Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Együttműködésre képtelen...

Együttműködésre képtelen testvérrel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Öcsémmel közösen kaptunk szüleinktől egy másfél szobás lakást a nagyszülőktől származó örökség folytán. Már akkor sem tartottam jó ötletnek. A lakás árának felét a saját megtakarításommal kiegészítve vehettem volna magamnak sajátot. A testvéremnek nem volt egy fillérje sem, így a szüleim ragaszkodtak ehhez a megoldáshoz. A lakás belsőre elég rossz állapotban volt, ezért munka mellett szabadidőmben felújítottam (festés, burkolás stb.), amiben az öcsém soha sem segített. Az volt a terv, hogy kiadjuk és osztozunk a bevételen, én meg majd abból levonom a beletett munkám értékét.

Ezek után az öcsém aki addig a szüleinknél lakott, a megkérdezésem nélkül beköltözött a lakásba, és birtokba vette a nagyobbik szobát mondván, hogy a munkája miatt szállásra van szüksége a városban. (Valójában ez csak üres duma volt a részéről, munkája nem volt soha életében.) Már közel egy éve ott lakik, a lakást kis túlzással leamortizálta. Telehordta a lomjaival, nem takarít, nem mosogat, szóval gondoskodott arról, hogy másnak a lábát se legyen kedve betenni oda. A szüleink által neki adott pénzből él, egész nap csak döglik és a számítógép előtt ül, néha elmegy ide-oda a haverjaival. Én eközben fizetem az albérletemet és dolgozom, de nehezen jutok egyről a kettőre.

Beszélni nem lehet vele. Kijelenti, hogy az az ő lakása is, joga van ott lenni. A szüleinknek kedvesen behízeleg, akik lényegében az ő pártját fogják velem szemben.

Ti mitévők lennétek hasonló helyzetben?

nov. 17. 15:26
 21/93 A kérdező kommentje:
A szüleim szerint mindez az én felelősségem. Nekem kellett volna olyan kapcsolatot kialakítani a testvéremmel, hogy ilyen konfliktus ne fordulhasson elő.
nov. 17. 17:48
 22/93 Mad Max2 ***** válasza:
35%
A testvérek alapvetően utálják egymást, igy a szüleid eléggé rosszul gondolták ezt hogy majd ti bölcsen megoldjátok ezt a dolgot
nov. 17. 17:52
 23/93 anonim ***** válasza:
64%
Add ki a szobát albérletbe. A tesód kap egy lakótársat 😂, neked meg lesz egy kis bevételed.
nov. 17. 18:09
 24/93 anonim ***** válasza:
96%
23-as: ha az egész lakás disznóól a testvér miatt, meg folyamatosan a haverokkal zajonganak, isznak, nem sok esély van arra, hogy bárki is oda akarna költözni! Az ötleted csak akkor müködne, ha egyébként nagyjából rendben lenne.
nov. 17. 18:23
 25/93 anonim ***** válasza:
100%
24! Így igazad van. Nem olvastam végig a kommenteket, csak az elejét.
nov. 17. 18:54
 26/93 anonim ***** válasza:
97%

Hiába írjuk le, hogy miként kellene cselekedni, a Kérdező túlságosan fél a szüleitől. Nem mer semmi konkrétat tenni, nehogy megharagudjanak rá. Nem csoda, hogy a testvére így kisajátította a lakást, hiszen ő is tisztában volt a kezdetektől azzal, hogy a Kérdező nyámnyila.

Kérdező ez van sajnos! Ha nem tudsz a sarkadra állni és bevállalni némi konfliktust, akkor nyugodtan ints búcsút a lakásnak.

nov. 17. 19:08
 27/93 anonim ***** válasza:
95%

A testvéred eleve köteles neked bérleti díjat fizetni, hiszen nem tudod használni a saját részedet amiatt, hogy ő benne lakik, és (le)használja.

Úgyhogy kezdetnek a bérleti díj fizetésére szólítanám fel, akár ügyvéddel.

nov. 17. 19:11
 28/93 anonim ***** válasza:
100%

#27, ez így nagyon jogos. Csakhogy Öcsisajtnak nincs bevétele - ami pénze van, azt a szüleitől kapja -, tehát a bérleti díjat is a szülők lennének kénytelen állni. És megint a kérdező lenne a szituációban a "rosszzsaru".

Nem ők, akik nem tudták megnevelni a kisebbek gyereküket és még pénzelik is a f*szságait (bocsánat)

nov. 17. 19:18
 29/93 anonim ***** válasza:
100%
28, Teljesen mindegy, mit csinál, mindenképp ő lesz a rossz. De a "jajj ne adjuk el, szegény hova megy" kifogást ezzel kapásból meg lehet kerülni, jó, lakjon ott, lakja le, de akkor fizesse meg azt a (fél)díjat, ami eredeti terv szerint is járt volna a kérdezőnek. Hogy ezt munkával teremti elő vagy szokás szerint anyuékat pumpolja, mellékes ebből a szempontból.
nov. 17. 19:43
 30/93 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem sem fogod tudni megúszni azt, hogy te legyél a rossz. Csak ha benne hagyod a pénzt, munkát és időt. És minél később léped meg, annál többet.
nov. 17. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!