Együttműködésre képtelen testvérrel mit lehet kezdeni?
Öcsémmel közösen kaptunk szüleinktől egy másfél szobás lakást a nagyszülőktől származó örökség folytán. Már akkor sem tartottam jó ötletnek. A lakás árának felét a saját megtakarításommal kiegészítve vehettem volna magamnak sajátot. A testvéremnek nem volt egy fillérje sem, így a szüleim ragaszkodtak ehhez a megoldáshoz. A lakás belsőre elég rossz állapotban volt, ezért munka mellett szabadidőmben felújítottam (festés, burkolás stb.), amiben az öcsém soha sem segített. Az volt a terv, hogy kiadjuk és osztozunk a bevételen, én meg majd abból levonom a beletett munkám értékét.
Ezek után az öcsém aki addig a szüleinknél lakott, a megkérdezésem nélkül beköltözött a lakásba, és birtokba vette a nagyobbik szobát mondván, hogy a munkája miatt szállásra van szüksége a városban. (Valójában ez csak üres duma volt a részéről, munkája nem volt soha életében.) Már közel egy éve ott lakik, a lakást kis túlzással leamortizálta. Telehordta a lomjaival, nem takarít, nem mosogat, szóval gondoskodott arról, hogy másnak a lábát se legyen kedve betenni oda. A szüleink által neki adott pénzből él, egész nap csak döglik és a számítógép előtt ül, néha elmegy ide-oda a haverjaival. Én eközben fizetem az albérletemet és dolgozom, de nehezen jutok egyről a kettőre.
Beszélni nem lehet vele. Kijelenti, hogy az az ő lakása is, joga van ott lenni. A szüleinknek kedvesen behízeleg, akik lényegében az ő pártját fogják velem szemben.
Ti mitévők lennétek hasonló helyzetben?
50-es voltam, bocsánat elírtam a
lakás értékének 50%-át értettem.
Itt a szüleid direkt kib@sztak veled. Nem kaptál lókukit sem, míg tesód kapott egy egész lakást. Papíron lehet, hogy a tiéd a fele, de valójában nem. Ez abból is látszik, hogy a szüleid támogatják, és még téged b@sznak le, ha reklamálsz. Gondolom öcsit nem küldözgetik dolgozni.
Simogatják a saját vállukat, hogy téged is segítettek, hogy megnyugtassák magukat, ők milyen jó szülők. Az, hogy semmit nem látsz abból a lakásból, míg tesód el nem patkol, az lényegtelen.
Pláne, hogy ha bajuk van, akkor meg téged ugrasztanak.
Tekintve, mennyi pénzt elbaszarintanak az öcsédre (rezsi, kaja, stb), neked is adhatták volna az egész lakást. Mert az évek alatt (mert még tuti évekig eltartják a kis szarost) simán elvernek rá annyit, mint a fél lakás ára.
Ezt a kérdést már egyszer feletted, azóta nem sikerült megoldani? Nagyon sok tanácsot kaptál:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
#54 Azt a kérdést nem én tettem fel, de látom nem vagyok egyedül ezzel a problémával.
#53 Nagyjából így van ahogy írod. Az öcsém soha életében nem csinált semmit csak szórakozott. De van egy tenyérbemászó stílusa amin sokan nem látnak át, mindenkit megdumál és sajnáltatja magát. A szülőknek mindig azt mondta amit hallani szerettek volna, mindenre helyeselt. Én nyíltan vállaltam a konfliktusokat ha valamivel nem értettem egyet, de segítettem mindenben amiben csak tudtam. Sokat nem értem el vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!