket írtak."
majomkenyérfa írt érvet, az nem is sületlenség. Azt azért ismerd el!
Végigolvastam még egyszer. Nem látok érvet melyet "majomkenyérfa" írt volna.
Szerinted melyik volt itt érv.
Az, hogy nincs mellékhatása? Elárulom, hogy a csapvíznek sincs. Ez nem érv. Egy termékről, melyet a betegségekből való gyógyulás céljából sok pénzért árulnak többet várunk. Azt, hogy gyógyhatása legyen. Ez nincs bizonyítva. Ha gyógyhatás nélküli és mellékhatás nélküli dolgot akarunk, akkor ott van tényleg a víz, a ropi, az alma és még sorolhatnám a végtelenségig.
Érvet kéne írni, mely amellett szól, hogy jó valamire a termék!
Akkor te nem ismered el a placebo hatását. Rendben.
A homeopátiás szereket azok szedik, akik abban hisznek, nem a csapvízben, almában stb. Ezért számukra annak van gyógyhatása, nem a víznek. (Illetve nem is annak, hanem a *szedésének*!)
Persze szerintem is túlárazott cukorgolyócska, de az igenis érv mellette, hogy nincs mellékhatása.
Arra például ideális, ha a beteg *követel* valami gyógyszert az orvostól, pedig a betegsége spontán gyógyulna. Mondjuk vegyük példának az influenzát. Az emberek úgy érzik, ha nem kapnak gyógyszert, nem lettek ellátva rendesen, pedig erre gyógyszer nincs, az egyetlen ellenszere a vírusfertőzéseknek az immunrendszerünk. De ezt elmagyarázni az átlag betegnek kerül 12 órába, javasolni egy kacsamáj-lehelletes cukorbogyót meg 2 perc. Az orvosnak nincs ideje.
Te a szabadidődben persze terjeszd az igazságot, hogy átverés, én is ezt teszem... De akiket nem győzöl meg, és ezt szedik, nekik valóban segítHET!
Kulturáltan vitatkozol, mely rendkívül ritka és szimpatikus dolog, éppen ezért ellenkeznék veled.
A placebo hatást elfogadom. Ez nemhit kérdése, a placebo jelenség bizonyított.
Erre azonban nem hivatkozhat az a cég, mley homeopátiás szert sok pénzért árul. Az orvos meg adhatna C vitamint is (ad is, sokszor:)) placebo célból. A placebo hatással nem lehet indokolni, hogy drága terméket áruljanak. Ha én el akarom adni a kocsim és azt mondom róla, hogy egy Ferrari, de amúgy egy Trabant, akkor ha megfelelően tájékozatlan embereknek árulom, lehet, hogy lesz olyan hülye aki megveszi. Attól azonban én még hazudtam az autóról és ha ez kiderül elkap a rendőr és lesittel, jogosan. Ezt a párhuzamoz látom a homeopátiával kapcsolatban is.
igazad van. egyetértünk. de különbséget kell tennünk a cég és a felhasználók szempontjai között.
amikor a felhasználót kérdezed, az ő részéről ésszerű az érvelés.
a cég részéről szerintem sem védhető, és utálom, mert csalás. legalább vitaminokat tennének azokba a cukorkákba, nem?
Sokan szkeptikusak a homeopátiával kapcsolatban, mert tényleg nem úgy működik mint a "rendes" gyógyszerek. Egy homeopátiás altatótól pl. nem alszol el, ha csak a poén kedvéért vetted be, viszont segít, ha a problémáidnak megfelelő szert veszed be akkor, mikor tényleg szükséged van rá.
A gyógyítás, homeopátiával és "rendes" gyógyszerekkel is úgy működik, hogy ha a megfelelő szert a megfelelő problémára a megfelelő embernek a megfelelő időben és a megfelelő dózisban adják be, akkor működik, egyébként nem.
Most szálltam ki egy 1 éves, NEM placebo-kontrollos gyógyszerkísérletből, mert az a szer, ami másoknak hatott, nekem nem használt. Daganatra való gyógyszer volt egyébként. Én is kérdezhetném, hogy miért hisz annyi ember a rendes gyógyszerekben, de 10-ből 8-nak használt a szer, csak pont én a másik 2-ből voltam az egyik. Mondták is, hogy ez egy jó tapasztalat lesz az amúgy gyerekcipőben járó személyre szabott orvosláshoz, csak sajnos én nem profitáltam belőle.
A homeopátia ezzel szemben a kezdetektől a személyre szabott terápiában gondolkodott, hiszen különbséget tesz ember és ember között is, megfigyeli, hogy mik a tüneteid, és ezek hogyan változnak, aszerint adagolják a szert is. A homeopátiás orvos 2-3 órát minimum beszélget veled, mielőtt az életed legnagyobb problémájára ad egy megfelelő szert. Lehet a homeopátiát nagy üzletnek nevezni, de egy 3-4 évre elegendő adag ebből a szerből kb. 4000 forint volt nekem, szemben a kísérleti gyógyszerrel, amit én 0 forintért kaptam ugyan, de szanaszét ellenőriztek amiatt, hogy egy havi adag piaci értéke 1 millió forint körül van (és nekem így sem használt semmit).
Mégegy gondolat: a homeopátiás orvosok többsége orvosi végzettséggel is rendelkezik (és itt nyilván nem arról beszélek, hogy a szomszéd Szilvi néni a csütörtöki hobbi ezóklubban megnézett egy egyórás előadást a homeopátiáról és meg akar téged gyógyítani a nemlétező bajodból). Ők NEM próbálnak lebeszélni a hagyományos gyógyszerekről sem, és NEM mondják, hogy ne menj kezelésre, akár kemóra, ha szükség van rá.
Keress rá "A víz üzenetei" című dokumentum-filmre. Ott megtalálsz pár dolgot, ami ősi tudások alapján végzett tudományos kísérletek eredménye (a film még messze van ahhoz képest a valódi lehetőségektől, ami a vízben rejlik, de nagy szó, hogy eljutottunk egyáltalán idáig bár!). Ott megtalálod a homeopátia alapjául szolgáló fizikai információkat, ami még nem a homeopátiáról szól, de annak alapjait érinti. Egyelőre ennyi elég lesz, ha megérted, jövök egyébbel is. A homeopátia lényege, hogy a víz egy olyan anyag, ami rengeteg információt képes magában tárolni, úgy negatív, mint pozitívat és azt át is tudja adni más víznek, más anyagoknak (az informatikában is kezdtek már ezzel kísérletezni). Az ember 70%-a víz. Többit a fantáziádra bízom!
A nagy ellenszenvet a gyógyszergyártó cégek táplálják, ők mossák az agyakat, mert nekik nem kedvez az, hogy az emberek csak úgy meggyógyulnak vízzel (ahogy a vízzel működő autó sem tetszik az olajmágnásoknak). Persze megvan, hogy mire lehet használni a homeopátiát, és mire nem. Viszont sokkal több dologra LEHET, mint gondolnánk.
"csecsemőkön is lehet alkalmazni"
Te hallottál a dupla vaktesztekről? Na az ok, amiért ezeket alkalmazzák a sima vakteszt helyett, pontosan ugyanaz, amiért a csecsemőkön is használható a homeopátia. (Persze a sima placebótól megkülönböztethetetlen hatásossággal.) Meg az állatokon, meg a növényeken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!