Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem nem akar beszállni...

A testvérem nem akar beszállni a közös szülő ápolásába. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk testvérek. A középső testvérem már lassan 20 éve megszakitotta velünk a kapcsolatot.

Ő sosem jött ki anyánkkal, bár szerintem nincs igaza abban, hogy sz*r szülő volt, nem tökéletes, de tette, amit tusott (egyedül nevelt fel minket). A testvéren erettségi után el is költözött, utana mininalizálódott a kapcsolat vele, aztán teljesen meg is szakadt. A gyerekeit nem is ismerjük, sosem láttuk.

A lényeg, hogy anyánk egy betegség következtében fizikailag lerobbant, szellemileg is egyre inkább, most jutottunk el oda, hogy lassan 24 órás ápolás fog kelleni, amit nem tudunk megoldani. Én vele lakom, sosem költöztem el, de dolgozok, plusz ingazás, napi 10 órát tavol vagyok. Nem mondhatok el, hisz senki nem fog eltartani.

Idősek otthonára talán lenne elegendő beugrónk, de ha lenne is, akkor se tudnánk pluszban fizetni a havi díjat. 1/3ad arányban talán kinyögnénk, de a testvérem nem akar beszállni.

Tudom, hol lakik, így rossz szájízzel, de felkerestem. Ő teljesen elzárkozik tőlünk, nem akar kapcsolatot tartani, azr mondta, nem fizet semmit, az örökség sem érdekli, ha nem kap. Csnegetésre nem jött ki többet, levélre nem reagál.

Mit tudok tenni ezesetben, ha a harmadik testvér nem száll be anyagilag?

nov. 15. 11:02
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
1%
Nekem is kontrollmániás, túlreagálós szüleim vannak, millió okom van őket utálni. Volt mikor majdnem megszakítottam velük a kapcsolatot...de az már a múlté. A felnőtt hozzáállás az, hogy képes vagyok túl tenni magam a disznóságokon és mérlegelni a dolgokat, kritikus lenni. Nos, lehet hogy a szüleim őrültek, de (ha nem is tették jól) nem a rosszindulat vezérelte őket, hanem így tartották helyesnek, mert ennyi tellett tőlük. Ezek miatt már hibáztatni felesleges, hiszen úgy se akarják belátni. A tesód egy ritka szar ember lehet..áldozatnak állítja be magát az új családja előtt és titeket is minden szarnak elhord. De a szövegelés megy hogy nem kell neki az örökség...ócska duma, az ilyen emberből kinézem, hogy ő lesz az első aki meg se várja hogy kihűljön anyátok teste már keselyűként csap le mindenre.
nov. 15. 13:36
 42/69 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom, szerintem felnőtt hozzáállás az is, ha valaki felismerik, mikor kell megszakítani kapcsolatot. A nap végén az ember magáért felelős és ha egy kapcsolat több fájdalmat okoz mint örömet, a legjobb döntés megszakítani.
nov. 15. 13:41
 43/69 anonim ***** válasza:
85%

Én is azt javaslom - civakodás helyett (akár jogos, akár nem..) -, hogy elsőként az önkormányzatnál érdeklődjél. Én is igénybe vettem anyámnál, és megfizethető volt a kijáró ápolónő. Menj a szociális osztályra; ott tudják, hogy merre tereljenek tovább. Előfordul, hogy kihelyezték az egészet valamelyik idősotthonba, és náluk igényelheted a házi ápolót. Ha jól rémlik, naponta max. 4 órában lehet kérni.

A másik pedig, amit fentebb írtak, egy nyugdíjas néni vagy szomszéd. Ki is fizetheted, vagy cserébe elvégzel nála olyasmi munkákat, ami neki már nehezen megy. Lombsöprés ősszel, hólapátolás télen, bevásárlás, ablakmosás.

Legyél rugalmas; az állam nem fog segíteni, csaknem teljesen kiszálltak az idősgondozásból.

