Miért kéne szeretnem a testvéreimet?
Anyám folyamatossan mondja, hogy "szeresd a testvéreidet". De egyszerűen képtelen vagyok. Kettő testvérem van. Az idősebb 10 - 11 évvel fiatalabb nálam, a másik 8 - 9 évvel. Egyszerűen sose fogunk egy életszakaszt átélni, szerintem a korkülönbség hatalmas probléma.
Az az igazság, hogy sose akartam testvért, és nem is értem miért lett.
Kérdező az a korkülönbség hamar nem jelent sokat ahogy telnek az évek.
Meglátod barátok jönnek, mennek, ami örök az hogy vannak testvéreid.
A szeretetet félreérted. Nem azt jelenti, hogy öllelgesd a testvéreidet meg mindenben legyél ugyanolyan, állandóan velük akarj lenni és ne veszekedjetek. a testvéreknél a vita (verekedés, engem sokszor megvert a húgom) munkaköri kötelesség. Ráadásul a több gyerekben pont az a csodálatos hogy mind különböző személyiség, más tulajdonságokkal, mégis mindig vannak köztük hasonlóságok is.
A testvéri szeretet sokféle lehet, nem csak olyan mint az amerikai filmekben hogy vagy megölik egymást vagy mindent együtt csinálnak, közösen házasodnak stb.
Mivel ekkora a korkülönbség köztetek valóban nem egyszerre élitek át az életszakaszokat, de ez akkor is megtörténhet ha közel azonos korúak vagytok. nekem van testvérem akivel 2 év a korkülönbségünk meg van akivel több mint 10. Mégis külön éltük meg a fontos szakaszokat. Hiába én vagyok a legidősebb, a fiatalabb testvérem volt aki hamarabb költözött el, neki már fiatalon lett gyereke. a fiatalabb testvéremnek meg mindez nálam is később volt természetesen. De ettől még vannak dolgok amik lehetnek közösek akár akkor, akár később.
Ne akarj filmbe illő testvéri szeretet, azt általában nem élik meg az emberek. Ha nincsen valami nagy baj amiben szükség van egymásra akkor ez nem is jön elő. Egyszerűen testvérnek lenni az közös lakást és osztozást jelent, valakit akivel megosztozhatsz a feladatokon, aki segíthet mert ott él veled. Akivel tudsz beszélgetni, közösen filmet nézni, játszani, ruhákat szétdobálni akár. ha nagyon ellentétes az érdeklődési körötök, személyiségetek, akkor arra jó a testvér, hogy legyen akin a feszültséget, csalódást levezeted.
de ez csak kölcsönösen működik. akkor lesz neked is jó a kapcsolat közöttetek, ha ugyanezeket ők is megtehetik veled. Ha nem szeretsz velük játszani, nem kell. Találj ki valamit amit egymással csinálhatnak és mégis úgy néz ki mintha te is benne lennél. Néha kérdezd meg őket valamiről, mit gondolnak, hogy érzik magukat, mit szeretnének. ha döntened kell valamiben - mi legyen a kaja, kell-e új cucc vagy telefon, akkor kérdezd meg tőle is mit gondol róla. Nem kell megfogadni, csak beszélgessetek, a végén még kiderülhet hogy van miről.
A testvérről nem te döntesz, hanem a szüleid. Egykének lenni hátrányt okoz a későbbiekben a társas kapcsolatokban. A családi közösségben osztozkodás, a testvéri rivalizálás, a közös feladatvégzés vagy megosztás, mások érdekeinek figyelembe vétele és ezzel egyszerre a saját érdekeidnek a megfelelő érvényesítés mind fontos dolog ami előny a felnőtt életben és sok egykénél hiányzik.
Persze az egykéknél is vannak előnyök természetesen, de hidd el jobban jártál azzal hogy nem vagy egyedüli gyerek!
Most nem kell értened miért jó ha vannak testvéreid, ha szerencséd van akkor az életed nem is alakul úgy hogy ez fontos legyen. De tényleg jó dolog. Ettől még nem kell sem rajonganotok egymásért majd felnőttként sem, találkoznotok sem kell minden nap.
Ha anyukád mondja hogy szeressétek egymást, nyugodtan mondd neki, hogy szereted őket. csak ettől még nem értetek egyet vagy nem akarod neki adni a cuccaidat.
Jo hat ez csak szimpla tinihiszti, ordit rola :)
Majd elmulik!
"Az idősebb 10 - 11 évvel fiatalabb nálam, a másik 8 - 9 évvel"
?
Mennyiszer megkaptam, hogy "tini hiszti, majd elmúlik."
Sose jöttem ki a bátyámmal. Teljesen máshogy látjuk a világot és más az értékrendünk is. Kicsiként folyton azt kaptuk, hogy "majd ha eltűnik a korkülönbség és egy életszakaszba érünk egymásra találunk". Azóta se.
4 év van köztünk. Én 26 vagyok, ő 30. Évente 2x találkozunk. Anyukánk születésnapján és karácsonykor. Azon kívül a fene se tudja mi van a másikkal. Nem is keressük egymást. Okkal.
Utálni nem utálom, de attól hogy a tesóm NEM KELL hogy érdekeljen. Őt nem érdekli mi van velem, engem nem érdekel hogy mi van vele. És ez mindkettőnknek teljesen rendben van.
", és nem is értem miért lett."
Talán nem miattad. AZért lett, mert te is lettél.
Majd később talán rájössz magadtól is, miért szeresd a tesóidat.
Amúgy belegondoltál, hogy szerencsétlen kölyköknek milyen érzés lehet, hogy nem szereted őket? Biztos érzik.
Tán tőled kellett volna engedelyt kérniük, hogy további gyereket vallalhatnak-e??
Kerdező, te tényleg egy hisztis 3,14... vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!