Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Együttműködésre képtelen...

Együttműködésre képtelen testvérrel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Öcsémmel közösen kaptunk szüleinktől egy másfél szobás lakást a nagyszülőktől származó örökség folytán. Már akkor sem tartottam jó ötletnek. A lakás árának felét a saját megtakarításommal kiegészítve vehettem volna magamnak sajátot. A testvéremnek nem volt egy fillérje sem, így a szüleim ragaszkodtak ehhez a megoldáshoz. A lakás belsőre elég rossz állapotban volt, ezért munka mellett szabadidőmben felújítottam (festés, burkolás stb.), amiben az öcsém soha sem segített. Az volt a terv, hogy kiadjuk és osztozunk a bevételen, én meg majd abból levonom a beletett munkám értékét.

Ezek után az öcsém aki addig a szüleinknél lakott, a megkérdezésem nélkül beköltözött a lakásba, és birtokba vette a nagyobbik szobát mondván, hogy a munkája miatt szállásra van szüksége a városban. (Valójában ez csak üres duma volt a részéről, munkája nem volt soha életében.) Már közel egy éve ott lakik, a lakást kis túlzással leamortizálta. Telehordta a lomjaival, nem takarít, nem mosogat, szóval gondoskodott arról, hogy másnak a lábát se legyen kedve betenni oda. A szüleink által neki adott pénzből él, egész nap csak döglik és a számítógép előtt ül, néha elmegy ide-oda a haverjaival. Én eközben fizetem az albérletemet és dolgozom, de nehezen jutok egyről a kettőre.

Beszélni nem lehet vele. Kijelenti, hogy az az ő lakása is, joga van ott lenni. A szüleinknek kedvesen behízeleg, akik lényegében az ő pártját fogják velem szemben.

Ti mitévők lennétek hasonló helyzetben?

nov. 17. 15:26
 41/93 anonim ***** válasza:
100%

40.

Beteg egy banda.

Én ugyan nem lennék tekintettel ezek után rájuk.

Ezek nem szeretnek, legalább a pénzedért harcolj ember!

nov. 18. 06:05
 42/93 anonim ***** válasza:
100%
Haha, kamuzd be a szüleidnek, hogy összejöttél valakivel és beköltöznétek a kisszobába, mert babát vártok :D
nov. 18. 06:21
 43/93 anonim ***** válasza:
100%

Közös tulajdon megszüntetése. Ne azt nézd, hogy mit buksz, hanem hogy mit nyersz: minden fillért, amihez így hozzájutsz, haszon. Most per pillanat nem tudsz azzal a lakással mit kezdeni, semmi hasznod belőle, sőt! Örülj neki, ha be nem fizetett közüzemet nem terhel rá...

A szüleid meg rohadt nagy patkányok, pontosan tudták, hogy ez lesz, ismerik a testvéredet, de nem érdekelte őket, hogy papíron veled is jókodtak, de hogy érdemben sose jutsz hozzá a részedhez, az már nem az ő problémájuk.

Tudod, mikor érdekelne ezek után, hogy mit gondolnak a perről...Álszent banda, ellenségre nincs szükséged ilyen család mellett...Te mondtad előre, hogy neked inkább a pénz kellene, de nem, mert öcsi eltapsolja...hát most nemcsak a saját részét, hanem a tiedet is. Kérdés, meddig tűröd...

nov. 18. 06:54
 44/93 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ja, amíg fizeted a növekvő albérletárakat, nő a várható különbözet is egy árverezett fél lakás és egy piaci árú egész között. Ez pedig éveket, évtizedeket jelent az életedből, amíg csak a lakhatásodért vagy a hitelért fogsz dolgozni. A felújításba tett zsét meg így is buktad, úgyhogy nagyon jófej vagy már - erre koncentrálj :), ne arra, amilyennek a szüleid látnak.
nov. 18. 07:03
 45/93 anonim ***** válasza:
33%
Én továbbra sem értem, miért nem veszel saját lakást hitelre, ha egyszer van megtakarításod. Én ertem, hogy a saját családodat nem pereled be, ezbtelhesen normális, pláne, hogy csak kaptad a lakást, te csak saját kezű felújítást végeztél, burkolást meg festést írtál, magyarul pár százezer forint anyagárad van benne, engedd el. Nem fogod beperelni őket, ez látszik a válaszaidból, és szerintem tök normális dolog. Nem fogsz odaköltözni, pedig jogod lenne, és ők nem fognak megváltozni. Magyarul nem fog megoldódni ez a helyzet még jó néhány évtizedig. Te meg addig szórod ki a pénzt albérletre és puffogsz. Ahelyett hogy a saját erődből vennél lakást. Ha így folytatod, elinflálódik a megtakarításod, és tényleg nem fogsz tudni lakást venni.
nov. 18. 07:27
 46/93 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem azért "puffog", mert annyija nem lett volna már akkor sem, csak a fél lakással együtt vagy ha gyűjt még hozzá a kiadásából. És gondolom, abból ment le a felújításra is. Persze ettől még érdemesebb körülnézni pl. messzebb, kisebbet, lerobbantabbat, mert a helyzet jobb nem lesz.
nov. 18. 07:53
 47/93 anonim ***** válasza:
58%

30% önerő már elég, és puffogás meg tehetetlenkedés helyett előre jutna.

Rengeteg ember nem kap szülői segítséget lakásvásárláshoz, mégse kezd el hisztizni.

nov. 18. 07:58
 48/93 anonim ***** válasza:
80%
Ja és nem kell elmondani a csaladnak, hogy vett lakást. Mondhatja, hogy albérletben lakik.
nov. 18. 07:59
 49/93 anonim ***** válasza:
100%
Be kell perelni őket és kész. Mit kell ezen ennyit kattogni?
nov. 18. 08:08
 50/93 Constantine0 ***** válasza:
100%
Véleményem szerint a 23-as ötlete bizonyos formában a megfelelő és egyetlen hasznàlható ötlet, ha végül a lakás értékènek a 100%-át akarja megkapni a kérdező. Mivel azt írta a kérdező, hogy az édesanyjuk néha odajár takarítani, egy ilyen alkalom után vagy pont akkor a kérdező is odamehet kiganajozza a sok szart majd utána betesz egy rászoruló családot, akár ingyen!Rengetegen keresnek olcsó albérletet és garantálom, hogy a facebookos albérlet csoportokban is talàlni szép számmal jelölteket a jelenlegi drága és szűk piacon még úgy is, hogy felvázolja a kédező a helyzetet is akár, hogy “kicsit”nem törődöm a lakótárs.Az ilyen bérlőket hidd el nem kell félteni, hamarost kiköltözik a tesó, mert nyilván nem fogja bírni sokáig a társbérletet.Ez a megoldás jár a legkevesebb konfrontációval a szülőkkel, de mindenkèppen növessz tököt kérdező, mert most nagyon messze vagy a férfi megnevezéstől!
nov. 18. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!