nov. 15. 13:41
 44/69 anonim ***** válasza:
7%
#42 megszakítani akkor érdemes ha az ember nem lehet helyén kezelni az indulatainkat. Én ismerem a szüleimet, tudom milyen témákat nem szabad felhoznom, hogy ne legyen csetepaté. Meglepő, de nagyon könnyű feladat ez és akkor tök király beszélgetések is lehetnek utána. Én helyén tudom kezelni a dolgokat, minek szakítsam meg velük a kapcsolatot? A kérdező testvére nem tudja. Ezek után képzelem hogy az új családjánál hogy nyomja fullba a kretént. Lehet szidni itt a kérdezőt de mégis honnan tudjuk, hogy a tesónál minden rendben van? Honnan tudjuk hogy nem csinálja ki a szeretteit a komplexusaival? Honnan tudjuk hogy a kérdező anyja nem látta be a hibáit?
nov. 15. 13:48
 45/69 anonim ***** válasza:
88%
Félre ne érts, az is tiszteletre méltó, amit te csinálsz. Nekem alapvetően klassz anyukám van, de sokat veszekedtünk régen, de ma már tulleptunk ezen. De csak a saját példádból kiindulva elég gyerekes, hogy le kreténezed a testvért. Nem minden viselkedést lehet és kell elnézni. Nem lennék hajlandó meghazudtolni önmagam, hogy Meg feleljek másoknak.
nov. 15. 13:51
 46/69 anonim ***** válasza:
89%

44-es, Én ismerem a szüleimet, tudom milyen témákat nem szabad felhoznom, hogy ne legyen csetepaté - magyarul, felnőtt létedre úgy viselkedsz, mint egy kisgyerek - ergo nem mondod el a vélemnyed, tojáshéjon lépkedsz, stb.

Őszintén sajnállak, amiért neked ez a gyerekszerep megfelel és fel sem méred, mennyire nem normális a kapcsolatotok.

nov. 15. 13:53
 47/69 anonim ***** válasza:
95%

A testvéredet kihagyhatod ebből, nem tudod rákényszeríteni semmire, főleg akkor nem, ha még az örökségéről is lemond. Szülőtartást amúgy nehezen ítélnek meg és az is alacsony összeg, de nálatok simán rámondják majd, hogy érdemtelenség miatt nem járna neki.

Mit tudsz csinálni? Beadod a jelentkezést kórházak ápolási osztályára, közben pedig szociális otthonokba is. Nem mindegyiknél kell beugrót fizetni, soknál csak napi térítési díj van, sőt, olyan otthonok is léteznek, ahol a nyugdíj összegéig kell csak fizetni. A bekerülés sokáig eltarthat, ezért kell az ápolási osztályokban gondolkodni, oda hamarabb bekerül és maradhat, amíg lesz hely az otthonban.

Kérhetsz családsegítőtől segítséget, otthonápolási rendszer is működik a legtöbb városban, néha falvakban is vannak kijáró háziápolók. Meg persze magánúton is fizethetsz neki ápolót, csak az drágább megoldás.

De gondolom ha valós a helyzet, akkor ezeknek már utánajártál magadtól is.

nov. 15. 13:56
 48/69 anonim ***** válasza:
5%
#45 Szó sincs meghazudtolásról😅. Olyan beszélgetős témákat kell felhozni, amiben ugyanazon az állásponton vagytok, azaz a kényes témakat kerülni, ha pedig ők hoznak fel valamit akkor max vállat vonok. Ez nem olyan nehéz és még meg se hazudtolom magam. Jó ezt te nem értheted, téged lehet nem bántottak annyira a szüleid, így nem kellett azzal szembesülnöd, hogy bármilyen gebasz van a családban, akkor is csak rájuk számíthatsz...emiatt pedig megbecsülöm őket. Nem alkoholisták, nem drogosok csak egy kicsit kattosak, kellő intelligenciával helyén lehet kezelni. Van bennem ragaszkodás feléjük, mert amúgy értelmes emberek és van értékes oldaluk. Ez nem azt jelenti hogy megbocsátottam nekik, csak túl tudtam tenni magam a dolgokon...eszem ágában sincs kivetiteni a sérelmeimet a gyerekeim felé, pedig a szüleim nem teljesen érdemlik meg, hogy megismerhessék a gyerekeket. DE a gyerekekkel kedvesek, a gyerekek is szeretik őket. Az a havi egy nap nem olyan megterhelő...
nov. 15. 14:02
 49/69 anonim ***** válasza:
2%
#46 sose lesz normális kapcsolatom velük. Viszont a szüleim, nekem ők jutottak és ragaszkodom hozzájuk. Nem azzal teszed túl magad a dolgokon hogy megszakítasz minden kapcsolatot. Hanem úgy hogy a rossz emlékek 99%-a számodra már közömbösek és képes vagy akár méltányos lenni😃. Nem kell mindig hisztériázni
nov. 15. 14:05
 50/69 anonim ***** válasza:
95%

Szóval lemondott az örökségről, te meg még pénzt követelnél tőle, mikor egész életedben ingyen laktál otthon.

Azért ez meredek picit, nem gondolod?

nov. 15. 14:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!