A testvérem nem akar beszállni a közös szülő ápolásába. Mit tehetnénk?
Hárman vagyunk testvérek. A középső testvérem már lassan 20 éve megszakitotta velünk a kapcsolatot.
Ő sosem jött ki anyánkkal, bár szerintem nincs igaza abban, hogy sz*r szülő volt, nem tökéletes, de tette, amit tusott (egyedül nevelt fel minket). A testvéren erettségi után el is költözött, utana mininalizálódott a kapcsolat vele, aztán teljesen meg is szakadt. A gyerekeit nem is ismerjük, sosem láttuk.
A lényeg, hogy anyánk egy betegség következtében fizikailag lerobbant, szellemileg is egyre inkább, most jutottunk el oda, hogy lassan 24 órás ápolás fog kelleni, amit nem tudunk megoldani. Én vele lakom, sosem költöztem el, de dolgozok, plusz ingazás, napi 10 órát tavol vagyok. Nem mondhatok el, hisz senki nem fog eltartani.
Idősek otthonára talán lenne elegendő beugrónk, de ha lenne is, akkor se tudnánk pluszban fizetni a havi díjat. 1/3ad arányban talán kinyögnénk, de a testvérem nem akar beszállni.
Tudom, hol lakik, így rossz szájízzel, de felkerestem. Ő teljesen elzárkozik tőlünk, nem akar kapcsolatot tartani, azr mondta, nem fizet semmit, az örökség sem érdekli, ha nem kap. Csnegetésre nem jött ki többet, levélre nem reagál.
Mit tudok tenni ezesetben, ha a harmadik testvér nem száll be anyagilag?
#57 "Hát látod, még egy normális párkapcsolata sincs, mint a legtöbb mamahotelesnek. Azok normális pasinak/nőnek nem kellenek. Lehet verni magam hogy önálló vagyok ha a babaszobámban nyúlok magamhoz éjszakánként mert más úgyse fog"
Mintha az ember értéke azon múlik, hogy van-e párkapcsolaata vagy sem😂. Mi van ha a kérdező tesója terrorban tartja a családját? Nem tudhatjuk...
64 mint ahogy te sem :-)
Volt "szerencsém" két hasonló esethez szerencsére egyiknél se ítéltek meg egy fillért se szülőtartásba.
Ha az anyának van saját ingatlanvagyona - bár a kérdező nem reagál, de úgy tűnik, van neki; és a kérdező is ott él -, akkor elsődlegesen abból kell a tartást teljesíteni.
Erre való a tartási szerződés és az öröklési szerződés is. Egyes nyugdíjas otthonok is elfogadják, hogy a tartási díj egy részét időről időre ráterhelik a házra, és ha a gondozott meghal, az örökösökkel elszámolnak.
A kérdező amiatt aggódik - és ezt a részét is értem -, hogy ha a házat el kell adni, neki ugrott a lakhatási lehetősége. De akkor sem a 3. testvér rovására kell ezt megoldani, aki testvér akármiért/bármiért nem tartja a kapcsolatot a szülővel.
A kérdés már csak az, hogy pontosan hogyan is vannak a tulajdonviszonyok az ingatlan körül, tehermentes-e, mennyit ér, stb.
Ha van valamekkora értéke, tök fölösleges a bíróságra menni, mert elhajtják őket. A bíróság nem arra való, hogy rendezetlen családi viszonyokat rendezzen.
#64 Az önjelölt GYIK-es "jogász", akinek fingja sincs, de ide jön osztani az észt, amilyen megint nincs. 🤡👎
Nem lesz itt megítélve semmilyen szülőtartás. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!