Együttműködésre képtelen testvérrel mit lehet kezdeni?
Öcsémmel közösen kaptunk szüleinktől egy másfél szobás lakást a nagyszülőktől származó örökség folytán. Már akkor sem tartottam jó ötletnek. A lakás árának felét a saját megtakarításommal kiegészítve vehettem volna magamnak sajátot. A testvéremnek nem volt egy fillérje sem, így a szüleim ragaszkodtak ehhez a megoldáshoz. A lakás belsőre elég rossz állapotban volt, ezért munka mellett szabadidőmben felújítottam (festés, burkolás stb.), amiben az öcsém soha sem segített. Az volt a terv, hogy kiadjuk és osztozunk a bevételen, én meg majd abból levonom a beletett munkám értékét.
Ezek után az öcsém aki addig a szüleinknél lakott, a megkérdezésem nélkül beköltözött a lakásba, és birtokba vette a nagyobbik szobát mondván, hogy a munkája miatt szállásra van szüksége a városban. (Valójában ez csak üres duma volt a részéről, munkája nem volt soha életében.) Már közel egy éve ott lakik, a lakást kis túlzással leamortizálta. Telehordta a lomjaival, nem takarít, nem mosogat, szóval gondoskodott arról, hogy másnak a lábát se legyen kedve betenni oda. A szüleink által neki adott pénzből él, egész nap csak döglik és a számítógép előtt ül, néha elmegy ide-oda a haverjaival. Én eközben fizetem az albérletemet és dolgozom, de nehezen jutok egyről a kettőre.
Beszélni nem lehet vele. Kijelenti, hogy az az ő lakása is, joga van ott lenni. A szüleinknek kedvesen behízeleg, akik lényegében az ő pártját fogják velem szemben.
Ti mitévők lennétek hasonló helyzetben?
A szüleid nagyot hibáztak ezzel a megoldással, mert eleve nem életszerű két testvért egy lakásba kényszeríteni, főleg ha ennyire eltérő az életmódjuk, a természetük.
Úgy kellett volna megoldani, hogy a fele pénzt Neked adják, amit Te kipótolsz a saját megtakarításoddal, esetleg hitellel, így van egy külön lakásod, a testvérednek szintén a fele pénzből és hitelből kellett volna venni egy másik lakást, amit azzal a lendülettel ki lehetett volna adni egy bérlőnek, így a hitelt a bérleti díjból lehetett volna fedezni. Az öcséd, amíg nincs bevétele, semmi joga elvárni, hogy külön lakásban éljen. Először el kellene kezdeni dolgozni és ha benő a feje lágya, csak azután lehet gondolkozni azon, hogy külön költözzön.
A szüleid a lehető legrosszabbat teszik az öcsédnek azzal, hogy finanszírozzák a lehűtő életformáját, mert ez miatt 0 a motivációja, nincs semmi célja, csak az élősködés.
Azta a k*va!
A szüleid téged egy cseppet sem szeretnek, se nem tisztelnek.
Te kizàrólag azért vagy, hogy az öcsédet szolgáld. Sajnálatos.
Én elhúznék a fenébe. Mindenkivel megszakítanàm a kapcsolatot. Tudod, miért? Nem tudom, mennyi idősek a szüleid, és milyen az egészségi állapotuk. De ha velük valami történik, szerinted kinek "kell" eltartani a senkiházi öcsédet? Neked! De ha anyád, apád lerobban, gondozás már szorul, szerinted kitől várják majd a segítséget?
Na tudod, mikor várnàm ezt meg.
Egy életed van, hát éld!
Nekem ezen a ponton már eldurrant volna az agyam
A cuccait tuti kidobáltam volna, vagy mindent ami szanaszét van a lakásban benyomorítottam volna a nagyszobába amit kisajátított.
B@sszus, úgy leordítottam volna mint a fenébe, még ha visszabeszél pár testvéri pofont is kapott volna. Utána lett volna sírni otthon.
Kinek a nevén vannak a közművek? Ki fizeti a számlákat? Remélem nem te
Kié a hűtő, a gáztűzhely, a szekrény? Minden ami hasznos és a tiéd vidd el.
Írod hogy, eléggé le amortizálta a lakást, piszkos, kupis. Szüleitek nem mennek látogatóba? Mikor látták azt a lakást utoljára. Igazán elvihetnéd őket és megmutathatnád hogy hogy is él a kis drága öcsike. Ha más nem küldj képet. Remélem nem takarítasz abban a lakásban.
Ha sokáig menne ez a f@szkodás részéről, akkor ott bántanám ahol fáj neki. A számítógépével tennék valamit, ami biztos rosszul esne neki
Átmennék, abba hogy ha nekem rossz miatta, akkor legyen neki is rossz miattam.
És aki előbb megtörik, annak az akarata érvényesül.
Ha nagyon rossz lesz ott neki, úgyis hazamegy a szülőkhöz.
A szüleidnek pedig ne engedd hogy beleszóljanak. Mond meg nekik hogy testvérek vagytok, felnőttek, majd ti elrendezitek magatok között.
Ha kell nekik valamit segíteni mond meg nekik hogy nem érsz rá, kérjék még tesód, úgysem dolgozik. Ha akkor nem jó neki, akkor majd később segít.
Ne engedd hogy a jó szíved, a segítőszándékod romokban hagyjon.
Ne írjatok neki több lehetséges megoldást, mert mindegyikre van/lesz valamilyen kifogása, hogy az miért nem jó.
Panaszkodni azt tud, azért is van itt, hogy kiöntse a lelkét, nem azért, hogy megoldja a problémát.
🤏🧠
Kérdező! Az lesz a legjobb, ha átíratod a részedet a testvéred nevére, így legalább nem lesz okod sírni, hogy van egy fél lakásod, amihez nincs hozzáférésed. Írasd át és akkor nyugodt leszel. 📝🏠💸🎉
"Ezzel amúgy is csak legitimálnám a helyzetet, és azzal a kevés pénzzel aligha lennék kárpótolva."
Hogyne lennél? A terv az volt, hogy kiadjátok a lakást, és a bérleti díj fele a tied.
Ugyanezt a fél bérleti díjat kérheted el hivatalosan, piaci alapon tőle. Azért kell az ügyvéd, hogy ne csak tessék-lássék fizesse egy-két hónapig.
#37 Anyám jár oda néha kitakarítani, a számlákat is ő fizeti. Ők jól megértik egymást. Anyám szerint majd csak lesz valahogy, legyek türelmes és ne ellenségeskedjek.
#39 Lakbért a saját lakásában nem fog fizetni, hiszen én is bármikor odamehetek.
Részükről úgy tűnik, teljesen rendben van a dolog. Én vagyok a rossz, aki mindig csak problémázik és veszekedni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!