Miért kéne szeretnem a testvéreimet?
Anyám folyamatossan mondja, hogy "szeresd a testvéreidet". De egyszerűen képtelen vagyok. Kettő testvérem van. Az idősebb 10 - 11 évvel fiatalabb nálam, a másik 8 - 9 évvel. Egyszerűen sose fogunk egy életszakaszt átélni, szerintem a korkülönbség hatalmas probléma.
Az az igazság, hogy sose akartam testvért, és nem is értem miért lett.
Nem kell, a szeretet magától jön, kényszeríteni nem lehet.
Hány éves vagy?
Na azert alljon meg a menet! Jo esetben a szulo maganak szul gyereket es nem neked testvert. Szoval az jogos, hogy senki le se szarja, te mit akartal gyerekkent anno. Nem voltal dontopozicioban, nyilvan nem a gyerek fogja eldonteni, hanyan legyenek a csaladban, sajnalom.
Az ocsem es koztem 20 ev van. Nyilvan egyszerre soha nem fogunk egy eletszakaszba erni, de es? Kit erdekel? Ez eleg szar kifogas a reszedrol, mert nem csak akkor lehet jo a kapcsolat, ha egyidosek vagytok.
DE: nem kell szeretned oket,semmi se kotelezo, anyad ezt rosszul mondja. A te dolgod, hogy mit erzel, csak ne okozz ezzel masoknak kart. Tartsd magadban, ne bantsd a testvereidet, ne hisztizz anyadnak, hogy marpedigteutalod oket, maradj csendben.
Latogatni se kell oket, semmi se kotezo, azt csinalsz, amit akarsz, jogod van hozza. Csak ne hisztizz, mert az irasodbol is sut, hogy nem vagy tobb, csak egy sertett kisgyerek. Nem tudom hany eves vagy, de egyszer fel kell noni neked is.
Hogy nem tudod szeretni a saját kistesóidat? Nem vagy sem túlkoros sem túlérett hozzájuk képest az irásodból itélve. De ha nem is szereted őket szemétkedni se kell, mert lehet hogy "túl kicsik" hozzád képest de az emlékek megmaradnak nekik is.
Ja és mikor később szügséged lesz rájuk ne csodálkozz, ha a fejedre sz@rnak. :)
Nem neked szült testvért anyád, hanem magának gyereket. Ne hogy már te azt képzeld, te vagy a ház középpontja.
16 évesen meg van egy 6 és 8 éves tesód. Mi abban a tragédia? Nem kell együtt játszani velük, de szeretni szeretheted őket. Vagy ha az sem, emberien azért lehet vélekedni róluk, hisz ők 1.semmiről nem tehetnek, 2.ugyanúgy várták őket a szüleid, mint téged, ugyanaz a család vagytok, talán összekellene tartani…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!